Thalassa Manado Dive Resort

Onze mening
bulletVakkundig personeel
bulletHeerlijke ovenpizza's
bulletGeschikt voor niet-duikers
De duikvakantie
bulletSlechts 40 minuten van de luchthaven in een paradijs
bulletPrachtige wandduiken, kleurrijk koraal en Bunaken eiland
bulletUitsteken te combineren met diverse excursies en dagtrips

Ligging

Thalassa Manado Dive & Well-being resort ligt op 40 minuten rijden van de luchthaven ten noorden van Manado, in het dorp Tongkeine. Het duikcentrum ligt op een autoritje van 5 minuten in het kleine vissersdorpje Bahowo en binnen het Bunaken National Park. Vanuit hier vertrekt de boot en vaart de kortst mogelijke afstand van Bunaken eiland. Dit resort en het duikcentrum staan onder leiding van de Nederlandse Simone Gerritsen.

Thalassa Manado Dive & Well-being Resort

In 2021 heeft Simone dit kleine resort besloten te bouwen in het dorp Tongkeina, wat een beetje ten noorden ligt van de vorige locatie van het Thalassa Manado resort. In drie fasen is het nieuwe resort opgebouwd. Het duikcentrum ligt 5 minuten verderop en is in augustus 2021 geopend. Het restaurant met spa en Zen-tuin en het zwembad zijn geopend in december 2021. De gastenverblijven zijn in mei 2022 geopend en bestaan uit twee villa's en vijf bungalows.

Verblijf

De combinatie van dit persoonlijke resort met een uitstekende duikschool staat garant voor een onvergetelijke duikvakantie. Professionaliteit en vrolijkheid gaan hier hand in hand. De accommodatie bestaat ​​uit 2 privévilla's, elk met 2 slaapkamers met eigen badkamer en een gedeelde woonkamer. Beide villa's zijn gelegen aan een vijver en omgeven door een weelderige tuin, en naast de villa's biedt het resort een aantal aparte bungalows, met uitzicht op de tuinen en het bos en het prachtige zoutwaterzwembad.

Bungalows:
De bungalows zijn geschikt voor 2 personen; separaat slaapgedeelte, met ‘afsluitbare inloopkast’ en gezellige ‘woonkamer’, uitkijkende op een ruim privé terras. De bungalows zijn vrijstaand en kijken uit op de weelderige tuin en/ of het zwembad.

Villa Ginseng
Deze zijn zeer ruim, hebben elk twee geheel autonome slaapkamers met ruime westerse badkamer met een douche. De twee kamers komen uit op een gemeenschappelijk “woonkamer’ of lobby, wat verbonden is met een terras aan een vijver. De slaapkamers beschikken over airconditioning en een groot bed of twee aparte bedden. De ‘woonkamer’ heeft een minibar, koffiezet faciliteiten en een kitchenette en is de perfecte ruimte om te relaxen en van het uitzicht te genieten. De sofa kan eventueel gebruikt worden als extra bed.

Villa Saguer
Deze zijn zeer ruim, hebben elk twee geheel autonome slaapkamers met ruime westerse badkamer met een bad en een douche. De twee kamers komen uit op een gemeenschappelijk “woonkamer’ of lobby, wat verbonden is met een terras aan een vijver. De slaapkamers beschikken over airconditioning en een groot bed of twee aparte bedden. De ‘woonkamer’ heeft een minibar, koffiezet faciliteiten en een kitchenette en is de perfecte ruimte om te relaxen en van het uitzicht te genieten. De sofa kan eventueel gebruikt worden als extra bed.

Faciliteiten

• Spa met 2 massagebedden
• Yoga/meditatie platform
• Zen garden met visvijvertje
• Café + restaurant met bar en pizza oven
• Fire pit in de tuin
• Zwembad met chloorvrij filtersysteem, terras en jacuzzi
• Poolbar met terrasje

Op vijf minuten rijden is de 5* duikschool Thalassa gevestigd en staat garant voor onvergetelijke duiken en service. Zij maken de slogan "come as guest and leave as a friend" meer dan waar. Hier hoef je zelf niet met je duikspullen te sjouwen, want de duikschool hanteert een "care & carry" service. Gewoon lekker duiken en genieten.

