Veel gestelde vragen

Paspoort Visum Gezondheidschecks

Sinds het COVID-19 virus stellen meerdere landen nieuwe in- en uitreisvoorwaarden. Bekijk meer informatie hierover online bij de Nederlandse overheid. Geldigheid van je paspoort, visumzaken, vaccinaties, coronabewijzen en gezondheidchecks zijn de eigen verantwoordelijkheid van elke reiziger en vallen buiten de verantwoording van Diving Holidays. Lees meer op: www.nederlandwereldwijd.nl.

Reisadvisering overheid

Bekijk hier alle reisadviezen van de Nederlandse overheid: Reisadvisering Nederlandse Overheid.
Het is als reiziger je eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de in-en uitreisvoorwaarden.

Hoe kom ik aan een PCR-test met certificaat?

Heb je voor jouw reisbestemming een negatieve PCR test nodig mét een afreisdocument?
Bestel deze met korting via Diving Holidays en klik op deze link.
De kosten bedragen bij 2 personen €85,00 per persoon inclusief een afreisdocument.

Bij sommige bestemmingen wordt gesproken over gevorderde duikers, wat verstaan jullie hieronder?

Over het algemeen houden wij een advanced brevet of gelijkwaardig aan en minimaal 50 gelogde duiken. Per bestemming kunnen ook nog andere eisen gelden maar uiteraard informeren we je daarover als je wilt boeken.

Ik heb zelf geen duikuitrusting, is het mogelijk om die in het buitenland te huren?

Bij bijna alle duikscholen die wij aanbieden is het mogelijk om goed duikmateriaal te huren. Soms dienen wij bij boeking reeds door te geven welk materiaal, in welke maten nodig is. Dus het is handig om deze alvast, ook van je buddy, bij de hand te hebben.

Ik ben mindervalide maar wil toch erg graag een duikvakantie boeken, is dit mogelijk?

Veel duikscholen hebben voorzieningen en aanpassingen voor minder valide duikers en ook veel resorts hebben aangepaste kamers. Bel ons en we zullen een geschikte reis voor je uitzoeken. Ook kun je via deze link alle rolstoelvriendelijke resorts bekijken.

Wij willen graag een gezinsvakantie boeken, dus duikers, niet duikers en kinderen, kunnen we dit bij jullie boeken?

Veel van onze bestemmingen zijn ook geschikt voor niet duikers en kinderen, wij helpen graag om de meest geschikte vakantie voor uw gezin samen te stellen, zodat iedereen tevreden is. Je kan bij ons reisaanbod diverse opties selecteren, zoals snorkelen of zwembad om een passend hotel te vinden. Of bel ons voor meer informatie, want de meeste bestemmingen kennen wij persoonlijk en geven je advies uit eerste hand.

Ik wil alleen op vakantie, is het dan wel mogelijk om te gaan duiken, je moet dan toch met z’n tweeën zijn?

Het is heel goed mogelijk om een duikvakantie te boeken als je alleen reist. Bij alle duikcentrums waar je gezamenlijk duikt is er altijd een buddy of gids voorhanden. Alleen de bestemmingen waar je op eigen gelegenheid gaat kantduiken met een huurauto en je flessen achterin, zul je zelf een buddy moeten meenemen.

Ik wil samen met mijn zoon van 11 jaar leren duiken. Kan dit?

Ja hoor, kinderen mogen vanaf 10 jaar leren duiken. Wat wij wel aanraden is om het lesboek van te voren in Nederland aan te schaffen en alvast samen door te lezen en de vragen te maken. Voor kinderen is naast het duiken ook nog alle theorie leren anders wat erg veel.

Ik wil graag mijn brevet halen, zijn sommige bestemmingen geschikter dan anderen?

Het is aan te raden om je eerste duikopleiding te volgen op een bestemming waar de duikschool goed is afgestemd op de behoefte van startende duikers. Waar de kwaliteit van lesgeven hoog in het vaandel staat. Een beginnerscursus kan je ook niet zomaar overal volgen. Diving Holidays zorgt ervoor dat je bij een gerenommeerde duikschool met professionele en geroutineerde begeleiding terechtkomt. Kijk ook eens op de pagina Leren Duiken waar je geschikte hotels en duikcentrums vindt.

Is een medische duikkeuring noodzakelijk en waar kan ik die keuring ondergaan?

