Khaolak Orchid Beach Resort

Onze mening
bulletZeer ruime en fijne kamers
bulletSpectaculair duiken
bulletMooi resort
De duikvakantie
bulletDuik met Sea Bees rond de Similan eilanden
bulletModern resort aan een zandstrand gelegen
bulletBuiten de drukte en in de natuur

Ligging

Het Khao Lak Orchid Beach resort ligt op ongeveer 1 uur rijden vanaf de luchthaven van Phuket. Het resort is buiten de drukte gelegen aan één van de mooiste stranden van Khao Lak. Als je vanuit het resort naar het centrum van Khao Lak wilt dan is er een shuttel mogelijkheid en het ritje duurt ongeveer 10 minuten.

• Het resort is gesloten van 1 mei tot en met 1 oktober

Khaolak Orchid Beach Resort

Het Khoa Lak Orchid Beach Resort wordt beheerd door de lokale familie uit Takuapa en is in Thaise stijl gebouwd met tropische tuinen. Het hotel heeft directe toegang tot het prachtige strand welke voor de deur is gelegen. Ook is het hotel voorzien van diverse faciliteiten op het eigen terrein, zoals een 'Main Swimming Pool' met een jacuzzi, Swim-Up Pool bar en Kids pool. De Orchid Pool is alleen voor volwassenen. Er zijn twee restaurants. Fragran is voor je ontbijt en is in de tropische tuin gelegen. Je ontbijt en diner gebruik je in de Verve 29. Er is keuze uit meerdere soorten kamers voor je verblijf tijdens je duikvakantie.

Verblijf

Ground Floor Room
De kamers op de begane grond zijn ruim en elegant met een oppervalke van 38 vierkante meter en een extra balkon van 7,5 vierkante meter. Deze kamers bevinden zich alleen op de begane grond van de hoofdvleugel.

Classic Room
Classic kamers zijn ruim en elegant met een oppervlakte van 38 vierkante meter en een extra balkon van 7,5 vierkante meter. De meeste klassieke kamers hebben een uitzicht op de tropische tuinen of een gedeeltelijk uitzicht op zee. De kamers zijn goed ingericht met twee aparte bedden of een tweepersoonsbed, en beschikken ook over een grote badkamer met aparte douche en bad. Classic kamers bevinden zich op de eerste verdieping van de hoofdvleugel. Kamers op de bovenste verdieping zijn omgedoopt tot "Classic Room - Top Floor".

Orchid Deluxe Room
Orchid Deluxe kamers beslaan meer dan 42 vierkante meter oppervlakte met een extra balkon van 3,75 vierkante meter. De kamers bieden een ontspannen sfeer met een geselecteerd, modern Thais interieur met comfortabele ligbedden en elegante badkamers. Orchid Deluxe kamers bieden een tweepersoonsbed of aparte bedden. Orchid Deluxe Kamer biedt uitzicht op de tuin of het zwembad. Orchid Deluxe kamers bevinden zich op de begane grond en op de eerste verdieping van de Orchid Wing.

Faciliteiten

• 24-uurs receptie
• Oppasservice voor kleine kinderen
• Dagelijkse schoonmaak
• Kadowinkel
• Wasservice
• Strijkservice
• Transfer naar Khao Lak centrum
• Tafeltennis
• Spa
• Gratis WiFi

Verzorging

De verzorging is standaard inclusief logies en ontbijt.

Excursies

Ter plaatse kun je bij de receptie je excursies boeken en bespreken. Geniet van het prachtige Thailand!

Reistijd

De beste reistijd voor Thailand is tussen november en mei. Daartussen is het resort ook gesloten en zijn de Similan eilanden niet toegankelijk wegens de moesson periode. Tussen half januari en eind februari is het een topseizoen met het beste zicht, geen regen, weinig wind en geen golven. Alleen hierdoor heb je weinig kans op grote vis. Grootste kans op manta's en walvishaaien is in maart en april. In mei vaak ook nog wel, maar dan wat meer kans op buien en het is dan erg warm. Het Similan National Park is gesloten voor duiken en snorkelen tussen mei en november. De watertemperatuur ligt het hele jaar tussen de 27 en 29 graden.

Overig

Betreffende het duiken: je wordt 's ochtends tussen 08.00 en 08.15 opgehaald bij het duikcentrum om met een busje naar de haven van Tap Lamu te gaan. Onderweg ga je langs diverse hotels om duikers op te halen.

