Sorido Bay Resort

Onze mening
bulletLuxe in de jungle
bulletDichtbij de natuur
bulletNatuurlijk ontspannen
De duikvakantie
bulletComfortabel en traditioneel resort
bulletVaste aankomst- en vertrekdagen
bulletBoek je duikpakket er vast bij!
Je reist naar: Home > Indonesië > Sorido Bay Resort

Ligging

West Papua, vroeger bekend als Irian Jaya, is gelegen op het Indonesische deel van het grootste eiland ter wereld: Nieuw Guinea. De Raja Ampat archipel is een grote eilandengroep in het westen en het eiland Kri maakt hier deel van uit. Op dit eiland bevinden zich zowel het Kri Eco Resort als het Sorido Bay Resort. De beide resorts liggen op loopafstand van elkaar, maar uit elkaars zicht. Verder is het eiland onbewoond.

Vanuit Jakarta is het ca 7 uur vliegen naar Sorong in West Papua. Daar staat onze vertegenwoordiger op je te wachten voor een korte transfer met de auto van 20 minuten naar de haven. De boot ligt aan de kade en na ongeveer 2 uur varen word je verwelkomd in het Sorido Bay Resort.

Het is een van de meest ongerepte gebieden ter wereld. Massa toerisme is hier een onbekend begrip. Jungle, witte zandstranden, kristalhelder water, prachtige riffen en een oorverdovende stilte is wat je hier kunt verwachten.

Transfers
Zondag is de vaste aankomst- en vertrekdag voor het 7 nachten pakket.
Indien je een pakket boekt van 10, 14, 17 of 21 nachten dan maken we graag een voorstel op maat, waarbij aankomst/vertrek naar het resort altijd op woensdag of zondag moet zijn ivm vaste transferdagen.

De boot van Sorong naar Sorido resort vertrekt rond 09.30 uur. Indien je vlucht later dan 08.30 uur aankomt, dien je een dag van tevoren al in Sorong te zijn.
De boot van Sorido resort naar Sorong komt rond 9.00 uur aan in Sorong. Je vlucht dient na 10.30 uur te vertrekken.

Sorido Bay resort exclusief duikpakket

Op zoek naar avontuur ver weg van de massa en met ongerept onderwaterleven? Misschien ontdek je hier zelfs wel een nieuwe diersoort! Boek dan een reis naar West Papua: prachtige riffen, een enorme diversiteit aan vis en jungle eilanden.

Sinds 1990 is de Nederlander Max Ammer in Papua actief. Hij heeft met het Sorido Bay Resort een prima plek voor duikers gerealiseerd. Max, met zijn 20 jaar ervaring, en zijn professionele duikstaf kennen de omgeving als geen ander en laten je graag kennis maken met dit ongerepte (duik)-gebied. In april 2012 heeft Dr. Gerard R Allen, de internatiaal erkende ichtyoloog en auteur van meer dan 33 visgidsen, een telling op het huisrif gedaan en kwam tot een nieuw wereldrecord van maar liefst 374 soorten.

Eind 2004 is het Sorido Bay resort geopend, het luxe alternatief voor het Kri Eco resort. Op een perfecte manier is hier Westers comfort gecombineerd met traditionele bouwstijl. Het enige dat je hoort is een sporadische boot die voorbij tuft en het gekwetter van de tropische vogels in het groene achterland. Aanrader: neem een verrekijker mee. Het hele resort is zo opgezet dat het deel uitmaakt van de natuur en zo min mogelijk impact heeft. In de bungalows zij prachtige lokaal Papuaanse decoraties aangebracht. Er is airconditioning, eigen sanitair met warm en koud water, koelkastje, televisie en ruime bedden met zachte kussen om heerlijk in weg te dromen. Kortom: luxe in de jungle!

Verblijf

Tussen de oorspronkelijke vegetatie en de vele wilde orchideeën zijn zeer ruime bungalows gebouwd. De bungalows zijn vrijstaand en hebben aan de achterkant een kleine afgeschermde patio, en aan de voorkant een groot eigen terras met ligbedden en heerlijk uitzicht over de zee en de tegenover gelegen eilandjes. Elke bungalow beschikt over airconditioning, ruime badkamer met warm/koud water, elektronische ventilator, kingsize bedden, privé veranda, 24 uur elektriciteit, drinkwater en minibar, kluis. handdoeken, shampoo, lotion en haardroger. Ook is er een vameratafel voor het herladen en voorbereiden van je camera uitrusting en gratis wasservice.

Sentani bungalow
• 5 bungalows
• 60 m2

Kaimana bungalow
• 7 bungalows
• 90 m2
• mogelijkheid voor een 3e en zelfs 4e bed

Faciliteiten

• Restaurant
• 24 uur elektriciteit
• Gratis WiFi

Sorido Bay Resort is voor de veeleisende reiziger. Het is niet zomaar een duikresort.

