Thalassa Dive Resorts - Sea it All pakket

Onze mening
bulletTwee perfecte pakketten
bulletGoede service
bulletBijzonder duiken
De duikvakantie
bulletCombinatie tussen Manado en Lembeh, Noord-Sulawesi
bulletDiverse excursies afgewisseld met duiken
bulletDoe de vulkaan tour, of neem les in de kookklas

Thalassa Resorts - Sea it All pakket

Een verblijf in de twee resorts van Simone staat garant voor een onvergetelijke duikvakantie. Als geen ander weten ze hier professionaliteit te combineren met service en goede sfeer. Het Sea it All pakket is een combinatie tussen Thalassa Manado en Thalassa Lembeh. Het resort in Manado ligt ongeveer 40 minuten rijden vanaf de luchthaven. Voor Thalassa Lembeh is dat ongeveer 60 minuten per auto en dan 30 minuten per boot.

Programma

Al jaren organiseert Diving Holidays in samenwerking met Thalassa het fantastische Sea it All pakket. Zowel boven- als onderwater heb je het beste van allemaal in één vakantie.

Nature pakket
• 9 nachten Manado
• 5 nachten Lembeh
• Inclusief alle transfers
• 16 bootduiken per persoon inclusief fles, lucht en lood
• 2 gratis bootduiken EXTRA
• Verzorging op basis van volpension
• Tangkoko jungle tour
• Bahowo Mangrove walk en bezoek aan de lokale school
• Highland¹
• Trip naar de waterval en Waruga¹
• Manado Tua hiking / snorkeling trip¹
• Lembeh Island tour²
• UW Naturalist Specialty course (2 duiken)

¹ alleen mogelijk in Manado
² alleen mogelijk in Lembeh

Verblijf

Thalassa Manado

Bungalows:
De bungalows zijn geschikt voor 2 personen; separaat slaapgedeelte, met ‘afsluitbare inloopkast’ en gezellige ‘woonkamer’, uitkijkende op een privé terras. De bungalows zijn vrijstaand en kijken uit op de weelderige tuin en/ of het zwembad.

Thalassa Lembeh

Sea View Bungalow
Je kan verblijven in één van de 9 mooie ruime 2-persoonsbungalows. Ze bieden voldoende ruimte met twin- of kingsize bedden. De lichte kamers hebben allemaal uitzicht op de rustige baai en Lembeh Strait. Ze zijn voorzien van een koelkast met drankjes en snacks, privé badkamer en een inloopkast.

Single Deluxe bungalow
De 3 single 'split' bungalows zijn aan elkaar gekoppeld en hebben een gedeelde veranda. Alle faciliteiten zijn verder hetzelfde als de 2-persoonsbungalows.

Faciliteiten

Thalassa heeft bij elk resort een 5* duikschool Thalassa gevestigd en staan garant voor onvergetelijke duiken en service. Zij maken de slogan "come as guest and leave as a friend" meer dan waar. Hier hoef je zelf niet met je duikspullen te sjouwen, want de duikschool hanteert een "care & carry" service. Gewoon lekker duiken en genieten.

Verzorging

De verzorging in beide resorts is standaard op basis van volpension, inclusief onbeperkt koffie, thee en water.

Reistijd

Een goede regenbui kan je het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode april t/m november. Ook dan kan er wel eens een bui vallen, maar die duurt niet langer dan 1 of 2 uur. Van november tot en met maart is er dus meer kans op wind en regen, maar omdat het water dan iets koeler is komt er veel grote vis voor. Dus meer kans op manta's, walvishaaien, orca's en potvissen.

De buitentemperatuur op Sulawesi ligt tussen de 25 en 34 graden en de zon schijnt er, omdat Sulawesi op de evenaar ligt, 12 uur per dag. De watertemperatuur is constant rond de 28 graden, in november rond de 29 graden en van januari t/m maart rond de 26 graden.

Excursies

Tangkoko Wildlife Reserve
Tangkoko Wildlife Reserve is een beschermd deel van de originele Noord Sulawesi jungle en het “thuis” van de zwarte Macaques, de Kuskus en de beroemde Tarsiers. Een wandeling van ongeveer 1,5 tot 2 uur geeft je de gelegenheid om deze dieren in het wild te zien en te fotograferen. Een lokale gids kan je meer vertellen over wat je ziet. Niet alleen de dieren zijn interessant hier; ook de bomen en bloemen, de insecten en met wat geluk, de verschillende reptielen maken deze tour de moeite waard. Om ongeveer 18:00 uur rijd je weer terug naar het resort, waar de chefs een lekker diner hebben klaar staan.

