Offerte duikvakantie

Old Gin House

Duikreizen Old Gin House


St. Eustatius , St. Eustatius

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam - St Maarten met KLM
• Retourvlucht St Maarten - St Eustatius met Winair
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfers luchthaven - Old Gin House
• Verblijf op basis van logies en ontbijt
• Ruimbagage is inbegrepen. Klik op AIRLINES aan de linkerzijde voor details.

v.a.€1569,- p.p.

Old Gin House

De sfeer in dit hotel brengt je terug naar de 16e eeuw toen St. Eustatius nog bekend was als handelshaven. In het jaar 2000 werd deze voormalige katoenspinnerij totaal gerenoveerd en omgebouwd tot een sfeervol en gezellig hotel met 18 kamers. Het hotel is compleet ingericht met koloniaal meubilair. St. Eustatius: een ontdekking weg van het drukke toerisme in de Caribbean. Bij aankomst op de luchthaven staat onze vertegenwoordiger al op je te wachten. Het hotel is gelegen net buiten Oranjestad in een baai aan zee op ongeveer 2 kilometer van de luchthaven

Accommodaties

Er zijn slechts 18 kamers: 14 tuinkamers hebben uitzicht op de tuin en het zwembad en zijn verdeeld over twee verdiepingen. Alle kamers zijn ingericht in koloniale stijl met grove, zwaar houten meubelen en voorzien van badkamer met douche en toilet, airconditioning, tv, telefoon en plafondventilator. De tuinkamers hebben een gezamenlijk balkon met tuinzicht. Er zijn 2 zeezicht kamers met gedeeld balkon met zitje en fantastisch uitzicht over de Gallows Bay. Voor wie nog luxer wil verblijven: er zijn ook 2 suites met aparte slaapkamer en een living. De suites hebben zeezicht en een gezamenlijk balkon met zitje.

Alle Garden View kamers hebben in 2017 een gloednieuwe badkamer gekregen en 7 van deze kamers beschikken over nieuwe, aparte bedden. Super handig als je met vrienden reist. Ook is het zwembad geheel gerenoveerd.

Het hotel heeft Wifi en hoewel de internetverbinding op heel St. Eustatius traag is: Old Gin House heeft naar verhouding de beste verbindingen.

Faciliteiten

Er is een gezellig, gedeeltelijk openlucht restaurant en bar. Op de aan zee gelegen patio met modern schaduwdoek kun je ontbijten met een prachtig uitzicht over de baai.
Het hotel heeft een uitstekende chef aangenomen en je kunt hier 7 dagen per week terecht voor een goede lunch en diner. In de tropische tuin is een klein zwembad met teakhouten zitjes en ligstoelen. Het Scubaqua duikcentrum ligt naast het hotel. Op een paar minuten lopen vind je het Blue Bead Restaurant, een heerlijke plek om te relaxen en lekker te dineren.

Huren van auto of scooter

Wil je naast duiken het eiland verder verkennen dan kun je via de receptie een scooter of auto huren. Maar neem een goed boek mee, want het eiland is niet heel groot! Zorg er wel voor dat je een geschikt rijbewijs kunt tonen waarmee je een 125cc scooters mee mag besturen. Andere optie is het huren van een auto icm een geldig rijbewijs.

Video

Foto's

Scubaqua

Duik met Scubaqua op St. Eustatius' maagdelijke riffen, wrakken, pinnacles en steile wanden.

Scubaqua wordt gerund door de Nederlandse Marieke en Mike. Zij zullen er alles aan doen om je een onvergetelijke duikvakantie te bezorgen. Het is een duikschool met een gezellige familiaire sfeer en extra veel aandacht voor hun gasten. Hun motto is "wat we beloven doen we ook" en dat zul je zeker gaan merken. Duikopleidingen kunnen naar wens in het Nederlands gegeven worden.

De duikschool ligt direct aan de kust. De duikboten van Scubaqua vertrekken vanuit een nabij gelegen haventje. Het is net te ver om te lopen, dus je gaat er met de truck van de duikschool naar toe. De "Green Flash" is één van hun nieuwste duikboten welke tot 20 duikers kan vervoeren. Na korte tijd blijkt al dat het een fantastische boot is voor groepen duikers van 13 tot 18 personen. Dus heb je een duikreis met vrienden in gedachten..?

