Statia Lodge

Onze mening
bulletAutohuur inclusief
bulletDuiken voor alle niveaus
bulletGroot zwembad met uitzicht
De duikvakantie
bulletVoor rustzoekers en degene die willen duiken
bulletEigen voorzieningen in je mooie bungalow
bulletGroot terras met gezellige zitjes en bar
Je reist naar: Home > St. Eustatius > Statia Lodge

Ligging

Statia Lodge bevindt zich op een klif direct aan de kust in een geweldige omgeving, niet ver van Oranjestad. Deze accommodatie bestaat uit 10 houten bungalows, een mooi zwembad met bar van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over de zee!

Statia Lodge

Statia Lodge ligt ongeveer 10 minuten vanaf Scubaqua duikcentrum. Het terrein is ruim opgezet, met gras en tuinen. Alle bungalows hebben een open ruimte tussen het dak en de muren. Zo is er altijd een verkoelend briesje en het leuke is dat je alle natuurgeluiden goed hoort.

Verblijf

Acht tweepersoons bungalows van het model "Hibiscus Cottage" met een badkamer met douche en toilet, een plafondventilator, een kitchenette, een koelkastje en een balkon met zeezicht.

Twee grotere bungalows "Bougainvilleas Cottage" hebben twee slaapkamers, een met een tweepersoonsbed, en een kamer met twee eenpersoons bedden. Ook deze bungalows zijn voorzien van douche en toilet, een plafondventilator, een kitchenette, een koelkastje en een balkon met zeezicht. Ideaal voor de hele familie, of als je met vrienden komt.

Verzorging

Bij Statia Lodge is geen restaurant, vandaar dat iedere bungalow een goed ingerichte kitchenette heeft. Van maandag tot en met zaterdag wordt een beperkt simpel ontbijt geserveerd. Er is dus geen ontbijt op zondag en ook niet op feestdagen.
Op St. Eustatius zijn verschillende kleine supermarkten en enkele souveniers- en kledingwinkeltjes. Sinds kort is er ook een bakkerij met o.a. croissants en koffiebroodjes.

Excursies

Bij het duikcentrum zijn ze je graag van dienst voor het organiseren van een leuke dag- of middagtrip over het eiland.

Op het moment dat je in St. Eustatius land, lokaal Statia genoemd, zal je waarschijnlijk meteen het typische Statia gevoel te pakken krijgen. Je ziet geen massa's mensen op het vliegveld, ook op de rest van het eiland vind je geen mensen massa's. Statia was één van de eilanden behorende tot de Nederlandse Antillen maar sinds 10-10-'10 is het een bijzondere gemeente van Nederland geworden.

Ons kleine eiland is gezegend met een heerlijk zonnig en droog klimaat. De altijd aanwezige passaatwind vanuit het noordoosten zorgt voor een constante verkoelende bries. St. Eustatius is onaangeroerd door grote project ontwikkelaars. Je vind hier geen casino's, winkel centra of de bekende fast food restaurants. Wat je hier wel vind is een vriendelijk en veilig eiland waar lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In Oranjestad, het enige stadje op heel St. Eustatius vind je verschillende kleine barretjes en restaurants. Dit is de plek waar je helemaal tot rust komt, altijd een keer dat boek kan lezen waar je maar niet aan toe kwam en om te duiken in het helder blauwe water.

Doen:
• beklim de Quill en daal af in de weelderige krater
• Bezoek de Miriam C. Schmidt Botanische Tuin, een uitkijk punt voor migrerende Walvissen

Reistijd

De beste reisperiode is van oktober tot en met juni. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden in het begin van het jaar. Van april tot en met december is de watertemperatuur tussen de 27 en 29 graden.

Statia Lodge is gesloten van half augustus tot en met begin oktober.

Auto inclusief

Een auto hoort inclusief bij de huurprijs voor Statia Lodge (rijbewijs verplicht).

Video

Scubaqua Dive Center

Scubaqua wordt oa. gerund door de Nederlandse Marieke en Mike. Zij zullen er alles aan doen om je een onvergetelijke duikvakantie te bezorgen. Het is een duikschool met een gezellige familiaire sfeer en extra veel aandacht voor hun gasten. Hun motto is "wat we beloven doen we ook" en dat zul je zeker gaan merken.