Massage of Thalassa’s kookklas
Laat je verwennen met een heerlijk ontspannende massage of kies voor een Indonesische kookles.
Ben je geinteresseerd in de Indonesische keuken met alle kruiden en specerijen? Dan is de kookklas een aanrader. Hoe werkt het:
De avond vooraf maak je, samen met de chef een keuze in wat je wilt koken. Je kiest een voorgerecht, een hoofdmaaltijd en een nagerecht en kiest of je dit voor alle aanwezige gasten wilt maken of alleen voor jezelf (en partner of vrienden).
De volgende ochtend ga je vroeg met de chef naar de markt om inkopen te doen. Zelfs om 6 uur ‘s ochtends is het daar al gezellig druk en is alles nog heel vers. Veel lachende mensen die met je op de foto willen en altijd vriendelijk zijn. Na de boodschappen is het tijd voor ontbijt in het resort en als je dat wilt, 2 ochtend duiken uit je duikpakket. In de middag begin je met de voorbereidingen onder begeleiding van de chef en kun je direct je nieuwe Thalassa schort gebruiken. Deze mag je uiteraard meenemen en is gelijk een origineel en handig souvenier.
Om 19.00 uur moet alles klaar zijn en kan het werkelijke proeven beginnen. Selamat Makan!

Highland tour of Vulkaan tour
Tijdens deze tours maak je kennis met de oorspronkelijke bevolking van Noord-Sulawesi: de Minahasa bevolkingsgroep.
Ontdek hoe ze leven, hun huizen, de markten met bijzondere etenswaren en de uitzonderlijk mooie natuur.
Of bezoek de nog aktieve vulkanen, heetwaterbronnen, watervallen en rijstvelden.
De lunch is aan het grootste meer van Sulawesi, het Tondano meer. Het restaurant is gebouwd over het water en heeft een prachtig uitzicht en biedt een ruime keuze aan lokale gerechten. Beide tours duren een gehele dag.

Bezoek aan de lokale school en Manado City tour
In 2006 heeft Simone, samen met vele gasten, vrienden en familie en ondersteuning van de stichting “Wilde Ganzen” en de NCDO (Nederlandse Commissie voor Duurzame Ontwikkeling) een school gebouwd in een nabij gelegen dorp. Het doel was om de pubers van de straat te krijgen en hierdoor een aantal van de ernstigste sociale problemen op te lossen en het economisch niveau van de families in de omliggende dorpen te verhogen. Het is een groot school complex geworden, waarin een kleuterschool, een lagere school, een junior high school (SMP) en een Senior High School (SMK) zijn gevestigd. Op dit moment krijgen zo’n 240 kinderen hier een opleiding en heeft, met name de SMK, bewezen een grote impact te hebben. Veel studenten die afstuderen van deze “beroepsmiddelbare school” vinden werk; met name in de toerisme sector. De school is, hoewel de faciliteiten dit niet onderstrepen, een “arme” school en wordt nog steeds ondersteunt door donaties van buitenaf. Simone of Hermanto vertellen graag iets over het ontstaan en het runnen van de school. Een bezoekje illustreert het verhaal.

Als je nooit in een Aziatische stad bent geweest, dan is een bezoek aan Manado een belevenis. Het is er druk en er is veel verkeer, maar de ervaring van het chaotische geheel is onbeschrijfelijk. Manado is geen mooie stad; je vind er weinig cultuur en hoogstwaarschijnlijk kom je geen andere toeristen tegen. Ook de stad is “what you see, is what you get”.; heel vriendelijke, altijd groetende en behulpzame mensen, giechelende kinderen en iedereen wil met je op de foto. De oude binnenstad heeft veel kleine winkeltjes en steegjes en de markt is een absolute “must”. Het is overal veilig om rond te lopen, maar met een gids kom je net op wat andere plaatsen dan die je zelf zou kunnen of durven bezoeken. Voor diegenen die geinterresseerd zijn is een bezoek aan de oudste Chinese tempel in het gebied aan te bevelen. Wel even je schoenen uit doen en een wierookstokje branden voor wat klein geld. In de tempel is altijd iemand aanwezig om uit te leggen wat je ziet.

Praktische informatie

Het is ook mogelijk om eerst in Lembeh te beginnen en daarna naar Manado te gaan. Ook zijn er verlengingsnachten mogelijk. We berekenen dan de offerte voor je op maat. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Duiken

Begeleide bootduiken
De duiken vinden veelal plaats in Bunaken Marine Park en Lembeh Strait. Handdoeken en drinkwater aan boord zijn inbegrepen. Je kunt tot wel 4 bootduiken per dag maken. Nachtduiken en dagtrips zijn tegen een lokale toeslag. Dagelijks kun je je inschrijven op de planning.

Wateren

Je kunt in Manado het hele jaar door duiken, met april tot en met september als allerbeste maanden. In de overige maanden is er kans op iets meer wind (vooral in december en januari) en soms een regenbui. De watertemperatuur varieert van een heerlijke 26 tot 29 graden.

Duikend langs de steile wanden met vele kleurrijke, zachte koralen en sponsen, kun je barracuda’s, bladvisjes, haaien, schildpadden en de hier veel voorkomende zeeslangen bewonderen. Uniek voor dit gebied zijn de spookfluitvissen, de kardinaalsbaarsjes, de blauwgele spookmurenes en er is een enorme variëteit in naaktslakken in de meest prachtige kleurcombinaties.

