Mimpi Indah Resort

Onze mening
bulletVrijstaande bungalows
bulletTraditionele Toraja stijl
bulletEcologische groententuin
De duikvakantie
bulletKleinschalig duikresort op Bangka Island resort
bulletMimpi Indah betekent 'mooie droom'
bulletEen waar paradijsje in het tropische groen

Ligging

Wat is dit een ontzettend leuk kleinschalig duikresort.
Mimpi Indah resort is gelegen op Bangka Island, in het noorden van Sulawesi aan een 500 meter lang zandstrand. Vanaf de luchthaven is de transfer ongeveer 1,5 uur. Het eerste deel wordt uitgevoerd per auto (1 uur) en het laatste deel met een boot (30 minuten).

Mimpi Indah Resort

Bangka Island is perfect gelegen halverwege het bekende Bunaken National park en Lembeh Strait.

Mimpi Indah betekent “mooie droom” en dat omschrijft het resort het best. Dit Eco-vriendelijke resort is gebouwd in traditionele Toraja stijl met gebruik van veel bamboe en kokospalmhout. De opzet van dit resort is zeer ruim, de 5 bungalows en overige gebouwen staan op maar liefst 7 hectare! Verspreid door het resort en ook in je kamer staan de leukste houten beelden.
Hier geen geluid van verkeer, maar van krekels, vogels en de zee........
De ligging direct aan het strand, tussen weelderig, tropisch groen maakt dit een waar paradijsje!

Verblijf

Vrijstaande bungalows
De 5 ruime, vrijstaande bungalows staan allen dicht bij de zee en hebben vanaf de veranda met heerlijke loungebank een prachtig uitzicht op zee en de groene vegatatie. Er zijn 3 deluxe bungalows en 2 kamers in de familie deluxe bungalow.
Van de 3 deluxe bungalows hebben er 2 een 2-persoons bed en 1 bungalow met 2 aparte bedden.

Familie bungalow
De familie bungalow heeft twee grote slaapkamers, een gedeelde badkamer en zeer ruime veranda en is geschikt voor families of een groep van maximaal 4 personen. Douche en toilet wordt gedeeld door beide kamers.

Alle bungalows hebben een badkamer met douche (warm/koud water), westers toilet en wastafel, shampoo en zeep en een kluisje. De bedden zijn berekend op westerse toeristen en zijn 2,20 meter lang. In de bungalows is geen airconditioning, wel een fan en om het bed is een klamboe (muggennet). Doordat de bungalows in de schaduw van het tropische groen liggen wordt een airconditioning niet echt gemist. Mimpi Indah heeft eigen generatoren en er is maximaal 15 uur stroom per dag. 's Nachts is er geen stroom. Van 24.00 uur - 09.00 uur is de generator uit. De electra is 220V / 50HZ en de stekkers zijn Europees, je hebt dus geen adapter nodig.

Faciliteiten

Excursies
Mimpi Indah organiseert ook diverse excursies: jungle trekking; bezoek aan het Tangkoko Nature reserve, waar je het kleinste aapjes ter wereld, de tarsier aapjes, kunt ontdekken; vulkaan beklimming; trip naar de hooglanden van Noord-Sulawesi; bezoekje aan een lokaal dorpje op Bangka eiland en nog veel meer. Wil je een dagje niet duiken, dan hoef je je hier niet te vervelen.

Contanten
Betalen in het resort kan in contanten Euro's, us$ of Rupiah. Credit card is niet mogelijk.

Verzorging

Het restaurant is gebouwd in traditionele Toraja stijl met veel bamboe. Hier worden 3 maal per dag heerlijke maaltijden geserveerd, met zowel Indonesische als Europese gerechten. Veel ingrediënten komen uit eigen tuin, verser kan het niet! Voor het ontbijt kun je kiezen uit een Indonesisch of Europees ontbijt. Voor lunch en diner wordt er een vast menu geserveerd. Ben je vegetarisch of heb je een allergie geef dit dan door bij boeking, dan houdt de keuken rekening met je wensen. Het eten wordt aan tafel opgediend. Regelmatig wordt er ook een picknick op het strand of een barbecue georganiseerd. De mogelijke meerprijs voldoe je ter plaatse. Er is alleen bier en frisdrank te verkrijgen.

Het restaurant is de centrale plek van het resort waar je aan het einde van de dag met je mededuikers de duiken van die dag nog eens kunt beleven! Het is ook de plek waar je gratis WIFI bereik hebt.

Reistijd

Een goede regenbui kan je het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode april t/m november. Ook dan kan er wel eens een bui vallen, maar die duurt niet langer dan 1 of 2 uur. Van november tot en met maart is er dus meer kans op wind en regen, maar omdat het water dan iets koeler is komt er veel grote vis voor. Dus meer kans op manta's, walvishaaien, orca's en potvissen.

De buitentemperatuur op Sulawesi ligt tussen de 25 en 34 graden en de zon schijnt er, omdat Sulawesi op de evenaar ligt, 12 uur per dag. De watertemperatuur is constant rond de 28 graden, in november rond de 29 graden en van januari t/m maart rond de 26 graden.

