Guesthouse Casa do Mar

Onze mening
bulletUitzicht over de baai
bulletGratis nitrox
bulletDuiken met Diversity duikcentrum
De duikvakantie
bulletGuesthouse met eigen restaurant en zwembad
bulletUitstekende locatie voor groepjes
bulletGa mee op Ocean Safari met Diversity

Ligging

Om naar Tofo Beach te komen vlieg je via Johannesburg (met een overnachting daar) naar Vilanculos. De transfer vanaf Vilanculos luchthaven is per auto met privéchauffeur en duurt ongeveer vier uur. Onderweg zijn snacks en water inclusief. Ook kun je onderweg stops maken om foto's te maken van de prachtige omgeving.

Casa do Mar

Doordat het Casa do Mar Guesthouse iets hoger is gelegen, heb je prachtig zicht over de baai van Tofo. Vier kamers hebben direct zeezicht, drie kamers hebben gedeeltelijk zeezicht en de laatste twee kamers zijn aan de achterkant gelegen en hebben geen zeezicht. Er is een restaurant in het Guesthouse, alleen voor de gasten van Casa do Mar.

Casa do Mar hanteert Europeesche normen en is voorzien van airco en modern meubilair in alle kamers. Op het terrein is een privé zwembad met een zonnedek voor de gasten van Casa do Mar. De woonkamer beschikt over een televisie met dvd-speler en heeft aangrenzend een terras met zeezicht. Het Guesthouse wordt elke dag schoongemaakt. Er is gratis WiFi.

Met twee minuten lopen sta je op het strand en met vijf minuten ben je bij de markt waar de beste restaurantjes van Tofo zich bevinden.

Casa do Mar is uitstekend geschikt voor groepen!

Verblijf

4 kamers met zeezicht
Er zijn vier kamers met zeezicht en zijn gelegen aan de voorkant van het huis.

3 kamers met gedeeltelijke zeezicht
Drie kamers beschikken over een gedeelte met zeezicht.

2 kamers zonder zeezicht
Er zijn twee kamers aan de achterkant van het huis gelegen, welke geen zeezicht hebben.

Verzorging

Je verblijf is inclusief logies en ontbijt.

Excursies

Vraag naar de excursiemogelijkheden bij het duikcentrum. Ze helpen je graag voor het compleet maken van je duikvakantie en je Mozambique ervaring.

Reistijd

Mozambique heeft een tropisch tot subtropisch klimaat met temperaturen langs de kust tussen de 24 en 27 graden met blauwe lucht en veel zon. Het natte seizoen is van december tot en met april, maar bestaat uit tropisch hete dagen met af en toe een flinke plensbui. April tot en met juni is dan ook de beste reisperiode met rustig weer, warm water en goed zicht. Van juni tot december is het water namelijk kouder, met ruigere zee en minder zicht. Maar daarmee heb je wel meer kans op de bultrugwalvissen.

Video

Diversity Scuba

Verblijf je in Casa do Mar, dan duik je met Diversity Scuba een Padi 5-star CDC duikschool. Deze duikschool ligt op 5-10 minuten loopafstand in het dorpje Tofo. Diversity Scuba heeft volop huurmateriaal van Scuba Pro. Ook Scubapro wetsuits, 5 mm voor de wintermaanden van juni tot september. In de winter wordt een 5mm – 7mm met kap aangeraden, de watertemperatuur is dan zo’n 22 graden. Neem in de winter een windjasje mee voor op de boot.
Nitrox is gratis voor nitrox-gebrevetteerden.

Duikpakket

Begeleide bootduiken
Vooraf boek je tegen voordelig tarief je duikpakket bij Diving Holidays. De duiken worden hier gemaakt met zodiacs met harde bodem. Twee gidsen assisteren de groepen. Er kunnen maximaal 8 duikers aan boord, waardoor je dus altijd in kleine groepen duikt. Maar natuurlijk kunnen we ook een grotere groep, bijvoorbeeld een duikvereniging, faciliteren. Het is een belevenis om met zodiacs te duiken, want de rit kan wel eens “bumpy” zijn. Je gaat tegelijkertijd met een achterwaartse rol van boord, met negatief drijfvermogen zodat je direct afdaalt. Op de terugweg gaan ze met volle vaart door de branding het strand op.

