Offerte duikvakantie
DH Nieuwsbrief

volg ons op:

Diving Holidays

Richard Holkade 14
2033 PZ Haarlem
Tel: 020 5218100
info@divingholidays.nl
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 10:00 tot 17:30
Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy

Guesthouse Baia Sonambula

Duikreizen Guesthouse Baia Sonambula


Tofo , Mozambique

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam - Dubai - Johannesburg met Emirates v.v.
of
• Retourvlucht Amsterdam - Johannesburg met KLM v.v.
• Retourvlucht Johannesburg - Inhambane met LAM v.v.
• Ontvangst op de luchthaven
• Transfer luchthaven - Baia Sonambula v.v.
• Verblijf op basis van logies en ontbijt

>> Exclusief kosten overnachting in Johannesburg op de heenweg.

v.a.€1571,- p.p.

Baia Sonambula Guest House

Dit guesthouse is in 2008 geopend en ligt aan het strand van Tofo. De naam Baia Sonambula betekent "Sleeping Beach". Deze kleine en gemoedelijke accommodatie heeft slechts 6 kamers: 4 zeezicht kamers en 2 garden view kamers in het hoofdgebouw.
Alle kamers beschikken over een kluisje en een klamboe. Handdoeken en badlakens zijn eveneens aanwezig.

Je hebt je eigen terras met zeezicht als je verblijft in een van de bungalows. De andere twee kamers in het hoofdgebouw hebben geen zeezicht. Verder bevindt zich in het hoofdgebouw de receptie, een grote gemeenschappelijke ruimte en een terras waar meestal het ontbijt geserveerd wordt.
Verder zijn er nog twee grote terrassen, waar je kan genieten van de zon en een drankje. Gratis WIFI.

Kamerbeschrijvingen

Sea View Bungalow 1
• king size bed/2 single beds
• maximale bezetting voor 2 volwassenen
• maximaal 50 meter vanaf het strand
• zeezicht vanaf de veranda
• 40 vierkante meter groot
• kluisje, muggenspray, strandlakens en parasol
• gratis WiFi in de woonkamers
• achterkant van het huis

Sea View Bungalow 2, 3 en 4
• king size bed/2 single beds
• maximale bezetting 2 volwassenen of 2 volwassenen met 1 kind
• maximaal 50 meter vanaf het strand
• zeezicht vanaf de veranda
• 40 vierkante meter groot
• kluisje, muggenspray, strandlakens en parasol
• gratis WiFi in de woonkamers
• voorkant van het huis
• nummer 4 is een Honeymoon Suite

Garden view kamer 5 en 6
• king size bed/2 single beds
• maximale bezetting 2 volwassenen
• maximaal 30 meter vanaf het strand
• zicht op de tuinen
• 25 vierkante meter groot
• kluisje, muggenspray, haardroger, strandlakens en parasol
• gratis WiFi in de woonkamers

Dit is nu typisch een bestemming waar je geen vijf-sterren hotels zult aantreffen. In Tofo zijn vele, gezellige restaurantjes waar je 's avonds heerlijke lokale gerechten kunt eten.

Video

Foto's

Diversity Scuba

Verblijf je in Baia Sonambula dan duik je met Diversity Scuba een Padi 5-star CDC duikschool. Deze duikschool ligt op 5-10 minuten loopafstand in het dorpje Tofo.

Diversity Scuba heeft volop huurmateriaal van Scuba Pro. Ook Scubapro wetsuits, 5 mm voor de wintermaanden van juni tot september. In de winter wordt een 5mm – 7mm met kap aangeraden, de watertemperatuur is dan zo’n 22 graden. Neem in de winter een windjasje mee voor op de boot.

Gevorderde duikers
De duiken worden hier gemaakt met zodiacs met harde bodem. Er zijn 3 zodiacs: 1 zodiac van 7.4 meter met capaciteit voor 14 divers en 2 zodiacs van 8 meter met een capaciteit voor maximaal 16 duikers. Per dag kunnen er 3 zogenaamde "launches" gedaan worden. Wat wil zeggen dat er tot 3 maal per dag uitgevaren kan worden.
Het is een belevenis om met zodiacs te duiken, want de rit kan wel eens “bumpy” zijn, vandaar de naam "launches". Je gaat tegelijkertijd met een achterwaartse rol van boord, met negatief drijfvermogen zodat je direkt afdaalt. Op de terugweg gaan ze met volle vaart door de branding het strand op. Duiken in Tofo is voor gevorderde duikers, vanwege de stromingen en soms ruige zee. We adviseren een advanced brevet en minimaal 60 gelogde duiken.

Je duikspullen kun je in de duikschool opslaan. Een warme douche en kleedruimtes zijn aanwezig.
Nitrox is, tegen betaling, mogelijk via het Nuvair Nitrox membraam systeem.

Op het dakterras is een klein cafe "Upstairs" voor cake, goede koffie en snacks en kleine menu's en vooral de worteltaart is een aanrader!
Een heerlijke plek om te loungen en na te genieten van de fantastische duiken.