Bijzonderheden

Mimpi Indah is aktief betrokken om de kwaliteit van leven voor de bewoners op Bangka eiland en omliggende eilanden te verbeteren. Denk hierbij aan scholing, watervoorziening, zelf gewassen kweken, medische voorzieningen en natuurbehoud. Dit gebeurd via de NGO Suara Pulau = stem van het eiland. Wil je meer weten kijk dan op: www.SuaraPulau.org.

Sinds 2014 organiseert stichting Suara Pulau (‘stem van het eiland’) samen met Mimpi Indah resort een jaarlijks evenement om aandacht te vestigen op het koraal. Dit evenement heeft de naam ‘Coral Day’ en wordt samen met de schoolkinderen van Bangka en omliggende eilanden gevierd. In november 2018 vond de 5e Coral Day plaats en is de ‘Domus Hippocampi’ op het huisrif bij Mimpi Indah Resort geplaatst, een structuur ontworpen door de wereldberoemde kunstenaar Teguh Ostenrik. Dit kunstmatige rif zal er samen met de andere structuren die in de afgelopen jaren geplaatst zijn voor zorgen dat het koraal sneller hersteld van de destructieve praktijken die zo’n 20 jaar geleden hebben plaatsgevonden. Gedurende de komende tijd zullen er stukjes koraal aan vastgemaakt worden. Het koraal krijgt hierdoor een betere kans om te herstellen dan vanaf de omliggende vlakte. En zelfs met het afzinken van de structuur kwamen de eerste vissen al kijken naar hun nieuwe huis. Mimpi Indah resort is een boutique resort welke gebouwd is van voornamelijk bamboo en volledig opgaat in de omliggende natuur. Dat alles om een zo klein mogelijke impact te hebben op te omgeving en de gasten het gevoel te geven om onderdeel te zijn van de natuur. De eigenaren van het resort hebben tevens de stichting Suara Pulau opgericht om de lokale bevolking te helpen een beter leven te krijgen door op een ecologische manier gebruik te maken van de omliggende natuur, zowel boven als onder water.

Video

Mimpi Indah Divecenter

Bootduiken, dagtrips of een huisrifduik: alles is hier mogelijk!

Het Padi duikcentrum is net als het resort gebouwd van bamboe en heeft ruim voldoende bergruimte voor de duikuitrustingen. De compressorruimte is goed geïsoleerd en ligt een eind van de bungalows vandaan, zodat je er in het resort geen last van hebt. Bij het duikcentrum ligt een privé pier waar de twee houten boten liggen. De Totohe heeft plaats voor maximaal 10 duikers en de Duyung heeft plaats voor 12 personen. Een toilet en koffie,thee, fruit is aanwezig. Per duikgids zijn er 4 tot 5 duikers, dus optimaal genieten.

Duikpakketten

Begeleide bootduiken
Op een vaarafstand van 2 - 30 minuten liggen 40 prachtige duikstekken om door je te worden ontdekt. De duikstekken rondom Bangka zijn zeer gevarieerd, uiteraard kun je hier genieten van bonte koraaltuinen met diverse hengelaarsvissen, spookfluitvissen, kleine rifhaaien en allerlei bijzonder macro leven maar ook prachtige wanden met kleurig koraal en scholen tropische vissen. Af en toe komt de zeekoe (Dugong) een kijkje nemen en daar heeft Mimpi Indah ook hun logo aan ontleend. Met een beetje geluk zie je de dugong grazen in het zeegras. Ze eten maar liefst 25 kilo per dag!

Huisrif
Het huisrif is een soort koraaltuin en makkelijk vanaf de steiger te bereiken. Ga op zoek naar de zeepaardjes en in het grote veld van staghornkoralen houden zich mandarijvisjes op en ook sepia's worden regelmatig gesignaleerd. Kijk vooral ook af te toe in het blauwe water want adelaarsroggen komen hier ook regelmatig voorbij.

Dagtrips
Lembeh Strait is een dagtrip en is bekend als het Muck dive walhalla van de wereld. Hier vind je in het zwarte lavazand de meest bijzondere creaties van moeder natuur bij elkaar. Zeepaardjes, spookfluitvissen, hengelaarsvissen, bladvisjes en allerlei soorten naaktslakken in de mooiste kleuren. Naar Lembeh is het ongeveer 1,5 uur varen.

Ook Talise is een dagtrip. Talise is een klein eilandje boven Bangka eiland. Hier heb je prachtige steile wanden en volop scholen tropische rifvissen en schildpadden.

Tijdens de dagtrips doe je 3 duiken en de minimale deelname is 4 duikers.

Opleidingen
Wil je een duikopleiding of specialty volgen? Ook dit is hier mogelijk, de opleidingen worden gegeven
volgens het Padi systeem. Door de kleinschaligheid van het resort zijn de meeste cursussen privé cursussen!

Wateren

Je kunt rond Manado het hele jaar door duiken, met april tot en met september als allerbeste maanden. In de overige maanden is er kans op iets meer wind (vooral in december en januari) en soms een regenbui. De watertemperatuur varieert van een heerlijke 26 tot 29 graden.