Sea Bees Diving

De grote attractie voor reizen naar Khao Lak is natuurlijk het duiken. En dit is over het algemeen te danken aan de wereldberoemde Similan-eilanden en de eilanden in het noorden. Vanwege de afstand tot het vasteland wordt duiken in Khao Lak meestal gedaan met dagtochten. Er zijn ook enkele duikplekken dichter bij het vasteland, maar de mooiste plekken liggen allemaal wat verder weg.

De duikplekken op de Similan-eilanden inspireren met steile wanden, kleine grotten, uitsteeksels en vooral de indrukwekkende rotsformaties. Tegenwoordig moet je voor het zien van manta's en pelagische vissoorten wat meer mazzel hebben, maar er is genoeg te zien!

Hoewel de meeste duikers voor de Similans komen, zullen velen van hen die ervoor kiezen om de lokale wrakduiken te proberen, het erover eens zijn dat dit op zichzelf zeer waardige duikplekken zijn. Het Boonsung-wrak, een voormalig tinnen baggerschip, herbergt nu grote aantallen vissen. Bij de meeste duiken zul je het wateroppervlak niet kunnen zien vanwege de dichtheid van de scholende vissen rondom het wrak. Met een maximale diepte van 18 meter is het ook een beginnersvriendelijke duikstek. Tor13 is een kunstmatig rif dat bestaat uit verschillende betonnen blokken en gezonken wrakken die veel zeeleven hebben aangetrokken.

Sea Bees Diving center is gelegen op het resort van het Palm Garden resort en is je graag van dienst.

Duikpakketten

Begeleide bootduiken
Vooraf boek je bij Diving Holidays voordelig je duikpakket erbij. Er is een vast schema voor het duiken rondom Khao Lak en ze gaan elke dag naar een ander gedeelte. Ze duiken hier standaard twee duiken per dag. Je wordt 's ochtends opgehaald bij het duikcentrum om naar de haven van Tap Lamu te gaan. Onderweg ga je langs diverse hotels om duikers op te halen. Eenmaal aan boord word je ontvangen voor de Engelssprekende instructeurs en wacht er een ontbijt op je. Zodra de groep compleet is vaart de boot uit en in minder dan 2 uur bereik je de Similan eilanden met de MC Sundancer boot van Sea Bees Diving. Er wordt in groepjes van maximaal 4 duikers per gids/instructeur gedoken. Na de eerste duik is er 90 minuten de tijd voor een verse lunch en daarna volgt de tweede duik. Meestal ben je rond 17.00 uur terug in de haven.

• Duikpakket 'Discovery'
1x wrak met twee duiken
1x Similan eilanden met twee duiken
1x Koh Bon met twee duiken
Totaal 6 duiken in 3 dagen

• Duikpakket 'Khao Lak mix'
1x wrak met twee duiken
3x Similan eilanden met twee duiken
1x Koh Bon met twee duiken
Total 10 duiken in 5 dagen

• Duikpakket 'Special'
2x wrak met twee duiken
4x Similan eilanden met twee duiken
2x Koh Bon met twee duiken
Totaal 16 duiken in 8 dagen

Alle duikpakketten zijn inclusief transfers, 2 duiken per dag, lucht, lood, fles, gids, ontbijt, lunch, fruit, koffie, thee, frisdrank en een handdoek.

Liveaboard
Sea Bees beschikt ook over een liveaboard MV Marco Polo. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Duikstekken

Similand eilanden
Dit zijn waarschijnlijk de mooiste en meest gevarieerde duikplekken in Thailand, dagtrips en liveaboards naar de eilanden behoren wereldwijd tot de meest populaire. Ze bestaan ​​uit negen eilanden. De eilanden strekken zich uit over 25 kilometer, als een parelketting, van noord naar zuid aan de Andamanse Zee en liggen 65 km uit de kust van de provincie Phang Nga.

Koh Bon
Koh Bon ligt ongeveer 20 km ten noorden van Similan Island # 9 en heeft een van de weinige verticale muren in Thailand. De belangrijkste duiklocatie bevindt zich op het zuidwestelijke punt en heeft een omlaagtrekkende bergrug die voert naar diepten van meer dan 45 meter. De oostkant van deze bergkam vormt de muur. De westelijke kant van de bergkam is een zachte helling. Dit is over het algemeen waar de meeste duikers het grootste deel van de duik zullen zitten, in de hoop op een waarneming van de mantaroggen die deze duiklocatie vaak bezoeken. Deze lijken van Bon naar Tachai te reizen en weer terug tijdens het duikseizoen van oktober tot mei.

