Offerte duikvakantie
DH Nieuwsbrief

volg ons op:

Diving Holidays

Richard Holkade 14
2033 PZ Haarlem
Tel: 020 5218100
info@divingholidays.nl
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 10:00 tot 17:30
Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy

Black Sand Dive Retreat

Duikreizen Black Sand Dive Retreat


Lembeh Strait , Indonesië

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam – Singapore - Manado v.v.
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer Manado luchthaven – Black Sand Dive Retreat
• Verblijf op basis van volpension incl. koffie, thee, water
• Bij boeking van een duikpakket ontvang je extra 1 onbegeleide huisrif duik incl. fles/lucht/lood per duikdag met minimaal 2 bootduiken.

v.a.€1490,- p.p.

De bioloog Bruce Moore en zijn vrouw Fung zijn de eigenaars van dit kleinschalige resort. Bruce heeft duizenden duiken op zijn naam staan in Lembeh Strait en kent dit gebied als geen ander. Zijn droom was om ooit zijn eigen duikresort te beginnen, op de beste plek, met een super en stromingsvrij huisrif voor de deur. Dat is hem gelukt. Een paradijs voor macro liefhebbers.

Ligging

Het kleine resort bestaat uit slechts 6 bungalows en is gelegen aan Kambahu Bay, op circa anderhalf uur rijden van Manado Airport. Je bevindt je hier precies in het midden van Lembeh’s beste duikstekken. De meeste duikspots bevinden zich op slechts 5 minuten varen van het resort. Dat betekent dat je optimaal gebruik kunt maken van je tijd, want 4 duiken per dag is hier prima te doen.

Via een pittoresk paadje met een bruggetje loop je naar je bungalow, die gemaakt is van palmenhout en je een fantastisch uitzicht over de baai geeft. De persoonlijke aandacht die Bruce voor zijn gasten heeft, maakt het verblijf hier bijzonder aangenaam. Het wordt ’s avonds erg romantisch, want dan zie je de tientallen kleine lichtjes van de bootjes op zee. Het hoofdgebouw biedt prachtig uitzicht over de baai. Hier bevindt zich het restaurant. Ook is er een gezellige ruimte met een uitgebreide bibliotheek, waar je meer kan opzoeken over het onderwaterleven van Lembeh. De stromingsvrije baai nodigt uit om lekker te zwemmen of te snorkelen, of gewoon lekker met je tenen in het zachte zwarte zand te zitten met een drankje in je hand.

Faciliteiten

Geniet van het uitzicht op de veranda van je eigen bungalow met een vers gezet kopje koffie of thee, want daar zijn gratis faciliteiten voor aanwezig. Ook flesjes drinkwater staan voor je klaar. Handdoeken zijn aanwezig en je koffers en kleding kan je kwijt in de ruime inloopkast. Na het duiken geniet je van een heerlijke warme douche in je Balinese, half-open badkamer. Het huisrif is natuurlijk een van de belangrijkste faciliteiten van dit resort!
Sinds november 2014 is er ook een zwembad met ligbedden rondom.

Voordeel voor vroege boekers bij Singapore Airlines

• Boek jouw reis minimaal 60 dagen voor vertrek en geniet van de laagste vluchttarieven.
Voordeel loopt op tot € 281,- per persoon.


-Boek je jouw vakantie binnen 60 dagen voor vertrek dan is je vluchttarief duurder, informeer bij ons naar de voor jou van toepassing zijnde toeslag.
-Het hoogseizoen is uitgesloten van dit tarief.
-Er zijn aangepaste (aan)betaling- en annuleringsvoorwaarden van toepassing, wij adviseren je een annuleringsverzekering af te sluiten.

________________________________________________

Foto's

Black Sand Dive Retreat

De duikschool bevindt zich op slechts een paar stappen lopen van het strand.Er is een grote ruimte om je uitrusting aan te trekken, met eigen kasten en prima spoelmogelijkheden. Ook zijn er toiletten en douches, en een aparte camera-ruimte. Deze biedt oplaadstations voor zowel 110V en 220V.

