Thalassa Manado Dive Resort

Onze mening
bulletVakkundig personeel
bulletHeerlijke ovenpizza's
bulletGeschikt voor niet-duikers
De duikvakantie
bulletSlechts 30 minuten van de luchthaven in een paradijs
bulletPrachtige wandduiken, kleurrijk koraal en Bunaken eiland
bulletUitsteken te combineren met diverse excursies en dagtrips

Ligging

Thalassa Manado Dive resort is een klein duikresort op 30 minuten rijden vanaf de luchthaven van Manado. Dit duikresort staat onder leiding van de Nederlandse Simone Gerritsen.

Thalassa Dive Resort Manado 5*PADI

Het Thalassa resort in Manado is gelegen in een uitgestrekt landgoed langs de kust waar je uitgebreid kunt ontspannen en kunt genieten van de groene, weelderig tuinen waarin de drie verschillende kamertypes zijn opgezet. Het centrum van het resort is de ruimte lange en het gezellige restaurant. Het personeel is je graag van dienst voor een verfrissend drankje aan de bar.

Verblijf

De combinatie van dit persoonlijke resort met een uitstekende duikschool staat garant voor een onvergetelijke duikvakantie. Professionaliteit en vrolijkheid gaan hier hand in hand.

Er zijn 22 gastenverblijven: 4 cottages, 9 bungalows en 7 hilltop kamers en 2 hilltop deluxe kamers:

De Garden cottages en Garden bungalows zijn vrijstaand, hebben een eigen terras met zitje, airconditioning, koelkastje, eigen badkamer met warm/koud water. De bungalows zijn het grootst, ook geschikt voor 3 of 4 personen, en hebben een minibar met koffie en thee mogelijkheden. Er zijn 4 vrijstaande houten Cottages, omgeven door een tropische tuin. Eén daarvan is volledig rolstoeltoegankelijk. De 9 Garden Bungalows liggen verscholen in het groen van het resort. Drie ervan zijn te bereiken met een trap.

De Hilltop kamers staan op een heuvel, het is dus wel trappenlopen, maar je hebt een mooi uitzicht. Je hebt hier een gedeeld terras. De Hilltop kamers hebben geen koelkastje, de Hilltop Deluxe zijn groter en hebben een koelkast, verder zijn er dezelfde faciliteiten als in de cottages en bungalows. Er zijn 7 Hilltop kamers en 2 Hilltop Deluxe kamers.

Vanuit alle kamertypes kijk je uit over een grote tropische tuin met in de verte de zee. Er is gratis WiFi in het restaurant. Handdoeken zijn aanwezig. Voor het zwembad en de boot zijn er andere handdoeken. Alle kamers hebben een muskietennet.

Faciliteiten

Er is een ruim restaurant met een "media" hoek met gratis wifi, een lounge gedeelte met sofa's om heerlijk te relaxen en natuurlijk het eigenlijke restaurant waar een keur, van met name Indonesische gerechten, worden geserveerd.
Er zijn 2 zwembaden en een piepklein zandstrandje, maar het strand mag eigenlijk geen naam hebben...

Ook beschikt Thalassa over een gloednieuwe pizza oven en serveert graag haar overheerlijk "ThalasPizza". Samen met een wekelijks Italiaans menu is nog meer variatie in de keuze. De pizza's worden geserveerd op het nieuwe Patio terras, compleet met pergola en uitzicht op zee.

Op het terrein is ook de 5* duikschool Thalassa gevestigd en staan garant voor onvergetelijke duiken en service.
Zij maken de slogan "come as guest and leave as a friend" meer dan waar.
Hier hoef je zelf niet met je duikspullen te sjouwen, want de duikschool hanteert een "care & carry" service.
Gewoon lekker duiken en genieten.

Op de oude plek van het duikcentrum is een multifunctioneel sportveld gebouwd. Je kunt hier tennissen, badminton, volleybal en basketbal. Er is verlichting, wat het ook mogelijk maakt om na zonsondergang te spelen. Elk spelletje met de staff wordt over het algemeen door beide partijen goed ontvangen.

