DH Nieuwsbrief

volg ons op:

Diving Holidays

Richard Holkade 14
2033 PZ Haarlem
Tel: 020 5218100
info@divingholidays.nl
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 09:30 tot 17:30
Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy

Duiken Dahab

Egypte in het kort

Dahab is een gezellige toeristische plaats ten noorden van de luchthaven van Sharm el Sheikh. Als je Hurghada te druk vindt, dan ben je hier helemaal op je plek. In de jaren zeventig stond het dorp van Dahab bekend als een plaats voor hippies, maar het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gezellige bedoeïenendorp. Dahab is een magische plaats met vele erg mooie duikstekken die voor zowel snorkelaars, freedivers, als duikers erg gewild zijn. De relaxte sfeer voel je zelfs tot onderwater en als je wat meer gezelligheid en drukte wilt, dan ga je op zoek naar een heerlijk restaurantje aan de boulevard of zoek je een barretje op.


Alle duiken in Dahab zijn vanaf de kant waar je per jeep naar toe gebracht wordt. Je kunt 's ochtends duiken, dan lekker lunchen en 's middag is je volgende duik. Alle riffen zijn toegankelijk vanaf de kant omdat ze zich direct onder Dahab bevinden. Alle duiken zijn ook geschikt voor de beginnende duikers. Voor gevorderde duikers die net iets meer uitdaging willen zijn duikstekken als The Bells, Blue Hole, Canyon en Lighthouse perfect te beduiken.

Ook staat Dahab bekend om de gave excursies die je op laatste dag voor het vliegen kan doen. Dat is de non-diving day in verband met je vliegtijd. Een jeep safari in de woestijn is natuurlijk wel de bekendste safari en probeer deze eens met zonsondergang. Of ga de Mozesberg beklimmen en bezoek het Sint Catherina klooster.

Meer over Egypte

Egypte

Hoofdstad:

Cairo

Tijdsverschil:

0-1 uur later

Beste reistijd:

Maart t/m November

Staatshoofd:

Abdul Fattah al-Sisi

Voertaal:

Arabisch, maar men spreekt ook Engels

Nationale feestdag:

23 juli (dag van de revolutie van 1952)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Egyptische Pond (EGP of LE).

Visum:

Bij aankomst ter plaatse dien je een visum aan te schaffen. Circa $25. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen door GGD.

Elektriciteit:

Standaard 220V/50Hz (Tip:neem verdeelstekker mee voor duiklampen e.d.)