Manta's
Manta's kun je hier het hele jaar tegenkomen in grotere of kleinere aantallen. Van november t/m januari lijkt het paarseizoen te zijn. Het is een werkelijk prachtig gezicht om te zien hoe de mannetjes als het ware in een "treintje" langs het rif op zoek gaan naar een vrouwtje.

Haaien
Walvishaaien en diverse rifhaaien en natuurlijk ook schildpadden worden hier het hele jaar door gesignaleerd.

Bultrugwalvissen
Bultrugwalvissen worden het meest gezien in de periode juni tot oktober. Sommige bultruggen kunnen wel 16 meter lang zijn. Het is echter niet alleen groot spul dat je hier tegen kunt komen. Het macroleven is hier ook fantastisch, denk hierbij aan hengelaarsvissen, naaktslakken, bladvisjes en diverse murenes etc.

Duikdag planning
Het ligt aan de weersomstandigheden en het seizoen hoe de duikdag zal verlopen. Zo kan het gebeuren dat de tweede duik plaatsvindt na je lunchpauze. Maar soms worden er in de ochtend twee duiken gemaakt, waarbij de surface-interval zal worden besteed aan het spotten van walvissen, dolfijnen of walvishaaien. Je bent dan klaar met duiken voor de lunch, met eventueel de mogelijkheid tot een derde duik na de lunch. Voor deze extra duik betaal je ter plaatse.

Reistijd
De beste reistijd is van april tot en met november. Van half december tot eind februari kan het stormachtig zijn en kan het voorkomen dat er niet uitgevaren kan worden.

Foto's

Mozambique in het kort

Deze bestemming is één van de juweeltjes in ons pakket. In één vakantie bieden we je de mogelijkheid om te duiken met walvishaaien en manta’s, misschien zelfs met walvissen, en je kunt ook nog de “Big 5” zien tijdens een verlenging in Kruger Park. Een absolute aanrader!

Mozambique grenst aan Malawi, Swaziland, Tanzania, Xambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Het land heeft een oppervlakte van 801.590 vierkante kilometer en is daarmee ongeveer 22 keer zo groot als Nederland. Het klimaat is tropisch in het noorden en subtropisch in het zuiden van het land. Naast vlakke kustgebieden, heeft het land in het westen echte bergen. In het noordwesten zijn hoge plateaus te vinden. Naast het vasteland bestaat Mozambique uit een flink aantal tropische eilanden. Door deze eilanden is Mozambique een paradijs voor zonaanbidders en duikliefhebbers.

Mozambique heeft ruim negentien miljoen inwoners, onderverdeeld in meer dan twintig stammen en inheemse groeperingen. De bevolking spreekt Portugees, Bantu en Swahili; daarnaast spreken de inheemse groepen in Mozambique bijna dertig dialecten.

Over Tofo Beach

Tofo Beach is: maar liefst 8 kilometer zandstrand aan de Indische Oceaan, gelegen aan de zuidkust van Mozambique. Tofo heeft prachtige grasachtige duinen waardoor je urenlang kunt wandelen of paardrijden, een fantastische branding met golven waar surfers uitermate blij van worden, het hele jaar zon en genoeg gezellige plekjes om te verblijven, te eten en je te vermaken.Maar Tofo Beach is vooral: een van de beste duikplekken ter wereld! Hier vertellen we later meer over.

Vanuit Tofo Beach vertrekken de boten naar de duiklocaties. Er zijn een paar gezellige bars en restaurantjes waar je over je fantastische duiken kan nadenken, terwijl je aan het locale biertje, 2M, sipt. Probeer vooral de versgevangen jumbo-garnalen, of andere heerlijke verse visgerechten. Drink een cocktailtje en geniet! Verder is er een kleine markt en wat winkeltjes.
De meeste hotels liggen direkt aan het strand van Tofo Beach. Deze accommodaties liggen op de duinenrij, dus je hebt altijd een waanzinnig uitzicht over de Indische Oceaan, en de mogelijkheid om walvissen en dolfijnen te spotten
Op het noordelijke puntje van het strand, ongeveer een half uurtje lopen, ligt Tofinho. Dit is klein dorpje, nog minder toeristisch als Tofo.

Over de duikervaring

Tofo is een topbestemming. Het zicht is meestal rond de 20 meter, maar kan variëren. Wanneer je hier het best naar toe kan gaan ligt volledig aan jouw prioriteitenlijst. Wil je walvishaaien zien of juist bultrugwalvissen en dolfijnen?

Manta’s en walvishaaien zijn hier het hele jaar door te vinden. De grootste aantallen walvishaaien zijn hier in de locale zomermaanden. Vooral in de maanden November en Maart hebben we het dan niet over één exemplaar, maar we kennen verhalen van gasten die wel 10 of meer walvishaaien op een dag hebben gezien! Bultrug walvissen komen aan in Tofo in het midden van Juni, en blijven tot mid-Oktober. Als je duikt hoor je ze zingen. Hun geluid kan wel 2 kilometer ver door het water gedragen worden, en er bestaat ook een kans dat je ze daadwerkelijk ziet tijdens het duiken. Voor dolfijnen is de beste tijd dezelfde als die van de bultruggen, met uitschieters in de maanden Juni, Juli en Augustus. Er komen verschillende soorten dolfijnen voor, zoals de bottlenose, de common en de humpback dolfijn. Je ziet ze bijna nooit alleen, want ze zwemmen meestal in grote groepen.