In het hoofdgebouw is een lobby met gerieflijk meubilair, keuken, kantoor en een restaurant met uitzicht op zee, hier kan gebruik gemaakt worden van gratis WIFI. Naast het restaurant is een bibliotheek met veel duikboeken, het merendeel gesigneerd door de schrijvers, die hier zelf ook te gast waren, en een kleine shop waar souvenirs gekocht kunnen worden.

In Sorido is gratis internet. Er is een kleine ruimte waar lokale souvenirs gekocht kunnen worden. Met de bouw van de bungalows is ook rekening gehouden met de wensen van fotografen: grote tafels met goede verlichting, speciale zoetwater bakken en 24 uur elektriciteit om accu’s op te kunnen laden.

Vanaf de pier zijn de houten vlonders geheel doorgetrokken naar de bungalows. Zo wordt er voorkomen dat je veel zand naar binnen loopt. Een “research and conservation center” is binnenkort operationeel en een iedereen is welkom om zich te laten informeren over de verschillende projecten die Max Ammer en zijn team hier opzetten voor het behoud van de lokale bevolking en de riffen van Raja Ampat.

Verzorging

Het verblijf bij Sorido Bay Resort is op basis van volpension, inclusief snacks, fruit, thee, koffie en drinkwater.

Excursies

Op zaterdag kun je naar wens een bezoek aan het eiland Gam brengen, waar de zeldzame paradijsvogels leven. Gidsen van het dorp Yen Waupnor begeleiden je door de jungle. De kosten zijn slechts een kleine donatie aan het hoofd van het dorp. Verder valt er genoeg te ontdekken, kan er met kayaks worden gevaren of gewoon lekker worden relaxed. Bespreek de excursiemogelijkheden met de receptie ter plaatse.

Reistijd

Raja Ampat is het hele jaar geschikt om te duiken of te snorkelen. Er is geen duidelijke seizoen of moesson. Van juni tot en met september is het droger, met wat meer wind, maar het beste zicht onder water, maar wel meer golven. Dagtrips kunnen niet altijd doorgaan en je hebt minder kans op manta's in deze maanden. Van oktober tot en met juni is er minder wind, maar wel meer op kans op een bui. Weliswaar kort en hevig en daarna klaar het weer op. Het zicht is dan ongeveer 10 - 20 meter en doordat er dan meer plankton in het water zit is er meer kans op manta's. De beste reistijd is daarom van oktober tot en met april.

Bijzonderheden!

> Een DAN duikverzekering wordt ten zeerste aanbevolen!
> Ben je via Diving Holidays al eens bij Papua Diving geweest: dan krijg je 10% korting op verblijf en duiken.

Een verblijf bij Kri Eco Resort is ook te combineren met het duiken rond het Bunaken N.P. bij Manado en de schitterende Lembeh Street. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Video

Papua Diving

Het duiken is van ongekende schoonheid. Het onderwaterleven is divers en er is nog veel onontdekt. Biologen zijn lyrisch over de grote verscheidenheid aan vis. Alle duiken worden begeleid. Vertel de duikgidsen welk visje je wilt zien en ze weten het te vinden.

Duikpakket los bij te boeken

Bij dit pakket op de website van Diving Holidays boek je je duikpakket los bij op de pagina Prijzen & Boeken. Daar staan ook de prijzen per pakket vermeld. Dat geldt voor bootduiken binnen een straal van 10 km rondom het resort. Overige duiken en trips zijn lokaal tegen een toeslag. Indien je het pakket wilt inclusief ongelimiteerd duiken, kijk dan bij Kri Eco Resort Special.

Duiken
Dagelijks worden er 3 bootduiken gemaakt, maar meer is mogelijk! Op korte vaarafstand kunnen ongeveer 30 duikstekken worden bezocht. Zaterdag is een rustdag voor de riffen, duikers en gidsen, en worden er geen bootduiken aangeboden. Er kan wel een nachtduik worden gemaakt op zaterdagavond, maar niet op vrijdagavond. Onbegeleid duiken op het huisrif vanaf de steiger op zaterdag is wel mogelijk. Laat het de duikschool weten en ze zetten duikflessen klaar op de pier. Met de schemering komen hier kleurrijke mandarijnvisje tevoorschijn. Ook heb je kans om de wandelende epaulette haai hier te zien.

Dagtrips
Voor gehele dagtrips naar "The Passage" en "Fam Island" worden toeslagen geheven. Ook gelden er toeslagen voor de trips naar Manta area, Batanta, Wai Islands, Gam Bay, Muck Diving Batanta of Kabui Bay. Het koraal is werkelijk uitbundig en onaangetast. Vooral “Mike’s Point” heeft prachtige zachte koralen, maar ook stroming. Of Blue Magic: een geweldige stek met superveel vis in alle kleuren en maten. De “Passage” is zo'n andere duikstek die je gezien moet hebben. Het is een nauwe doorgang, waar de lichtval van het tropische regenwoud een prachtig licht-effect sorteert met de zachte koralen. Voor duiktrips naar de "Passage" wordt ter plaatse een toeslag gevraagd, mede omdat het verder varen is. Een aantal duiken zijn excursies waarbij je de halve of hele dag onderweg bent. De excursies worden dan gecombineerd met bezoekjes aan dorpen, grotten en andere attracties. Er zijn dan lunchpakketten voorradig. Voor een aantal van deze excursies is een minimum aantal deelnemers nodig. In de nabijheid liggen ook een aantal scheeps- en vliegtuigwrakken. Max weet bij ieder wrak een spannend verhaal te vertellen.

