Thalassa Manado Dive Resort

Onze mening
bulletVakkundig personeel
bulletHeerlijke ovenpizza's
bulletGeschikt voor niet-duikers
De duikvakantie
bulletSlechts 40 minuten van de luchthaven in een paradijs
bulletPrachtige wandduiken, kleurrijk koraal en Bunaken eiland
bulletUitsteken te combineren met diverse excursies en dagtrips

Ligging

Thalassa Manado Dive & Well-being resort ligt op 40 minuten rijden van de luchthaven ten noorden van Manado, in het dorp Tongkeine. De pier en de boten liggen 5 minuten verderop in het kleine vissersdorpje Bahowo en binnen het Bunaken National Park. Vanuit hier vertrekt de boot en vaart de kortst mogelijke afstand van Bunaken eiland. Dit resort en het duikcentrum staan onder leiding van de Nederlandse Simone Gerritsen.

Thalassa Manado Dive & Well-being Resort

In 2021 heeft Simone dit kleine resort besloten te bouwen in het dorp Tongkeina, wat een beetje ten noorden ligt van de vorige locatie van het Thalassa Manado resort. In drie fasen is het nieuwe resort opgebouwd. Het duikcentrum ligt op het eigen terrein en is in 2023 geopend. Het restaurant met spa en Zen-tuin en het zwembad zijn geopend in december 2021. De gastenverblijven zijn in mei 2022 geopend en bestaan uit twee villa's en vijf bungalows met daarnaast nog twee single kamers. Deze 5* PADI duikschool met hotel heeft een geweldig goede sfeer is een ware topper in Manado!

Thalassa investeert veel in de mensen uit de lokale omgeving om ze te voorzien van scholing en kansen op de arbeidsmarkt. Duikgidsen en hospitality medewerkers in de hele regio, zijn veelal opgeleid door het team van Simone en door de lokale school die zij opgezet heeft. Met regelmaat lopen er scholieren stage op diverse afdelingen in het resort of in het duikcentrum. Ook kun je een bezoek brengen aan de lokale school en een rondleiding krijgen.

Verblijf

Bungalows
De bungalows zijn geschikt voor 2 personen; separaat slaapgedeelte, met een afsluitbare inloopkast waar je ook de minibar vindt. Ook heeft je bungalow een gezellige woonkamer met een ruim privé terras. De bungalows zijn vrijstaand en kijken uit op de weelderige tuin of het zwembad. Deze Napo Bungalow is ook voor 1 persoon boeken, maar als je alleen reist dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van een 'single kamer'.

Single kamers
De twee eenpersoonskamers zijn bereikbaar via een trap en zijn omgeven door groen. De accommodatie is gebouwd in duplexstijl en is perfect als je houdt van de natuur, het gezang van vogels en luxueuze eenvoud. Deze kamers hebben een 1-persoonsbed, een ruime badkamer, airconditioning en uitzicht op de tuin.

Villa
Deze accommodatie bestaat ​​uit 4 villakamers in duo opgezet en ligt onderaan het resort. Beide villa's zijn gelegen aan een vijver en omgeven door een weelderige tuin.

Villa Ginseng
Deze zijn zeer ruim, hebben elk twee geheel autonome slaapkamers met ruime westerse badkamer met een douche. De twee kamers komen uit op een gemeenschappelijk “woonkamer’ of lobby, wat verbonden is met een terras aan een vijver. De slaapkamers beschikken over airconditioning en een groot bed of twee aparte bedden. De ‘woonkamer’ heeft een minibar, koffiezet faciliteiten en een kitchenette en is de perfecte ruimte om te relaxen en van het uitzicht te genieten. De sofa kan eventueel gebruikt worden als extra bed.

Villa Saguer
Deze zijn zeer ruim, hebben elk twee geheel autonome slaapkamers met ruime westerse badkamer met een bad en een douche. De twee kamers komen uit op een gemeenschappelijk “woonkamer’ of lobby, wat verbonden is met een terras aan een vijver. De slaapkamers beschikken over airconditioning en een groot bed of twee aparte bedden. De ‘woonkamer’ heeft een minibar, koffiezet faciliteiten en een kitchenette en is de perfecte ruimte om te relaxen en van het uitzicht te genieten. De sofa kan eventueel gebruikt worden als extra bed.