Diverse excursies behoren tot de mogelijkheden zoals: een hiking trip naar de vulkaan Manado Tua; Minahasa highland tour; trip naar de Kali waterval en natuurlijk ook een trip naar het Tangkoko National park. Dit park staat bekend om zijn bijzondere vogels, makaak apen, cuscus en vooral ook de kleinste aapjes ter wereld: de tarsier aapjes, ook wel spookaapjes genoemd.

Verzorging

De verzorging is standaard op basis van volpension, inclusief onbeperkt koffie, thee en water.

Excursies

Diverse excursies behoren tot de mogelijkheden zoals: een hiking trip naar de vulkaan Manado Tua; Minahasa highland tour; trip naar de Kali waterval en natuurlijk ook een trip naar het Tangkoko National park. Dit park staat bekend om zijn bijzondere vogels, makaak apen, cuscus en vooral ook de kleinste aapjes ter wereld: de tarsiers aapjes, ook wel spookaapjes genoemd.

Ook bieden wij het exclusieve Sea it all pakket aan. Dat is een 17-daagse pakketreis naar Thalassa Manado en Thalassa Lembeh, waarin diverse excursies en de duiken in het pakket zijn opgenomen. Kijk hier voor het Sea it All pakket.

Op het resort in Manado kun je elke dinsdag en vrijdag in de middag meedoen met de Yoga klas, welke gegeven wordt door een profesionele yoga lerares uit Manado.
Ook is er bij het duikcentrum een heus freediving centre geopend. Je kunt hier les volgen in het duiken zonder perslucht of oefenen als je al gebrevetteerd bent.
Daarnaast, als je nog tijd over hebt naast het duiken, kun je ook leren handboogschieten! Kosten lokaal te voldoen.

Reistijd

Een goede regenbui kan je het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode april t/m november. Ook dan kan er wel eens een bui vallen, maar die duurt niet langer dan 1 of 2 uur. Van november tot en met maart is er dus meer kans op wind en regen, maar omdat het water dan iets koeler is komt er veel grote vis voor. Dus meer kans op manta's, walvishaaien, orca's en potvissen.

De buitentemperatuur op Sulawesi ligt tussen de 25 en 34 graden en de zon schijnt er, omdat Sulawesi op de evenaar ligt, 12 uur per dag. De watertemperatuur is constant rond de 28 graden, in november rond de 29 graden en van januari t/m maart rond de 26 graden.

Video

Thalassa Dive Resort ManadoInterview Simone Gerritsen en rondleidingDuiken bij Manado

Thalassa Dive Resort Manado 5*PADI

Het 5* duikcentrum Thalassa Dive Resort staat onder leiding van de Nederlandse Simone Gerritsen, een garantie voor service en veiligheid. Er zijn 4 boten voor maximaal 10 duikers. Aan boord van de boten zijn douches en toiletten en ook voor handdoeken wordt gezorgd. De ervaren, lokale gidsen zijn uitstekend getraind en weten ieder visje voor je te vinden. In een klein groepje van ca 4 duikers per gids, zijn jouw duikwensen voor hen een uitdaging, die ze altijd graag aangaan. De instructeurs en divemasters zijn enthousiast, serieus en behulpzaam tijdens het duiken en vrolijk tijdens de vaartrips.

Thalassa duikcentrum kent een “care en carry” service: al je duikspullen worden voor je gedragen, je fles klaargemaakt en na de duik wordt alles voor je gespoeld. De uitstekende gidsen delen graag hun kennis met je over dit prachtige duikgebied. Je hoeft alleen maar te duiken en te genieten!

Duikpakketten

Begeleide bootduiken
De duiken vinden veelal plaats in Bunaken Marine Park. Handdoeken en drinkwater aan boord zijn inbegrepen. Je kunt tot wel 4 bootduiken per dag maken.
Nachtduiken en dagtrips zijn tegen een lokale toeslag. Dagelijks kun je je inschrijven op de planning.

Opleidingen
Alle Padi opleidingen van open water- tot instructeurs cursussen, eventueel in het Nederlands, worden hier aangeboden.

Huisrifduiken
Ter plaatse kun je er voor kiezen om een duikje te maken op het huisrif. Dit regel je daar bij de duikschool.
Het huisrif is niet spectaculair, maar biedt genoeg om enkele leuke duiken te maken.

