Duikreizen Canarische eilanden

La Palma is een ideale duikbestemming voor iedereen die met slechts een paar uur vliegen toch een vakantiebestemming wil met een heerlijk warm klimaat. La Palma onderscheidt zich van de andere Canarische eilanden, zoals Tenerife en Gran Canaria, door het ontbreken van massatoerisma. De meeste mensen komen voor de prachtige natuur, veel wandelmogelijkheden, lekker eten en de relaxte eilandcultuur en natuurlijk om te duiken. De hoofstad is Santa Cruz de la Palma en is zeker een bezoekje waard.
We hebben meer accommodaties op La Palma dan vermeld op onze website! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Duikvakantie Canarische eilanden
De Canarische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Marrakesh, Marokko. De eilanden behoren tot Spaans grondgebied en er wordt dan ook voornamelijk Spaans gesproken. De Canarische eilanden bestaan uit 7 verschillende eilanden: El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote.

De eilanden zijn allemaal door vulkanische activiteit ontstaan en een aantal vulkanen zijn nog actief. Deze zelfde vulkanische oorsprong zorgt voor een vruchtbare grond voor planten en gewassen en tevens de steile hellingen van bijvoorbeeld La Palma. Op een aantal eilanden zijn grote bananenplantages aangelegd vanwege het goede klimaat. De wind vanuit de Sahara zorgt het hele jaar door voor warme lucht. Het klimaat maakt dat er het hele jaar door op deze bestemming gereisd kan worden, en veel Europeanen er een aantal maanden per jaar doorbrengen. Een prima plek voor jouw duikvakantie dus!

Over de duikervaring
La Palma biedt het betere duiken van de Canarische eilanden. De watertemperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 18 en 25 graden Celsius, waardoor er eigenlijk altijd gedoken kan worden. De duiken worden in principe vanaf de kant gemaakt, maar bootduiken kan op aanvraag wel worden verzorgd. La Palma heeft een heel afwisselend aanbod van onderwaterlandschappen, van donker tot wit zand, ondiepe vlaktes met grote rotsen, tot steile wanden en grotten. Je vindt hier relaxte duiken met een behoorlijke verscheidenheid aan vissen, schaaldieren, inktvissen, murenes en slakken. Met een beetje geluk kom je hier zelfs een engelhaai tegen! De eilanden worden in de zomermaanden ook wel door walvissen bezocht! Casa de Buceo helpt je graag om alle duikwensen in te willigen en heten je van harte welkom bij hun duikzaak.

Je reist naar: Home > Canarische eilanden > La Palma