Offerte duikvakantie

Kri Eco Resort Special

Duikreizen Kri Eco Resort Special


Raja Ampat , Indonesië

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam – Jakarta v.v.
• Binnenlandse retourvlucht Jakarta - Ujung Pandang – Sorong v.v.
• Ontvangst op de luchthaven
• Alle transfers, van/naar Kri Island
• Verblijf op basis van volpension
• De special is inclusief drie bootduiken per dag + 1 optionele nachtduik en duiken vanaf de jetty.
• Wij raden je voor deze reis een goede duikverzekering (DAN) en annuleringsverzekering af te sluiten.
• Ruimbagage is inbegrepen. Klik op AIRLINES aan de linkerzijde voor details.

>> Er zijn vaste aankomstdagen: zondag en donderdag van Sorong naar Kri <<
>> Er zijn vaste vertrekdagen: zondag en woensdag van Kri naar Sorong <<

v.a.€2594,- p.p.

Zomer Promotie

• GEEN 1-PERSOONS TOESLAG op de pakketten van 7, 14 of 21 nachten als je alleen reist!

- Special is geldig in de verblijfsperiode van 01-07-2018 t/m 30-09-2018.
- Alleen op pakketten met verblijf zondag - zondag
- Niet in combinatie met repeaterskorting.
- De special is niet verwerkt in de online prijs, we maken graag een offerte.

________________________________________________

Ligging

West Papua, vroeger bekend als Irian Jaya, is gelegen op het Indonesische deel van het grootste eiland ter wereld: Nieuw Guinea. De Raja Ampat archipel is een grote eilandengroep in het westen en het eiland Kri maakt hier deel van uit. Op dit eiland bevinden zich zowel het Kri Eco Resort als het Sorido Bay Resort. De beide resorts liggen op loopafstand van elkaar, maar uit elkaars zicht. Verder is het eiland onbewoond.

Vanuit Jakarta is het ca 7 uur vliegen naar Sorong in West Papua. Daar staat onze vertegenwoordiger op je te wachten voor een korte transfer met de auto van 20 minuten naar de haven. De boot ligt aan de kade en na ongeveer 2 uur varen word je verwelkomd in het Kri Eco Resort.

Het is een van de meest ongerepte gebieden ter wereld. Massa toerisme is hier een onbekend begrip. Jungle, witte zandstranden, kristalhelder water, prachtige riffen en een oorverdovende stilte is wat je hier kunt verwachten.

Transfers
Zondag is de vaste aankomst- en vertrekdag voor het 7 nachten pakket. Indien je een pakket boekt van 10, 14, 17 of 21 nachten zijn aankomst op donderdag en vertrek op woensdag beiden afhankelijk van het aantal boekingen op het resort.

Kri Eco resort inclusief duiken

Op zoek naar avontuur ver weg van de massa en met ongerept onderwaterleven? Misschien ontdek je hier zelfs wel een nieuwe diersoort! Boek dan een duikreis naar Raja Ampat: prachtige riffen, een enorme diversiteit aan vis en jungle eilanden.

Sinds 1990 is de Nederlander Max Ammer in Papua actief. Hij heeft met het Kri Eco Resort een prima plek voor duikers gerealiseerd. Max, met zijn 20 jaar ervaring, en zijn professionele duikstaf kennen de omgeving als geen ander en laten je graag kennis maken met dit ongerepte (duik)-gebied. In april 2012 heeft Dr. Gerard R Allen, de internatiaal erkende ichtyoloog en auteur van meer dan 33 visgidsen, een telling op het huisrif gedaan en kwam tot een nieuw wereldrecord van maar liefst 374 soorten.

Kri Eco Resort is een eenvoudig maar comfortabel resort op een unieke locatie en in een originele tropische omgeving. Verwacht hier geen luxe, maar subliem duiken en heerlijk, vooral Indonesisch, eten. Hier waan je je nog een pionier!

Verblijf

Het resort beschikt over drie soorten cottages die elk gebouwd zijn met natuurlijke en lokale materialen. De cottages staan op palen boven het water. Enkele ervan bevinden zich aan een lange houten steiger. Elke cottage beschikt over een ventilator, muskietennet, elektra, drinkwater, zithoek, zeep, handdoeken en een cameratafel voor het voorbereiden van je toestel. Ook is er een gratis wasservice.

