Je reist naar: Home > Filipijnen

Duikreizen Filipijnen

Als parels aan een ketting wordt de Filipijnse archipel gevormd door meer dan 7000 tropische eilanden. Slechts 2000 eilanden zijn bewoond en sommigen hebben zelfs nog geen naam! De Filipijnse bevolking is voor 95% katholiek en men spreekt goed Engels. De Filipino's met hun lach, charme en positieve instelling geven dit land een heerlijke atmosfeer. Wees welkom en geniet volop onder en boven water tijdens jouw duikvakantie.

Over het land Filipijnen
Als je een keer iets anders wilt dan een duikvakantie dicht bij huis, maar je twijfelt nog of je toe bent aan een reis naar Azië; kies dan voor de Filipijnen! Via Hong Kong of Singapore vlieg je naar Cebu of Manilla, waarvandaan de transfer je al op staat te wachten om je naar het resort te brengen. Met twee goede seizoenen per jaar en de beste duikomstandigheden is de Filipijnen een top duikbestemming. Van februari tot en met juni en in oktober en november is het zicht erg goed en is de zee overwegend rustig. September is ook nog een prima maand, met hier en daar wat regen.

Over de duikervaring
Kenmerkend voor de Filipijnen zijn met name de grote hoeveelheid aan kleurrijke, kleinere vissen en een prachtig macro onderwaterleven. Ontmoetingen met schildpadden, barracuda’s en een enkele haai ontbreken niet. Elk eiland heeft naast het prachtige tropische onderwaterleven ook zijn eigen extra duikkenmerken. Op Cebu vind je de mooiste koralen. Op Bohol wat meer grotere vissen. Terwijl Malapascua bekend staat om het duiken met voshaaien (thresher sharks) en meer de bijzondere en aparte vissen. Bij Mindoro vind je wrakken en kleurig macroleven. Doordat er rondom Apo eiland meer stroming is, vind je hier de meeste en ook grotere vissen. We raden je daarom dan ook aan een combinatiereis te maken van verschillende eilanden. Hoogste tijd om de Filipijnen te gaan ontdekken met een fantastisch duikvakantie!

Combinatie van eilanden
Met plezier bespreekt het team van Diving Holidays de mogelijkheden om meerdere eilanden in de Filipijnen met elkaar te combineren. We adviseren je hierin graag inclusief de vluchtmogelijkheden. Het voorstel werken we daarna op maat voor je uit.