Diverse excursies behoren tot de mogelijkheden zoals: een hiking trip naar de vulkaan Manado Tua; Minahasa highland tour; trip naar de Kali waterval en natuurlijk ook een trip naar het Tangkoko National park. Dit park staat bekend om zijn bijzondere vogels, makaak apen, cuscus en vooral ook de kleinste aapjes ter wereld: de tarsier aapjes, ook wel spookaapjes genoemd.

Verzorging

De verzorging is standaard op basis van volpension, inclusief onbeperkt koffie, thee en water.

Excursies

Diverse excursies behoren tot de mogelijkheden zoals: een hiking trip naar de vulkaan Manado Tua; Minahasa highland tour; trip naar de Kali waterval en natuurlijk ook een trip naar het Tangkoko National park. Dit park staat bekend om zijn bijzondere vogels, makaak apen, cuscus en vooral ook de kleinste aapjes ter wereld: de tarsiers aapjes, ook wel spookaapjes genoemd.

Ook bieden wij het exclusieve Sea it all pakket aan. Dat is een 17-daagse pakketreis naar Thalassa Manado en Thalassa Lembeh, waarin diverse excursies en de duiken in het pakket zijn opgenomen. Kijk hier voor het Sea it All pakket.

Op het resort in Manado kun je elke dinsdag en vrijdag in de middag meedoen met de Yoga klas, welke gegeven wordt door een profesionele yoga lerares uit Manado.
Ook is er bij het duikcentrum een heus freediving centre geopend. Je kunt hier les volgen in het duiken zonder perslucht of oefenen als je al gebrevetteerd bent.
Daarnaast, als je nog tijd over hebt naast het duiken, kun je ook leren handboogschieten! Kosten lokaal te voldoen.

Highland tour door de Minahasa hooglanden
Op een gemiddelde hoogte van 1200 meter vind je de Minahasa highlands. Hier kun je perfect terwijl we je meenemen langs allerlei bezienswaardigheden met een heerlijke lunch aan de kustlijn van Lake Tondano.

Gunung Tumpa Sunset Tour
Tumpa is de naam van deze 400 meter hoge berg, en biedt een spectaculair uitzicht over het Bunaken National Park. Vooral tijdens zonsondergang is dit zeker de moeite waard. Toegankelijk met de auto.

Waterval tour
Een frisse dip of afkoelen onder de Kali waterval is een leuk half dagje uit. Temidden van de groene jungle word je omgeven door de verkoelende waterdampen.

Beach trip door het Bunaken National Park
Met maximaal 15 personen nemen we je mee in onze privéboot voor een dagtocht langs mooie stranden en de eilandjes van het Bunaken National Park.

Tour door het lokale dorp
Neem een kijkje bij iemand thuis, bezoek een kerkje en proef de sfeer van het lokale leven.

Kookles met chef Arnold
Beproef je kookkunsten met onze chef. Bezoek de lokale markt en ga kokerellen, of leer tropisch fruit te versnijden tot eetbare kunst

City tour door Manado stad
Bezoek het museum, ga winkelen of ga mensen kijken met een kop koffie in deze dynamische stad.

Reistijd

Een goede regenbui kan je het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode april t/m november. Ook dan kan er wel eens een bui vallen, maar die duurt niet langer dan 1 of 2 uur. Van november tot en met maart is er dus meer kans op wind en regen, maar omdat het water dan iets koeler is komt er veel grote vis voor. Dus meer kans op manta's, walvishaaien, orca's en potvissen.

De buitentemperatuur op Sulawesi ligt tussen de 25 en 34 graden en de zon schijnt er, omdat Sulawesi op de evenaar ligt, 12 uur per dag. De watertemperatuur is constant rond de 28 graden, in november rond de 29 graden en van januari t/m maart rond de 26 graden.

