Duikvakantie Dahab

Dahab is een gezellige toeristische plaats ten noorden van de luchthaven van Sharm el Sheikh. Als je Hurghada te druk vindt, dan ben je hier helemaal op je plek. In de jaren zeventig stond het dorp van Dahab bekend als een plaats voor hippies, maar het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gezellige bedoeïenendorp. Dahab is een magische plaats met vele erg mooie duikstekken die voor zowel snorkelaars, freedivers, als duikers erg gewild zijn. De relaxte sfeer voel je zelfs tot onderwater en als je wat meer gezelligheid en drukte wilt, dan ga je op zoek naar een heerlijk restaurantje aan de boulevard of zoek je een barretje op.

Over de duikervaring

Alle duiken in Dahab zijn vanaf de kant waar je per jeep naar toe gebracht wordt. Je kunt 's ochtends duiken, dan lekker lunchen en 's middag is je volgende duik. Alle riffen zijn toegankelijk vanaf de kant omdat ze zich direct onder Dahab bevinden. Alle duiken zijn ook geschikt voor de beginnende duikers. Voor gevorderde duikers die net iets meer uitdaging willen zijn duikstekken als The Bells, Blue Hole, Canyon en Lighthouse perfect te beduiken.

Ook staat Dahab bekend om de gave excursies die je op laatste dag voor het vliegen kan doen. Dat is de non-diving day in verband met je vliegtijd. Een jeep safari in de woestijn is natuurlijk wel de bekendste safari en probeer deze eens met zonsondergang. Of ga de Mozesberg beklimmen en bezoek het Sint Catherina klooster.

Je reist naar: Home > Egypte > Dahab