DH Nieuwsbrief

volg ons op:

Diving Holidays

Richard Holkade 14
2033 PZ Haarlem
Tel: 020 5218100
info@divingholidays.nl
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 09:30 tot 17:30
Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy

Duikreizen Thailand

Duikreizen Thailand

Thailand in het kort

Met de golf van Thailand aan de oostkant en de Andaman Zee aan de westkant beschikt Thailand over fantastische duikmogelijkheden. Maar ook voor de niet-duiker heeft het land veel te bieden. De rijke erfenissen uit het verleden, de prachtige natuur, parelwitte stranden en azuurblauwe zee maken Thailand een fascinerende bestemming.

Over het landThailand kent twee seizoenen: de natte tijd van mei tot oktober en de droge tijd van november tot en met april. Deze laatste periode is de beste periode voor duikers. Tijdens de natte periode is het zicht onder water slecht. Duiken is in deze periode dan ook af te raden. De combinatie van heerlijk eten, vriendelijke mensen en de schitterende natuur maken Thailand tot een veelzijdige bestemming. Over de duikervaringHet duiken in de tropische wateren rond Thailand kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan vis en koraal. De stromingen in dit gebied zorgen voor een grote aanvoer van plankton. Hierdoor is het onderwaterleven zeer uitbundig. Prachtige anemonen, sepia’s, gorgonen, murenes, groupers en zelfs schildpadden kom je geregeld tegen. Verschillende soorten haaien zoals de verpleegsters-, silvertip-, en luipaardhaai maken het duiken in Thailand tot iets bijzonders. Als je geluk hebt, kun je zelfs walvishaaien zien! Thailand is voor ieder niveau duiker geschikt, of je nu wilt leren duiken of al honderden duiken hebt gemaakt.

Meer over Thailand

Thailand

Hoofdstad:

Bangkok

Tijdsverschil:

5 uur later

Beste Reistijd:

Oktober t/m Mei

Staatshoofd:

Kroonprins Vajiralongkorn

Voertaal:

Thai, Engels

Godsdienst:

Boeddhisme (95%) Islam (4%) Overig (1%)

Nationale feestdag:

Boeddhistisch Nieuwjaar (Theravada), 20 t/m 22 april

Geld:

Thai Baht (THB)

Visum:

Niet verplicht voor verblijf korter dan 30 dagen. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Aanbevolen

Elektriciteit:

220V/50Hz (tip: Wereldstekker mee)