Toraja Tour

Onze mening
bulletAuthentiek reizen
bulletMinimaal 2 personen
bulletPrachtig gebied
De duikvakantie
bulletVijf dagen / vier nachten touren door Toraja land
bulletRondreis onder begeleiding van een privé gids
bulletMaak de echte culturele gebruiken mee
Je reist naar: Home > Indonesië > Toraja Tour

Toraja Tour - Zuid Sulawesi

Toraja Land, ook wel Tana Toraja genoemd, is een uniek cultureel gebied in het midden van het eiland Sulawesi. Het centrum van Tana Toraja land is Rantepao.
Het gebied staat bekend om de uitgebreide festiviteiten ter ere van de overledenen. Bij deze festiviteiten worden er vele waterbuffels (karbouwen) en varkens geslacht. De horens van de waterbuffels sieren daarna de huizen. De uitvaart is een ceremonie waar mensen vaak jaren voor sparen. Het doel van de festiviteiten is dat de ziel van de overledene een goede reis naar het hiernamaals heeft en aldaar rust zal vinden.
De doden worden geborgen in grotten hoog in de steile rotswanden. Op een soort van balkon waken de Tau Tau’s, houten poppen die enigszins lijken op de overledenen.
Mocht er een begrafenisceremonie zijn, dan ben je van harte welkom deze bij te wonen. De gids zal dit voor je checken.
De traditionele kleurrijke huizen van de Toraja's, Tongkonans, hebben een zeer bijzondere vorm: het versierde rieten gekromde dak lijkt wel een zadel. Voeg hierbij een prachtig groen landschap met vele rijstvelden en terrassen, palmbomen en een zeer vriendelijke bevolking en je hebt alle ingrediënten voor een bijzondere rondreis. Volgens veel reizigers is dit een van de mooiste gebieden van Indonesië.

Hieronder de rondreis van 5 dagen / 4 nachten. Naar wens kunnen we deze voor je aanpassen of verlengen.

Dagprogramma

Dag 1
Vanuit Makassar, in het zuiden van Sulawesi vertrek je met privé-chauffeur naar het centrum van Toraja Land, Rantepao. De lunch is ergens halverwege en daarna wordt het landschap steeds groener en heuvelachtiger met prachtige vergezichten. Wil je stoppen voor foto’s laat het de chauffeur even weten, geen probleem. Hoewel het “slechts” 330 km zijn duurt de tocht ca 8 - 10 uur, vanwege de fotomomenten, lunchstop en mede vanwege het matige wegdek. Het is ook mogelijk om te vliegen naar Rantepao. Vraag naar de mogelijkheid. Overnachting is in Rantepao. Diner is inbegrepen.

Dag 2
Na het ontbijt is het tijd om op verkenningstocht te gaan! Als eerste bezoek je het Lemo, waar de Tau Tau’s en hangende graven zijn. Daarna naar Suaya om het geheim van de “babyboom” te ontdekken en door naar Londa met oude graven in de rotsen. Ook bezoek je vandaag Kete Kesu een van de oudste Toraja dorpjes met oude houten rijstschuren en Tongkonan’s de oude traditionele huizen met verfijnd en kleurrijk houtsnijwerk. De lunch is in Rantepao en ook diner is inbegrepen.

Dag 3
Na het ontbijt ga je weer diverse dorpjes bezoeken, maar dit keer per fiets: Pallawa, Sa’dan waar weverijen zijn en Marante en Nanggala die bekend staan om hun huizen en rijstschuren. Tevens breng je een bezoek aan Bori, waar grote menhir (megalitische) stenen en graven uitgehouwen in grote stenen blokken een bijzonder tafereel vormen. Het is genieten van de werkelijk prachtige omgeving. De lunch is ergens in Rantepao en het diner is inbegrepen.

Dag 4
Na het ontbijt is er een volle dagtrip naar Batutumonga met onderweg prachtige vergezichten over Rantepao en omliggende valleien. Je maakt een heerlijke wandeling door de rijstvelden en neemt kennis van het dagelijkse leven in Toraja land. De lunch is in een lokaal restaurantje en het diner is inbegrepen.

Dag 5
Na het ontbijt is de terugrit naar Makassar. Lunch is onderweg in een lokaal restaurant. Je wordt naar de luchthaven gebracht of afhankelijk van je vlucht een nachtje in Makassar verblijven.

Verblijf

Je hebt de keuze uit verschillende hotel categorieën in Toraja Land:
• Met de Tourist klasse verblijf je in Hotel Prince Toraja** of Hotel Torsina Toraja** (standaard kamer).
• Met de Standaard klasse verblijf je in Luta Resort Toraja*** (superior kamer).
• Met de Deluxe klasse verblijf je in Toraja Heritage Hotel**** (standaard kamer) of in een echt Tongkonan House

Faciliteiten

Met het Deluxe Pakket verblijf je in het Toraja Heritage Hotel ****:
• Standaard kamer met ontbijt
• 32m2 groot
• Televisie
• Waterkoker
• Gratis toiletartikelen
• Diverse bedopstellingen mogelijk
• Kamers met connecting door mogelijk

Met het Standaard pakket verblijf je in het Luta Resort Toraja *** :
• Superior kamer met ontbijt
• Airconditioning
• Televisie
• Fles water
• Spa faciliteiten

Met het Toeristen pakket verblijf je in het Torsina Toraja Hotel:
• Standaard kamer met ontbijt

Verzorging

De tour is op basis van volpension, met een ontbijt in elk hotel, lunch en diner in een lokaal restaurant, of in het hotel met een bepaald menu. Per dag krijg je 1 fles water per persoon inclusief. Indien je dieetwensen hebt, dan ontvangen wij die graag van tevoren, zodat wij dit kunnen doorgeven.