Faciliteiten

• Spa met 2 massagebedden
• Yoga/meditatie platform
• Zen garden met visvijvertje
• Café + restaurant met bar en pizza oven
• Fire pit in de tuin
• Zwembad met chloorvrij filtersysteem, terras en jacuzzi
• Poolbar met terrasje

Op het eigen terrein is de 5* duikschool Thalassa gevestigd en staat garant voor onvergetelijke duiken en service. Zij maken de slogan "come as guest and leave as a friend" meer dan waar. Hier hoef je zelf niet met je duikspullen te sjouwen, want de duikschool hanteert een "care & carry" service. Gewoon lekker duiken en genieten.

Verzorging

De verzorging is standaard op basis van volpension, inclusief onbeperkt koffie, thee en water.

Excursies

Diverse excursies behoren tot de mogelijkheden zoals: een hiking trip naar de vulkaan Manado Tua; Minahasa highland tour; trip naar de Kali waterval en natuurlijk ook een trip naar het Tangkoko National park. Dit park staat bekend om zijn bijzondere vogels, makaak apen, cuscus en vooral ook de kleinste aapjes ter wereld: de tarsiers aapjes, ook wel spookaapjes genoemd.

Ook bieden wij het exclusieve Sea it all pakket aan. Dat is een 17-daagse pakketreis naar Thalassa Manado en Thalassa Lembeh, waarin diverse excursies en de duiken in het pakket zijn opgenomen. Kijk hier voor het Sea it All pakket.

Highland tour door de Minahasa hooglanden
Op een gemiddelde hoogte van 1200 meter vind je de Minahasa highlands. Hier kun je perfect terwijl we je meenemen langs allerlei bezienswaardigheden met een heerlijke lunch aan de kustlijn van Lake Tondano.

Gunung Tumpa Sunset Tour
Tumpa is de naam van deze 400 meter hoge berg, en biedt een spectaculair uitzicht over het Bunaken National Park. Vooral tijdens zonsondergang is dit zeker de moeite waard. Toegankelijk met de auto.

Waterval tour
Een frisse dip of afkoelen onder de Kali waterval is een leuk half dagje uit. Temidden van de groene jungle word je omgeven door de verkoelende waterdampen.

Beach trip door het Bunaken National Park
Met maximaal 15 personen nemen we je mee in onze privéboot voor een dagtocht langs mooie stranden en de eilandjes van het Bunaken National Park.

Tour door het lokale dorp
Neem een kijkje bij iemand thuis, bezoek een kerkje en proef de sfeer van het lokale leven.

Kookles met chef Arnold
Beproef je kookkunsten met onze chef. Bezoek de lokale markt en ga kokerellen, of leer tropisch fruit te versnijden tot eetbare kunst

City tour door Manado stad
Bezoek het museum, ga winkelen of ga mensen kijken met een kop koffie in deze dynamische stad.

Reistijd

Een goede regenbui kan je het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode april t/m november. Ook dan kan er wel eens een bui vallen, maar die duurt niet langer dan 1 of 2 uur. Van november tot en met maart is er dus meer kans op wind en regen, maar omdat het water dan iets koeler is komt er veel grote vis voor. Dus meer kans op manta's, walvishaaien, orca's en potvissen.

De buitentemperatuur op Sulawesi ligt tussen de 25 en 34 graden en de zon schijnt er, omdat Sulawesi op de evenaar ligt, 12 uur per dag. De watertemperatuur is constant rond de 28 graden, in november rond de 29 graden en van januari t/m maart rond de 26 graden.