Gebrevetteerde duikers zullen zich hier zeer zeker goed vermaken. Er wordt in groepjes van maximaal 6 duikers per gids gedoken. Je kunt duiken zolang als je zelf wilt: als iemand onder de 50 bar komt dan wordt hij of zij naar de ankerlijn begeleid, en kan de rest rustig doorduiken. De zee rondom St. Eustatius is een beschermd Marine Park waar het onderwater leven ongestoord zijn gang kan gaan. Waar anders in de wereld vind je acht verschillende eco systemen en hoe vaak ben je tijdens je hele duik begeleid door schildpadden? Het enige wat je tijdens je duik niet zal tegenkomen zijn andere groepen duikers.

In 2015 zijn de flessen en de vulruimte gemoderniseerd. Alle tanks zijn voorzien van DIN/INT converteerbare kleppen, hierdoor zijn er geen adapters meer vereist. Dankzij hun Gratis Nitrox programma duikt 80% van de duikers bij Scubaqua met Nitrox. Om die reden is er een gloednieuwe compressor aangeschaft, speciaal voor Nitrox.

Programma:

De 35 duikstekken rondom het eiland zijn voorzien van ankerboeien en liggen tussen de 5 en 20 minuten varen. Tussen de duiken door vaar je terug. Voor de ochtendduik vertrek je om 09:00 uur en de middagduik is om 14:00 uur. Indien er ten noorden van het eiland gedoken wordt, dan is de vaartijd 20 minuten en wordt er een two-tank duik gemaakt en kom je tussen de 2 duiken dus niet terug. Vertrek is dan rond 09:00 uur en rond 13:00 uur ben je terug.

Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. De laatste jaren zijn orkanen hier uitgebleven en dan is het een perfecte periode met vlakke zee en zeer goed zicht.
In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud.

Duiken die je niet mag missen:

Charlie Brown, deze 100 meter grote kabellegger is een van de grootste wrakken in de Caribische zee.

Barracuda, de steile wanden van deze oude lava stroom zijn begroeid met prachtige koralen en beiden onderdak aan ontelbare rifvissen en barracuda’s.

Double Wreck, De ballast stenen die onze oude koloniale schepen vervoerden zijn nu overgroeid met koralen en sponzen en worden bewaakt door enorme stekelroggen.

Chien Tong, dit Taiwanees wrak is nu is een magneet voor vissen en schildpadden.

Blue Bead Hole
Het vinden van een blue bead is een bijzondere ervaring! Blue beads zijn blauwe kralen die de Nederlanders in de 17de eeuw gebruikte als betaalmiddel. Zo werd New York gekocht door de Nederlanders voor 30 Blue Beads. Op St. Eustatius werden de slaven met Blue Beads uitbetaald. Na afschaffing van de slavernij gooiden, volgens de legende, de voormalige slaven hun Blue Beads in het water om hun vrijheid te vieren. Waarschijnlijk is dat de reden dat de meeste Blue Beads gevonden worden door duikers tijdens een duik in de Blue Bead hole. Volgens de legende vind je trouwens geen blue bead, maar vinden de blue beads jou en als je gevonden wordt zul je weer terugkeren naar St. Eustatius.

Archeologie:

Een leuk weetje is dat Scubaqua in 2015 drie wetenschappelijke expedities heeft mogen verwelkomen. Twee expedities stonden in het teken van onderwaterarcheologie, waarbij er 18 ankers zijn gevonden uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Het doel van deze expedities was om de functie van haven in de 18e 19e eeuw te begrijpen. De derde expeditie bestond uit een verkenning van 36 duikplekken door 18 marinebiologen. De massa van de informatie die in de 650 uitgevoerde duiken is verzameld is enorm en het eindrapport zal niet voor het begin van 2016 klaar zijn. Maar de biologen uitten vooral hun grote verbazing over de diversiteit van aangetroffen soorten leven en koralen. Er zijn zelfs voor de eerste keer nieuwe soorten waargenomen in deze duikomgeving. Dit is voor Sint Eustatius natuurlijk fantastisch nieuws!

Exclusief:

Nitrox 32% is voor Nitrox gebreveteerde duikers zonder toeslag verkrijgbaar.

Ter plaatse betaal je een Marine Park Fee van $30,- voor een jaar. Hiervoor ontvang je een marine park penning, tevens een leuk souvenir!

Foto's

Sint Eustatius, lokaal Statia genoemd, kwam na 22 maal wisselen tussen Engeland, Frankrijk en Nederland in 1816 definitief in handen van Nederland. Sinds oktober 2010 is het, net als Saba, een bijzondere gemeente van Nederland, dus kun je gewoon fantastisch duiken in je eigen land!

