Kri Eco Resort

Onze mening
bulletAvontuurlijk en ongerept
bulletDichtbij de natuur
bulletNatuurlijk ontspannen
De duikvakantie
bulletComfortabel en eenvoudig resort
bulletVaste aankomst- en vertrekdagen
bulletBoek je duikpakket er vast bij!
Je reist naar: Home > Indonesië > Kri Eco Resort

Ligging

West Papua, vroeger bekend als Irian Jaya, is gelegen op het Indonesische deel van het grootste eiland ter wereld: Nieuw Guinea. De Raja Ampat archipel is een grote eilandengroep in het westen en het eiland Kri maakt hier deel van uit. Op dit eiland bevinden zich zowel het Kri Eco Resort als het Sorido Bay Resort. De beide resorts liggen op loopafstand van elkaar, maar uit elkaars zicht. Verder is het eiland onbewoond.

Vanuit Jakarta is het ca 7 uur vliegen naar Sorong in West Papua. Daar staat onze vertegenwoordiger op je te wachten voor een korte transfer met de auto van 20 minuten naar de haven. De boot ligt aan de kade en na ongeveer 2 uur varen word je verwelkomd in het Kri Eco Resort.

Het is een van de meest ongerepte gebieden ter wereld. Massa toerisme is hier een onbekend begrip. Jungle, witte zandstranden, kristalhelder water, prachtige riffen en een oorverdovende stilte is wat je hier kunt verwachten.

Transfers
Zondag is de vaste aankomst- en vertrekdag voor het 7 nachten pakket.
Indien je een pakket boekt van 10, 14, 17 of 21 nachten dan maken we graag een voorstel op maat, waarbij aankomst/vertrek naar het resort altijd op woensdag of zondag moet zijn ivm vaste transferdagen.

De boot van Sorong naar Kri Eco resort vertrekt rond 09.30 uur. Indien je vlucht later dan 08.30 uur aankomt, dien je een dag van tevoren al in Sorong te zijn.
De boot van Kri Eco resort naar Sorong komt rond 09.00 uur aan in Sorong. Je vlucht dient na 10.30 uur te vertrekken.

Kri Eco resort exclusief duikpakket

Op zoek naar avontuur ver weg van de massa en met ongerept onderwaterleven? Misschien ontdek je hier zelfs wel een nieuwe diersoort! Boek dan een duikreis naar Raja Ampat: prachtige riffen, een enorme diversiteit aan vis en jungle eilanden.

Sinds 1990 is de Nederlander Max Ammer in Papua actief. Hij heeft met het Kri Eco Resort een prima plek voor duikers gerealiseerd. Max, met zijn 20 jaar ervaring, en zijn professionele duikstaf kennen de omgeving als geen ander en laten je graag kennis maken met dit ongerepte (duik)-gebied. In april 2012 heeft Dr. Gerard R Allen, de internatiaal erkende ichtyoloog en auteur van meer dan 33 visgidsen, een telling op het huisrif gedaan en kwam tot een nieuw wereldrecord van maar liefst 374 soorten.

Kri Eco Resort is een eenvoudig maar comfortabel resort op een unieke locatie en in een originele tropische omgeving. Verwacht hier geen luxe, maar subliem duiken en heerlijk, vooral Indonesisch, eten. Hier waan je je nog een pionier!

Verblijf

Het resort beschikt over drie soorten cottages die elk gebouwd zijn met natuurlijke en lokale materialen. De cottages staan op palen boven het water. Enkele ervan bevinden zich aan een lange houten steiger. Elke cottage beschikt over een ventilator, muskietennet, elektra, drinkwater, zithoek, zeep, handdoeken en een cameratafel voor het voorbereiden van je toestel. Ook is er een gratis wasservice.

Papuan Water Cottages
• 2x 2 cottages
• bevinden zich op de jetty
• gedeelde badkamer met westerse douche met koud water en westers toilet

Superior Water Cottages
• 7 cottages
• gedeelde badkamer (maximaal 4 gasten) met warm water en westers toilet

Deluxe Water Cottages
• 2 cottages
• privé badkamer met warm water en westers toilet
• eigen terras met lounge zitje

Bij zonsopgang is het een gekwetter van vele soorten prachtige vogels en je hoort de scholen vissen springen. Vanuit het restaurant kun je baby haaien Wat een plek om te ontwaken!

Faciliteiten

• Restaurant
• 24 uur elektriciteit
• Gratis WiFi (1GB MB per week)
• Gratis gebruik van kayak en stand-up paddle board

Kri Eco-resort biedt een echt "dichtbij de natuur" en "natuurlijk ontspannen" gevoel.

Verzorging

Het verblijf bij Kri Eco Resort is op basis van volpension, inclusief snacks, fruit, thee, koffie en drinkwater.

De keuken en het restaurant zijn ook op palen gebouwd en liggen aan de rand van het strand, boven de lagune. In de keuken is het altijd een drukte van belang. Met de simpele middelen die de staf tot haar beschikking heeft maken ze de meest heerlijke maaltijden. Alles wordt vers bereid, zelfs het brood.