Video

Duiken bij Manado

Thalassa Dive Resort Manado 5*PADI

Op het eigen terrein is de 5* duikschool Thalassa gevestigd en staat garant voor onvergetelijke duiken en service. Zij maken de slogan "come as guest and leave as a friend" meer dan waar. Het 5* duikcentrum Thalassa Dive Resort staat onder leiding van de Nederlandse Simone Gerritsen, een garantie voor service en veiligheid. Aan boord van de boten zijn douches en toiletten en ook voor handdoeken wordt gezorgd. De ervaren, lokale gidsen zijn uitstekend getraind en weten ieder visje voor je te vinden. In een klein groepje van ca 4 duikers per gids, zijn jouw duikwensen voor hen een uitdaging, die ze altijd graag aangaan. De instructeurs en divemasters zijn enthousiast, serieus en behulpzaam tijdens het duiken en vrolijk tijdens de vaartrips. De meeste zijn allemaal door Simone en de lokale school opgeleid of nog in opleiding om de beste vaardigheden te leren in de hospitality branche.

Thalassa duikcentrum kent een “care en carry” service: al je duikspullen worden voor je gedragen, je fles klaargemaakt en na de duik wordt alles voor je gespoeld. De uitstekende gidsen delen graag hun kennis met je over dit prachtige duikgebied. Je hoeft alleen maar te duiken en te genieten!

Duikpakketten

Begeleide bootduiken
De duiken vinden veelal plaats in Bunaken Marine Park en langs de kust van het vaste land. Handdoeken en drinkwater aan boord zijn inbegrepen. Je kunt tot wel 4 bootduiken per dag maken. Nachtduiken en dagtrips zijn tegen een lokale toeslag. Dagelijks kun je je inschrijven op de planning en elke avond vind je de vertrektijd van de boot op het bord bij de receptie, omdat deze afhankelijk is van het getijde.

Opleidingen
Alle PADI opleidingen van open water- tot instructeurs cursussen, eventueel in het Nederlands, worden hier aangeboden.

Dagtrips
Er worden naar wens dagtrips georganiseerd naar de noordelijke eilanden, zoals Bangka, en ook dagtrips naar Lembeh Strait. Het onderwaterleven is hier het absolute summum voor macro-liefhebbers. Door het zwarte vulkaanzand in Lembeh Strait zijn hier echt de meest bizarre vissoorten te ontdekken, zoals de harige hengelaarsvis, mimic octopus, slangalen, dwergzeepaardjes en nog veel meer. Op Bangka geniet je van volle kleurrijke koralen en grote scholen vis.

Wateren

Je kunt in Manado het hele jaar door duiken, met april tot en met september als allerbeste maanden. In de overige maanden is er kans op iets meer wind (vooral in december en januari) en soms een regenbui. De watertemperatuur varieert van een heerlijke 26 tot 29 graden.

Duikend langs de steile wanden met vele kleurrijke, zachte koralen en sponsen, kun je barracuda’s, bladvisjes, haaien, schildpadden en de hier veel voorkomende zeeslangen bewonderen. Uniek voor dit gebied zijn de spookfluitvissen, de kardinaalsbaarsjes, de blauwgele spookmurenes en er is een enorme variëteit in naaktslakken in de meest prachtige kleurcombinaties.

Faciliteiten

• Huuruitrusting
• Spoel- en opbergmogelijkheden
• Klaslokalen
• Opleidingsmogelijkheden
• Nitrox beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• 15 liter beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• Care-and-carry-apparatuur voor apparatuur
• Duiklog bij het uitchecken

Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - massage
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - massage
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - single kamer
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - single kamer
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - single kamer
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - zwembad
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bar en pizza
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - restaurant
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - restaurant
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa

SEA IT ALL PAKKET

• Sea it all pakket ~ Exclusief bij Diving Holidays ~
Bekijk hier het Sea it All pakket inclusief duiken en excursies

Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
10 bootduiken + 1 gratis extra duik. Incl. fles/lucht/lood/lunch
24-07-2024 t/m 31-12-2025
€354
14 bootduiken + 1 gratis extra duik. Incl. fles/lucht/lood/lunch
24-07-2024 t/m 31-12-2025
€496
15 bootduiken + 1 gratis extra duik. Incl. fles/lucht/lood/lunch
24-07-2024 t/m 31-12-2025
€531
20 bootduiken + 2 gratis extra duiken. Incl. fles/lucht/lood/lunch
24-07-2024 t/m 31-12-2025
€708
30 bootduiken +3 gratis extra duik incl. fles/lucht/lood/lunch
24-07-2024 t/m 31-12-2025
€1062
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal en examenkosten
24-07-2024 t/m 31-12-2025
€422
Gevorderden cursus, Advanced Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal en examenkosten
24-07-2024 t/m 31-12-2025
€320
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam/Düsseldorf – Singapore/Jakarta - Manado v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer Manado luchthaven – Thalassa Manado
• Verblijf op basis van volpension, koffie, thee en water
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon

