DH Nieuwsbrief

volg ons op:

Diving Holidays

Richard Holkade 14
2033 PZ Haarlem
Tel: 020 5218100
info@divingholidays.nl
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 09:30 tot 17:30
Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy

Duiken Safaga

Egypte in het kort

Naast Hurghada, Marsa Alam en Sharm el Sheikh is er nóg een Egyptische badplaats waar wij duikers enthousiast van worden: Safaga! Vanuit Safaga kan je duiken met roggen, baracuda's, scholen vissen, napoleon vissen, schildpadden en baarzen. Onze duikresorts zijn ook hier weer uitgekozen op basis van service, sfeer en veiligheid en we kunnen je dit gebied van harte aanbevelen. Je vliegt aan op Hurghada en met een transfer ben je zo op je resort. In tegenstelling tot Hurghada vind je hier geen massatoerisme, daar zoeken wij onze accommodatie ook speciaal op uit. Echte duikersresort tref je aan in ons aanbod.

Safaga is een oude Egyptische havenstad waar de cruiseschepen en liveaboards vaak aanmeren. De hotels zijn vaak wat eenvoudiger, maar het duikgebied niet minder beroemd. Door de uitstekende ligging zijn de condities van dit gebied erg goed. Tegen de landzijde van Safaga kun je niet al te diep al duiken op prachtige torens en koraaltuinen. Ook kun je een dagtrip bijboeken naar de Salem Express.

Meer over Egypte

Egypte

Hoofdstad:

Cairo

Tijdsverschil:

0-1 uur later

Beste reistijd:

Maart t/m November

Staatshoofd:

Abdul Fattah al-Sisi

Voertaal:

Arabisch, maar men spreekt ook Engels

Nationale feestdag:

23 juli (dag van de revolutie van 1952)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Egyptische Pond (EGP of LE).

Visum:

Bij aankomst ter plaatse dien je een visum aan te schaffen. Circa $25. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen door GGD.

Elektriciteit:

Standaard 220V/50Hz (Tip:neem verdeelstekker mee voor duiklampen e.d.)