Offerte duikvakantie

Statia Lodge

Duikreizen Statia Lodge


St. Eustatius , St. Eustatius

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam - St Maarten met KLM
• Retourvlucht St Maarten - St Eustatius met Winair
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfers luchthaven - Lodge
• Verblijf op basis van logies en ontbijt
• Scooter of auto
• Ruimbagage is inbegrepen. Klik op AIRLINES aan de linkerzijde voor details.

v.a.€1474,- p.p.

Permanente aanbieding

• Standaard ontvang je bij een boeking van 10 nachten één nacht gratis bij Statia Lodge. In deze gratis nacht is geen autohuur berekend. Tevens is deze aanbieding niet online verwerkt en we zullen dit na boeking handmatig voor je aanpassen. De aanbieding is niet te combineren met andere aanbiedingen.
________________________________________________

Statia Lodge bevindt zich op een klif direct aan de kust in een geweldige omgeving, niet ver van Oranjestad. Deze accommoatie bestaat uit 10 houten bungalows, een mooi zwembad met bar van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over de zee!

Accommodaties

Acht tweepersoons bungalows van het model "Hibiscus Cottage" met een badkamer met douche en toilet, een plafondventilator, een kitchenette, een koelkastje en een balkon met zeezicht.

Twee grotere bungalows "Bougainvilleas Cottage" hebben twee slaapkamers, een met een tweepersoonsbed, en een kamer met twee eenpersoons bedden. Ook deze bungalows zijn voorzien van douche en toilet, een plafondventilator, een kitchenette, een koelkastje en een balkon met zeezicht. Ideaal voor de hele familie, of als je met vrienden komt.

Alle bungalows hebben een open ruimte tussen het dak en de muren.
Zo is er altijd een verkoelend briesje en het leuke is dat je alle natuurgeluiden goed hoort.

Bij Statia Lodge is geen restaurant, vandaar dat iedere bungalow een goed ingerichte kitchenette heeft.
Van maandag tot en met zaterdag wordt een beperkt simpel ontbijt geserveerd. Er is dus geen ontbijt op zondag en ook niet op feestdagen.

Op St. Eustatius zijn verschillende kleine supermarkten en enkele souveniers- en kledingwinkeltjes.
Sinds kort is er ook een bakkerij met o.a. croissants en koffiebroodjes. Ben je geen duiker, neem dan een goed boek mee, want het eiland is niet heel groot.

Scooter of auto
Een scooter 125 cc (motorrijbewijs is verplicht!) is inbegrepen bij de tweepersoons bungalows "Hibiscus".
Twee scooters 125 cc of een auto horen bij de grote bungalows "Bougainvilleas" (rijbewijs verplicht).

Wifi
Er is gratis Wi-Fi aanwezig. De internet verbinding op St Eustatius is echter erg traag, houd daar dus rekening mee.
De duikschool Scubaqua ligt op ongeveer 10 minuten rijden met de auto of scooter.

Orkaanseizoen
Het orkaanseizoen in deze regio is van medio half juli tot midden oktober.
Statia Lodge is daarom gesloten van half augustus tot en met begin oktober.

Video

Foto's

Scubaqua

Duik met Scubaqua op St. Eustatius' maagdelijke riffen, wrakken, pinnacles en steile wanden.

Scubaqua wordt gerund door de Nederlandse Marieke en Mike. Zij zullen er alles aan doen om je een onvergetelijke duikvakantie te bezorgen. Het is een duikschool met een gezellige familiaire sfeer en extra veel aandacht voor hun gasten. Hun motto is "wat we beloven doen we ook" en dat zul je zeker gaan merken. Duikopleidingen kunnen naar wens in het Nederlands gegeven worden.

De duikschool ligt direct aan de kust. De duikboten van Scubaqua vertrekken vanuit een nabij gelegen haventje. Het is net te ver om te lopen, dus je gaat er met de truck van de duikschool naar toe. De "Green Flash" is één van hun nieuwste duikboten welke tot 20 duikers kan vervoeren. Na korte tijd blijkt al dat het een fantastische boot is voor groepen duikers van 13 tot 18 personen. Dus heb je een duikreis met vrienden in gedachten..?

