NAD Lembeh Resort & Dive Center

Onze mening
bulletPrettig dagschema
bulletGezamenlijk eten
bulletHeerlijke bungalows
De duikvakantie
bullet2 duikers per gids maakt je duiken uniek
bulletRelaxt en gezellig resort aan zee
bulletBijzondere plek voor muckduiken en fotografie

Ligging

In het prachtige noord Sulawesi, in het hart van Lembeh Strait, in een mooie natuurlijke baai ligt het Nomad Adventure Divers Resort. Kortgezegd NAD Lembeh. Als je op de luchthaven van Manado wordt opgehaald, rijd je in ongeveer een uurtje naar de havenplaats Bitung. Onderweg kun je genieten van prachtige landschappen, vulkanen, kleine dorpjes en de veelal enthousiaste bevolking. Aangekomen in Bitung ligt daar een boot klaar om je naar het resort te brengen. Dit is gelegen op slechts 10 minuten varen.

NAD Lembeh Resort

Het NAD Lembeh resort is gelegen aan de westkant van Lembeh Island direct aan zee en heeft een schitterend uitzicht over de Lembeh Street en het vaste land van noord Sulawesi. NAD is een klein resort met een uiterst ontspannen sfeer waar je je graag door laat meevoeren. NAD wordt ook door de eigenaar beheerd, bijna het hele jaar zijn Simon en Zee aanwezig op het terrein. Als ze niet in het resort zijn, zijn ze op een fotografisch avontuur of duiken. Dit maakt het resort ook bijzonder, omdat ze zelf nog steeds op duikvakantie gaan en dus goed weten wat je als duiker verwacht van een duikresort. Het NAD duikteam heeft samen ongeveer 100 jaar duikervaring, met 15 full-time gidsen. NAD is expert in fotografie, rebreathers, Nitrox, technisch duiken, noem maar op. Je bent hier aan het goede adres voor een interessante duikvakantie!

Verblijf

Dit kleine resort telt 10 Beachfront kamers en 5 Seaview bungalows.
De Executive bungalows zijn gebouwd in Minahasa stijl en liggen wat meer privé.

Alle kamers en bungalows zijn voorzien van airconditioning, westers toilet, douche met warm en koud water en een terrasje of balkon. Alle kamers hebben internet. Vanuit alle kamers heb je prachtig uitzicht over een tropische tuin, en veelal zeezicht. In de verte kun je de mystieke vulkanen zien liggen. Een plaatje van een bestemming!

Beachfront kamers
Deze kamers liggen direct aan het strand en het zwembad. Ideaal voor mensen die niet van trappen houden.
De kamers hebben comfortabele bedden, warm water en air conditioning en een terrasje of balkon.

Seaview Bungalows
Op een meter of 20 afstand staan aan de baai, omringd door bomen en net naast het zwarte strand, de vrijstaande Minahasa bungalows. Het toppunt van romantiek! Het privé balkon van de Minahasa bungalows geeft uitzicht over de baai. Dit in combinatie met het geluid van de zee en de vogels en dieren in het omringende oerwoud, geven je de ultieme rust- en het “even één zijn met de natuur” ervaring. Deze bungalows zijn voorzien van airconditioning, een Balinese openlucht badkamer met warm en koud water en is geheel gemeubileerd met bamboe meubelen. Deze bungalows een kleine zijkamer extra met extra bed en werkruimte.

Faciliteiten

Het resort is voorzien van een sfeervol openlucht restaurant en lounge met prachtig uitzicht over zee, satelliet televisie, gratis toegang tot internet, 1 computer voor algemeen gebruik en een mogelijkheid voor internationaal telefoneren. Er is een klein zwart zandstrandje. Er is een wasgoed- en barservice en een kleine bibliotheek.

