Kri Eco Resort Special

Onze mening
bulletAvontuurlijk en ongerept
bulletDichtbij de natuur
bulletNatuurlijk ontspannen
De duikvakantie
bulletComfortabel en eenvoudig resort
bulletVaste aankomst- en vertrekdagen
bulletInclusief ongelimiteerd duikpakket

Ligging

West Papua, vroeger bekend als Irian Jaya, is gelegen op het Indonesische deel van het grootste eiland ter wereld: Nieuw Guinea. De Raja Ampat archipel is een grote eilandengroep in het westen en het eiland Kri maakt hier deel van uit. Op dit eiland bevinden zich zowel het Kri Eco Resort als het Sorido Bay Resort. De beide resorts liggen op loopafstand van elkaar, maar uit elkaars zicht. Verder is het eiland onbewoond.

Vanuit Jakarta is het ca 7 uur vliegen naar Sorong in West Papua. Daar staat onze vertegenwoordiger op je te wachten voor een korte transfer met de auto van 20 minuten naar de haven. De boot ligt aan de kade en na ongeveer 2 uur varen word je verwelkomd in het Kri Eco Resort.

Het is een van de meest ongerepte gebieden ter wereld. Massa toerisme is hier een onbekend begrip. Jungle, witte zandstranden, kristalhelder water, prachtige riffen en een oorverdovende stilte is wat je hier kunt verwachten.

Transfers
Zondag is de vaste aankomst- en vertrekdag voor het 7 nachten pakket.
Indien je een pakket boekt van 10, 14, 17 of 21 nachten dan maken we graag een voorstel op maat, waarbij aankomst/vertrek naar het resort altijd op woensdag of zondag moet zijn ivm vaste transferdagen.

De boot van Sorong naar Kri Eco resort vertrekt rond 09.30 uur. Indien je vlucht later dan 08.30 uur aankomt, dien je een dag van tevoren al in Sorong te zijn.
De boot van Kri Eco resort naar Sorong komt rond 09.00 uur aan in Sorong. Je vlucht dient na 10.30 uur te vertrekken.

Kri Eco resort inclusief duiken

Op zoek naar avontuur ver weg van de massa en met ongerept onderwaterleven? Misschien ontdek je hier zelfs wel een nieuwe diersoort! Boek dan een duikreis naar Raja Ampat: prachtige riffen, een enorme diversiteit aan vis en jungle eilanden.

Sinds 1990 is de Nederlander Max Ammer in Papua actief. Hij heeft met het Kri Eco Resort een prima plek voor duikers gerealiseerd. Max, met zijn 20 jaar ervaring, en zijn professionele duikstaf kennen de omgeving als geen ander en laten je graag kennis maken met dit ongerepte (duik)-gebied. In april 2012 heeft Dr. Gerard R Allen, de internatiaal erkende ichtyoloog en auteur van meer dan 33 visgidsen, een telling op het huisrif gedaan en kwam tot een nieuw wereldrecord van maar liefst 374 soorten.

Kri Eco Resort is een eenvoudig maar comfortabel resort op een unieke locatie en in een originele tropische omgeving. Verwacht hier geen luxe, maar subliem duiken en heerlijk, vooral Indonesisch, eten. Hier waan je je nog een pionier!

Verblijf

Het resort beschikt over drie soorten cottages die elk gebouwd zijn met natuurlijke en lokale materialen. De cottages staan op palen boven het water. Enkele ervan bevinden zich aan een lange houten steiger. Elke cottage beschikt over een ventilator, muskietennet, elektra, drinkwater, zithoek, zeep, handdoeken en een cameratafel voor het voorbereiden van je toestel. Ook is er een gratis wasservice.

Papuan Water Cottages
• 2x 2 cottages
• bevinden zich op de jetty
• gedeelde badkamer met westerse douche met koud water en westers toilet

Superior Water Cottages
• 7 cottages
• gedeelde badkamer (maximaal 4 gasten) met warm water en westers toilet

Deluxe Water Cottages
• 2 cottages
• privé badkamer met warm water en westers toilet
• eigen terras met lounge zitje

Bij zonsopgang is het een gekwetter van vele soorten prachtige vogels en je hoort de scholen vissen springen. Vanuit het restaurant kun je baby haaien Wat een plek om te ontwaken!

Faciliteiten

• Restaurant
• 24 uur elektriciteit
• Gratis WiFi (1GB MB per week)
• Gratis gebruik van kayak en stand-up paddle board

Kri Eco-resort biedt een echt "dichtbij de natuur" en "natuurlijk ontspannen" gevoel.

