Je reist naar: Home > Tanzania

Duikreizen Tanzania

Tanzania is een onafhankelijk land in Oost-Afrika. Het land grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda en Burundi in het westen; Oeganda en Kenia in het noorden; en Mozambique, Malawi en Zambia in het zuiden. De hoofdstad is Dodoma, maar de grootste stad is Dar es Salaam. Binnen de republiek heeft Zanzibar een semi-autonome status. De naam Tanzania is een samentrekking van de twee landen waaruit het voortgekomen is, Tanganyika en Zanzibar: Tan - Zan - ia.

Over het land Tanzania
De officiële hoofdstad is Dodoma, maar de voormalige hoofdstad Dar es Salaam huisvest nog vele regeringsinstellingen en ambassades. Andere belangrijke steden zijn Arusha, nabij de Kilimanjaro, Mwanza, Tabora en Zanzibar. Tanzania is een republiek waarbij Zanzibar een semi-autonome status heeft. De president, die voor vijf jaar wordt gekozen en eenmaal herkiesbaar is, komt meestal van het vasteland. De eerste vicepresident is dan de premier van Zanzibar, de tweede vicepresident is de premier van de landsregering. De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling.

Over de duikervaring
Het mooiste duikgebied van Zanzibar ligt aan de noord-oost kant: de Mnemba atol. Dit is een beschermd Marine Park, waar je enorme scholen vis kunt verwachten. Daarnaast vele pelagische soorten, schildpadden, Spaanse danseressen, enorme baarzen, haaien, barracuda’s en nog veel meer. Het hele jaar door worden vrijwel elke dag Tuimelaars gezien (Bottle nose dolphins), en afhankelijk van het seizoen heb je ook goede kans op bultrugwalvissen en walvishaaien. Combineer dit met het hele jaar door goed zicht (gemiddeld 20 meter) en lekkere temperaturen (water van 24-25 graden in juli/augustus tot 29-30 graden in februari-april) en je hebt een geweldige bestemming voor je volgende duikvakantie.
Duiken in Zanzibar is geschikt voor zowel beginners als zeer ervaren duikers. Op veel duiklocaties staat stroming, variërend van vrijwel niks tot zeer sterk. Dit, gecombineerd met de open ligging richting Indische Oceaan, maakt de kans op het spotten van grotere vis behoorlijk groot. Witte stranden, turquoise water, wuivende palmbomen en een ongerepte onderwaterwereld met enorm veel variatie. De ideale duikbestemming!