Je reist naar: Home > Kaapverdië

Duikreizen Kaapverdië

Op slechts 7 uur vliegen van Nederland bevindt zich een schitterend duikparadijs: Kaapverdië. Duiken in Kaapverdië is duiken tussen vele kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Het is een wonderlijke bestemming voor alle niveau duikers. Ook het onderscheid van de omgevingen onderwater zal je doen verbazen. Wij duiken op twee van de tien bewoonde eilanden: Sao Vincente en Santo Antao. Uit het grote aanbod van hotels en duikscholen heeft Diving Holidays een selectie gemaakt op basis van kwaliteit en sfeer.

Over het land Kaapverdië
Kaapverdië wordt ook wel Cabo Verde genoemd of Kaapverdische eilanden en bestaat uit een eilandengroep voor de westkust van Afrika in de Atlantische Oceaan. Kaapverdië is onderverdeeld in twee geografische regio's. In het noorden de bovenwindse eilanden Barlavento en in het zuiden de benedenwindse eilanden Sotavento. De specifieke kenmerken van de eilanden maken dat er variaties zijn in het klimaat. Hoe platter het eiland is hoe meer woestijn, zoals Sal en Boa Vista. Hoe meer bergen hoe tropischer, zoals Santo Antao. De officiele taal op het eiland is Portugees en er wordt nog een mengeling gesproken van Portugees met Afrikaanse talen, dat noemen ze Creools. De lokale munteenheid is de Kaapverdische Escudo.

Over de duikervaring
Met een gemiddelde zeewatertemperatuur tussen de 22 en 27 graden kun je heerlijk duiken rond de Kaapverdische eilanden. Bovenwater blijft de temperatuur het hele jaar door tussen de 22 en 30 graden. Doorgaans regent het er weinig, waardoor je er perfect kan duiken, want de enkele buien die er vallen zijn maar kort en hevig. Er staat altijd wel een constante passaatwind, maar daardoor zijn de warmere dagen prima uit te houden. De beste reisperiode is dan ook van juni tot en met oktober. Je komt tijdens een duik een overvloed aan leven tegen, maar ook de imposante rotsblokken en zandvlaktes zullen je verrassen. Het onderwaterleven is zeer divers en is wat je kan verwachten in Egypte, maar dan zonder de uitbundige koralen. Soms heb je hier een kans op haaien, walvishaaien, adelaarsrog, mantarog, walvissen, schildpadden en dolfijnen. Maar reken in elk geval op grote scholen vis, fantastische dropoffs, duiken rondom pinnacles of een gave stromingsduik.