Papuan Water Cottages
• 2x 2 cottages
• bevinden zich op de jetty
• gedeelde badkamer met originele Mandi douche met koud water en westers toilet

Superior Water Cottages
• 7 cottages
• gedeelde badkamer met warm water en westers toilet

Deluxe Water Cottages
• 2 cottages
• privé badkamer
• eigen terras met lounge zitje

Bij zonsopgang is het een gekwetter van vele soorten prachtige vogels en je hoort de scholen vissen springen. Vanuit het restaurant kun je baby haaien Wat een plek om te ontwaken!

Faciliteiten

• Restaurant
• 24 uur elektriciteit
• Gratis WiFi

Kri Eco-resort biedt een echt "dichtbij de natuur" en "natuurlijk ontspannen" gevoel.

Verzorging

Het verblijf bij Kri Eco Resort is op basis van volpension, inclusief snacks, fruit, thee, koffie en drinkwater.

De keuken en het restaurant zijn ook op palen gebouwd en liggen aan de rand van het strand, boven de lagune. In de keuken is het altijd een drukte van belang. Met de simpele middelen die de staf tot haar beschikking heeft maken ze de meest heerlijke maaltijden. Alles wordt vers bereid, zelfs het brood.

Zodra het eten klaar is, gaat er een gong en word je uitgenodigd aan tafel te komen. Je eet gezamenlijk aan lange picknick tafels en contacten zijn snel gelegd. Het ontbijt is rond 07:00 uur, lunch om 13:00 uur en het diner is meestal rond 19:00 uur, tenzij er een nachtduik gepland staat, dan is het diner om 20:00 uur. Koffie, thee, water en siroop zijn de gehele dag door beschikbaar.

Ga aan het einde van de dag op het "sundeck" genieten van de zonsondergang met een fris biertje.

Excursies

Op zaterdag kun je naar wens een bezoek aan het eiland Gam brengen, waar de zeldzame paradijsvogels leven. Gidsen van het dorp Yen Waupnor begeleiden je door de jungle. De kosten zijn slechts een kleine donatie aan het hoofd van het dorp. Verder valt er genoeg te ontdekken, kan er met kayaks worden gevaren of gewoon lekker worden relaxed. Bespreek de excursiemogelijkheden met de receptie ter plaatse.

Reistijd

Raja Ampat is het hele jaar geschikt om te duiken of te snorkelen. Er is geen duidelijke seizoen of moesson. Van juni tot en met september is het droger, met wat meer wind, maar het beste zicht onder water, maar wel meer golven. Dagtrips kunnen niet altijd doorgaan en je hebt minder kans op manta's in deze maanden. Van oktober tot en met juni is er minder wind, maar wel meer op kans op een bui. Weliswaar kort en hevig en daarna klaar het weer op. Het zicht is dan ongeveer 10 - 20 meter en doordat er dan meer plankton in het water zit is er meer kans op manta's. De beste reistijd is daarom van oktober tot en met april.

Bijzonderheden!

> Een DAN duikverzekering wordt ten zeerste aanbevolen!
> Ben je via Diving Holidays al eens bij Papua Diving geweest: dan krijg je 15% korting op verblijf en duiken.

Een verblijf bij Kri Eco Resort is ook te combineren met het duiken rond het Bunaken N.P. bij Manado en de schitterende Lembeh Street. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Video

Foto's

Papua Diving

Het duiken is van ongekende schoonheid. Het onderwaterleven is divers en er is nog veel onontdekt. Biologen zijn lyrisch over de grote verscheidenheid aan vis. Alle duiken worden begeleid. Vertel de duikgidsen welk visje je wilt zien en ze weten het te vinden.

Duikpakket inclusief ongelimiteerd duiken

Bij dit pakket op de website van Diving Holidays is het duikpakket inclusief. Het betreft een pakket inclusief 3 bootduiken per dag en 1 optionele nachtduik en duiken vanaf de jetty. Indien je een los duikpakket wilt van 10 of bijvoorbeeld 20 duiken, kijk dan bij Kri Eco Resort.

Duiken
Dagelijks worden er 3 bootduiken gemaakt, maar meer is mogelijk! Op korte vaarafstand kunnen ongeveer 30 duikstekken worden bezocht. Zaterdag is een rustdag voor de riffen, duikers en gidsen, en worden er geen bootduiken aangeboden. Er kan wel een nachtduik worden gemaakt op zaterdagavond, maar niet op vrijdagavond.
Onbegeleid duiken op het huisrif vanaf de steiger op zaterdag is wel mogelijk. Laat het de duikschool weten en ze zetten duikflessen klaar op de pier. Met de schemering komen hier kleurrijke mandarijnvisje tevoorschijn. Ook heb je kans om de wandelende epaulette haai hier te zien.

