Je reist naar: Home > Jordanie

Duikreizen Jordanië

Jordanië is een jong land met een eeuwenoude geschiedenis. Het is een brug tussen oost en west, zee en woestijn. Ontdek tijdens een 'Fly Drive and Dive' of door middel van excursies, de fascinerende schoonheid en prachtig bewaard gebleven oudheden en maak een duik naar de schitterende riffen en wrakken van de Rode Zee. Het duiken wordt gedaan vanuit Aqaba. Is Aqaba je verblijfsbasis dan kun je van hieruit diverse excursies maken naar bijvoorbeeld Petra en Wadi Rum. Jordanië is genieten onder- EN bovenwater.

Over het land Jordanië
Het land heeft een bijzonder rijk erfgoed: ruïnes, opgravingen, burchten, moskeeën en monumenten. De ruïnes van Petra, de 2000 jaar oude handelsstad van de Nabateeërs, is een schitterend maar ook mysterieus architectonisch wereldwonder. De overblijfselen van de voormalige Romeinse stad Jerash zijn ook zeker een bezoek waard. De hoofdstad Amman is een moderne stad met een unieke ligging, omringd door vele oudheden en overweldigend mooie natuur. Het beroemdste natuurwonder is wel de woestijn Wadi Rum. Deze uitgestrekte woestijn is bekend geworden door de film "Lawrence of Arabia". Tussen de grillig gevormde rotsen vind je nog vele overblijfselen uit de Romeinse en Byzantijnse periode.

Over de duikervaring
Het stadje Aqaba ligt aan de Rode Zee en biedt vele duikmogelijkheden. Onder water zijn naast kleurige riffen ook een aantal prachtig begroeide wrakken te vinden. Het wrak van het Libanese vrachtschip Cedar Pride ligt op een diepte van 25 meter en is inmiddels volledig overdekt met hard- en softcorals. Het wrak is de thuisbasis van vele vissen en is erg geliefd bij fotografen. In 1999 is op een diepte van 6 meter een tank afgezonken die niet alleen een geliefde duikplaats is maar ook door snorkelaars veelvuldig wordt bezocht. Jordanië is een topbestemming voor duikers die naast bezienswaardigheden onder water ook bezienswaardigheden boven water willen bewonderen. In 2017 is er bij Aqaba een Hercules C-130 vliegtuigtoestel afgezonken en dit is het nieuwste en grootste vliegtuigwrak bij Aqaba. Duiken in Jordanië is makkelijk want er is weinig stroming en de duikstekken liggen niet diep. Laat je verrassen!