Verzorging

Het eten bij NAD Lembeh is van zeer goede kwaliteit en erg gevarieerd. Het is een combinatie van de oosterse en westerse keuken, heerlijke verse groentes en fruit, gebakken vis en vlees van de barbecue, maar ook worden er heerlijk pasta’s en exotische gerechten uit Java en Thailand geserveerd. Het eten wordt opgediend in buffetvorm. De verzorging is op basis van volpension met 3 maaltijden per dag, inclusief koffie, thee, espresso, water en een middagsnack.

Excursies

Naast het duiken kun je in dit gebied meer doen. Zoals bijvoorbeeld raften op de Niamaga Rivier of een bezoek brengen aan natuurreservaat Tangkoko om daar, bij zonsondergang, de kleinste aapjes ter wereld, de Tarsius, te bewonderen. Dit bezoek wordt helemaal bijzonder als je de orang-oetangs ontmoet. Deze brutale apen zoeken contact met je, een erg leuke en bijzondere ervaring gezien je ze in hun habitat opzoekt. Verder zijn er mooie watervallen en lokale markten. De excursie om de vulkaan te beklimmen is een absolute aanrader! Ook kun je een uitgebreide tour door de hooglanden van noord Sulawesi gaan maken of een excursie met de boot.

Reistijd

Een goede regenbui kan je het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode april t/m november. Ook dan kan er wel eens een bui vallen, maar die duurt niet langer dan 1 of 2 uur. Van november tot en met maart is er dus meer kans op wind en regen, maar omdat het water dan iets koeler is komt er veel grote vis voor. Dus meer kans op manta's, walvishaaien, orca's en potvissen.

De buitentemperatuur op Sulawesi ligt tussen de 25 en 34 graden en de zon schijnt er, omdat Sulawesi op de evenaar ligt, 12 uur per dag. De watertemperatuur is constant rond de 28 graden, in november rond de 29 graden en van januari t/m maart rond de 26 graden.

Video

NAD Lembeh

Bij deze Padi duikschool ben je aan het goede adres voor een fantastische duikvakantie maar ook voor het volgen van cursussen. Alle opleidingen worden gegeven in het Engels en Duits.

Op de ruime houten boten gaan maximaal 8 duikers en gemiddeld hebben elke 4 duikers een gids die hen begeleid. Ook zijn er enkele speedboten beschikbaar.

Het duikcentrum is iets meer ingesteld op ervaren duikers en fotografen. De duiken worden gegidst en niet zozeer begeleid.
Minder ervaren duikers worden wel ingedeeld bij de meest ervaren gidsen. Wil je iets meer begeleiding, geef dat dan even aan bij de gids.

Je wordt totaal in de watten gelegd door het personeel die je materiaal naar de boot brengt en het helemaal duik-klaar maakt, precies zoals het hoort op vakantie! Er wordt grote zorg besteed aan veiligheid: op de boten is alles aanwezig om eerste hulp te kunnen verlenen en de gidsen zijn zeer professioneel.

Zij kunnen je precies vertellen wat je op elke duikstek kunt verwachten en ze zijn meesters in het vinden van bijzondere vissen. De gidsen zijn goed ingesteld op onderwaterfotografen, geen haast en veel vrijheid om rustig je foto te maken. Op de duikschool heb je een speciale kamer voor je camera met computers om je foto's op te laden en is er de mogelijkheid een digitale camera en duikmateriaal, te huren. Nitrox is tegen bijbetaling beschikbaar.

Typisch dagschema
06.30 uur ontbijt
07.30 uur duikboot Vertrek voor 2 duiken. Snacks en drankjes tussen de duiken.
12.15 uur lunch in het resort
14.00 uur duik 3 vertrekt
16.30 uur mandarinfish dive (alleen op bepaalde dagen, vraag voor meer informatie)
17.45 uur nachtduik (minimaal 2 pax)
18.00 uur black Water Night Dive vertrek (minimaal 2 pax)
19.15 uur diner

Het aantal bootduiken, dagduiken, dat is inbegrepen:

Bij 07 nachten verblijf: 17 bootduiken
Bij 08 nachten verblijf: 20 bootduiken
Bij 09 nachten verblijf: 23 bootduiken
Bij 10 nachten verblijf: 26 bootduiken
Bij 11 nachten verblijf: 29 bootduiken
Bij 12 nachten verblijf: 32 bootduiken
Bij 13 nachten verblijf: 35 bootduiken
Bij 14 nachten verblijf: 38 bootduiken

Indien je een pakket wenst van 2 bootduiken per dag, dan maken we graag een offerte op maat.