Dagtrips
Voor gehele dagtrips naar "The Passage" en "Fam Island" worden toeslagen geheven. Ook gelden er toeslagen voor de trips naar Manta area, Batanta, Wai Islands, Gam Bay, Muck Diving Batanta of Kabui Bay. Het koraal is werkelijk uitbundig en onaangetast. Vooral “Mike’s Point” heeft prachtige zachte koralen, maar ook stroming. Of Blue Magic: een geweldige stek met superveel vis in alle kleuren en maten. De “Passage” is zo'n andere duikstek die je gezien moet hebben. Het is een nauwe doorgang, waar de lichtval van het tropische regenwoud een prachtig licht-effect sorteert met de zachte koralen. Voor duiktrips naar de "Passage" wordt ter plaatse een toeslag gevraagd, mede omdat het verder varen is. Een aantal duiken zijn excursies waarbij je de halve of hele dag onderweg bent. De excursies worden dan gecombineerd met bezoekjes aan dorpen, grotten en andere attracties. Er zijn dan lunchpakketten voorradig. Voor een aantal van deze excursies is een minimum aantal deelnemers nodig. In de nabijheid liggen ook een aantal scheeps- en vliegtuigwrakken. Max weet bij ieder wrak een spannend verhaal te vertellen.

Nitrox
Nitrox 32% is gratis voor Nitrox gebrevetteerde duikers.

Freediving
Papua Diving biedt ook cursussen Freediving en Freediving-pakketten aan. Stel je voor duiken naar beneden om de zee te verkennen ... gewichtloos, stil en ongebonden. Vrij van apparatuur zonder bubbels en lawaai, het is alleen jij en het zeeleven om je heen terwijl je door het water glijdt, dat ben je volledig ontspannen en ondergedompeld in de zeewereld. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wateren

Raja Ampat is het hele jaar geschikt om te duiken en te snorkelen. Het weer is hier redelijk stabiel met minder verschillen tussen het droge- en regenseizoen. De watertemperatuur is constant 28-30 graden met een zichtbaarheid onderwater van 10 - 20 meter. Je hebt hier het gehele jaar door kans om manta's te zien. In de periode oktober - april zijn er echter de meeste manta-ontmoetingen. Het zijn echter niet alleen de manta’s die duikers naar dit gebied lokken. Denk ook aan: veel dwergzeepaardjes, hengelaarsvissen, grote bultkop-papegaaivissen en de wobbegong haaien, gewoon vis, vis en nog eens vis en prachtig koraal!

Faciliteiten

• Max. 6 duikers per boot
• Min. 2 gidsen per boot
• Handdoeken, water, fruit/snacks
• Zuurstof, EHBO-kist
• Radio, GPS en lichtkogels
• 12 liter aluminium flessen met INT aansluiting
• 15 liter tank beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• Huuruitrusting (lokaal te voldoen)
• Spoel- en opbergservice
• "Geen handschoenen" beleid

Foto's

De 'gordel van smaragd' bestaat uit vele duizenden eilanden. Daarmee behoort Indonesië tot het grootste eilandenrijk ter wereld. Het schitterende en fascinerende land met zijn vulkanen, palmbomen, rijstvelden, witte stranden en prachtige riffen heeft alles wat een reiziger zich kan wensen.

Over de duikervaring

Duiken in Indonesië betekent genieten van prachtige koraaltuinen, steile wanden, mooie drop-offs en duiken op zwart vulkaanzand (muck-duiken).
Laat je begroeten door scholen bontgekleurde tropische vissen, naaktslakken, schildpadden, rifhaaien, spookmurenes, zeeslangen, dwergzeepaardjes, bladvisjes, mandarijnvisjes, diverse soorten octopussen en ook nog veel. Ga op zoek naar de hengelaarsvissen, waarvan er in Indonesië 12 soorten leven.

Ook voor duiken met manta's ben je in Indonesië aan het juiste adres. Kies dan voor een duikreis naar Raja Ampat, Borneo-Kalimantan, Flores of Bali (Nusa Penida).
Raja Ampat is éen van de meest ongerepte duikgebieden ter wereld in West-Papua. Hier worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt. Een gerenommeerde marine bioloog heeft hier tijdens 1 duik maar liefst 374 vissoorten geteld. Duiken in Raja Ampat betekent ook duiken met wobbegong-haaien en met een beetje geluk zie je de 'lopende' haai!