Faciliteiten

• Cameraruimte met airconditioning
• Huuruitrusting
• Spoel- en opbergmogelijkheden
• Klaslokalen
• Opleidingsmogelijkheden
• Nitrox beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• 15 liter beschikbaar op aanvraag (lokaal te voldoen)
• Care-and-carry-apparatuur voor apparatuur
• Duiklog bij het uitchecken

Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Dive Resorts - Sea it All
Thalassa Lembeh Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Lembeh Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Dive Resorts - Sea it All
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Dive Resorts - Sea it All
Thalassa Manado Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Dive Resorts - Sea it All
Thalassa Lembeh Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Dive Resorts - Sea it All
Thalassa Lembeh - 1-persoons bungalow
Thalassa Dive Resort - Sea it All
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - single kamer
Thalassa Lembeh - 2-persoons bungalow
Thalassa Lembeh Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Lembeh Dive Resort - Diving Holidays
Thalassa Lembeh Dive Resort - Bungalow voor 2 personen
Thalassa Lembeh Dive Resort - Bungalow voor 2 personen
Thalassa Lembeh Dive Resort - Bungalow voor 2 personen
Thalassa Lembeh Dive Resort - Bungalow voor 1 persoon
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - bungalow
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - single kamer
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - single kamer
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - villa
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - massage
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - restaurant
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - restaurant
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - zwembad
Thalassa Manado Dive & Well-being Resort - Diving Holidays
Selecteer vluchten 
 

Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam - Singapore/Jakarta - Manado v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon

Nature pakket
• 9 nachten Manado
• 5 nachten Lembeh
• Inclusief alle transfers
• 16 bootduiken per persoon inclusief fles, lucht en lood
• 2 gratis bootduiken EXTRA!
• Verzorging op basis van volpension
• Tangkoko jungle tour
• Bahowo Mangrove walk en bezoek aan de lokale school
• Highland¹
• Trip naar de waterval en Waruga¹
• Manado Tua hiking / snorkeling trip¹
• Lembeh Island tour²
• UW Naturalist Specialty course (2 duiken)

¹ alleen mogelijk in Manado
² alleen mogelijk in Lembeh


> Prijs is ovb beschikbaarheid en gebaseerd op het laagste tarief van de vluchten.
Exclusief in de reissom
• Visum Indonesië
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering

Exclusief in het duikpakket en lokaal te voldoen:
• Volledige duikuitrusting inclusief duikcomputer IDR 315.000 (circa € 21,-) per duikdag, lokaal te voldoen.
• Toeslag Nitrox IDR 85.000 (circa € 5,00) per tank, lokaal te voldoen.
• Toeslag special trips: Bangka of Lembeh IDR 551,250 (circa € 37,-) per dag, lokaal te voldoen. Minimaal 6 personen.
• Voor het duiken in het Bunaken National Park dien je een jaar-toegangskaart van IDR 150,000 (circa € 10,-) aan te schaffen. Je ontvang dan een label welke je aan je duikuitrusting dient te bevestigen. Het is ook mogelijk om een toegangskaart voor IDR 50,000 (circa € 3,50) per dag aan te schaffen.
8,6
Willemien, Hillegom
Reisdatum: 17-10-2023
Sea it All pakket van Thalassa Dive Resort
'te weinig tijd om alles te kunnen zien. Het pakket krijgt van ons een dikke 10!
Sonja Treffers, Helvoirt
Reisdatum: 09-10-2023
Sea it All pakket van Thalassa Dive Resort
'Hele leuke diverse tours. Leuke relaxte en mooie uitstapjes die je meer laten zien hoe mooi Sulawesi is.'
Wil
Reisdatum: 20-05-2023
Sea it All pakket van Thalassa Dive Resort
'Het is een prima resort met grandioze duikstekken en goed eten '
Margot, IJmuiden
Reisdatum: 21-09-2022
Sea it All pakket van Thalassa Dive Resort
'Prachtige combinatie van duiken in 2 werelde bovenwater en onderwater'
Saar Oudenbroek, Den Haag
Reisdatum: 12-08-2022
Sea it All pakket van Thalassa Dive Resort
'Fifty shades of Everything: Sulawesi is groen, groener, groenst. De duikstekken zijn zeer divers en kleurrijk, het eten bij Thalassa is gevarieerd en lekker. En de combinatie van de twee resorts met duiken en uitstapjes is top. Wij hebben een super vakantie gehad.
Het Sea it All is een perfecte combinatie van veel duiken maar toch ook wat zien van noord Sulawesi, proeven van de cultuur. Alles prima te regelen, Thalassa is flexibel en denkt mee hoe je alles kunt inpassen. Je duikuitrusting wordt van de ene naar de andere locatie gebracht, dagelijks gespoeld en verzorgd. Prachtige combinatie met muck diven, koraal, mooie riffen, pinakels, zeer grote biodiversiteit. Onderwaterleven over het algemeen van goede kwaliteit.