Toraja Tour

Onze mening
bulletAuthentiek reizen
bulletMinimaal 2 personen
bulletPrachtig gebied
De duikvakantie
bulletVijf dagen / vier nachten touren door Toraja land
bulletRondreis onder begeleiding van een privé gids
bulletMaak de echte culturele gebruiken mee
Je reist naar: Home > Indonesië > Toraja Tour

Toraja Tour - Zuid Sulawesi

Toraja Land, ook wel Tana Toraja genoemd, is een uniek cultureel gebied in het midden van het eiland Sulawesi. Het centrum van Tana Toraja land is Rantepao.
Het gebied staat bekend om de uitgebreide festiviteiten ter ere van de overledenen. Bij deze festiviteiten worden er vele waterbuffels (karbouwen) en varkens geslacht. De horens van de waterbuffels sieren daarna de huizen. De uitvaart is een ceremonie waar mensen vaak jaren voor sparen. Het doel van de festiviteiten is dat de ziel van de overledene een goede reis naar het hiernamaals heeft en aldaar rust zal vinden.
De doden worden geborgen in grotten hoog in de steile rotswanden. Op een soort van balkon waken de Tau Tau’s, houten poppen die enigszins lijken op de overledenen.
Mocht er een begrafenisceremonie zijn, dan ben je van harte welkom deze bij te wonen. De gids zal dit voor je checken.
De traditionele kleurrijke huizen van de Toraja's, Tongkonans, hebben een zeer bijzondere vorm: het versierde rieten gekromde dak lijkt wel een zadel. Voeg hierbij een prachtig groen landschap met vele rijstvelden en terrassen, palmbomen en een zeer vriendelijke bevolking en je hebt alle ingrediënten voor een bijzondere rondreis. Volgens veel reizigers is dit een van de mooiste gebieden van Indonesië.

Hieronder de rondreis van 5 dagen / 4 nachten. Naar wens kunnen we deze voor je aanpassen of verlengen.
De rondreis is met privé chauffeur in een auto met airconditioning en een Engels of Nederlands sprekende gids.

Dagprogramma

Dag 1
Bij aankomst op de luchthaven Hasanuddin Makassar (ook wel Ujung Pandang genaamd) in het zuiden van Sulawesi, wordt je opgewacht om aan een fantastische korte rondreis te beginnen. Met een privé-chauffeur reis je in een auto met airconditioning naar het centrum van Toraja Land, Rantepao. De lunch is halverwege in een seafood restaurant in Pare-Pare. Daarna wordt het landschap steeds groener en heuvelachtiger met prachtige vergezichten en de Buginese dorpjes met hun karakteristieke huizen. Wil je stoppen voor foto’s laat het de chauffeur even weten, er is zoveel moois te zien. In de middag is er een stop bij Puncak Lakawan om te genieten van het spectaculaire uitzicht. Hoewel het “slechts” 330 km zijn duurt de tocht ca 8 - 9 uur, vanwege de diverse fotomomenten, lunchstop en mede vanwege het matige wegdek. Aankomst in Rantepao is in de late middag/vooravond. Overnachting is in Rantepao. Diner is inbegrepen.

Dag 2
Na het ontbijt is het tijd om op verkenningstocht te gaan in Tana Toraja! Als eerste bezoek je het Lemo, waar de Tau Tau’s en hangende graven zijn. Daarna naar Nongnongan om het geheim van de “babybomen” te ontdekken en vervolgens door naar Londa met oude graven in de rotsen. Lunch is in een lokaal restaurant in Rantepao. Na de lunch rijd je naar Karuaya voor het typische Toraja panorama, zorg dat je je camera klaar hebt! Vervolgens is het een korte wandeling naar Kete Kesu, een van de oudste Toraja dorpjes met oude houten rijstschuren en 2 rijen Tongkonans. Tongkonans zijn de oude traditionele huizen met verfijnd en kleurrijk houtsnijwerk. Werkelijk prachtig. De lunch is in Rantepao en ook diner is inbegrepen.

Dag 3
Na het ontbijt ga je weer diverse dorpjes bezoeken! Rijstvelden, Toraja dorpjes, kleine riviertjes en palmbomen, het is een schitterende omgeving. Gedurende de dag bezoek je Pallawa en Sa’dan, waar weverijen zijn. Vervolgens naar Marante en Nanggala, dorpjes die bekend staan om hun mooie Toraja-huizen en rijstschuren. Het is genieten van de werkelijk prachtige omgeving.
De lunch is in een lokaal restaurant in Rantepao en het diner is inbegrepen in het hotel.

Dag 4
Na het ontbijt is er een volle dagtrip naar Batutumonga met onderweg prachtige vergezichten over Rantepao en omliggende valleien. Je maakt een heerlijke wandeling door de rijstvelden en je neemt kennis van het dagelijkse leven van de Toraja bevolking. De lunch is in een lokaal restaurantje in Batutumonga. In de middag bezoek je Bori, waar grote menhir (megalitische) stenen en graven uitgehouwen zijn in grote stenen blokken. Het geheel vormt een bijzonder tafereel. Overnachting is in Rantepao. Diner is inbegrepen in het hotel.

Dag 5
Na het ontbijt is de terugrit naar Makassar. De lunch is onderweg in een lokaal restaurant in Pare-Pare. Je wordt naar de luchthaven Makassar gebracht of afhankelijk van je vlucht en /of je wensen kan je ook een nachtje in Makassar verblijven.
Vol nieuwe ervaringen en ongetwijfeld mooie foto's, vervolg je je reis.