Wil je muck-duiken? Kies dan voor een duikreis naar Lembeh Strait in Noord-Sulawesi of de Molukken.

Duiken in Indonesië kun je het gehele jaar door. Voor de meeste gebieden zijn april tot en met september de beste maanden. In de overige maanden is er meer kans op wind en een regenbui. Dit kan van invloed zijn op het zicht. Voor de Molukken is het beste seizoen juist helemaal anders: hier is september tot en met mei het beste seizoen, en in Centraal Sulawesi is het het hele jaar prima weer. Gelukkig kun je het hele jaar door overal genieten van een rijke visstand. De watertemperatuur varieert van 24 graden tot 29 graden. Rondom Bali moet je rekening houden met koude stromingen waardoor de watertemperatuur ineens kan dalen naar 21 graden.

De door ons geselecteerde resorts zijn ook prima met elkaar te combineren.
Zowel beginners als gevorderde duikers zullen het hier prima naar hun zin hebben.
Kom duiken en genieten in Indonesië!
Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Visum Indonesië is gratis bij aankomst op de luchthaven
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Frisdrank en alcohol
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Reis en/of annuleringsverzekeringen
• Een DAN duikverzekering wordt ten zeerste aanbevolen!

• Papua Marine Park Fee ca. € 75,- p.p., onder voorbehoud van wijzigingen (lokaal te voldoen)
• Registratie bij het toerismebureau voor West-Papua: neem 3 exemplaren van uw paspoort en 3 pasfoto's mee

Marc van Doorn, Beek LB

'Heerlijk resort, je moet wel meegaan in de eco gedachte, dus geen airco, brak water om te douchen en je overgeven aan de rust met beperkte WIFI, geen TV, muziek moet je zelf meenemen etc. Heerlijk tot rust komen en toch 4x per dag duiken... Kortom als je van duiken houd perfecte plek. Prima eten'

30-07-2017

Willem , Epe

'Het was een mooie en avontuurlijke vakantie. Koraal ook zeer mooi op groot deel van de plekken iets verder van basis af. Had wel iets meer verwacht aan klein en bijzonder spul. Dat viel mij tegen. Ook de nachtduik mogelijkheden zijn beperkt en daardoor op plekken, dichtbij en qua koraal minder mooi en dus minder leven. En eigenlijk maar 45 min indien met de boot). Dat wordt niet op de site/info vermeld. De Jetty was voor 'zoekers' toch nog wel verrassend en 10 verschillende slakken/platwormen. Ook is de Manta Sandy duik beperkt door achter het lijntje te blijven (begrijpelijk, maar wel onverwacht). Ik vergelijk natuurlijk ook met mijn eerdere reizen naar Filipijnen en Malediven. Waar sommige dingen meer/mooier waren. Maar zeker koraal was zeer mooi en ook scholen en grote vis en vaak haaien, wat wel bijzonder is. Dus was zeker deze reis waard. Gehoopt mandarijnvisjes te zien in Sorido bay, maar dat was een verloren duik achteraf voor alle 4 die gingen. We waren een ervaren groep, dat werd wel goed opgepakt. Ook dat we als Hollanders veel stroming wel kennen en niet paniekerig over gedaan wordt. Wat je elders nog wel eens merkt. '

26-11-2017

Wendy van Reedt Dortland, Rotterdam

'Erg leuk resort. Was wel blij met mijn deluxe villa met eigen douche en toilet. Lunch en diner prima buffet. Duiken en duikbegeleiding van zeer goede kwaliteit. '

04-02-2018

Indonesië

Hoofdstad:

Jakarta

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

April t/m November (Oktober - Mei voor de Molukken)

Duikkaarten

Noord Sulawesi

Staatshoofd:

President Joko Widodo

Voertaal:

Bahasa Indonesia, Engels en in mindere mate Nederlands.

Godsdienst:

Islam (88%) Christendom (8%) Hindoeisme (2%) Boeddhisme (1%) Stamreligies (1%)

Nationale feestdag:

17 Augustus (Onafhankelijkheidsdag)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Rupiah (IDR).

Visum:

Gratis bij aankomst op 29 vliegvelden in Indonesië. Geldig bij reizen tot 30 dagen. Indien 30 dagen of meer verblijf, dan dien je een visum van tevoren aan te vragen bij de ambassade. Aanvragen van te voren duurt ca. 11 werkdagen.

Paspoort:

Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Aanbevolen: DTP en Hepatitus A.

Elektriciteit:

Over het algemeen 220V/50Hz (tip: Wereldstekker mee)