Duikend langs de steile wanden met vele kleurrijke, zachte koralen en sponsen, kun je barracuda’s, bladvisjes, haaien, schildpadden en de hier veel voorkomende zeeslangen bewonderen. Uniek voor dit gebied zijn de spookfluitvissen, de kardinaalsbaarsjes, de blauwgele spookmurenes en er is een enorme variëteit in naaktslakken in de meest prachtige kleurcombinaties.

Faciliteiten

• 2 duikboten
• outrigger boot
• EHBO kist / zuurstof
• Spoel- en opbergmogelijkheden
• Nitrox beschikbaar op aanvraag (tegen betaling)
• Opleidingsmogelijkheden
• Duiklog bij het uitchecken

Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort - Diving Holidays
Mimpi Indah Resort
Mimpi Indah Resort
Mimpi Indah Resort
Mimpi Indah Resort
Mimpi Indah Resort
Mimpi Indah Resort
Mimpi Indah Resort
Mimpi Indah Resort
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Mimpi Indah Resort - Deluxe Zeezicht Familie Bungalow
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.
8,9
Piet, Hagestein
Reisdatum: 20-11-2023
Mimpi Indah Resort
'Mimpi Indah was een aangename verrassing, een pareltje zoals je niet veel tegenkomt. Een klein en rustig resort midden in de natuur, de bungalows staan in het regenwoud aan het strand met zicht op zee. Voor wie van eenvoud, rust en natuur houdt is dit echt een aanrader.'
Lex en Marian, Hilversum
Reisdatum: 23-09-2023
Mimpi Indah Resort
'Rustig en prachtig gelegen resort met prima service'
Erik, VEENENDAAL
Reisdatum: 02-04-2019
Mimpi Indah Resort
'Eenvoudig resort midden in de natuur. Verwacht geen luxe maar wel een super relaxte omgeving.
Stroom en (trage) wifi zijn vanaf ongeveer 10:30 tot 23:30 aanwezig. Dit vraag vooral wat planning voor het opladen van de batterijen ed.
Er is een klein dorpje op ongeveer 45 minuten lopen, er zijn geen voorzieningen zoals winkels.'
MW, Diest België
Reisdatum: 04-05-2018
Mimpi Indah Resort
'Gem in the jungle! Kom tot rust, laat het gejak van je leven in noord europa voor een tijd voor wat het is en geniet van een ander levenstempo en stilte, op de avontuurlijke geluiden van de bush achter je...
En niet te vergeten de dames in de keuken koken heerlijke gerechten (best atjar ever!) en trakteren at teatime met jummy tractaties maar die moet je zelf maar gaan ontdekken!!!'
Irene, Lisse
Reisdatum: 17-04-2017
Mimpi Indah Resort
'Onwijs leuke stek. Het voelt een beetje jungle-achtig aan met zoveel tropisch groen en dan al die krekel- en vogelgeluiden. Helaas hebben we de kokosnoot-krab en de landschildpad niet gezien. Het eten wordt hier in schalen op tafel geserveerd, dus geen buffet. Alle groenten komen uit de eigen tuin, verser kan niet en dat proef je. Mooie hengelaarsvissen en onder de steiger zitten zeepaardjes. Ook nog een mooie houten soevenier gekocht, gemaakt door de houtkunstenaar.'
Piet, Hagestein
Reisdatum: 21-11-2023
Duikarrangement Mimpi Indah Resort
'De duikstekken bij Bangka Island zijn zeer gevarieerd. Er is nog veel mooi koraal dat in goede staat is. De bemanning op de boot en de gids nemen de tijd voor je, ze helpen je prima en doen alles om het je naar de zin te maken. Wat langer duiken dan een uur is hier ook geen probleem.'
Lex en Marian, Hilversum
Reisdatum: 24-09-2023
Duikarrangement Mimpi Indah Resort
'Prachtige stekken met ongerept onderwaterleven. Zeer prettige begeleiding en service van personeel. '
Pieter, Roosendaal
Reisdatum: 21-11-2019
Duikarrangement Mimpi Indah Resort
Duiken rondom Bangka Island is prachtig. Veel diversiteit.
Erik, VEENENDAAL
Reisdatum: 03-04-2019
Duikarrangement Mimpi Indah Resort
'Duiken kan overal rond Banka, de duiksites liggen op 5-30 minuten vaarafstand van het resort. Ook het huisrif is de moeite waard.
Rond Bangka zijn grote koraal tuinen met hard en zacht koraal. De grote vissen zie je hier weinig maar er is een redelijke kans de dujong of zeekoe te zien. '
MW, Diest België
Reisdatum: 05-05-2018
Duikarrangement Mimpi Indah Resort
'Dik in orde! Hele speciaal macroleven, neem een vergrootglas mee en als je een camera hebt ga je helemaal uit je bol.
Zijn de trotse adoptieouders van 2 koraaltjes, 1 van de zeer nuttige projecten die Mimpi Indah succesvol op poten heeft gezet. Hoop deze OW kids ooit terug op te zoeken!'