Zodra het eten klaar is, gaat er een gong en word je uitgenodigd aan tafel te komen. Je eet gezamenlijk aan lange picknick tafels en contacten zijn snel gelegd. Het ontbijt is rond 07:00 uur, lunch om 13:00 uur en het diner is meestal rond 19:00 uur, tenzij er een nachtduik gepland staat, dan is het diner om 20:00 uur. Koffie, thee, water en siroop zijn de gehele dag door beschikbaar.

Ga aan het einde van de dag op het "sundeck" genieten van de zonsondergang met een fris biertje.

Excursies

Op zaterdag kun je naar wens een bezoek aan het eiland Gam brengen, waar de zeldzame paradijsvogels leven. Gidsen van het dorp Yen Waupnor begeleiden je door de jungle. De kosten zijn slechts een kleine donatie aan het hoofd van het dorp. Verder valt er genoeg te ontdekken, kan er met kayaks worden gevaren of gewoon lekker worden relaxed. Bespreek de excursiemogelijkheden met de receptie ter plaatse.

Reistijd

Raja Ampat is het hele jaar geschikt om te duiken of te snorkelen. Er is geen duidelijke seizoen of moesson. Van juni tot en met september is het droger, met wat meer wind, maar het beste zicht onder water, maar wel meer golven. Dagtrips kunnen niet altijd doorgaan en je hebt minder kans op manta's in deze maanden. Van oktober tot en met juni is er minder wind, maar wel meer op kans op een bui. Weliswaar kort en hevig en daarna klaar het weer op. Het zicht is dan ongeveer 10 - 20 meter en doordat er dan meer plankton in het water zit is er meer kans op manta's. De beste reistijd is daarom van oktober tot en met april.

Bijzonderheden!

> Een DAN duikverzekering wordt ten zeerste aanbevolen!
> Ben je via Diving Holidays al eens bij Papua Diving geweest: dan krijg je 10% korting op verblijf en duiken.

Een verblijf bij Kri Eco Resort is ook te combineren met het duiken rond het Bunaken N.P. bij Manado en de schitterende Lembeh Street. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Video'sPapua Diving

Het duiken is van ongekende schoonheid. Het onderwaterleven is divers en er is nog veel onontdekt. Biologen zijn lyrisch over de grote verscheidenheid aan vis. Alle duiken worden begeleid. Vertel de duikgidsen welk visje je wilt zien en ze weten het te vinden.

Duikpakket los bij te boeken

Bij dit pakket op de website van Diving Holidays boek je je duikpakket los bij op de pagina Prijzen & Boeken. Daar staan ook de prijzen per pakket vermeld. Dat geldt voor bootduiken binnen een straal van 10 km rondom het resort. Overige duiken en trips zijn lokaal tegen een toeslag. Indien je het pakket wilt inclusief ongelimiteerd duiken, kijk dan bij Kri Eco Resort Special.

Duiken
Dagelijks worden er 3 bootduiken gemaakt, maar meer is mogelijk! Op korte vaarafstand kunnen ongeveer 30 duikstekken worden bezocht. Zaterdag is een rustdag voor de riffen, duikers en gidsen, en worden er geen bootduiken aangeboden. Er kan wel een nachtduik worden gemaakt op zaterdagavond, maar niet op vrijdagavond. Onbegeleid duiken op het huisrif vanaf de steiger op zaterdag is wel mogelijk. Laat het de duikschool weten en ze zetten duikflessen klaar op de pier. Met de schemering komen hier kleurrijke mandarijnvisje tevoorschijn. Ook heb je kans om de wandelende epaulette haai hier te zien.

Dagtrips
Voor gehele dagtrips naar "The Passage" en "Fam Island" worden toeslagen geheven. Ook gelden er toeslagen voor de trips naar Manta area, Batanta, Wai Islands, Gam Bay, Muck Diving Batanta of Kabui Bay. Het koraal is werkelijk uitbundig en onaangetast. Vooral “Mike’s Point” heeft prachtige zachte koralen, maar ook stroming. Of Blue Magic: een geweldige stek met superveel vis in alle kleuren en maten. De “Passage” is zo'n andere duikstek die je gezien moet hebben. Het is een nauwe doorgang, waar de lichtval van het tropische regenwoud een prachtig licht-effect sorteert met de zachte koralen. Voor duiktrips naar de "Passage" wordt ter plaatse een toeslag gevraagd, mede omdat het verder varen is. Een aantal duiken zijn excursies waarbij je de halve of hele dag onderweg bent. De excursies worden dan gecombineerd met bezoekjes aan dorpen, grotten en andere attracties. Er zijn dan lunchpakketten voorradig. Voor een aantal van deze excursies is een minimum aantal deelnemers nodig. In de nabijheid liggen ook een aantal scheeps- en vliegtuigwrakken. Max weet bij ieder wrak een spannend verhaal te vertellen.

Nitrox
Nitrox 32% is gratis voor Nitrox gebrevetteerde duikers.