Video

Duiken bij Manado

Thalassa Dive Resort Manado 5*PADI

Op vijf minuten rijden is de 5* duikschool Thalassa gevestigd en staat garant voor onvergetelijke duiken en service. Zij maken de slogan "come as guest and leave as a friend" meer dan waar. Het 5* duikcentrum Thalassa Dive Resort staat onder leiding van de Nederlandse Simone Gerritsen, een garantie voor service en veiligheid. Er zijn 4 boten voor maximaal 10 duikers. Aan boord van de boten zijn douches en toiletten en ook voor handdoeken wordt gezorgd. De ervaren, lokale gidsen zijn uitstekend getraind en weten ieder visje voor je te vinden. In een klein groepje van ca 4 duikers per gids, zijn jouw duikwensen voor hen een uitdaging, die ze altijd graag aangaan. De instructeurs en divemasters zijn enthousiast, serieus en behulpzaam tijdens het duiken en vrolijk tijdens de vaartrips.

Thalassa duikcentrum kent een “care en carry” service: al je duikspullen worden voor je gedragen, je fles klaargemaakt en na de duik wordt alles voor je gespoeld. De uitstekende gidsen delen graag hun kennis met je over dit prachtige duikgebied. Je hoeft alleen maar te duiken en te genieten!

Duikpakketten

Begeleide bootduiken
De duiken vinden veelal plaats in Bunaken Marine Park. Handdoeken en drinkwater aan boord zijn inbegrepen. Je kunt tot wel 4 bootduiken per dag maken.
Nachtduiken en dagtrips zijn tegen een lokale toeslag. Dagelijks kun je je inschrijven op de planning.

Opleidingen
Alle Padi opleidingen van open water- tot instructeurs cursussen, eventueel in het Nederlands, worden hier aangeboden.

Dagtrips
Er worden naar wens dagtrips georganiseerd naar de noordelijke eilanden en 'Lembeh Strait'. Het onderwaterleven is hier het absolute summum voor macro-liefhebbers. Door het zwarte vulkaanzand in Lembeh Strait zijn hier echt de meest bizarre vissoorten te ontdekken, zoals de harige hengelaarsvis, mimic octopus, slangalen, dwergzeepaardjes en nog veel meer.

Wateren

Je kunt in Manado het hele jaar door duiken, met april tot en met september als allerbeste maanden. In de overige maanden is er kans op iets meer wind (vooral in december en januari) en soms een regenbui. De watertemperatuur varieert van een heerlijke 26 tot 29 graden.

Duikend langs de steile wanden met vele kleurrijke, zachte koralen en sponsen, kun je barracuda’s, bladvisjes, haaien, schildpadden en de hier veel voorkomende zeeslangen bewonderen. Uniek voor dit gebied zijn de spookfluitvissen, de kardinaalsbaarsjes, de blauwgele spookmurenes en er is een enorme variëteit in naaktslakken in de meest prachtige kleurcombinaties.

Faciliteiten

• Huuruitrusting
• Spoel- en opbergmogelijkheden
• Klaslokalen
• Opleidingsmogelijkheden
• Nitrox beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• 15 liter beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• Care-and-carry-apparatuur voor apparatuur
• Duiklog bij het uitchecken

Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
10 bootduiken + 1 gratis extra duik. Incl. fles/lucht/lood/lunch
07-06-2023 t/m 31-12-2024
€330
14 bootduiken + 1 gratis extra duik. Incl. fles/lucht/lood/lunch
07-06-2023 t/m 31-12-2024
€463
15 bootduiken + 1 gratis extra duik. Incl. fles/lucht/lood/lunch
07-06-2023 t/m 31-12-2024
€496
20 bootduiken + 2 gratis extra duiken. Incl. fles/lucht/lood/lunch
07-06-2023 t/m 31-12-2024
€661
30 bootduiken +3 gratis extra duik incl. fles/lucht/lood/lunch
07-06-2023 t/m 31-12-2024
€991
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal en examenkosten
07-06-2023 t/m 31-12-2024
€402
Gevorderden cursus, Advanced Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal en examenkosten
07-06-2023 t/m 31-12-2024
€304
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam/Düsseldorf – Singapore/Jakarta - Manado v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer Manado luchthaven – Thalassa Manado
• Verblijf op basis van volpension, koffie, thee en water

>>Vraag ons naar de mogelijkheden voor een combinatie met Thalassa Lembeh
Exclusief in de reissom
• Visum Indonesië
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon

Exclusief in het duikpakket:
• Volledige duikuitrusting inclusief duikcomputer IDR 315.000 (circa € 21,-) per duikdag, lokaal te voldoen.
• Toeslag Nitrox IDR 89,250 (circa € 6,00) per tank, lokaal te voldoen.
• Toeslag special trips: Bangka of Lembeh IDR 551,250 (circa € 37,-) per dag, lokaal te voldoen. Minimaal 6 personen.
• Voor het duiken in het Bunaken National Park dien je een jaar-toegangskaart van IDR 150,000 (circa € 10,-) aan te schaffen. Je ontvang dan een label welke je aan je duikuitrusting dient te bevestigen. Het is ook mogelijk om een toegangskaart voor IDR 50,000 (circa € 3,50) per dag aan te schaffen.
8,3
Albert en Sonja
Reisdatum: 28-03-2023
Thalassa Dive Resort Manado
Uitermate prettig en comfortabel. De beide locaties (Manado en Lembeh) zijn totaal verschillend van elkaar, maar wat hetzelfde is, is het enthousiasme en plezier van de staff, die er alles aan doet om jou een super fijne vakantie te geven.
Rob
Reisdatum: 28-03-2023
Thalassa Dive Resort Manado
Ik heb de fotoreis met Raymond als beginnende onderwaterfotograaf als heel leerzaam ervaren en vooral veel plezier met een leuke gezellige groep. Beide Thalassa Dive resorts zijn erg mooie ressorts. De duikvoorzieningen zijn prima. Echter het plannen van de duiken is niet altijd even duidelijk. En Sommige van de gidsen missen nog wat aan ervaring maar over het algemeen zorgen ze goed voor je samen met de Bootcrew.
Zeer goed voor veel kleiner leven vooral voor Macro fotografie erg leuk. Zowel de Muurduiken met koraal riffen als de Muck duiken zijn mooie duiken.
Probeer bij Thalassa Lembeh vooral de blackwater dives in het begin spannend maar wel erg leuk en interessant. Leuke manier van duiken.
Nico Wagt, Amstelveen
Reisdatum: 22-10-2022
Thalassa Dive Resort Manado
Het nieuwe Thalassa Dive Resort in Manado krijgt van mij een dikke 9! Het duiken is zeer mooi en Lembeh is natuurlijk vooral muck duiken.
Nico en Yvonne, Oss
Reisdatum: 31-08-2022
Thalassa Dive Resort Manado
'Een heerlijk resort midden in het groen, waar je je direct thuis voelt. Vriendelijk personeel, dat altijd voor je klaar staat. Super lekker gevarieerd eten iedere dag. Vele mooie duikstekken, die je dagelijks kunt ontdekken. En leuke excursies, die je kunt boeken.'
Jan, rotterdam
Reisdatum: 11-05-2022
Thalassa Dive Resort Manado
'Thalassa Manado Dive & Wellbeing resort is geheel nieuw midden in stuk jungle. De huisjes zijn bijna geheel omzet met glas met duikers fantasie adam/eva of tarzan/jean gevoel. Het resort is mooi opgezet met een goede keuken en je kan ook gewoon een tosti krijgen. Ik kom al aantal jaren bij Thalassa, ook op Lembeh. Je komt als gast en gaat als vriend, maar wordt ook stukje familie.'
Jan, rotterdam
Reisdatum: 12-05-2022
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Ik had 30 plus 3 duiken geboekt. Doe zeker ook daar nacht duiken . Als je weet wat je graag wilt zien vraag het dan je duikgids. Het is dan een uitdaging voor ze om het te vinden.'
herm wijers, Groesbeek
Reisdatum: 13-12-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Zeer goed'
Yvonne Gérard, Gouda
Reisdatum: 03-11-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Fantastische duiken zowel in Manado als Lembeh.'
Johan Bruinsma , hendrik ido ambacht
Reisdatum: 24-08-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
Goed. Als jij wilt duiken gaan ze varen. Ik was zelfs soms alleen.
Regelen zelfs je spullen voor en na de duik.
Wiebe , Amsterdam
Reisdatum: 14-06-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Prima vertoeven,'