Reistijd

Een goede regenbui kan je het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode april t/m november. Ook dan kan er wel eens een bui vallen, maar die duurt niet langer dan 1 of 2 uur. Van november tot en met maart is er dus meer kans op wind en regen. De buitentemperatuur op Sulawesi ligt tussen de 25 en 34 graden en de zon schijnt er, omdat Sulawesi op de evenaar ligt, 12 uur per dag.

Video

Praktische informatie

• Optioneel: Je kunt er ook voor kiezen om via de oostkant terug te gaan naar Makassar. Dan kun je een extra nacht in Sengkang blijven en zo de drijvende woningen op het Tempe Lake bezoeken. Vanuit Sengkang is het dan de volgende dag slechts 5 uur rijden naar de luchthaven.

• Wil je eerst een nachtje in Makassar verblijven of de rondreis uitbreiden, aarzel niet ons te contacten. We hebben prachtige hotels voor je en stellen graag een onvergetelijke rondreis voor je samen.

• De Toraja Tour in Zuid-Sulawesi, is uitstekend te combineren met een verblijf op Bali, Sorong of rond Manado.

• Kindertarieven zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Duiken

Bij dit pakket zitten er geen duiken inbegrepen.

Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays

Scroll en bekijk alle informatie:
▼ Corona voorwaarden "Reisgarantie"
▼ Aanbiedingen indien aanwezig
▼ Data en prijzen
▼ Duikpakketten
▼ Inclusief in de reissom
▼ Exclusief in de reissom

Corona voorwaarden - REISGARANTIE
Om weer een mooie duikreis te kunnen plannen hebben wij een Reisgarantie voor onze reizigers opgesteld. Gaat je geplande duikvakantie niet door, in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood, door COVID-19, dan bieden wij deze garantie op de meeste bestemmingen. Klik op de link voor alle informatie over de garantie van Diving Holidays of bel of mail ons voor meer informatie.
Link naar Reisgarantie
Diving Holidays Reisgarantie
Selecteer vluchten 
 

Inclusief in de reissom
• Verblijf op basis van volpension
• Ontbijt in hotel, lunch en diner in lokale restaurants of hotel met vast menu
• Privé auto met airconditioning volgens programma
• 1 fles water (600 ML) per persoon, per dag
• Entreegelden
• Engels sprekende gids of op aanvraag een Nederlands sprekende gids
• Hotels in tourist, standaard of deluxe klasse
Exclusief in de reissom
• Vluchten v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Visum Indonesië
• Alle niet genoemde maaltijden
• Eigen en persoonlijke uitgaven
• Vrijwillige donaties en fooien
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Reis en/of annuleringsverzekeringen
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon
8,3
Zeger en Fabienne, Maldegem Belgie
Reisdatum: 17-04-2019
Toraja Tour
'Beste Irene,
Fabienne en ik zijn net thuisgekomen van onze verlengde duikreis.
Wij wensen je van harte te bedanken voor het uitstippelen en organiseren van de duikreis en het verlengen ervan in Zuid Sulawesi. Beter meevallen kon eigenlijk niet. Ons gids Kornelius en de chauffeur Tadius zijn een rasechte Toraja. Kornelius spreekt zelfs heel goed Nederlands en heeft in België gestudeerd. Flexibel om het programma aan te passen naar onze wensen hebben we veel meer gezien dan verwacht; dierenmarkten, invitaties op traditionele begrafenissen, huwelijken, Paasmis, extra duiken in Zuid Sulawesi, ontmoeting met uitgeweken landgenoten, deuren die overal opengingen om ons welkom te heten. Het programma stak zeer goed in elkaar.
Hotels waren ook van de hoogste klasse. We hebben ons heel veilig gevoeld in de goede auto veilig bestuurd door een attente chauffeur. Deze verloor de auto met onze bagage nooit uit het oog tijdens onze tochten en uitstappen. De auto was comfortabel en elke dag netjes gepoetst zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde.
We zijn heel tevreden en zullen de beste aangename herinneringen van onze reis bewaren.
Hartelijk bedankt.
Zeger en Fabienne
Els van den Broeck, Henk van den Hove, Hilversum
Reisdatum: 21-08-2018
Toraja Tour
'Prachtige tocht met excellente begeleiding van de gids en betrouwbare chauffeur. Auto was perfect.'
Rini Klijn, Kudelstaart
Reisdatum: 21-08-2018
Toraja Tour
'Hier kom ik niet over uitgepraat!!!!! Goede auto, ervaren chauffeur. Nederlands sprekende gids was geweldig. Het land en de bezienswaardigheden, heel mooi. mooie hotels en wat mindere maar dat was van te voren bekend. Kortom een aan te bevelen reis.'
Marjan Krommendijk, Renkum
Reisdatum: 27-02-2017
Toraja Tour
'Het was een bijzondere ervaring. Ik wist wel een beetje wat we gingen doen. Maar vanaf het moment dat we werden opgehaald van het vliegveld en het afscheid op het vliegveld, was de hele tour een verrassing.'