Nitrox
Nitrox 32% is gratis voor Nitrox gebrevetteerde duikers.

Freediving
Papua Diving biedt ook cursussen Freediving en Freediving-pakketten aan. Stel je voor duiken naar beneden om de zee te verkennen ... gewichtloos, stil en ongebonden. Vrij van apparatuur zonder bubbels en lawaai, het is alleen jij en het zeeleven om je heen terwijl je door het water glijdt, dat ben je volledig ontspannen en ondergedompeld in de zeewereld. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wateren

Raja Ampat is het hele jaar geschikt om te duiken en te snorkelen. Het weer is hier redelijk stabiel met minder verschillen tussen het droge- en regenseizoen. De watertemperatuur is constant 28-30 graden met een zichtbaarheid onderwater van 10 - 20 meter. Je hebt hier het gehele jaar door kans om manta's te zien. In de periode oktober - april zijn er echter de meeste manta-ontmoetingen. Het zijn echter niet alleen de manta’s die duikers naar dit gebied lokken. Denk ook aan: veel dwergzeepaardjes, hengelaarsvissen, grote bultkop-papegaaivissen en de wobbegong haaien, gewoon vis, vis en nog eens vis en prachtig koraal!

Faciliteiten

• Max. 6 duikers per boot
• Min. 2 gidsen per boot
• Handdoeken, water, fruit/snacks
• Zuurstof, EHBO-kist
• Radio, GPS en lichtkogels
• 12 liter aluminium flessen met INT aansluiting
• 15 liter tank beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• Huuruitrusting (lokaal te voldoen)
• Spoel- en opbergservice
• "Geen handschoenen" beleid

Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Papua Diving - Diving Holidays
Sorido Bay Resort - Diving Holidays
Sorido Bay Resort - Sentani bungalow
Sorido Bay Resort - Sentani bungalow
Sorido Bay Resort - Sentani bungalow
Sorido Bay Resort - Sentani bungalow
Sorido Bay Resort - Sentani bungalow
Sorido Bay Resort - Kaimana bungalow
Sorido Bay Resort - Kaimana bungalow
Sorido Bay Resort - Kaimana bungalow
Sorido Bay Resort - Kaimana bungalow
Sorido Bay Resort - Kaimana bungalow
Sorido Bay Resort - Kaimana bungalow
Sorido Bay Resort - Restaurant en lounge

REISDUUR

Ook andere reisduren zoals 7, 10, 14, 17 of 21 nachten zijn op aanvraag mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
10 bootduiken incl. fles/lucht/lood, binnen een straal van 10 km rond Kri
19-05-2024 t/m 31-12-2025
€538
15 bootduiken incl. fles/lucht/lood, binnen een straal van 10 km rond Kri
19-05-2024 t/m 31-12-2025
€763
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood, binnen een straal van 10 km rond Kri
19-05-2024 t/m 31-12-2025
€960
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam – Jakarta v.v.
• Binnenlandse retourvlucht Jakarta – Sorong v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Alle transfers, van/naar Kri Island
• Verblijf op basis van volpension
• Gratis Nitrox voor Nitrox gebrevetteerden
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon

>> Er zijn vaste aankomst- en vertrekdagen van Sorong naar Sorido: woensdag en zondag
Exclusief in de reissom
• Visum Indonesië
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Frisdrank en alcohol
• Een DAN duikverzekering wordt ten zeerste aanbevolen!
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering

Belangrijk:
• Geen bootduiken op zaterdag. Alleen onbegeleid kantduiken mogelijk op zaterdag.
• Papua Marine Park Fee ca. € 75,- p.p., onder voorbehoud van wijzigingen (lokaal te voldoen)
• Registratie bij het toerismebureau voor West-Papua: neem 3 exemplaren van uw paspoort en 3 pasfoto's mee
9,2
Rob de Vries, Purmerend
Reisdatum: 13-10-2019
Sorido Bay Resort
'Prachtig resort met ook hier een geweldige staff met een groot gehalte aan service.'
Rob de Vries, Purmerend
Reisdatum: 14-10-2019
Duikarrangement Sorido Bay Resort
'Geweldig mooie duiken gemaakt met een hoog gehalte aan service gerichte duikgidsen. Per twee gasten een duikgids, dat kom je niet vaak tegen.'