Je reist naar: Home > Thailand

Duikreizen Thailand

Met de golf van Thailand aan de oostkant en de Andaman Zee aan de westkant beschikt Thailand over fantastische duikmogelijkheden. Maar ook voor de niet-duiker heeft het land veel te bieden. De rijke erfenissen uit het verleden, de prachtige natuur, parelwitte stranden en azuurblauwe zee maken Thailand een fascinerende bestemming.

Over het land

Over het land
Thailand kent twee seizoenen: de natte tijd van mei tot oktober en de droge tijd van november tot en met april. Deze laatste periode is de beste periode voor duikers. Tijdens de natte periode is het zicht onder water slecht. Duiken is in deze periode dan ook af te raden. De combinatie van heerlijk eten, vriendelijke mensen en de schitterende natuur maken Thailand tot een veelzijdige bestemming.

Over de duikervaring

Over de duikervaring
Het duiken in de tropische wateren rond Thailand kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan vis en koraal. De stromingen in dit gebied zorgen voor een grote aanvoer van plankton. Hierdoor is het onderwaterleven zeer uitbundig. Prachtige anemonen, sepia’s, gorgonen, murenes, groupers en zelfs schildpadden kom je geregeld tegen. Verschillende soorten haaien zoals de verpleegsters-, silvertip-, en luipaardhaai maken het duiken in Thailand tot iets bijzonders. Als je geluk hebt, kun je zelfs walvishaaien zien! Thailand is voor ieder niveau duiker geschikt, of je nu wilt leren duiken of al honderden duiken hebt gemaakt.