Je reist naar: Home > Egypte

Duikreizen Egypte

Op slechts 5 uur vliegen van Nederland bevindt zich een schitterend duikparadijs: Egypte. Duiken in Egypte is duiken op prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke duikvakantie. Uit het grote aanbod van hotels en duikscholen heeft Diving Holidays een selectie gemaakt op basis van kwaliteit en sfeer. Wil je leren duiken? Ook dan is Egypte een uitstekende keuze.

Over het land Egypte

In Hurghada en El Gouna zijn de meest toeristische activiteiten en talrijke excursiemogelijkheden. Sharm el Sheik is weliswaar toeristisch, maar is een prima uitvalbasis voor duiken in het Marine Park van Ras Mohammed en de Thistlegorm. Voel je meer voor kleinere dorpjes kies dan voor Dahab, Safaga of El Quseir. De meest ongerepte duikgebieden vind je in het verre zuiden bij Marsa Alam of Hamata .

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. De watertemperatuur is gemiddeld een heerlijke 27 graden. Je kunt, afhankelijk van de plek, kiezen voor bootduiken of kantduiken. Kies je voor bootduiken, dan verblijf je de gehele dag op zee. Aan boord wordt er een lunch bereid. Na je tweede duik keer je weer terug naar vaste wal. Wanneer je een duikopleiding gaat doen, dan zullen de eerste 5 duiken in een ondiep, beschermd deel van de zee zijn, of in het zwembad. De 4 buitenwater-duiken doe je vanaf de boot of de kant. Onze ervaren medewerkers helpen je graag bij het maken van een keuze.

Over de duikervaring
Het is een perfecte bestemming voor beginnende duikers en duikers in opleiding. De ervaren duikers vermaken zich uitstekend op duiken bij de wrakken en met een liveaboard verder op zee. Kortom duiken in Egypte is voor iedereen!