>>Vraag ons naar de mogelijkheden voor een combinatie met Thalassa Lembeh
Exclusief in de reissom
• Visum Indonesië
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering


Exclusief in het duikpakket:
• Volledige duikuitrusting inclusief duikcomputer IDR 315.000 (circa € 21,-) per duikdag, lokaal te voldoen.
• Toeslag Nitrox IDR 89,250 (circa € 6,00) per tank, lokaal te voldoen.
• Toeslag special trips: Bangka of Lembeh IDR 551,250 (circa € 37,-) per dag, lokaal te voldoen. Minimaal 6 personen.
• Voor het duiken in het Bunaken National Park dien je een jaar-toegangskaart van IDR 150,000 (circa € 10,-) aan te schaffen. Je ontvang dan een label welke je aan je duikuitrusting dient te bevestigen. Het is ook mogelijk om een toegangskaart voor IDR 50,000 (circa € 3,50) per dag aan te schaffen.
8,3
Dennis, Lisse
Reisdatum: 11-06-2024
Thalassa Dive Resort Manado
'Vanuit onze bungalow konden we met plezier de tuin inkijken naar al het leven en de prachtige bomen. Tussendoor zagen we het lekkere zwembad waar we vaak in gingen zwemmen: wat een heerlijke serene plek in heerlijk zacht en warm water. Elke dag is er een aanvullend programma van happy hour, tot muziek of optredens van lokale bevolking. Ook de Manado tour door Arjen is enorm aan te raden! We hebben genoten!'
Mickie, Sylvia, Tom en Adri, Den Haag
Reisdatum: 29-03-2024
Thalassa Dive Resort Manado
'Simone, Arjan en het personeel doen alles voor de gasten. Het is gelegen op een mooie locatie, je waant je in een stukje jungle. Ze doen de slogan "where guests leave as friends" echt eer aan!'
Nico van Gelderen, Oss
Reisdatum: 11-12-2023
Thalassa Dive Resort Manado
'Je komt als gast en gaat als vriend.
Als je iets te kort komt heb je er niet naar gevraagd.'
Willemien, Hillegom
Reisdatum: 31-10-2023
Thalassa Dive Resort Manado
'heerlijk kleinschalig onderkomen op Simones terrein'
Sonja Treffers, Helvoirt
Reisdatum: 23-10-2023
Thalassa Dive Resort Manado
'Lembeh resort ligt aan zee waardoor het heerlijk (relatief) koel is en geen last van muggen. Manado ligt wat verder landinwaarts. Op beide resorts was de staff geweldig! Vriendelijk, behulpzaam, flexibel, niks was te veel. Ruime bungalows met alles wat je nodig hebt. Heerlijk zwembad. Het eten was afwisselend en voldoende keuze. Wij vonden het erg lekker maar dat is natuurlijk persoonlijk'
Dennis, Lisse
Reisdatum: 12-06-2024
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Mooie duiken gemaakt met de gezellige crew van Thalassa.'
Mickie, Sylvia, Tom en Adri, Den Haag
Reisdatum: 30-03-2024
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Alles is bespreekbaar en de duikgidsen maar ook het helpende personeel aan boord doen goed werk. Je wordt echt in de watten gelegd!'
Jan, rotterdam
Reisdatum: 12-05-2022
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Ik had 30 plus 3 duiken geboekt. Doe zeker ook daar nacht duiken . Als je weet wat je graag wilt zien vraag het dan je duikgids. Het is dan een uitdaging voor ze om het te vinden.'
herm wijers, Groesbeek
Reisdatum: 13-12-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Zeer goed'
Yvonne Gérard, Gouda
Reisdatum: 03-11-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Fantastische duiken zowel in Manado als Lembeh.'