Gebrevetteerde duikers zullen zich hier zeer zeker goed vermaken. Er wordt in groepjes van maximaal 6 duikers per gids gedoken. Je kunt duiken zolang als je zelf wilt: als iemand onder de 50 bar komt dan wordt hij of zij naar de ankerlijn begeleid, en kan de rest rustig doorduiken. De zee rondom St. Eustatius is een beschermd Marine Park waar het onderwater leven ongestoord zijn gang kan gaan. Waar anders in de wereld vind je acht verschillende eco systemen en hoe vaak ben je tijdens je hele duik begeleid door schildpadden? Het enige wat je tijdens je duik niet zal tegenkomen zijn andere groepen duikers.

In 2015 zijn de flessen en de vulruimte gemoderniseerd. Alle tanks zijn voorzien van DIN/INT converteerbare kleppen, hierdoor zijn er geen adapters meer vereist. Dankzij hun Gratis Nitrox programma duikt 80% van de duikers bij Scubaqua met Nitrox. Om die reden is er een gloednieuwe compressor aangeschaft, speciaal voor Nitrox.

Programma:

De 35 duikstekken rondom het eiland zijn voorzien van ankerboeien en liggen tussen de 5 en 20 minuten varen. Tussen de duiken door vaar je terug. Voor de ochtendduik vertrek je om 09:00 uur en de middagduik is om 14:00 uur. Indien er ten noorden van het eiland gedoken wordt, dan is de vaartijd 20 minuten en wordt er een two-tank duik gemaakt en kom je tussen de 2 duiken dus niet terug. Vertrek is dan rond 09:00 uur en rond 13:00 uur ben je terug.

Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. De laatste jaren zijn orkanen hier uitgebleven en dan is het een perfecte periode met vlakke zee en zeer goed zicht.
In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud.

Duiken die je niet mag missen:

Charlie Brown, deze 100 meter grote kabellegger is een van de grootste wrakken in de Caribische zee.

Barracuda, de steile wanden van deze oude lava stroom zijn begroeid met prachtige koralen en beiden onderdak aan ontelbare rifvissen en barracuda’s.

Double Wreck, De ballast stenen die onze oude koloniale schepen vervoerden zijn nu overgroeid met koralen en sponzen en worden bewaakt door enorme stekelroggen.

Chien Tong, dit Taiwanees wrak is nu is een magneet voor vissen en schildpadden.

Blue Bead Hole
Het vinden van een blue bead is een bijzondere ervaring! Blue beads zijn blauwe kralen die de Nederlanders in de 17de eeuw gebruikte als betaalmiddel. Zo werd New York gekocht door de Nederlanders voor 30 Blue Beads. Op St. Eustatius werden de slaven met Blue Beads uitbetaald. Na afschaffing van de slavernij gooiden, volgens de legende, de voormalige slaven hun Blue Beads in het water om hun vrijheid te vieren. Waarschijnlijk is dat de reden dat de meeste Blue Beads gevonden worden door duikers tijdens een duik in de Blue Bead hole. Volgens de legende vind je trouwens geen blue bead, maar vinden de blue beads jou en als je gevonden wordt zul je weer terugkeren naar St. Eustatius.

Archeologie:

Een leuk weetje is dat Scubaqua in 2015 drie wetenschappelijke expedities heeft mogen verwelkomen. Twee expedities stonden in het teken van onderwaterarcheologie, waarbij er 18 ankers zijn gevonden uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Het doel van deze expedities was om de functie van haven in de 18e 19e eeuw te begrijpen. De derde expeditie bestond uit een verkenning van 36 duikplekken door 18 marinebiologen. De massa van de informatie die in de 650 uitgevoerde duiken is verzameld is enorm en het eindrapport zal niet voor het begin van 2016 klaar zijn. Maar de biologen uitten vooral hun grote verbazing over de diversiteit van aangetroffen soorten leven en koralen. Er zijn zelfs voor de eerste keer nieuwe soorten waargenomen in deze duikomgeving. Dit is voor Sint Eustatius natuurlijk fantastisch nieuws!

Exclusief:

Nitrox 32% is voor Nitrox gebreveteerde duikers zonder toeslag verkrijgbaar.

Ter plaatse betaal je een Marine Park Fee van $30,- voor een jaar. Hiervoor ontvang je een marine park penning, tevens een leuk souvenir!

Foto's

Sint Eustatius, lokaal Statia genoemd, kwam na 22 maal wisselen tussen Engeland, Frankrijk en Nederland in 1816 definitief in handen van Nederland. Sinds oktober 2010 is het, net als Saba, een bijzondere gemeente van Nederland, dus kun je gewoon fantastisch duiken in je eigen land!