Dagtrips
Er worden naar wens dagtrips georganiseerd naar de noordelijke eilanden en 'Lembeh Strait'. Het onderwaterleven is hier het absolute summum voor macro-liefhebbers. Door het zwarte vulkaanzand in Lembeh Strait zijn hier echt de meest bizarre vissoorten te ontdekken, zoals de harige hengelaarsvis, mimic octopus, slangalen, dwergzeepaardjes en nog veel meer.

Wateren

Je kunt in Manado het hele jaar door duiken, met april tot en met september als allerbeste maanden. In de overige maanden is er kans op iets meer wind (vooral in december en januari) en soms een regenbui. De watertemperatuur varieert van een heerlijke 26 tot 29 graden.

Duikend langs de steile wanden met vele kleurrijke, zachte koralen en sponsen, kun je barracuda’s, bladvisjes, haaien, schildpadden en de hier veel voorkomende zeeslangen bewonderen. Uniek voor dit gebied zijn de spookfluitvissen, de kardinaalsbaarsjes, de blauwgele spookmurenes en er is een enorme variëteit in naaktslakken in de meest prachtige kleurcombinaties.

Faciliteiten

• Cameraruimte met airconditioning
• Huuruitrusting
• Spoel- en opbergmogelijkheden
• Klaslokalen
• Opleidingsmogelijkheden
• Nitrox beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• 15 liter beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• Care-and-carry-apparatuur voor apparatuur
• Duiklog bij het uitchecken

Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Hilltop kamer
Thalassa Manado Dive Resort - Hilltop kamer
Thalassa Manado Dive Resort - Hilltop kamer
Thalassa Manado Dive Resort - Cottage kamer
Thalassa Manado Dive Resort - Cottage kamer
Thalassa Manado Dive Resort - Bungalow kamer
Thalassa Manado Dive Resort - Bungalow kamer
Thalassa Manado Dive Resort - Bungalow kamer
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays

Scroll en bekijk alle informatie:
▼ Corona voorwaarden "Reisgarantie"
▼ Aanbiedingen indien aanwezig
▼ Data en prijzen
▼ Duikpakketten
▼ Inclusief in de reissom
▼ Exclusief in de reissom

Corona voorwaarden - REISGARANTIE
Om weer een mooie duikreis te kunnen plannen hebben wij een Reisgarantie voor onze reizigers opgesteld. Gaat je geplande duikvakantie niet door, in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood, door COVID-19, dan bieden wij deze garantie op de meeste bestemmingen. Klik op de link voor alle informatie over de garantie van Diving Holidays of bel of mail ons voor meer informatie.
Link naar Reisgarantie
Diving Holidays Reisgarantie

AANBIEDING

• Boek een reis met verblijf op uiterlijk 31/08/2022 en ontvang korting op de nachtprijs en je duikpakket!

Voorwaarden:
- Te boeken vanaf 01/01/2021 t/m 31/12/2021
- Geldig voor reizen met een verblijf t/m 31/08/2022
- Niet te combineren met andere aanbiedingen
- Alleen geldig bij nieuwe boekingen gemaakt vanaf 01/01/2021
- Korting voor het resort alleen geldig op de nachtprijs
- Korting voor het duiken alleen geldig op vooraf geboekte duikpakketten
- Eventueel (duik)extra's voldoe je ter plaatse
- Geen refund voor ongenoten duiken
- De kortingen zijn verwerkt in de online prijzen
- Vraag ons gerust om een offerte op maat!

Combineer de Thalassa resorts voor een prachtige combinatiereis!

• Combinatiereis Thalassa Manado met Thalassa Lembeh
Bekijk hier de Thalassa Combinatiereis

SEA IT ALL PAKKET

• Sea it all pakket ~ Exclusief bij Diving Holidays ~
Bekijk hier het Sea it All pakket inclusief duiken en excursies