Duiken bij NAD Lembeh

Het duiken op Lembeh staat bekend om het unieke muck-duiken. Het zwarte vulkaanzand herbergt een rijk macroleven. Voor fotografen is het hier een paradijs. Er zijn meer dan 40 duikstekken in de 16 km lange en 3 km brede Strait. Allemaal binnen 15 a 20 minuten te bereiken vanaf het resort. Op het huisrif, tussen het gras en het koraal vind je zeepaardjes, koraalvisjes, naaktslakjes, Mantis garnalen en dit is tevens de kraamkamer voor vele vissen. Het maken van het duikschema gaat altijd in overleg met de duikers. De meeste dagen worden er 3 bootduiken gemaakt overdag en zijn er mogelijkheden voor een duik tijdens de schemering, of een nachtduik. Deze laatste twee zijn tegen een lokale toeslag. Van de duiken kun je lang genieten want de maximale duiktijd is 75 minuten of 30 bar aan de oppervlakte. De grote variatie aan macro-onderwaterleven en de aanwezigheid van zeepaardjes, vele soorten hengelaarsvissen, de blauwgeringde octopus, diverse spookfluitvissen en alle andere tropische vissen, zorgen ervoor dat je niet raakt uitgekeken!

Gratis extra
Bij het boeken van een pakket van minimaal 5 nachten inclusief 3 bootduiken per dag is er 1 onbegeleide huisrifduik per dag inbegrepen nadat je die drie duiken hebt gemaakt.
Duiken op het huisrif kan tussen 07.30 uur en 19.30 uur.

Wateren

Je kunt rond Manado het hele jaar door duiken, met april tot en met september als allerbeste maanden. In de overige maanden is er kans op iets meer wind (vooral in december en januari) en soms een regenbui. De watertemperatuur varieert van een heerlijke 26 tot 29 graden.

Duikend langs de steile wanden met vele kleurrijke, zachte koralen en sponsen, kun je barracuda’s, bladvisjes, haaien, schildpadden en de hier veel voorkomende zeeslangen bewonderen. Uniek voor dit gebied zijn de spookfluitvissen, de kardinaalsbaarsjes, de blauwgele spookmurenes en er is een enorme variëteit in naaktslakken in de meest prachtige kleurcombinaties.

Faciliteiten

• NAD Photo Center
• Camera room
• Geen handschoenen toegestaan
• Spoel- en opbergmogelijkheden
• Huuruitrusting
• Opleidingen
• 4 duikboten met toilet, handdoeken, drinken en snacks
• EHBO en zuurstof aan boord
• Jetty met gemakkelijke toegang tot de boot
• DIN en INT aansluitingen
• 2:1 duikers met gids ratio
• Nitrox beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)

Overig

Het is bij NAD Lembeh niet toegestaan om te duiken met handschoenen aan.

Critters Lembeh
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
Critters Lembeh
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
Critters Lembeh
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Beachfront rooms
NAD Lembeh Resort - Beachfront rooms
NAD Lembeh Resort - Beachfront rooms
NAD Lembeh Resort - Beachfront rooms
NAD Lembeh Resort - Beachfront rooms
NAD Lembeh Resort - Seaview bungalows
NAD Lembeh Resort - Seaview bungalows
NAD Lembeh Resort - Seaview bungalows
NAD Lembeh Resort - Seaview bungalows
NAD Lembeh Resort - Seaview bungalows
NAD Lembeh Resort - Seaview bungalows
NAD Lembeh Resort - Seaview bungalows
NAD Lembeh Resort - Seaview bungalows
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays
NAD Lembeh Resort - Diving Holidays

