DH Nieuwsbrief

volg ons op:

Diving Holidays

Richard Holkade 14
2033 PZ Haarlem
Tel: 020 5218100
info@divingholidays.nl
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 09:30 tot 17:30
Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy

Duiken Sharm el Sheik

Egypte in het kort

Dichter bij de luchthaven een hotel vinden is niet mogelijk in Egypte. Slechts maximaal een kwartier rijden en je kan inchecken in één van onze topaccommodaties in Sharm El Sheikh. Het betreft een bijzonder gebied met vele prachtige duikstekken in en rond het nationaal park Ras Mohammed. De sfeer is er uitstekend en relaxt. In Sharm el Sheikh is de traditionele sfeer van gastvrijheid en service altijd gebleven en dit proef je direct na aankomst en gedurende je verblijf. Ook staat Sharm el Sheikh bekend om de gave excursies die je op laatste dag voor het vliegen kan doen. Dat is de non-diving day in verband met je vliegtijd. Een jeep safari in de woestijn is natuurlijk wel de bekendste safari en probeer deze eens met zonsondergang. Of ga de Mozesberg beklimmen en bezoek het Sint Catherina klooster.

Het is een perfecte bestemming voor beginnende duikers en duikers in opleiding. De ervaren duikers vermaken zich uitstekend op duiken bij de Thistlegorm, Shark en Yolanda reef en vele andere stekken. Sharm el Sheikh kent vele baaien met mooie duikstekken. Naama Bay is de bekendste en de meest centraal gelegen baai, waar je over de kleine boulevard langs de gezellige winkeltjes en barretjes kan lopen. De boten liggen aan de pier, 5 minuten lopen vanaf de duikschool. De andere bekende baai is Sharks Bay en ook daar hebben wij hotels gelegen. Sharks Bay beschikt over een eigen pier waar de boten vandaan vertrekken voor de dagelijkse bootduiken. Ook bieden zij liveaboards aan met de Freedom vloot.

Meer over Egypte

Egypte

Hoofdstad:

Cairo

Tijdsverschil:

0-1 uur later

Beste reistijd:

Maart t/m November

Staatshoofd:

Abdul Fattah al-Sisi

Voertaal:

Arabisch, maar men spreekt ook Engels

Nationale feestdag:

23 juli (dag van de revolutie van 1952)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Egyptische Pond (EGP of LE).

Visum:

Bij aankomst ter plaatse dien je een visum aan te schaffen. Circa $25. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen door GGD.

Elektriciteit:

Standaard 220V/50Hz (Tip:neem verdeelstekker mee voor duiklampen e.d.)