Tussen 1775 en 1800 bezochten meer dan 3000 schepen per jaar het eiland waardoor het een van de drukste havens in de wereld werd. De 20.000 inwoners van toen werkten voornamelijk in de pakhuizen aan de kust. Je hoeft niet lang te zoeken om overblijfselen uit het rijke verleden te vinden, overal op het eiland vindt je resten van pakhuizen en je kunt zelfs snorkelen of duiken langs de oude stadsmuren.

Inmiddels heeft het eiland ongeveer 3000 inwoners en van de bedrijvigheid van toen is niet veel meer over. Er is geen massa toerisme, je vind er geen casino’s, Mac Donalds en winkel promenades, maar criminatiteit kom je ook niet tegen! Wat je er wel vind is de authentieke Caribische sfeer, vriendelijke bevolking en schitterende natuur. De altijd aanwezige koele passaatwind en het geluid van boomkikkers op de achtergrond zorgen dat je na een dag duiken heerlijk kan slapen. De vulkaan de Quill, met een schitterend regenwoud in de krater, zorgen voor geweldige ontdekkingstochten. Voor wie deze 600 meter hoge klim iets teveel is zijn er wandel tochten langs het rijke verleden in Fort Oranje en het Sint Eustatius Museum.

Aan de noordkant van het eiland vind je beschermde stranden waar 8 maanden per jaar 3 verschillende soorten zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. De lederschildpad nestelt van maart - juni, en de groene schildpad en de karetschildpad van mei - oktober. Mike, van duikcentrum Scubaqua, is nauw betrokken bij het schilpaddenproject, en krijgt direct bericht wanneer er aktiviteit van schilpadden is gesignaleerd. Met een beetje geluk kun je dit met eigen ogen zien dus.

Wat iedereen kent die op Statia is geweest, is de legende van de Blue Beads. Deze uit Amsterdam afkomstige vijfhoekige glazen kralen werden hier in de 17e eeuw o.a. gebruikt om slaven te betalen. De legende wil dat na het afschaffen van de slavernij de slaven hun Blue Beads in zee wierpen. Een andere theorie is dat er een VOC schip met Bleu Beads aan boord voor de kust van Statia is vergaan. Hoe dan ook, een van onze duikstekken hier is de Blue Bead Hole. Wat de beste techniek is om ze te vinden ligt ergens tussen minimeteren en meters maken. Elke keer als je ook maar iets blauws ziet gaat je hart al sneller kloppen. Er bestaat zelfs zoiets als een Blue Bead duik-verslaving. Scherven tellen overigens niet mee. Volgens de legende vind je geen Blue Beads, maar de Blue Beads vinden jou. Mocht je gevonden worden dan zal je Statia keer op keer blijven bezoeken. En dat is zeker geen straf!

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Marine Park Fee van $30,- voor 1 jaar (lokaal te voldoen)
• Vertrekbelasting $15,- (lokaal te voldoen)
• Voor het huren van een 125 cc scooter is een motorrijbewijs verplicht
• Toeslag nachtduik $15 per persoon per duik (lokaal te voldoen)
• Huur duikuitrusting $30 per persoon per dag voor complete set excl. duiklamp (lokaal te voldoen)
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Duikverzekering

-Bij verblijf tussen de 7 en 9 nachten zijn minimaal 8 duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 10 en 13 nachten zijn minimaal 12 duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 14 nachten en meer zijn minimaal 16 duiken per duiker verplicht.

Duikpakketten

08 duiken inclusief fles/lucht/lood
19-06-2018 t/m 31-03-2019 € 301
12 duiken inclusief fles/lucht/lood
19-06-2018 t/m 31-03-2019 € 428
16 duiken inclusief fles/lucht/lood
19-06-2018 t/m 31-03-2019 € 571
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal
19-06-2018 t/m 31-03-2019 € 357
Gevorderden cursus, Advanced Openwater opleiding PADI. Excl. duikmateriaal
19-06-2018 t/m 31-03-2019 € 287

Peter van Doorn, Dalem

'Duiken met Scubaqua is een feestje. Heel prettig, professioneel team waarbij customer service hoog in het vaandel staat. Alles goed onderhouden. '

06-02-2017