Je reist naar: Home > Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een weelderige flora en fauna. Er zijn vele private game reserves en natuurparken. De bekendste hiervan is het Krugerpark. Grenzend aan Zimbabwe en Mozambique is het Krugerpark dus een ideale verlenging na je duikvakantie in Mozambique. In 1926 werd het Krugerpark het eerste officiële nationaal park van Zuid-Afrika en werd het vernoemd naar een van de grondleggers van het park, Paul Kruger. Ga mee op zoek naar de Big Five: de olifant, leeuw, buffel, luipaard en de neushoorn. Wist je dat de Big Five van oorsprong de diersoorten zijn, die het gevaarlijkst waren om op te jagen. Andere diersoorten zijn echter ook prachtig om te zien en te ontdekken: giraffen, nijlpaarden, veel impala's, zebra's, krokodillen en kleurrijke vogels en natuurlijk nog veel meer.

Over het land Zuid-Afrika
Zuid-Afrika heeft sinds de 17e eeuw een rijke koloniale geschiedenis. In 1652 kwamen de Nederlanders, die er een post voor de VOC stichtten. Na anderhalve eeuw namen de Britten het over. In de 20e eeuw werd het land overschaduwd door de apartheid. De apartheid werd in 1990 afgeschaft. Zuid-Afrika is nog steeds een republiek in transformatie.
Er zijn vele diverse bevolkingsgroepen met eigen gebruiken en gewoontes en 11 officiële talen. Na Zoeloe en Xhosa is het Afrikaans de derde meest gesproken taal van Zuid-Afrika. Het Afrikaans een aan het Nederlands verwante taal. Je zult versteld staan van het aantal woorden dat je herkent: fontein, skool, asseblief, skoene. Veel woorden zijn herkenbaar maar net iets anders: wat dacht je van: Alleenloper voor vrijgezel en Schootcomputer voor laptop.
Zeg je Zuid-Afrika dan zeg je natuurparken en private game reserves. Het Krugerpark is een van de bekendste wildparken.