Freediving
Papua Diving biedt ook cursussen Freediving en Freediving-pakketten aan. Stel je voor duiken naar beneden om de zee te verkennen ... gewichtloos, stil en ongebonden. Vrij van apparatuur zonder bubbels en lawaai, het is alleen jij en het zeeleven om je heen terwijl je door het water glijdt, dat ben je volledig ontspannen en ondergedompeld in de zeewereld. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wateren

Raja Ampat is het hele jaar geschikt om te duiken en te snorkelen. Het weer is hier redelijk stabiel met minder verschillen tussen het droge- en regenseizoen. De watertemperatuur is constant 28-30 graden met een zichtbaarheid onderwater van 10 - 20 meter. Je hebt hier het gehele jaar door kans om manta's te zien. In de periode oktober - april zijn er echter de meeste manta-ontmoetingen. Het zijn echter niet alleen de manta’s die duikers naar dit gebied lokken. Denk ook aan: veel dwergzeepaardjes, hengelaarsvissen, grote bultkop-papegaaivissen en de wobbegong haaien, gewoon vis, vis en nog eens vis en prachtig koraal!

Faciliteiten

• Max. 6 duikers per boot
• Min. 2 gidsen per boot
• Handdoeken, water, fruit/snacks
• Zuurstof, EHBO-kist
• Radio, GPS en lichtkogels
• 12 liter aluminium flessen met INT aansluiting
• 15 liter tank beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• Huuruitrusting (lokaal te voldoen)
• Spoel- en opbergservice
• "Geen handschoenen" beleid

Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Kri Eco Resort - Diving Holidays
Kri Eco Resort - Papuan Water Cottage
Kri Eco Resort - Papuan Water Cottage
Kri Eco Resort - Gedeelde badkamer
Kri Eco Resort - Gedeelde badkamer
Kri Eco Resort - Superiour Water Cottage
Kri Eco Resort - Superiour Water Cottage
Kri Eco Resort - Superiour Water Cottage
Kri Eco Resort - Deluxe Water Cottage
Kri Eco Resort - Deluxe Water Cottage
Kri Eco Resort - Deluxe Water Cottage
Kri Eco Resort - Deluxe Water Cottage
Kri Eco Resort - Deluxe Water Cottage
Kri Eco Resort - Lounge
Kri Eco Resort - Restaurant
Kri Eco Resort - Diving Holidays

REISDUUR

Ook andere reisduren zoals 7, 10, 14, 17 of 21 nachten zijn op aanvraag mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
10 bootduiken incl. fles/lucht/lood, binnen een straal van 10 km rond Kri
19-05-2024 t/m 31-12-2025
€538
15 bootduiken incl. fles/lucht/lood, binnen een straal van 10 km rond Kri
19-05-2024 t/m 31-12-2025
€763
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood, binnen een straal van 10 km rond Kri
19-05-2024 t/m 31-12-2025
€960
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam – Jakarta v.v.
• Binnenlandse retourvlucht Jakarta - Sorong v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de lucthhaven
• Alle transfers, van/naar Kri Island
• Verblijf op basis van volpension, incl. koffie, thee, water en snacks
• Gratis Nitrox voor Nitrox gebrevetteerden
• Gratis gebruik van kayak en standup paddle board
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon

>> Er zijn vaste aankomst- en vertrekdagen van Sorong naar Kri: woensdag en zondag
Exclusief in de reissom
• Visum Indonesië
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Frisdrank en alcohol
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Een DAN duikverzekering wordt ten zeerste aanbevolen!
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering

Belangrijk:
• Geen bootduiken op zaterdag. Alleen onbegeleid kantduiken mogelijk op zaterdag.
• Papua Marine Park Fee ca. € 75,- p.p., onder voorbehoud van wijzigingen (lokaal te voldoen)
• Registratie bij het toerismebureau voor West-Papua: neem 3 exemplaren van uw paspoort en 3 pasfoto's mee
8,7
Paul, Enschede
Reisdatum: 24-03-2019
Kri Eco Resort
'Gemoedelijk resort, fijn management die altijd voor je klaarstaat en een heerlijke keuken en prachtig duiken'
Ruud Leijtens, Haarlem
Reisdatum: 03-12-2017
Kri Eco Resort
'Goede, attente service. Doen een stap extra.'
Rob Tak, Rotterdam
Reisdatum: 22-01-2017
Kri Eco Resort
'Prima, lieve mensen.'
Ruud Leijtens, Haarlem
Reisdatum: 04-12-2017
Duikarrangement Kri Eco Resort
'De duikgidsen zijn Papoea''s. Vriendelijke, behulpzame mensen. Soms een beetje verlegen. Aangekomen op de duikstek schoot de briefing ter plekke er nog wel eens bij in.'
Rob Tak, Rotterdam
Reisdatum: 23-01-2017
Duikarrangement Kri Eco Resort
DUIKCENTRUM: 'Prima, goed geregeld,fijn management, goede service en hulp.'