Ocean safari
Ter plaatse kun je besluiten om je duiken in te ruilen voor Ocean Safari's. Het blijft toch de beste manier om walvishaaien te zien in Mozambique. Je kan met ze snorkelen en zwemmen.

Gevorderde duikers!
Duiken in Tofo is voor gevorderde duikers, vanwege de stromingen en soms ruige zee. We adviseren een advanced brevet en minimaal 60 gelogde duiken.

Planning
Het ligt aan de weersomstandigheden en het seizoen hoe de duikdag zal verlopen. Zo kan het gebeuren dat de tweede duik plaatsvindt na je lunchpauze. Maar soms worden er in de ochtend twee duiken gemaakt, waarbij de surface-interval zal worden besteed aan het spotten van walvissen, dolfijnen of walvishaaien. Je bent dan klaar met duiken voor de lunch, met eventueel de mogelijkheid tot een derde duik na de lunch. Voor deze extra duik betaal je ter plaatse.

Note
Bij de duikpakketten is de meerprijs voor verder gelegen riffen inbegrepen.

Wateren

Mozambique heeft een tropisch tot subtropisch klimaat met temperaturen langs de kust tussen de 24 en 27 graden met blauwe lucht en veel zon. Het natte seizoen is van december tot en met april, maar bestaat uit tropisch hete dagen met af en toe een flinke plensbui. April tot en met juni is dan ook een goede reisperiode met rustig weer, warm water en goed zicht. Van juni tot december is het water namelijk kouder, met ruigere zee en minder zicht. Maar daarmee heb je wel meer kans op de bultrugwalvissen. De watertemperatuur varieert tussen de 21 en 28 graden.

Manta's
Manta's kun je hier het hele jaar tegenkomen in grotere of kleinere aantallen. Van november t/m januari lijkt het paarseizoen te zijn. Het is een werkelijk prachtig gezicht om te zien hoe de mannetjes als het ware in een "treintje" langs het rif op zoek gaan naar een vrouwtje.

Haaien
Walvishaaien en diverse rifhaaien en natuurlijk ook schildpadden worden hier het hele jaar door gesignaleerd.

Bultrugwalvissen
Bultrugwalvissen worden het meest gezien in de periode juni tot oktober. Sommige bultruggen kunnen wel 16 meter lang zijn. Het is echter niet alleen groot spul dat je hier tegen kunt komen. Het macroleven is hier ook fantastisch, denk hierbij aan hengelaarsvissen, naaktslakken, bladvisjes en diverse murenes etc.

Faciliteiten

De faciliteiten van het duikcentrum omvatten een groot trainingsbad, warme douches en kleedruimtes, volledige Scuba Pro uitrustingverhuur, tankvullingen (12lt en 15lt, staal plus aluminium) inclusief Nitrox tot 40% en alle andere benodigdheden met een grote opslagruimte voor persoonlijke apparatuur.

De onderwijsfaciliteiten omvatten een klaslokaal met airconditioning en een breedbeeld-tv voor het bekijken van video's met duiktheorieën. Ze bieden ook tablets aan voor alle studenten om de nieuwe digitale PADI-producten te gebruiken.

Op het dak is het café waar briefings en debriefings ook worden gehouden. Het is bedekt, met een aantal secties voor degenen die willen zonnebaden. Je kunt ook genieten van een koud drankje en wat cake of een snack van Jen. Bij Diversity zorgen ze ook goed voor de inwendige mens.

Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Diversity Scuba - Diving Holidays
Guesthouse Casa do Mar - Diving Holidays
Guesthouse Casa do Mar - Diving Holidays
Guesthouse Casa do Mar - Diving Holidays
Guesthouse Casa do Mar - Diving Holidays
Guesthouse Casa do Mar - Diving Holidays
Guesthouse Casa do Mar - Diving Holidays
Guesthouse Casa do Mar - Diving Holidays
Guesthouse Casa do Mar - Diving Holidays
Guesthouse Casa do Mar - Diving Holidays
Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
8 bootduiken incl. fles/lucht/lood
19-06-2024 t/m 31-12-2025
€350
10 bootduiken incl. fles/lucht/lood
19-06-2024 t/m 31-12-2025
€438
12 bootduiken incl. fles/lucht/lood
19-06-2024 t/m 31-12-2025
€526
14 bootduiken incl. fles/lucht/lood
19-06-2024 t/m 31-12-2025
€613
18 bootduiken incl. fles/lucht/lood
19-06-2024 t/m 31-12-2025
€788
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood
19-06-2024 t/m 31-12-2025
€876
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam - Johannesburg v.v.
• Retourvlucht Johannesburg - Vilanculos met SA Airlink v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Transfer luchthaven Vilanculos - Casa do Mar v.v. per auto met privé chauffeur
• Verblijf op basis van logies en ontbijt
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking

>> Exclusief kosten overnachting in Johannesburg op de heenweg.
Exclusief in de reissom
• Visum bij aankomst USD50 (contant lokaal te voldoen)
• Je kan je visum bij aankomst regelen, maar het is zeer aan te bevelen om dit voor vertrek te regelen bij de ambassade in Brussel.
• Exclusief kosten hotelkamer op de heenweg in Johannesburg
• Government Marine Conservation tax USD10,00 per week, per duiker (contant lokaal te voldoen)
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
8,7
Ronny H, Maaseik, België
Reisdatum: 19-03-2019
Guesthouse Casa do Mar
'Beste locatie in Tofo, mijns inzien.
Prachtige locatie, goede verzorgde kamer, alleen jammer van het tapijt voor het bed, stofboel. Vriendelijke mensen, goed ontvangst, lekker eten, goed en uitgebreid ontbijt. Het guesthouse ligt hoog, dus trappenloop van en naar het strand of dorpje. (goed voor de conditie) maar niet ideaal voor mensen die moeilijk ter been zijn. Neem een zaklampje (per persoon) mee voor de afdeling tussen het guesthouse en dorpje, donkere straatjes en trap.
Ellis Doele, Baarn
Reisdatum: 11-10-2017
Guesthouse Casa do Mar
'Heerlijk luxe hotel met schitterende balkons met zeezicht. Prima keuken. De eigenaar is wel dol op zeer luide muziek maar nodigt de gasten ook uit voor zijn feestjes. '
Ronny H., Maaseik, België
Reisdatum: 20-03-2019
Duikarrangement Diversity Scuba
'Duikarrangement was goed en volledig, goede organisatie.
Alles was geregeld, geen extra kosten of onvoorzienigheden.
Variatie in duiklocaties.'
Mireille van Kessel, Vinkeveen
Reisdatum: 18-11-2017
Duikarrangement Diversity Scuba
Duikarrangement Diversity Scuba: 'Perfect. Goed geregeld, prima personeel, faciliteiten meer dan goed.'
Erik Vollebregt, Amsterdam
Reisdatum: 08-07-2016
Duikarrangement Diversity Scuba
'Tofo Scuba is een super duikschool. Ik vond de crew erg professioneel maar ook heel relaxed. Het is een heerlijke plek om rond te hangen tussen duiken door en de keuken maakt lekker en goedkoop eten voor tussen de duiken door. De school zit aan het strand dus je kunt na je duiken ook blijven hangen en in de zon zitten/liggen. De mensen nemen uitgebreid de tijd voor je en gaan ook met je zitten om beesten die je gezien hebt op te zoeken. Een van de beste duikscholen die ik tot nu toe heb meegemaakt.'
Frans Thomassen, Nijmegen
Reisdatum: 12-03-2016
Duikarrangement Diversity Scuba
DUIKCENTRUM 'Goede duikschool, prima ervaren Dive Masters en Dive Instructors. Ook oog voor de benodigde hulp: ik had een kapotte fin strap en O-ring in druk sensor. Zeer prettige ervaring.'