Duiken met Black Sand staat bekend als het “Muck Mecca”. Muck duiken maak je op een bodem van grof zand, met een enorme verscheidenheid aan exotische critters, zoals de harige frogfish, mandarijnvissen, zeepaardjes, duivelsvissen, slakken en andere ongewervelden. Liefhebbers van macro-duiken en fotografen komen dan ook terecht in het ware paradijs, want dit is de beste plek ter wereld voor dit soort duiken. Elke duik biedt je als het ware de mogelijkheid een nieuwe soort te ontdekken.

Zelfs voor de meest verwende duiker is hier genoeg te zien. Deze enorme biodiversiteit komt doordat hier zich de grootste waterverplaatsing ter wereld afspeelt. Het grootste deel van Noord-Sulawesi heeft geen continentaal plat, wat betekent dat direkt vanaf de kust de wateren enorm diep zijn, en doorstroming optimaal kan plaatsvinden. In de grotere kanalen is de stroming hevig, maar er zijn talrijke plekken in de luwte, waar er geen stroming plaatsvindt. Daardoor ontstaat er hier het rijke onderwaterleven. Lembeh ligt in de luwte.

Heel jaar rond duiken

Je kunt hier dan ook het hele jaar duiken. Sommige critters komen hier seizoensgewijs voor, en dat betekent dat er verschillende soorten te zien zijn, afhankelijk van de tijd van het jaar. Als je specifieke dingen wilt zien, informeer dan even van te voren. Je kunt hier veel duiken per dag maken. Je hoeft hier niet diep te duiken, dus je hebt een langere bodemtijd. Omdat het water relatief minder warm is dan op sommige andere plaatsen (maar nog steeds een fantastische 26-28 graden) is het duiken met een shorty minder aan te raden.Het is hier zo rijk aan leven omdat het water zeer voedingsrijk is. Dit betekent ook dat het zicht wellicht minder kan zijn dan op andere duikbestemmingen. Ga uit van 10-15 meter, soms minder. Maar ook 30 meter zicht kan voorkomen, zeker op de wat meer noordelijk gelegen stekken, omdat je hier dichterbij het open water komt.

Getrainde divemasters

Een goed duikteam maakt het verschil, waar ook ter wereld. Vooral in Lembeh Strait zie je zonder het oog van een getrainde en ervaren dive-master lang niet alles. Omdat je hier komt om bijzondere critters te ontdekken, stelt dit resort hele hoge eisen aan hun divemasters en werken ze alleen met diegenen die het talent hebben om de meest gecamoufleerde diersoorten te zien. Bruce Moore heeft meer tijd onderwater doorgebracht dan enig ander. Deze ervaring, samen met zijn enorme voorliefde en
enthousiasme voor het duiken zorgt ervoor dat jij de vakantie van je leven zult krijgen, en dingen zult zien die je nooit eerder hebt waargenomen.

Let op: er is zeer beperkt huuruitrusting beschikbaar, en dit moet altijd vooraf via ons aangevraagd worden.

De duikdag

Er wordt je hier bijna elke dag de mogelijkheid geboden om 4 (boot)duiken te maken. Omdat bijna alle duikstekken slechts op 5 minuten varen van het resort liggen, kan dat moeiteloos. Je duikt hier met slechts 4 personen per boot, en per gids! De boten zijn uitgerust met communicatie-apparatuur, EHBO spullen en navigatielichten. De eerste duik is om 8.15 uur, meestal op een stek die wat dieper is, zoals op wrakken en koraalwanden.
De volgende is om 11.00 uur. Na de lunch is de middagduik om 14.30. Dit is meestal een “muck” dive en dichtbij, want de beste spots liggen nog geen kilometer van het resort. Als je wilt maak je dan een nachtduik om 18.00 uur, en als je hebt gezien hoe fantastisch die nachtduiken zijn, dan kan je ervan uitgaan dat je dat bijna elke avond wilt. Maar alles is helemaal aan jou, de duikstaf zal snel inschatten wat je graag wilt zien en zullen daar hun duiken op aanpassen. Dit is duiken op zijn best.