Andere reisduren

Pakket inclusief 3 bootduiken overdag per dag:
Totale reisduur 10 dagen / 07 nachten verblijf: 17 bootduiken > op de website vermeld
Totale reisduur 11 dagen / 08 nachten verblijf: 20 bootduiken > contact ons
Totale reisduur 12 dagen / 09 nachten verblijf: 23 bootduiken > contact ons
Totale reisduur 13 dagen / 10 nachten verblijf: 26 bootduiken > contact ons
Totale reisduur 14 dagen / 11 nachten verblijf: 29 bootduiken > contact ons
Totale reisduur 15 dagen / 12 nachten verblijf: 32 bootduiken > contact ons
Totale reisduur 16 dagen / 13 nachten verblijf: 35 bootduiken > contact ons
Totale reisduur 17 dagen / 14 nachten verblijf: 38 bootduiken > contact ons

Indien je een pakket wenst van 2 bootduiken per dag, dan maken we ook graag een offerte op maat.

Selecteer vluchten 
 

Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam/Düsseldorf – Singapore/Jakarta – Manado v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer luchthaven – hotel v.v.
• Verblijf op basis van volpension, inclusief koffie, thee, water
• Inclusief 3 duiken per dag (2 op de ochtend voor vertrek)
• Inclusief 1 onbegeleide huisrifduik per dag, fles/lucht/lood (>5 nachten verblijf)
SGR garantie
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking

>>Je kunt contact met ons opnemen voor langere reisduur mogelijkheden.
>>Nitroxprijs is opvraagbaar
>>Pakket met 2 duiken in de ochtend ook mogelijk!
Exclusief in de reissom
• Visum Indonesië is gratis bij aankomst op de luchthaven
• Meerprijs nachtduiken of schemerduiken ter plaatse te voldoen
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering


Lokaal te voldoen:
• Toeslag Night/Mandarin Dive
• Toeslag Blackwater Night Dive
• Huur duikuitrusting
• Toeslag Noord/Oost Lembeh dagtrip
• Toeslag Bangka Island dagtrip
• Nitrox (vooraf tegen voordelig tarief bij te boeken)
• Privé gids
• Privé boot
• Massages
• Wasservice t
8,8
Ellen, Leerdam
Reisdatum: 29-04-2023
NAD Lembeh Resort & Dive Center
'Zeer goede organisatie. Kleinschalig en vriendelijke medewerkers. Steeds andere samenstelling van gasten. De maaltijden zijn erg goed en afwisselend.
Zeer mooie cameraruimte.
Duikspullen blijven aan boord en worden door de duikgidsen gespoeld voor de volgende dag. Je gebruikt alle dagen min of meer dezelfde boot.
Nagenoeg iedere dag een regenbui op Lembeh.'
Hans en Annemarie, Amsterdam
Reisdatum: 01-12-2019
NAD Lembeh Resort & Dive Center
'Prettig resort en een heel bijzonder onderwaterleven. Per duikkoppel een eigen gids.'
Carla , Katwijk
Reisdatum: 05-11-2019
NAD Lembeh Resort & Dive Center
'Resort is kleinschalig mooie tuin en lekker zwembad. Het eten is hier lekker en genoeg keus. Eigenaren en personeel, vriendelijk en behulpzaam.
'
Anoniem
Reisdatum: 17-09-2018
NAD Lembeh Resort & Dive Center
'Resort was netjes de kamer was goed. Bar en cameraroom keurig. Alleen het eten was niet zo uitgebreid als op Bangka eiland. Keuze was beperkter.'
Mirjam Barends-Linck, Zoetermeer
Reisdatum: 08-08-2018
NAD Lembeh Resort & Dive Center
'WE hebben ons echt gast gevoeld en hebben genoten. Prachtige muckduiken gemaakt en veel gezien. WE hadden per buddypaar een gids. In ons geval Lucky. Uitstekend. Ook de verzorging, het eten en de gastvrijheid op het resort waren prima!'