Verblijf

Je hebt de keuze uit verschillende hotel categorieën in Toraja Land:
• Met de Tourist klasse verblijf je in Hotel Prince Toraja** (standaard kamer) of Hotel Torsina Toraja** (standaard kamer).
• Met de Standaard klasse verblijf je in Luta Resort Toraja*** (superior kamer) of het Misiliana Toraja *** (deluxe kamer)
• Met de Deluxe klasse verblijf je in Toraja Heritage Hotel**** (standaard kamer)

Faciliteiten

Met het Standaard pakket verblijf je in Luta Resort Toraja *** of Misiliana Toraja *** :
• Superior kamer bij Luta Resort of Deluxe kamer bij Misiliana Toraja
• Airconditioning
• Televisie
• Fles water
• Spa faciliteiten

Met het Toeristen pakket verblijf je in het Torsina Toraja Hotel of het Prince Toraja:
• Standaard kamer met ontbijt

Verzorging

De tour is op basis van volpension, met een ontbijt in elk hotel, lunch en diner in een lokaal restaurant, of in het hotel met een bepaald menu. Per dag krijg je 1 fles water per persoon inclusief. Indien je dieetwensen hebt, dan ontvangen wij die graag van tevoren, zodat wij dit kunnen doorgeven.

Reistijd

Een goede regenbui kan je het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode april t/m november. Ook dan kan er wel eens een bui vallen, maar die duurt niet langer dan 1 of 2 uur. Van november tot en met maart is er dus meer kans op wind en regen. De buitentemperatuur op Sulawesi ligt tussen de 25 en 34 graden en de zon schijnt er, omdat Sulawesi op de evenaar ligt, 12 uur per dag.

Video

Praktische informatie

• Optioneel: Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Torajaland via de oostkant terug te gaan naar Makassar. Dan kun je een extra nacht in Sengkang blijven en zo de drijvende woningen op het Tempe Lake bezoeken. Vanuit Sengkang is het dan de volgende dag slechts 5 uur rijden naar de luchthaven.

• Wil je eerst een nachtje in Makassar verblijven of de rondreis uitbreiden, aarzel niet ons te contacten. We hebben prachtige hotels voor je en stellen graag een onvergetelijke rondreis voor je samen.

• De Toraja Tour in Zuid-Sulawesi, is uitstekend te combineren met een verblijf op Bali of Manado.Duiken

Bij dit pakket zitten er geen duiken inbegrepen.

Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Toraja Tour - Diving Holidays
Selecteer vluchten 
 

Inclusief in de reissom
• Verblijf op basis van volpension
• Ontbijt in hotel, lunch en diner in lokale restaurants of hotel met vast menu
• Privé auto met airconditioning volgens programma
• 1 fles water (600 ML) per persoon, per dag
• Entreegelden
• Engels sprekende gids of op aanvraag een Nederlands sprekende gids
• Hotels in tourist, standaard of deluxe klasse
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon
Exclusief in de reissom
• Vluchten v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Visum Indonesië
• Alle niet genoemde maaltijden
• Eigen en persoonlijke uitgaven
• Vrijwillige donaties en fooien
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Reis en/of annuleringsverzekeringen
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
8,3
Marjolijn Van der meij, Wehl
Reisdatum: 03-03-2024
Toraja Tour
'Zeer interessante tour in mooi natuurgebied. Veel gehoord en gezien. Dit is mede dankzij onze gids Kornelius die Nederlands sprak en zelf uit het gebied komt. Een goede chauffeur waar we ons veilig bij gevoeld hebben.'
Sonja Treffers, Helvoirt
Reisdatum: 03-10-2023
Toraja Tour
'Met chauffeur en gids een tour gemaakt. Ze waren heel vriendelijk, behulpzaam en flexibel. Onderweg naar Toraja al veel gezien en geleerd over de mensen, de gewoonten, de uitdagingen en de cultuur van Sulawesi. De ceremonies en de graven zijn ongelofelijk. Heel interessant en indrukwekkend.'
Zeger en Fabienne, Maldegem Belgie
Reisdatum: 17-04-2019
Toraja Tour
'Beste Irene,
Fabienne en ik zijn net thuisgekomen van onze verlengde duikreis.
Wij wensen je van harte te bedanken voor het uitstippelen en organiseren van de duikreis en het verlengen ervan in Zuid Sulawesi. Beter meevallen kon eigenlijk niet. Ons gids Kornelius en de chauffeur Tadius zijn een rasechte Toraja. Kornelius spreekt zelfs heel goed Nederlands en heeft in België gestudeerd. Flexibel om het programma aan te passen naar onze wensen hebben we veel meer gezien dan verwacht; dierenmarkten, invitaties op traditionele begrafenissen, huwelijken, Paasmis, extra duiken in Zuid Sulawesi, ontmoeting met uitgeweken landgenoten, deuren die overal opengingen om ons welkom te heten. Het programma stak zeer goed in elkaar.
Hotels waren ook van de hoogste klasse. We hebben ons heel veilig gevoeld in de goede auto veilig bestuurd door een attente chauffeur. Deze verloor de auto met onze bagage nooit uit het oog tijdens onze tochten en uitstappen. De auto was comfortabel en elke dag netjes gepoetst zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde.
We zijn heel tevreden en zullen de beste aangename herinneringen van onze reis bewaren.
Hartelijk bedankt.
Zeger en Fabienne
Els van den Broeck, Henk van den Hove, Hilversum
Reisdatum: 21-08-2018
Toraja Tour
'Prachtige tocht met excellente begeleiding van de gids en betrouwbare chauffeur. Auto was perfect.'
Rini Klijn, Kudelstaart
Reisdatum: 21-08-2018
Toraja Tour
'Hier kom ik niet over uitgepraat!!!!! Goede auto, ervaren chauffeur. Nederlands sprekende gids was geweldig. Het land en de bezienswaardigheden, heel mooi. mooie hotels en wat mindere maar dat was van te voren bekend. Kortom een aan te bevelen reis.'