Let wel: voor schemer- en nachtduiken geldt een toeslag voor minimum 2 personen van € 10,- per persoon per duik of voor 1 persoon € 14,-. (lokaal te voldoen)

Een goed duikteam maakt het verschil, waar ook ter wereld. Vooral in Lembeh Strait zie je zonder het oog van een getrainde en ervaren dive-master lang niet alles. Omdat je hier komt om bijzondere critters te ontdekken, stelt dit resort hele hoge eisen aan hun divemasters en werken ze alleen met diegenen die het talent hebben om de meest gecamoufleerde diersoorten te zien. Bruce Moore heeft meer tijd onderwater doorgebracht dan enig ander. Deze ervaring, samen met zijn enorme voorliefde en enthousiasme voor het duiken zorgt ervoor dat jij de vakantie van je leven zult krijgen, en dingen zult zien die je nooit eerder hebt waargenomen.

Duikstekken

Een aantal van de meer dan 40 duikstekken hebben we voor je benoemd:Het is belangrijk te weten dat een duikstek de ene periode, of zelfs dezelfde periode het volgend jaar totaal kan verschillen. Verandering is constant aan de orde, maar daardoor is hier altijd iets nieuws en spannends te ontdekken. Om het duikplaatje compleet te maken zijn er ook twee wrakken, het Mawali Wrak en Bimoli wrak.

Hairball

Gewoon voor de deur ligt deze allerbeste en bekendste muck-duikstek. De lokatie ligt op een punt. Hierdoor komt er door de diverse stromingen veel voedsel langs. In de zomer zitten hier veel suikerspinachtige algen. Een favoriete stek voor hairy frogfish, ambon scorpion fish, filamented ghost pipe fish. Sommige inwoners als de cockatoo waspfish en zeepaardjes worden ook "harig" omdat de alg op hun lijf groeit.

Jahir

Dit is samen met Hairball de populairste muck locatie. Je treft hier zand en gravel aan, met hier en daar een spons of een koraalblok. Je kunt hier diverse soorten frogfish zien (zoals de hairy frogfish) en daarnaast ook nog de flamboyant cuttlefish, en mimic octopus. Deze duiklocatie is ook fantastisch voor een nachtduik.

TK1

Deze duikstek ligt ook voor het resort. Ga hier op zoek naar de giant frogfish, stargazers, waspfish en de inimicus devilfish zien. Een makkelijke, ondiepe stek. Op iets meer dan 12 meter diepte vindt je ook wat koraal.

TK3

Dit is een zandbodem die langzaam afloopt en waarschijnlijk de beste locatie binnen de Lembeh Strait voor het zien van de mimic octopus. Daarnaast leven hier nog andere soorten octopus, waaronder de bekende blue ring octopus. Er zijn duiken gemaakt op TK3 waarbij 11 octopussen van 5 verschillende soorten gezien zijn in 1 duik. Dit is ook de beste duiklocatie om de zeldzame ambon scorpionfish te zien. Dit is een familielid van de beroemde Rhinopias. Hoewel deze duiklocatie niet zo dicht bevolkt is als andere duiklocaties in de buurt, is het toch een favoriete locatie van velen.

Bayu Kapal

Door de stroming die uit verschillende richtingen kan komen, is deze stek voor ervaren duikers. Dit is de beste lokatie om grote vis te zien. Er komt hier van alles voor, grote scholen barracuda, dogtooth tonijn, big-eyed jacks, giant trevally en rainbow runners. Ook schildpadden, white-tip en grijze rif haaien, maar ook adelaarsroggen komen hier regelmatig voor. Een aantal duikers heeft hier zelfs silvertip- en walvishaaien gezien. De stek bevindt zich op het noordelijke puntje van Lembeh Island.

Foto's

De 'gordel van smaragd' bestaat uit vele duizenden eilanden. Daarmee behoort Indonesië tot het grootste eilandenrijk ter wereld. Het schitterende en fascinerende land met zijn vulkanen, palmbomen, rijstvelden, witte stranden en prachtige riffen heeft alles wat een reiziger zich kan wensen.