De lijst met onderwaterleven is eindeloos. De riffen zijn vol met alle tropische soorten zoals schorpioenvis, zeker vijf verschillende soorten murene’s waaronder de giant, honeycomb, yellow-edge en white-mouth), 2 verschillende soorten schildpadden, grote baarzen, doktersvissen, barracuda’s, krokodilvissen, spaanse danseressen en een hele verscheidenheid aan ongewervelden en slakken. Fotografen, maak je borst maar nat.Je vindt hier drie grote poetsstations voor manta’s, maar ook andere roggen zoals de kleinere “manta”, de duivelsrog, zijn hier te vinden. Haaien? Ook ja. Misschien niet zoveel soorten als verderop in Zuid-Afrika, maar natuurlijk vind je hier de rifhaaien zoals de wit- en de zwarttip. Ook de luipaard-haai komt hier voor.
De duiken worden hier gemaakt met een zodiac met harde bodem, die door de branding heen worden gelanceerd. Een belevenis op zich!
Let op, in de maanden Februari en Augustus, kan het hier zeer hard waaien en zal de zee dus erg ruw zijn.
De winterperiode is van April tot Oktober. Temperatuur is dan rond de 22-26 graden, met een lagere luchtvochtigheid. Toch valt er wel eens een buitje, meestal d eind juni/begin Juli.
De lokale zomerperiode is van November tot Maart. De temperatuur is dan rond de 30 graden Celsius. De luchtvochtigheid is hoog en daardoor komt er regen voor, zeker in de maanden December, Januari en Februari. Maar dit zijn de typische tropische regenbuien, die slechts een gedeelte van de dag zullen duren.

Het zicht onderwater is meestal rond de 15 meter. Dit kan variëren, want ook 30 meter is mogelijk, en op een hele slechte dag 5 meter. Er is geen seizoen voor goed of slecht zicht, dit kan per dag verschillen.

Foto's

Selecteer vluchten

 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Visum, vooraf aan te schaffen via ambassade in Brussel
• Exclusief kosten hotelkamer op de heenweg in Johannesburg
Inclusief transfers en ontbijt 2-pers kamer € 55,00 pp en 1-pers kamer € 80,00.
• Reis- en/of annuleringsverzekeringen
• Duikverzekering

Duikpakketten

8 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 276
10 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 345
12 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 414
14 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 483
18 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 621
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 690

Frans Thomassen, Nijmegen

DUIKCENTRUM 'Goede duikschool, prima ervaren Dive Masters en Dive Instructors. Ook oog voor de benodigde hulp: ik had een kapotte fin strap en O-ring in druk sensor. Zeer prettige ervaring.'

12-03-2016

Erik Vollebregt, Amsterdam

'Tofo Scuba is een super duikschool. Ik vond de crew erg professioneel maar ook heel relaxed. Het is een heerlijke plek om rond te hangen tussen duiken door en de keuken maakt lekker en goedkoop eten voor tussen de duiken door. De school zit aan het strand dus je kunt na je duiken ook blijven hangen en in de zon zitten/liggen. De mensen nemen uitgebreid de tijd voor je en gaan ook met je zitten om beesten die je gezien hebt op te zoeken. Een van de beste duikscholen die ik tot nu toe heb meegemaakt.'

08-07-2016

Frans Thomassen, Nijmegen

'Dedicated in het Engels is de beste omschrijving. Leuk comfortabel en betrokken Guesthouse met voor Afrika uitstekend ontbijt. Ook de ontvangst door reisorganisatie ter plekke was goed: hulp met wisselen bank bij aankomst en gelijk richting duikschool om mijn duikspullen achter te laten en registratie af te ronden. Zeer relaxed ipv 10 tot 15 kg heen en weer slepen tussen duikschool en guesthouse. '

11-03-2016

Erik Vollebregt, Amsterdam

'Prachtig guesthouse aan het strand. Mooie kamer met veranda en super ontbijt. Heel relaxte plek.'

07-07-2016

Mozambique

Hoofdstad:

Maputo

Tijdsverschil:

1 uur later in onze wintertijd. Geen tijdsverschil in onze zomertijd.

Voertaal:

Portugees, Engels, Inheemse talen

Beste Reistijd:

Maart t/m December

Staatshoofd:

President Filipe Nyusi

Godsdienst:

Inheems (35%) Christen (30%) Moslim (25%) Overig (10%)

Nationale feestdag:

25 juni (Onafhankelijkheidsdag)

Geld:

Mozambikaanse Metical (MZN)

Visum:

Verplicht vooraf aan te vragen. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Aanbevolen

Elektriciteit:

220V/50Hz (tip: Wereldstekker mee)