Diving Holidays aanbieding
Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
10 bootduiken + 1 gratis extra duik. Incl. fles/lucht/lood/lunch
17-05-2021 t/m 31-08-2022
€283
01-09-2022 t/m 31-12-2022
€330
14 bootduiken + 1 gratis extra duik. Incl. fles/lucht/lood/lunch
17-05-2021 t/m 31-08-2022
€396
01-09-2022 t/m 31-12-2022
€463
15 bootduiken + 1 gratis extra duik. Incl. fles/lucht/lood/lunch
17-05-2021 t/m 31-08-2022
€425
01-09-2022 t/m 31-12-2022
€496
20 bootduiken + 2 gratis extra duiken. Incl. fles/lucht/lood/lunch
17-05-2021 t/m 31-08-2022
€566
01-09-2022 t/m 31-12-2022
€661
30 bootduiken +3 gratis extra duik incl. fles/lucht/lood/lunch
17-05-2021 t/m 31-08-2022
€850
01-09-2022 t/m 31-12-2022
€991
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal en examenkosten
17-05-2021 t/m 31-08-2022
€328
01-09-2022 t/m 31-12-2022
€386
Gevorderden cursus, Advanced Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal en examenkosten
17-05-2021 t/m 31-08-2022
€293
01-09-2022 t/m 31-12-2022
€345
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam/Düsseldorf – Singapore/Jakarta - Manado v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer Manado luchthaven – Thalassa Manado
• Verblijf op basis van volpension, koffie, thee en water

>>Vraag ons naar de mogelijkheden voor een combinatie met Thalassa Lembeh
Exclusief in de reissom
• Visum Indonesië
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon

Exclusief in het duikpakket:
• Volledige duikuitrusting inclusief duikcomputer IDR 315.000 (circa € 21,-) per duikdag, lokaal te voldoen.
• Toeslag Nitrox IDR 89,250 (circa € 6,00) per tank, lokaal te voldoen.
• Toeslag special trips: Bangka of Lembeh IDR 551,250 (circa € 37,-) per dag, lokaal te voldoen. Minimaal 6 personen.
• Voor het duiken in het Bunaken National Park dien je een jaar-toegangskaart van IDR 150,000 (circa € 10,-) aan te schaffen. Je ontvang dan een label welke je aan je duikuitrusting dient te bevestigen. Het is ook mogelijk om een toegangskaart voor IDR 50,000 (circa € 3,50) per dag aan te schaffen.
8,3
herm wijers, Groesbeek
Reisdatum: 12-12-2019
Thalassa Dive Resort Manado
'Fantastisch'
Yvonne Gérard, Gouda
Reisdatum: 02-11-2019
Thalassa Dive Resort Manado
'Als een warm bad !'
Johan Bruinsma , hendrik ido ambacht
Reisdatum: 23-08-2019
Thalassa Dive Resort Manado
'Goed geregeld. Gezellige sfeer.vriendelijk .'
Wiebe , Amsterdam
Reisdatum: 13-06-2019
Thalassa Dive Resort Manado
'Mooi resort, enorm vriendelijke staf, goede duikleiders, mooie lodges.
Kortom heerlijk te verblijven, prima eten, voor wat eten betreft kun je ook je wensen kenbaar maken.'
Edwin en Marion , Wilnis
Reisdatum: 22-04-2019
Thalassa Dive Resort Manado
'Ruim opgezet resort met Nederlands managment.
Iedereen doet erg zijn best om het je naar de zin te maken.
Maaltijden meest buffetvorm.
Kamer (bungalow) zeer ruim en schoon. Douche met goed warm water. Zitje met fantastisch uitzicht over zee (op de bovenste laag van de bungalows)'
herm wijers, Groesbeek
Reisdatum: 13-12-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Zeer goed'
Yvonne Gérard, Gouda
Reisdatum: 03-11-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Fantastische duiken zowel in Manado als Lembeh.'
Johan Bruinsma , hendrik ido ambacht
Reisdatum: 24-08-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
Goed. Als jij wilt duiken gaan ze varen. Ik was zelfs soms alleen.
Regelen zelfs je spullen voor en na de duik.
Wiebe , Amsterdam
Reisdatum: 14-06-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Prima vertoeven,'
Rob Dekker, Noordwijk
Reisdatum: 20-04-2019
Duikarrangement Thalassa Dive Resort Manado
'Duiken voor de luie lees relaxte duiker. Geen omkijken meer naar je materiaal. Het staat klaar voor je op de boot opgetuigd zoals jij dat wil. Handig in grote bakken met jou naam. Ruime snelle boten waarop je tussen de duik door onder genot val lekkere hapjes kan uitgassen. Makkelijk in en uit het water en de gidsen vinden op vezoek vrijwel alles voor je . Communicatie via engels loopt perfect . Een echte aanrader deze reis voor de beginnende en gevorderde azie duiker. '