Over de duikervaring

Duiken in Indonesië betekent genieten van prachtige koraaltuinen, steile wanden, mooie drop-offs en duiken op zwart vulkaanzand (muck-duiken).
Laat je begroeten door scholen bontgekleurde tropische vissen, naaktslakken, schildpadden, rifhaaien, spookmurenes, zeeslangen, dwergzeepaardjes, bladvisjes, mandarijnvisjes, diverse soorten octopussen en ook nog veel. Ga op zoek naar de hengelaarsvissen, waarvan er in Indonesië 12 soorten leven.

Ook voor duiken met manta's ben je in Indonesië aan het juiste adres. Kies dan voor een duikreis naar Raja Ampat, Borneo-Kalimantan, Flores of Bali (Nusa Penida).
Raja Ampat is éen van de meest ongerepte duikgebieden ter wereld in West-Papua. Hier worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt. Een gerenommeerde marine bioloog heeft hier tijdens 1 duik maar liefst 374 vissoorten geteld. Duiken in Raja Ampat betekent ook duiken met wobbegong-haaien en met een beetje geluk zie je de 'lopende' haai!

Wil je muck-duiken? Kies dan voor een duikreis naar Lembeh Strait in Noord-Sulawesi of de Molukken.

Duiken in Indonesië kun je het gehele jaar door. Voor de meeste gebieden zijn april tot en met september de beste maanden. In de overige maanden is er meer kans op wind en een regenbui. Dit kan van invloed zijn op het zicht. Voor de Molukken is het beste seizoen juist helemaal anders: hier is september tot en met mei het beste seizoen, en in Centraal Sulawesi is het het hele jaar prima weer. Gelukkig kun je het hele jaar door overal genieten van een rijke visstand. De watertemperatuur varieert van 24 graden tot 29 graden. Rondom Bali moet je rekening houden met koude stromingen waardoor de watertemperatuur ineens kan dalen naar 21 graden.

De door ons geselecteerde resorts zijn ook prima met elkaar te combineren.
Zowel beginners als gevorderde duikers zullen het hier prima naar hun zin hebben.
Kom duiken en genieten in Indonesië!
Foto's

Selecteer vluchten

 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Visum Indonesië is gratis bij aankomst op de luchthaven
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Reis en/of annuleringsverzekeringen

• Transfer toeslag € 7,00 voor alleen reizende personen (lokaal te voldoen)
• Bij een vroege aankomst of laat vertrek is een toeslag van € 10,- voor de lunch van toepassing (lokaal te voldoen)

Duikpakketten

10 bootduiken incl. fles/lucht/lood en 1 onbegeleide huisrifduik per duikdag bij min. 2 bootduiken
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 336
15 bootduiken incl. fles/lucht/lood en 1 onbegeleide huisrifduik per duikdag bij min. 2 bootduiken
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 504
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood en 1 onbegeleide huisrifduik per duikdag bij min. 2 bootduiken
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 576

Myriam Willaert, LEKE

'Ook voor niet-onderwaterfotografen een schitterende bestemming voor macro-duiken. '

27-12-2016

Jos vd Zalm, Rijnsburg

'weer een geweldige stek om te verblijven, eten prima. de accommodatie is goed tot zeer goed.'

11-11-2016

Indonesië

Hoofdstad:

Jakarta

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

April t/m November (Oktober - Mei voor de Molukken)

Duikkaarten

Noord Sulawesi

Staatshoofd:

President Joko Widodo

Voertaal:

Bahasa Indonesia, Engels en in mindere mate Nederlands.

Godsdienst:

Islam (88%) Christendom (8%) Hindoeisme (2%) Boeddhisme (1%) Stamreligies (1%)

Nationale feestdag:

17 Augustus (Onafhankelijkheidsdag)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Rupiah (IDR).

Visum:

Gratis bij aankomst op 29 vliegvelden in Indonesië. Geldig bij reizen tot 30 dagen. Indien 30 dagen of meer verblijf, dan dien je een visum van tevoren aan te vragen bij de ambassade. Aanvragen van te voren duurt ca. 11 werkdagen.

Paspoort:

Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Aanbevolen: DTP en Hepatitus A.

Elektriciteit:

Over het algemeen 220V/50Hz (tip: Wereldstekker mee)