Verzorging

Het verblijf bij Kri Eco Resort is op basis van volpension, inclusief snacks, fruit, thee, koffie en drinkwater.

De keuken en het restaurant zijn ook op palen gebouwd en liggen aan de rand van het strand, boven de lagune. In de keuken is het altijd een drukte van belang. Met de simpele middelen die de staf tot haar beschikking heeft maken ze de meest heerlijke maaltijden. Alles wordt vers bereid, zelfs het brood.

Zodra het eten klaar is, gaat er een gong en word je uitgenodigd aan tafel te komen. Je eet gezamenlijk aan lange picknick tafels en contacten zijn snel gelegd. Het ontbijt is rond 07:00 uur, lunch om 13:00 uur en het diner is meestal rond 19:00 uur, tenzij er een nachtduik gepland staat, dan is het diner om 20:00 uur. Koffie, thee, water en siroop zijn de gehele dag door beschikbaar.

Ga aan het einde van de dag op het "sundeck" genieten van de zonsondergang met een fris biertje.

Excursies

Bij een pakket van minimaal 7 nachten met ongelimiteerd duiken is er 1 hele dag excursie per boot inbegrepen. Dan bezoek je enkele hoogtepunten van deze bijzondere regio: Manta area, Arborek island, ruige mangroves, the Passage en de Mushroom islands in Kabui Bay. Tijdens deze trip kan er gesnorkeld of gedoken worden. Laat je verrassen door dit prachtige gebied.
Op zaterdag kun je naar wens een bezoek aan het eiland Gam brengen, waar de zeldzame paradijsvogels leven. Gidsen van het dorp Yen Waupnor begeleiden je door de jungle. De kosten zijn slechts een kleine donatie aan het hoofd van het dorp. Verder valt er genoeg te ontdekken, kan er met kayaks worden gevaren of gewoon lekker worden relaxed.

Reistijd

Raja Ampat is het hele jaar geschikt om te duiken of te snorkelen. Er is geen duidelijke seizoen of moesson. Van juni tot en met september is het droger, met wat meer wind, maar het beste zicht onder water, maar wel meer golven. Dagtrips kunnen niet altijd doorgaan en je hebt minder kans op manta's in deze maanden. Van oktober tot en met juni is er minder wind, maar wel meer op kans op een bui. Weliswaar kort en hevig en daarna klaar het weer op. Het zicht is dan ongeveer 10 - 20 meter en doordat er dan meer plankton in het water zit is er meer kans op manta's. De beste reistijd is daarom van oktober tot en met april.

Bijzonderheden!

> Een DAN duikverzekering wordt ten zeerste aanbevolen!
> Ben je via Diving Holidays al eens bij Papua Diving geweest: dan krijg je 10% korting op verblijf en duiken.

Een verblijf bij Kri Eco Resort is ook te combineren met het duiken rond het Bunaken N.P. bij Manado en de schitterende Lembeh Street. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Video'sPapua Diving

Het duiken is van ongekende schoonheid. Het onderwaterleven is divers en er is nog veel onontdekt. Biologen zijn lyrisch over de grote verscheidenheid aan vis. Alle duiken worden begeleid. Vertel de duikgidsen welk visje je wilt zien en ze weten het te vinden.

Duikpakket inclusief ongelimiteerd duiken

Bij dit pakket op de website van Diving Holidays is het duikpakket inclusief. Het betreft een pakket inclusief 3 bootduiken per dag en 1 optionele nachtduik en duiken vanaf de jetty. Indien je een los duikpakket wilt van 10 of bijvoorbeeld 20 duiken, kijk dan bij Kri Eco Resort.

Duiken
Dagelijks worden er 3 bootduiken gemaakt, maar meer is mogelijk! Op korte vaarafstand kunnen ongeveer 30 duikstekken worden bezocht. Zaterdag is een rustdag voor de riffen, duikers en gidsen, en worden er geen bootduiken aangeboden. Er kan wel een nachtduik worden gemaakt op zaterdagavond, maar niet op vrijdagavond.
Onbegeleid duiken op het huisrif vanaf de steiger op zaterdag is wel mogelijk. Laat het de duikschool weten en ze zetten duikflessen klaar op de pier. Met de schemering komen hier kleurrijke mandarijnvisje tevoorschijn. Ook heb je kans om de wandelende epaulette haai hier te zien.

