Je reist naar: Home > Cyprus

Duikreizen Cyprus

Cyprus is het op twee-na-grootste eiland in het oosten van de Middellandse Zee. Het eiland Cyprus is lid van de Europese Unie. Dit heerlijke zonnige eiland biedt het hele jaar door warme temperaturen. De winters van kustplaatsen in Cyprus zijn zowat de warmste van Europa. Het eiland zelf biedt boven water veel cultuur, mooie stranden, authentieke plaatsen en goed eten. Het duiken op dit eiland is steeds populairder aan het worden, en het biedt voor elk niveau duiker verschillende mogelijkheden. Je vindt voornamelijk veel grotten en wrakken, wat dit eiland zeer interessant maakt, maar je vindt er ook zo'n 260 soorten vis.

Over het land Cyprus
De Republiek Cyprus beslaat het zuidelijke deel van het eiland, de hoofdstad is Nicosia. Het Noordelijke deel wordt sinds 1983 bezet door Turkije. Turkije is het enige land wat dit erkent als 'land'. De Grieken zijn met ongeveer 75% de grootste bevolkingsgroep op het eiland. 20% is Turks en de overige 5% bestaat uit Armenen, Britten, Roemenen en Bulgaren. Het warme klimaat zorgt ervoor dat je in de wintermaanden ook nog kunt genieten van de aangename temperaturen zowel op het land als onderwater, het land heeft ook een van de meeste zon-uren per jaar in Europa! Bovenwater kun je genieten van de cultuur en de authentieke plaatsen. De meeste inwoners van Cyprus spreken de Engelse taal goed en ze zijn erg gastvrij. Er hangt een ontspannen sfeer, met maar liefst 300 dagen blauwe lucht, wat wil je nog meer!

Over de duikervaring
Je kunt op Cyprus een van de meest unieke en gevarieerde duiken maken in de Middellandse Zee! De temperatuur van het zeewater is ideaal op Cyprus. Het schommelt het hele jaar tussen de 17 en 27 graden. Cyprus heeft een steile kust, hierdoor bied het veel mogelijkheden tot grot-duiken. Ook vind je hier veel wrakken. De beroemdste duiklocatie op Cyprus is het MS Zenobia-wrak, dat gezonken is in 1980. Rondom Cyprus vind je zo'n 260 soorten vis. Je kunt er tonijnen tegenkomen, octopussen en regelmatig worden er schildpadden gespot. Je zult er ook andere exotische vissen vinden, die wel eens via het Suez kanaal per ongeluk in de Middellandse Zee belanden. Er leeft geen plankton in de zee rondom Cyprus, wat voor een zeer goed zicht onderwater zorgt. Cyprus biedt voor elke duiker een uitdaging!