Duikreizen Oman

Duikreizen Oman

Oman in het kort

Oman is een fascinerend en veelzijdig land, dat lange tijd heeft gefloreerd op de levendige handel uit de Indische Oceaan. Van oudsher onderhoudt Oman goede banden met Groot Brittannie, maar het is nooit een Britse kolonie geworden. De Sultan bin Said Al-Said heeft in 1970 het bewind van zijn vader overgenomen en regeert tot op de dag van vandaag over het land. Mede dankzij de vernieuwende plannen van de Sultan heeft het land zich goed ontwikkeld en heeft het haar grenzen voor andere landen geopend, echter zonder haar traditionele karakter te verliezen.

Over de duikervaring in OmanMusandam is de kleinste en meeste Noordelijk gelegen regio van Oman. Een gebied van ongeveer 3000 vierkante kilometer, getypeerd door de steile bergruggen van het Hajar gebergte. De steile klippen lopen af in de Straat van Hormuz, een van de bekendste scheepvaartroutes ter wereld. De hoogste berg in Musandam is de Jabal Harim, met een top van 2087 meter. In de bergen van Musandam leeft een heuse legende, het Arabische luipaard, maar deze laat zich niet gemakkelijk zien. De bevolking van 30,000 inwoners is met name geconcentreerd rond het plaatsje Khasab, dat het middelpunt van de regio vormt. Men leeft van lokale visserij, botenbouw en klein ambachtelijke werkzaamheden. De wateren rondom Musandam zijn verrassend rijk met leven, en zeer de moeite waard om te beduiken. Altijd al benieuwd geweest naar Oman? Grijp nu je kans!

Meer over Oman

Hoofdstad:

Muscat

Tijdverschil:

2 uur later (zomer) 3 uur later (winter)

Beste reistijd:

Oktober tot en met april

Staatshoofd:

Sultan Qaboes bin Said Al Said

Voertaal:

Arabisch, Engels

Godsdienst:

Islam (75%), Soennisme (24%), Sjiisme (1%)

Nationale feestdag:

Renaissance Day (23 juli), National Day (18 november), verjaardag van de Sultan (19 november) en vele Islamitisch feestdagen die wisselen per jaar.

Geld:

Oman Rial en de US Dollar

Visum:

Verplicht. Kan bij aankomst worden aangeschaft: Rial 5,- (ca. € 9,-) en geldig voor verblijf van max. 10 dagen. Voor het max. verblijf van 1 maand kost een visum Rial 20,- (ca. € 36,-). Stempels van Israel in het paspoort worden afgeraden.

Vaccinaties:

Aanbevolen: DTP en Hepatitus A.

Elektriciteit:

Over het algemeen 220V/50Hz (tip: Wereldstekker mee)