Je reist naar: Home > Malta/Gozo

Duikreizen Malta en Gozo

De Maltezer archipel bestaat uit Malta, Gozo en Comino. Deze eilanden zijn zeer populaire Middellandse Zee duikbestemmingen.
De eilanden zijn ideaal te combineren en kunnen wij absoluut aanbevelen. Duiken op Malta en Gozo is een bijzondere ervaring!
Malta is het grootste eiland en tal van culturen en volkeren hebben er hun sporen achtergelaten. In de architectuur zijn allerlei Arabische invloeden terug te vinden en dat men overal goed Engels spreekt en het verkeer links rijdt is aan de Engelse overheersing te danken.

Over het eiland Malta
De hoofdstad Valletta herbergt tal van prachtige historische bezienswaardigheden, gezellige pleinen en smalle straatjes met steile trappetjes. Binnen de stadsmuren van de oude hoofdstad Medina waan je je in middeleeuwse tijden. Een bezoek aan de St. Johns Kathedraal met twee meesterwerken van de schilder Caravaggio en andere beschilderingen in een overdaad aan goudkleuren, mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Valletta. De "hop on - hop off" bus is een ideale manier op het eiland te verkennen en je kunt een voordelige kaart kopen voor een hele dag. Ook is er een meer toeristisch gebied langs de kust waar je met uitzicht op zee kunt genieten van een diner.

Over het eiland Gozo
Gozo is een kleiner, ongerepter eiland met een oppervlakte van slechts 98 km2. De oversteek wordt per ferryboot gemaakt. Mensen die rust zoeken vinden dat op Gozo. Alleen al de authentieke vissersdorpjes met kleurrijke bootjes gelegen in schitterende baaien is een ontspannende activiteit. Gozo heeft ook nog andere leuke toeristische bezienswaardigheden en uitstapjes. Zo is de oude citadel ‘Gran Castello’ in de hoofdstad Victoria absoluut een bezoek waard. Je kunt het eiland verkennen met het openbaar vervoer, auto, scooter of mountainbike, maar ook hier heb je de mogelijkheid voor een "hop on - hop off" bus. Het huren van een auto behoort ook tot de mogelijkheden en is te boeken via de receptie van je hotel.

Over de duikervaring
Al jaren worden duikers aangetrokken door deze bijzondere eilanden met hun grillige en rotsachtige kustlijn om te kunnen duiken in het kristal heldere water met vele schitterende wrakken. Het onderwaterleven is indrukwekkend. In de baaien en het kustwater leven onder andere zeebrasem, vliegende knorhanen, lipvissen, rifbaarzen en heremietkreeften. Gozo biedt ook de mogelijkheid om grotduiken te maken. Het water is glashelder, met een zicht op veel plaatsen van meer dan 30 meter! De meeste duiken worden gemaakt vanaf de kant maar bootduiken behoren ook tot de mogelijkheden. Beide eilanden verzorgen transfers van je verblijf/het duikcentrum naar de duikstekken inclusief gids, fles, lucht en lood. Jij zorgt dat je spullen klaar staan en dan is het vertrek zo gedaan. Zowel op Gozo als Malta kun je perfect starten met duiken, voor als je nog geen brevet hebt. Heb je al meer ervaring dan is er ook genoeg te doen en te zien onderwater!