De duikschool ligt direct aan de kust. De duikboten van Scubaqua vertrekken vanuit een nabij gelegen haventje. Het is net te ver om te lopen, dus je gaat er met de truck van de duikschool naar toe. De "Green Flash" is één van hun duikboten welke tot 20 duikers kan vervoeren. Na korte tijd blijkt al dat het een fantastische boot is voor groepen duikers van 13 tot 18 personen. Dus heb je een duikreis met vrienden in gedachten..?

Gebrevetteerde duikers zullen zich hier zeer zeker goed vermaken. Er wordt in groepjes van maximaal 6 duikers per gids gedoken. Je kunt duiken zolang als je zelf wilt: als iemand onder de 50 bar komt dan wordt hij of zij naar de ankerlijn begeleid, en kan de rest rustig doorduiken. De zee rondom St. Eustatius is een beschermd Marine Park waar het onderwater leven ongestoord zijn gang kan gaan. Waar anders in de wereld vind je acht verschillende eco systemen en hoe vaak ben je tijdens je hele duik begeleid door schildpadden? Het enige wat je tijdens je duik niet zal tegenkomen zijn andere groepen duikers.

De duiklocaties rondom St. Eustatius zijn heel divers en ook heel anders dan bijvoorbeeld rond Aruba, Bonaire en Curacao. Op St. Eustatius staat de vulkaan “de Quill”. Deze vulkaan heeft ook onderwater haar sporen nagelaten. Er zijn diverse lavastromen onder water te vinden die inmiddels helemaal begroeid zijn met koraal en sponsen. De grilligheid van de lavastromen is heel bijzonder om te zien. Ten zuiden van het eiland hebben de lavastromen hele diepe kloven gevormd die spectaculaire locaties zijn voor diepe duiken. Bij St. Eustatius vind je ook haaien, schildpadden, kreeften en andere vissoorten die op andere Caribische bestemmingen helaas niet of veel minder meer voorkomen. Echt uniek voor St. Eustatius zijn bijvoorbeeld de Pike Bennies en de Flying Gunards. Wat je onder water ook nog terug vindt is de rijke historie van St. Eustatius. De haven van St. Eustatius was in de 16e en de 17e eeuw één van de drukst bezochte havens in de regio. Daarvan zijn nu nog steeds sporen van terug te vinden onder water. Kortom, de duiklocaties zijn zo divers, dat het soms net lijkt alsof je naar een ander eiland bent gevaren.

Duikpakketten

Begeleide bootduiken
Boek vooraf je duikpakket tegen voordelig tarief. De 35 duikstekken rondom het eiland zijn voorzien van ankerboeien en liggen tussen de 5 en 20 minuten varen. De duiken uit je vooraf geboekte duikpakket gebruik je voor twee ochtendduiken. Of boek vooraf tegen voordelig tarief gelijk je middagduik erbij. Besluit je ter plaatse om een middagduik te doen, dan reken je dat tegen het lokale tarief af.

Nitrox is gratis en een duikcomputer is verplicht. De flessen, de vulruimte en de compressor zijn geheel gemoderniseerd. Duikopleidingen kunnen naar wens in het Nederlands gegeven worden. Duik met Scubaqua op St. Eustatius' maagdelijke riffen, wrakken, pinnacles en steile wanden.

Wateren

De beste reisperiode is van oktober tot en met juni. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden in het begin van het jaar. Van april tot en met december is de watertemperatuur tussen de 27 en 29 raden.

Faciliteiten

• Duiken in kleine groepjes
• Gratis Nitrox
• Duikcomputer verplicht
• Aqua Lung Partner
• Huurmateriaal
• Schaduw terras met zeezicht
• Gratis WiFi
• Bar
• Gezellige duikshop
• 3 (warme) douches
• Toiletten
• Omkleed- en bergruimte
• Camera oplaad station met 220 Volt
• 6 spoelbakken
• Trucks voor vervoer naar de haven
• 2 duikboten
• Eigen vulruimte
• Opleidingen in meerdere talen

• Green Flash duikboot met toilet
• Yelllow Flash duikboot zonder toilet (toiletpauze aan land mogelijk)

Duiken die je niet mag missen

Charlie Brown, deze 100 meter grote kabellegger is een van de grootste wrakken in de Caribische zee.

