Je reist naar: Home > Bahama's

Duikreizen Bahama's

De Bahama's bestaan uit 700 eilanden en vele zandplaten. De naam Bahama's is afgeleid van het Spaanse "Baja Mar" wat ondiepe zee betekent. De hoofdstad is Nassau waar grofweg zeventig procent van de totale bevolking woont. De witte stranden, het kristal heldere water, de wuivende palmbomen, een heerlijk zonnetje en een rijk onderwater leven zorgen ervoor dat velen graag de Bahama's bezoeken. Voor duikers is de aanwezigheid van haaien, roggen en dolfijnen een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Over het land Bahama's
De Bahamas is een onafhankelijke eilandengroep in het Caribisch gebied en behoren tot de Gemenebest van Naties, de Commonwealth. Van de 700 eilanden zijn er slechts 40 bewoond. Daarnaast zijn er nog honderden zogeheten Keys, oftewel zand/koraalplaten. De Bimini eilanden maken ook onderdeel uit van de Bahamas en liggen op ongeveer 80 km ten oosten van Miami Beach. Toerisme maakt het belangrijkste deel uit van de economie naast de bankensector/belastingparadijs en de landbouw. De beste reistijd is van eind november - mei. In juni moet je rekening houden met veel neerslag. En ongeveer van juli - november is er grote kans op tropische stormen en orkanen. De meeste duikers komen hier op met de haaien te duiken en met dolfijnen te snorkelen!

Over de duikervaring
Zeg je Bahama's, dan zeg je duiken met haaien. Haaien in alle soorten en maten kun je hier tegen komen, citroenhaaien, rifhaaien, hamerhaaien en zelfs tijgerhaaien. Dat kan tijdens je stromingsduik langs het rif of tijdens een voedersessie onder water. Ook mooie riffen, duiken op wrakken en langs kleurrijke riffen behoren tot de mogelijkheden. Het water is meestal kristalhelder en er is weinig stroming. Kom duiken op de Bahama's en laat je adrenaline stromen!