Recreatief duiken en freediving vereisen een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Er zijn een paar medische aandoeningen die gevaarlijk kunnen zijn tijdens het duiken. Ook zijn de gevolgen van Covid-19 nog niet geheel duidelijk. Personen die één van de, in het formulier, genoemde aandoeningen hebben, of er vatbaar voor zijn, moeten worden onderzocht door een arts. Deze duikmedische vragenlijst biedt een basis om te bepalen of zulk onderzoek nodig is. Als u zich zorgen maakt over de invloed op het duiken van een aandoening die niet op dit formulier is weergegeven, neem dan contact op met uw arts voordat u gaat duiken. Als u zich ziek voelt, vermijd duiken. Als u denkt dat u een besmettelijke ziekte hebt, bescherm dan uzelf en anderen door niet deel te nemen aan duikopleidingen of duikactiviteiten. Alle verwijzingen naar “duiken” op dit formulier omvatten zowel recreatief SCUBA (flessen-) duiken als freediving. Beantwoord, voor uw veiligheid en die van anderen die met u kunnen duiken, alle vragen op een eerlijke manier. Indien een duikmedische keuring nodig blijkt, dan adviseren we je om contact op te nemen met je huisarts, een sportmedisch centrum of kijk op de website https://www.duikkeuring.nl/. Een aantal duikcentrums binnen ons aanbod stellen het invullen van deze lijst verplicht vòòrdat we de boeking mogen bevestigen.

Diverse duikcentrums stellen een bewijs van duikmedische goedkeuring, die niet ouder is dan 1 jaar, verplicht vòòr boeking van de reis.

Hoe lang is een medische keuring geldig?

Hierover verschillen de meningen, maar in het algemeen is dat drie jaar. Mits je boven de vijftig jaar bent of een aantekening hebt gekregen van een duikarts, dan is het één jaar. Kijk op https://www.duikkeuring.nl/voor meer informatie.

Kan ik mijn geboekte reis bij Diving Holidays met creditcard betalen?

Wij maken gebruik van PayPal voor betalingen aan Diving Holidays per creditcard. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. Afhankelijk van je totale reissom wordt er een meerprijs gerekend door PayPal. Voor de betaling ontvang je een betaallink. Vraag ons naar de kosten en mogelijkheden.

Ik heb een reis geboekt naar een oranje gebied en een vrijwaring getekend. Kan ik nu nog annuleren?

Je kunt niet meer kosteloos annuleren met als reden dat je bestemming oranje is. Op het moment van boeken heb je immers de verklaring getekend dat je bewust bent van het feit dat je een reis boekt naar een oranje reisgebied en daarmee heb je verklaard dan ook af te willen reizen. Heb je een andere reden om te annuleren, bijvoorbeeld door ziekte, neem dan contact op met je verzekeraar.

Kan de reis niet door ons uitgevoerd worden, omdat bijvoorbeeld de landgrenzen dicht gezet worden of er vluchten uit worden gehaald? Dan kunnen wij de reis niet aanbieden en nemen wij contact met je op.

Het reisadvies is veranderd nu ik bijna op reis ga. Wat nu?

Bij rood (niet reizen) of oranje (alleen noodzakelijke reizen): Diving Holidays zal de pakketreis in de meeste gevallen niet (kunnen) uitvoeren als gevolg van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden. Je hebt als reiziger dan recht op terugbetaling van alle betaalde bedragen, maar je hebt geen recht op aanvullende schadevergoeding. Als er de mogelijkheid bestaat om een reis om te boeken dan zal dat in overleg met Diving Holidays zijn. Een reis- en annuleringsverzekering biedt bij rood of oranje over het algemeen geen dekking als je tóch afreist. Lees daarvoor goed je polisvoorwaarden. Bij geel (let op, veiligheidsrisico's) of groen (geen bijzondere veiligheidsrisico's) kan Diving Holidays de reis uitvoeren en gaat jouw vakantie door. Een reis- en annuleringsverzekering biedt bij geel of groen over het algemeen dekking. Lees daarvoor je polisvoorwaarden.

Let op!

Wanneer je een reis- of annuleringsverzekering hebt afgesloten en schade met betrekking tot het duiken claimt, zijn er verzekeringsmaatschappijen die een medische keuring voor de duiksport verplicht stellen.

Extra duikbagage

BIj diverse luchtvaartmaatschappijen mogen duikers (gratis) extra duikbagage meenemen, zoals bij Garuda Indonesia. Echter is het niet mogelijk dit direct op je ticket te laten printen. Wij hebben bij boeking dit voor je met een code genoteerd bij Garuda en bij elke incheckbalie zien ze dat je hier recht op hebt, naast je gewone ruimbagage en handbagage.