Dagtrips
Voor gehele dagtrips naar "The Passage" en "Fam Island" worden toeslagen geheven. Ook gelden er toeslagen voor de trips naar Manta area, Batanta, Wai Islands, Gam Bay, Muck Diving Batanta of Kabui Bay. Het koraal is werkelijk uitbundig en onaangetast. Vooral “Mike’s Point” heeft prachtige zachte koralen, maar ook stroming. Of Blue Magic: een geweldige stek met superveel vis in alle kleuren en maten. De “Passage” is zo'n andere duikstek die je gezien moet hebben. Het is een nauwe doorgang, waar de lichtval van het tropische regenwoud een prachtig licht-effect sorteert met de zachte koralen. Voor duiktrips naar de "Passage" wordt ter plaatse een toeslag gevraagd, mede omdat het verder varen is. Een aantal duiken zijn excursies waarbij je de halve of hele dag onderweg bent. De excursies worden dan gecombineerd met bezoekjes aan dorpen, grotten en andere attracties. Er zijn dan lunchpakketten voorradig. Voor een aantal van deze excursies is een minimum aantal deelnemers nodig. In de nabijheid liggen ook een aantal scheeps- en vliegtuigwrakken. Max weet bij ieder wrak een spannend verhaal te vertellen.

Nitrox
Nitrox 32% is gratis voor Nitrox gebrevetteerde duikers.

Freediving
Papua Diving biedt ook cursussen Freediving en Freediving-pakketten aan. Stel je voor duiken naar beneden om de zee te verkennen ... gewichtloos, stil en ongebonden. Vrij van apparatuur zonder bubbels en lawaai, het is alleen jij en het zeeleven om je heen terwijl je door het water glijdt, dat ben je volledig ontspannen en ondergedompeld in de zeewereld. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wateren

Raja Ampat is het hele jaar geschikt om te duiken en te snorkelen. Het weer is hier redelijk stabiel met minder verschillen tussen het droge- en regenseizoen. De watertemperatuur is constant 28-30 graden met een zichtbaarheid onderwater van 10 - 20 meter. Je hebt hier het gehele jaar door kans om manta's te zien. In de periode oktober - april zijn er echter de meeste manta-ontmoetingen. Het zijn echter niet alleen de manta’s die duikers naar dit gebied lokken. Denk ook aan: veel dwergzeepaardjes, hengelaarsvissen, grote bultkop-papegaaivissen en de wobbegong haaien, gewoon vis, vis en nog eens vis en prachtig koraal!

Faciliteiten

• Max. 6 duikers per boot
• Min. 2 gidsen per boot
• Handdoeken, water, fruit/snacks
• Zuurstof, EHBO-kist
• Radio, GPS en lichtkogels
• 12 liter aluminium flessen met INT aansluiting
• 15 liter tank beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• Huuruitrusting (lokaal te voldoen)
• Spoel- en opbergservice
• "Geen handschoenen" beleid

Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Kri Eco Resort - Diving Holidays
Kri Eco Resort - Papuan Water Cottage
Kri Eco Resort - Papuan Water Cottage
Kri Eco Resort - Gedeelde badkamer
Kri Eco Resort - Gedeelde badkamer
Kri Eco Resort - Superiour Water Cottage
Kri Eco Resort - Superiour Water Cottage
Kri Eco Resort - Superiour Water Cottage
Kri Eco Resort - Deluxe Water Cottage
Kri Eco Resort - Deluxe Water Cottage
Kri Eco Resort - Deluxe Water Cottage
Kri Eco Resort - Deluxe Water Cottage
Kri Eco Resort - Deluxe Water Cottage
Kri Eco Resort - Lounge
Kri Eco Resort - Restaurant
Kri Eco Resort - Diving Holidays

REISDUUR

Ook andere reisduren zoals 7, 10, 14, 17 of 21 nachten zijn op aanvraag mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Selecteer vluchten 
 

Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam – Jakarta v.v.
• Binnenlandse retourvlucht Jakarta - Sorong v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Alle transfers, van/naar Kri Island
• Verblijf op basis van volpension inclusief alle maaltijden, koffie, thee, water, snacks
• De special is inclusief drie bootduiken per dag + 1 optionele nachtduik en duiken vanaf de jetty
• Duiken inclusief fles,lucht,lood
• Gratis Nitrox voor Nitrox gebrevetteerden
• Gratis gebruik van kayak en stand up paddle board
• 1 dagtrip Exploration Day
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon

>> Er zijn vaste aankomst- en vertrekdagen van Sorong naar Kri: woensdag en zondag
Exclusief in de reissom
• Visum Indonesië
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Frisdrank en alcohol
• Speciale dagtrips
• Huur duikuitrusting
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Een DAN duikverzekering wordt ten zeerste aanbevolen!
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering

Belangrijk:
• Geen bootduiken op zaterdag. Alleen onbegeleid kantduiken mogelijk op zaterdag.
• Papua Marine Park Fee ca. € 75,- p.p., onder voorbehoud van wijzigingen (lokaal te voldoen)
• Registratie bij het toerismebureau voor West-Papua: neem 3 exemplaren van uw paspoort en 3 pasfoto's mee
9,0
Fernand, België
Reisdatum: 29-11-2023
Kri Eco Resort Special
Deze reis krijgt van mij een dikke 10 !
Het eten is goed, heerlijk verblijf en het onderwaterleven is zeer uitbundig. Een uiterst geslaagde reis naar Raja Ampat.
Conny Olivier, Deil
Reisdatum: 06-11-2022
Kri Eco Resort Special
'De locatie is prachtig, het onderhoud en de netheid is perfect, alles is zo netjes en mooi. Staff en management gaan zichtzelf te buiten om het je naar de zin te maken. Staff spreekt niet heel goed engels, maar zijn zo lief. Management is fantastisch; Tom is er altijd, tijdens het eten, voor en na de duiken, heel goed aanspreekbaar en je kunt hem alles vragen en zeggen.
Het eten is heerlijk en genoeg! Voor de intervallen tussen de duiken was er altijd heerlijke cake, zelf gemaakt daar. Ook de desserts. Het was echt allemaal super.
Het onderwaterleven is prachtig! Ik was verrast dat het er echt zo uit zag als dat je op YouTube filmpjes ook ziet! De kwaliteit is nog heel goed en het leven onderwater is zo uitbundig en in overvloed. Het duiken kan uitdagend zijn vanwege de stromingen, dus een goede conditie is aanbevolen. Ik ben supertevreden en alleen maar positief!'
Guido, Belfeld
Reisdatum: 08-11-2018
Kri Eco Resort Special
Erg mooi koraal op de meeste plaatsen, grote scholen vissen. Wel veel stroming, soms heel veel.
M.i. niet geschikt voor onervaren duikers ivm de stroming ! Daardoor ook niet voor macro fotograferen. Ook het aanbod aan macro onderwerpen vonden we beperkter dan op andere duikplaatsen in Indonesië zoals Lembeh. De manta's waren dit jaar duidelijk later dan andere jaren. Wij waren half november ! een van de eerste groepen die ze zagen, normaal al in oktober ! Er was nog weinig voeding in het water waardoor wel erg goed zicht. Kri Eco resort is erg oorspronkelijk en de de Luxe bungalows hebben een eigen badkamer/ wc. Tot nu is het water echter brak dus , zeker bij de temperaturen van boven de 30 graden blijf je je een beetje plakkerig voelen na het douchen. Je camera kun je wel in zoet regenwater spoelen. Aan zoet (regen ) water wordt gewerkt en is bij Sorido wel al geregeld. Het eten van chef Jerome vond ik weer erg goed maar als je gevoelig bent voor gepeperd eten dan moet je even vragen welke dishes "tidak pedas " of "not spicy " zijn .
Wendy van Reedt Dortland, Rotterdam
Reisdatum: 04-02-2018
Kri Eco Resort Special
'Erg leuk resort. Was wel blij met mijn deluxe villa met eigen douche en toilet. Lunch en diner prima buffet. Duiken en duikbegeleiding van zeer goede kwaliteit. '
Willem , Epe
Reisdatum: 26-11-2017
Kri Eco Resort Special
'Het was een mooie en avontuurlijke vakantie. Koraal ook zeer mooi op groot deel van de plekken iets verder van basis af. Had wel iets meer verwacht aan klein en bijzonder spul. Dat viel mij tegen. Ook de nachtduik mogelijkheden zijn beperkt en daardoor op plekken, dichtbij en qua koraal minder mooi en dus minder leven. En eigenlijk maar 45 min indien met de boot). Dat wordt niet op de site/info vermeld. De Jetty was voor 'zoekers' toch nog wel verrassend en 10 verschillende slakken/platwormen. Ook is de Manta Sandy duik beperkt door achter het lijntje te blijven (begrijpelijk, maar wel onverwacht). Ik vergelijk natuurlijk ook met mijn eerdere reizen naar Filipijnen en Malediven. Waar sommige dingen meer/mooier waren. Maar zeker koraal was zeer mooi en ook scholen en grote vis en vaak haaien, wat wel bijzonder is. Dus was zeker deze reis waard. Gehoopt mandarijnvisjes te zien in Sorido bay, maar dat was een verloren duik achteraf voor alle 4 die gingen. We waren een ervaren groep, dat werd wel goed opgepakt. Ook dat we als Hollanders veel stroming wel kennen en niet paniekerig over gedaan wordt. Wat je elders nog wel eens merkt. '