ASR Verzekeringen

Diving Holidays werkt samen met A.S.R. Verzekeringen. Je kunt je verzekering direct via ons afsluiten voor jouw duikreis.

Kortlopende reisverzekering

Diving Holidays raadt het afsluiten van een reisverzekering aan. A.S.R. verzekeringen biedt een totaalpakket, waarbij de bagage, geneeskundige kosten, buitengewone kosten, personenhulpverlening en ongevallen zijn gedekt. U kunt de verzekering uitbreiden met de dekkingen contant geld en rechtsbijstand. U kunt kiezen uit de modules Basis, Comfort of Optimaal.

Basis verzekering:
Met de Basis reisverzekering is de klant goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens zijn reis. Zo is hij per reis zestig dagen aaneengesloten verzekerd voor deskundige hulpverlening via de A.S.R. Hulplijn.

Daarnaast heeft de klant recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als hij per ongeluk iets stukmaakt in zijn hotelkamer of vakantiehuis. Of als hij plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft. De Basis reisverzekering heeft standaard Europadekking. Voor een vakantie buiten Europa is het mogelijk de Basis reisverzekering uit te breiden met Werelddekking.

Comfort verzekering:
De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort verzekert de klant zich bijvoorbeeld per reis voor negentig dagen aaneengesloten.
Ook biedt Comfort ruimere vergoedingen voor de dekkingen die de klant kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die uit te breiden is naar Werelddekking

Optimaal verzekering:
Wil de klant geen enkel risico nemen en gewoon met een zeker gevoel op reis gaan? Dan is de Optimaal reisverzekering van de A.S.R. Verzekeringen perfect. Wij hebben een uitgebreid pakket samengesteld, zodat er geen sprake van verrassingen kan zijn. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico.

Kortlopende annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering is een eenmalige verzekering die de reissom vergoed bij het annuleren van de reis voor vertrek en wanneer u gedwongen de reis eerder moet afbreken.

Annuleringsverzekering:
Er zijn omstandigheden waaronder iemand een vakantie moet annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt de kosten van annulering. U bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie, zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als u plotseling werkloos wordt. Wanneer u een reis noodgedwongen moet afbreken, vergoeden wij ook de niet gebruikte reisdagen.

All Risk verzekering:
Indien u kiest voor de Allrisk Annuleringsverzekering dan bepaalt u zelf of de reis annuleert of afbreekt. Is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoedt de Europeesche 75% van het annuleringsbedrag of de afbrekingsvergoeding.

U heeft alleen geen recht op een uitkering als u de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat:
• u geen zin meer heeft;
• de weersomstandigheden niet goed zijn. Bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon;
• de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
• er zich een calamiteit voordoet waarvoor het Calamiteitenfonds een vergoeding biedt.

Optioneel: Waarnemer meeverzekeren:
Met deze dekking kunt u een waarnemer meeverzekeren. Een waarnemer is iemand uit uw persoonlijke levenssfeer die niet meereist maar voor u belangrijk genoeg is om uw reisplannen voor te wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die altijd op uw huis past. Als er met deze persoon iets gebeurt, dan zijn de kosten van een eventueel af te breken vakantie verzekerd. De naam van deze persoon moet bij ons bekend zijn.

Doorlopende reisverzekering

Wanneer u meerdere keren per jaar op vakantie gaat is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ook bij de doorlopende reisverzekering biedt A.S.R. Verzekeringen een totaalpakket, met dezelfde basisdekkingen als de kortlopend reisverzekering. Daarnaast kunt u de verzekering uitbreiden met de dekkingen contant geld, rechtsbijstand en (winter)sport.

Indien u niet in Nederland, maar in België woont, is het niet mogelijk om via ons een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Doorlopende annuleringsverzekering

Het is niet mogelijk om via Diving Holidays een doorlopende annuleringsverzekering te boeken.

Voorwaarden

Alle voorwaarden van A.S.R. Verzekeringen zijn te downloaden via https://www.asr.nl/ikkieszelf/voorwaarden. De meest recente productvoorwaarden zijn op deze pagina direct benaderbaar.

Klachtenregeling en bemiddeling

De reis- en annuleringsverzekeringen die je afsluit bij Diving Holidays B.V. brengen wij onder bij A.S.R. verzekeringen. Wij bemiddelen in verzekeringen en ontvangen daarvoor van A.S.R. Verzekeringen provisie. Ben je niet tevreden over je verzekering dan is het is mogelijk een klacht in te dienen via de klachtenregeling van A.S.R. Verzekeringen via de website https://www.asr.nl/over-asr/klachtenformulier