Barracuda, de steile wanden van deze oude lava stroom zijn begroeid met prachtige koralen en beiden onderdak aan ontelbare rifvissen en barracuda’s.

Double Wreck, De ballast stenen die onze oude koloniale schepen vervoerden zijn nu overgroeid met koralen en sponzen en worden bewaakt door enorme stekelroggen.

Chien Tong, dit Taiwanees wrak is nu is een magneet voor vissen en schildpadden. 's Nachts wordt het wrak zelfs Turtle hotel genoemd. Je kijkt je ogen uit naar alle slapende schildpadden binnen in het wrak.

Blue Bead Hole; het vinden van een blue bead is een bijzondere ervaring! Blue beads zijn blauwe kralen die de Nederlanders in de 17de eeuw gebruikte als betaalmiddel. Zo werd New York gekocht door de Nederlanders voor 30 Blue Beads. Op St. Eustatius werden de slaven met Blue Beads uitbetaald. Na afschaffing van de slavernij gooiden, volgens de legende, de voormalige slaven hun Blue Beads in het water om hun vrijheid te vieren. Waarschijnlijk is dat de reden dat de meeste Blue Beads gevonden worden door duikers tijdens een duik in de Blue Bead hole. Volgens de legende vind je trouwens geen blue bead, maar vinden de blue beads jou en als je gevonden wordt zul je weer terugkeren naar St. Eustatius.

Haaienreservaat

In 2018 ondertekende de regering van Statia het Yarari zeezoogdier en haaienreservaat. De populaties van haaien wereldwijd nemen sterk af en daarom is extra bescherming geboden tegen illegale visserij en bijvangst in gereguleerde visserijtakken. Met dit elfde haaienreservaat in de wereld beschermt de Statia haaien actief in de Caribische Zee, inclusief maar niet beperkt tot ons marinepark. De naam van het heiligdom Yarari is een Indiaans Taíno-woord, wat 'een fijne plek' betekent. Het Yarari-reservaat, dat alle wateren rondom het eiland omvat, zal niet alleen haaien beschermen, maar zal ook een toevluchtsoord bieden - een 'fijne plek' - voor zeezoogdieren, walvissen en dolfijnen. Bultruggen brengen de wintermaanden door in de warme Caribische wateren waar ze de baby-walvissen kalven en zogen, gedurende hun eerste paar maanden totdat ze sterk genoeg zijn om aan de trek naar hun voedselgebieden in de koude noordelijke Atlantische wateren te beginnen. Veel haaien zijn voor een deel van hun levenscyclus afhankelijk van ondiepe kustomgevingen en dit maakt hen bijzonder kwetsbaar voor de effecten van kustontwikkeling en bijvangst.

Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Statia Lodge - Diving Holidays
Statia Lodge - Diving Holidays
Statia Lodge - Diving Holidays
Statia Lodge - Diving Holidays
Statia Lodge - Diving Holidays
Statia Lodge - Diving Holidays
Statia Lodge - Diving Holidays

Scroll en bekijk alle informatie:
▼ Corona voorwaarden "Reisgarantie"
▼ Aanbiedingen indien aanwezig
▼ Data en prijzen
▼ Duikpakketten
▼ Inclusief in de reissom
▼ Exclusief in de reissom

Corona voorwaarden - REISGARANTIE
Om weer een mooie duikreis te kunnen plannen hebben wij een Reisgarantie voor onze reizigers opgesteld. Gaat je geplande duikvakantie niet door, in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood, door COVID-19, dan bieden wij deze garantie op de meeste bestemmingen. Klik op de link voor alle informatie over de garantie van Diving Holidays of bel of mail ons voor meer informatie.
Link naar Reisgarantie
Diving Holidays Reisgarantie

PERMANENTE AANBIEDING

• Standaard ontvang je bij een boeking van 10 nachten één nacht gratis bij Statia Lodge.
• Als je repeater bent, dan ontvang je bij boeking van 7 nachten één nacht gratis bij Statia Lodge


Voorwaarden:
- In deze gratis nacht is de autohuur niet berekend, dus die wordt voor 1 nachtje apart erbij geboekt t.w.v. USD50.
- De aanbieding is niet te combineren met andere aanbiedingen.