Koh Tachai
Vijfentwintig kilometer ten noorden van Koh Bon heeft Koh Tachai een offshore-onderwaterrug die loodrecht op het eiland loopt. Koh Tachai wordt beschouwd als een van de mooiste duikstekken van Thailand en is beroemd als een plek om niet alleen de meest voorkomende soorten koralen en tropische vissen te zien maar ook grotere dieren zoals roggen, luipaardhaaien, verpleegsterhaaien en karetschildpadden. Walvishaaien en mantaroggen verschijnen hier ook regelmatig.

Lokale duiken
Sea Bees Diving Center verzorgt ook lokale duiken naar de wrakken in de omgeving van Khao Lak. Eén hiervan is het wrak "Boonsung". Hier vind je een oud tinmijnplatform dat in 1984 is gezonken en op een diepte van 20 meter rust. Tijdens de Tsunami in 2004 werd het wrak opgedeeld in verschillende delen, waardoor de duikplaats groter en nog aantrekkelijker werd. Naast Boonsung zijn er nog drie andere wrakken: Wreck Park T13, Premchai Wreck en Sea Chart Wreck.

Weekindeling
Maandag: Eiland 4, 5, en 6
Dinsdag: Koh Tachai, Koh Bon, Wreck
Woensdag: Eiland 5 en 7
Vrijdag: Eiland 8
Zaterdag: Koh Bon
Zondag: Eiland 9

De stekken op maandag, woensdag en vrijdag zijn ook geschikt voor kinderen en niet-duikers.
Zij kunnen op aanvraag en tegen betaling mee op de boot. Geef dit aan ons door bij boeking!

Wateren

Tussen half januari en eind februari is het een topseizoen met het beste zicht, geen regen, weinig wind en geen golven. Alleen hierdoor heb je weinig kans op grote vis. Grootste kans op manta's en walvishaaien is in maart en april. In mei vaak ook nog wel, maar dan wat meer kans op buien en het is dan erg warm. Het Similan National Park is gesloten voor duiken en snorkelen tussen mei en november. De watertemperatuur ligt het hele jaar tussen de 27 en 29 graden.

Faciliteiten

De hoofdlocatie van Sea Bees Diving in Khao Lak zit op het resort van Palm Garden gevestigd. Ze zijn dagelijks open van 07.00 - 21.00 uur. Ze hebben er ook merchandise en je kunt hier je uitrusting huren voor als je zelf geen duikspullen meeneemt.
Indien je eigen duikuitrusting meeneemt, dan krijg je hiervoor een duikkratje op de eerste duikdag. Je kan tijdens je vakantie je duikspullen in je kratje in de duikschool opbergen.
Op duikdagen word je opgehaald in het Khaolak Orchid Beach resort door Sea Bees en naar de haven gebracht. Sea Bees heeft geen kantoor in het Khaolak Orchid Beach resort. Je wordt tussen 08.00 en 08.15 opgehaald en dan is het 30 minuten rijden naar de haven. De duikboot vertrekt rond 09.00 uur. Rond 17.00 uur ben je weer terug in de haven, na een ongetwijfeld heerlijke duikdag.

Alle duikpakketten zijn inclusief transfers, 2 duiken per dag, lucht, lood, fles, gids, ontbijt, lunch, fruit, koffie, thee, frisdrank en een handdoek.

De duikflessen hebben een INT-aansluiting. Indien je een DIN-automaat hebt, kun je ter plaatse een adapter huren voor THB 150,- per duikdag (ca € 4,50).
Geef dit bij boeking door.

Bijzonderheden

Het Similan National Marine Park is elk jaar gesloten van Mei tot Oktober. Duiken in Khao Lak is alleen mogelijk van November tot April.
Betreffende het duiken: je wordt 's ochtends tussen 08.00 en 08.15 opgehaald bij het duikcentrum om met een busje naar de haven van Tap Lamu te gaan. Onderweg ga je langs diverse hotels om duikers op te halen.

Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak
Sea Bees Diving Khao Lak

VROEGBOEK SPECIAL

• Ontvang 20% korting op de overnachtingen wanneer je voor 31 oktober 2025 een reis boekt naar Khaolak Orchid Resort boekt.

- Geldig op verblijf tussen 1 november 2024 en 20 december 2024 met een minimum van 3 nachten verblijf
- Geldig op verblijf tussen 21 december 2024 en 28 februari 2025 met een minimum van 7 nachten verblijf
- Geldig op verblijf tussen 1 maart 2025 en 31 oktober 2025 met een minimum van 3 nachten verblijf

Voorwaarden:
- Te boeken tot 31/10/2025
- Alleen geldig in bovengenoemde reisperioden met in achtneming van de minimale verblijfsduur
- Alleen geldig bij nieuwe boekingen gemaakt vanaf 10 januari 2024
- Niet geldig in combinatie met andere specials
- De korting is niet verwerkt in de online prijzen
- We maken graag een offerte op maat

Diving Holidays aanbieding
Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
3 dagen, 2 bootduiken p.d. (totaal 06 duiken) incl. f/l/l. Incl. 1x Similan, 1x Koh Bon, 1x Wrak
19-05-2024 t/m 31-10-2024
€321
01-11-2024 t/m 31-12-2025
€360
5 dagen, 2 bootduiken p.d. (totaal 10 duiken) incl. f/l/l. Incl. 3x Similan, 1x Koh Bon, 1x Wrak
19-05-2024 t/m 31-10-2024
€558
01-11-2024 t/m 31-12-2025
€601
8 dagen, 2 bootduiken p.d. (totaal 16 duiken) incl. f/l/l. Incl. 4x Similan, 2x Koh Bon, 2x wrak
19-05-2024 t/m 31-10-2024
€827
01-11-2024 t/m 31-12-2025
€890
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam – Phuket v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer Phuket luchthaven – Khao Lak Orchid Beach Resort
• Verblijf op basis van logies en ontbijt
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon
Exclusief in de reissom
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
• Toeristenbelasting THB 150 / ca. € 4,00 per persoon per verblijf bij aankomst te voldoen
• Nitrox 250 THB (ca € 7,-) per tank. (onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en ter plaatse te voldoen)

Inclusief in het duikpakket:
• Alle duikpakketten zijn inclusief transfers, 2 duiken per dag, lucht, lood, fles, gids, ontbijt, lunch, fruit, koffie, thee, frisdrank en een handdoek.

Exclusief in het duikpakket:
• Huur duikuitrusting
• Marine Park fee voor de Similan eilanden van 700 Baht per duiken en 500 Baht per niet-duiker.

De duikflessen hebben een INT-aansluiting. Indien je een DIN-automaat hebt, kun je ter plaatse een adapter huren voor THB 150,- per duikdag (ca € 4,50).
Geef dit bij boeking door.

• Na boeking vragen wij om: je nationaliteit, paspoortnummer, geldigheidsdatum, brevetniveau, aantal gelogde duiken, datum laatste duik (maand en jaartal) en of je huur duikmateriaal nodig hebt, zoja, graag details doorgeven.
Seabees kan je dan opnemen in hun duikadministratie.

• Het Similan National Marine Park is elk jaar gesloten van Mei tot Oktober. Duiken in Khao Lak is alleen mogelijk van November tot April.
8,1
Ludo Van Hoeck, Dendermonde
Reisdatum: 21-02-2024
Duikarrangement Sea Bees
'Is goed geregeld en in kleine groepjes dus eigenlijk niks slecht over te zeggen '
Marcel, Goes
Reisdatum: 19-01-2024
Duikarrangement Sea Bees
'Duiken met Sea Bees is goed geregeld, om 08:45 ga je naar de haven om naar de duikplekken tegaan. Op de Boot worden de duikers verdeeld onder de duikgidsen. Duiken is goed denk wel dat er vaak stroming is, mocht je snel last hebben van zeeziekte neem pilletjes mee. Voor mij een geslaagde duikvakantie'
Eric van Hoof, HAPS
Reisdatum: 05-12-2023
Duikarrangement Sea Bees
'Goed georganiseerd, prima gidsen die tijdens de duiken soms de groepen wijzigen om iedereen maximaal te kunnen laten genieten van het onderwater leven. Je duikuitrusting is elke dag weer aan boord zonder daar verder naar om te hoeven kijken. '