Je reist naar: Home > Galapagos

Duikreizen Galapagos

De Galapagos eilanden zijn met geen andere bestemming te vergelijken. De natuur is hier zowel onder- als bovenwater overweldigend. Veel zeevogels, leguanen, pinguïns en enorme landschildpadden leven hier vreedzaam naast elkaar. Zeg je duiken op de Galapagos dan zeg je duiken met grote vis! Hamerhaaien, manta's, walvishaaien en speelse zeeleeuwen en veel scholen vis. Kom duiken op de Galapagos en ontdek het zelf!

Over het land Galapagos
De Galapagos is een eilandengroep van 130 eilanden ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan. De Galapagos eilanden behoren sinds 1832 tot Equador en liggen in open zee op ongeveer 1000 km uit de kust van Zuid-Amerika. Deze geïsoleerde ligging maakt dat er veel endemische dieren- en plantensoorten zijn zoals zeeleguanen, enorme landschildpadden, pinguïns, flamingo’s en een enorme diversiteit aan zeevogels waaronder de Darwinvinken, blauwvoetgenten en pelikanen. Onderwater is er veel grote vis: hamerhaaien, manta’s en andere roggen, veel scholen tonijnen en gewoon veel vis. In september 1835 bezocht de natuurwetenschapper Charles Darwin met zijn onderzoeksschip de Beagle de Galapagos eilanden. Het was hier dat hij zijn ideeën over de evolutie van soorten ontwikkelde: de evolutietheorie. Sinds 1978 staan de eilanden op de werelderfgoedlijst van Unesco. Omdat de mens hier nooit op de dieren heeft gejaagd, zijn de dieren totaal niet bang voor mensen. Een duikreis naar de Galapagos eilanden is als een sprong in een natuurfilm.

Over de duikervaring
Duiken op de Galapagos is een onvergetelijke ervaring voor de ervaren duiker. De flora en fauna van deze eilanden is uniek te noemen. Veel haaien, roggen, scholen tonijnen en zelfs walvishaaien. Ook bovenwater is de natuur ongerept. Juni tot November zijn de koudere maanden met een temperatuur van 29°C overdag tot 18°C in de avond. December tot Mei behoren tot de warmere maanden met temperaturen variërend van 38°C tot 24°C in de avond.
Van Juni – November is de watertemperatuur tussen de 16 – 24°C met grotere kans op walvishaaien
Van December – Mei is de watertemperatuur tussen de 21 – 30°C met grotere kans op scholen hamerhaaien, manta’s en adelaarsroggen. Een 5 – 7mm duikpak met kap en handschoentjes is aanbevolen of een droogpak.