Diving Holidays aanbieding
Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
08 duiken inclusief fles/lucht/lood
18-10-2021 t/m 31-12-2021
€325
01-01-2022 t/m 31-12-2022
€336
10 duiken incl. fles/lucht/lood
18-10-2021 t/m 31-12-2021
€387
01-01-2022 t/m 31-12-2022
€420
12 duiken inclusief fles/lucht/lood
18-10-2021 t/m 31-12-2021
€440
01-01-2022 t/m 31-12-2022
€466
16 duiken inclusief fles/lucht/lood
18-10-2021 t/m 31-12-2021
€587
01-01-2022 t/m 31-12-2022
€622
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal
18-10-2021 t/m 31-12-2021
€416
01-01-2022 t/m 31-12-2022
€436
Gevorderden cursus, Advanced Openwater opleiding PADI. Excl. duikmateriaal
18-10-2021 t/m 31-12-2021
€317
01-01-2022 t/m 31-12-2022
€349
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam - St Maarten met KLM
• Retourvlucht St Maarten - St Eustatius met Winair
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfers luchthaven - Lodge
• Verblijf op basis van logies en ontbijt
• Huurauto
• Nitrox gratis voor gebrevetteerde duikers
Exclusief in de reissom
• Marine Park Fee van $30,- voor 1 jaar (lokaal te voldoen)
• Vertrekbelasting $15,- (lokaal te voldoen)
• Voor het huren van een 125 cc scooter is een motorrijbewijs verplicht
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon

-Bij verblijf tussen de 7 en 9 nachten zijn minimaal 4 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 10 en 13 nachten zijn minimaal 6 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 14 nachten en meer zijn minimaal 8 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.

Indien je vooraf alleen 2 ochtendduiken per duikdag boekt, dan betaal je ter plaatse het lokale tarief voor een middag- en nachtduik.
Weet je van tevoren dat je ook de middagduik wilt doen? Boek dit dan vooraf direct bij tegen voordelig tarief.
• Middagduik $ 53,00 per persoon (lokaal te voldoen)
• Nachtduik $ 68,00 per persoon (lokaal te voldoen)
7,5
Michel Verdaas, Dordrecht
Reisdatum: 18-11-2019
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Uitmuntend zoals gewoonlijk'
Rob, Biest Houtakker
Reisdatum: 05-06-2019
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Erg gemoedelijke en gezellige duikschool Nederlandse eigenaar. Ik ben vriendelijk ontvangen en ze hebben me iedere dag keurig behandeld en een aantal prachtige duiken bezorgd in het mooie natuurpark onderwater rondom St Eustatius. Daarbij is het materiaal dat ze gebruiken keurig verzorgd goede boten en super team van duikgidsen. En na iedere dag duiken even na borrelen en kletsen ook erg gezellig. Scubaqua is een aanrader voor een geslaagde vakantie.'
Ferdinand, IJsselstein
Reisdatum: 13-05-2019
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Alles top geregeld'
M van der Hout, Hoek van Holland
Reisdatum: 24-03-2018
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Duikstekken uitstekend. Prijs, met name verblijf wat aan de hoge kant'
Wilma Maessen, Susteren
Reisdatum: 12-02-2018
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Scubaqua is een prima duikschool; alles super geregeld. Minpuntje was dat we tijdens duik 2 en 3 op de kleine ''gele boot'' moesten blijven en je dus een uur lang in de zon zat. Verder zou ''t fijn zijn als er iets van snacks/fruit tussen de duiken aangeboden zou worden ( echt niet verwend :) )'