Tussen 1775 en 1800 bezochten meer dan 3000 schepen per jaar het eiland waardoor het een van de drukste havens in de wereld werd. De 20.000 inwoners van toen werkten voornamelijk in de pakhuizen aan de kust. Je hoeft niet lang te zoeken om overblijfselen uit het rijke verleden te vinden, overal op het eiland vindt je resten van pakhuizen en je kunt zelfs snorkelen of duiken langs de oude stadsmuren.

Inmiddels heeft het eiland ongeveer 3000 inwoners en van de bedrijvigheid van toen is niet veel meer over. Er is geen massa toerisme, je vind er geen casino’s, Mac Donalds en winkel promenades, maar criminatiteit kom je ook niet tegen! Wat je er wel vind is de authentieke Caribische sfeer, vriendelijke bevolking en schitterende natuur. De altijd aanwezige koele passaatwind en het geluid van boomkikkers op de achtergrond zorgen dat je na een dag duiken heerlijk kan slapen. De vulkaan de Quill, met een schitterend regenwoud in de krater, zorgen voor geweldige ontdekkingstochten. Voor wie deze 600 meter hoge klim iets teveel is zijn er wandel tochten langs het rijke verleden in Fort Oranje en het Sint Eustatius Museum.

Aan de noordkant van het eiland vind je beschermde stranden waar 8 maanden per jaar 3 verschillende soorten zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. De lederschildpad nestelt van maart - juni, en de groene schildpad en de karetschildpad van mei - oktober. Mike, van duikcentrum Scubaqua, is nauw betrokken bij het schilpaddenproject, en krijgt direct bericht wanneer er aktiviteit van schilpadden is gesignaleerd. Met een beetje geluk kun je dit met eigen ogen zien dus.

Wat iedereen kent die op Statia is geweest, is de legende van de Blue Beads. Deze uit Amsterdam afkomstige vijfhoekige glazen kralen werden hier in de 17e eeuw o.a. gebruikt om slaven te betalen. De legende wil dat na het afschaffen van de slavernij de slaven hun Blue Beads in zee wierpen. Een andere theorie is dat er een VOC schip met Bleu Beads aan boord voor de kust van Statia is vergaan. Hoe dan ook, een van onze duikstekken hier is de Blue Bead Hole. Wat de beste techniek is om ze te vinden ligt ergens tussen minimeteren en meters maken. Elke keer als je ook maar iets blauws ziet gaat je hart al sneller kloppen. Er bestaat zelfs zoiets als een Blue Bead duik-verslaving. Scherven tellen overigens niet mee. Volgens de legende vind je geen Blue Beads, maar de Blue Beads vinden jou. Mocht je gevonden worden dan zal je Statia keer op keer blijven bezoeken. En dat is zeker geen straf!

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Marine Park Fee van $30,- voor 1 jaar (lokaal te voldoen)
• Vertrekbelasting $15,- (lokaal te voldoen)
• Halfpension is ter plaatse bij te boeken voor $45 p.p.p.n.
• Voor het huren van een 125 cc scooter is een motorrijbewijs verplicht
• Reis- en/of annuleringsverzekeringen
• Duikverzekering

-Bij verblijf tussen de 7 en 9 nachten zijn minimaal 8 duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 10 en 13 nachten zijn minimaal 12 duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 14 nachten en meer zijn minimaal 16 duiken per duiker verplicht.

Duikpakketten

08 duiken inclusief fles/lucht/lood
27-05-2018 t/m 31-03-2019 € 301
12 duiken inclusief fles/lucht/lood
27-05-2018 t/m 31-03-2019 € 428
16 duiken inclusief fles/lucht/lood
27-05-2018 t/m 31-03-2019 € 571
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal
27-05-2018 t/m 31-03-2019 € 357
Gevorderden cursus, Advanced Openwater opleiding PADI. Excl. duikmateriaal
27-05-2018 t/m 31-03-2019 € 287

G vd Hadelkamp, Boedegraven

'Gezellige en goed georganiseerde duikschool naast hotel. Alles prima geregeld!'

06-03-2017

Wilma Maessen, Susteren

'Scubaqua is een prima duikschool; alles super geregeld. Minpuntje was dat we tijdens duik 2 en 3 op de kleine ''gele boot'' moesten blijven en je dus een uur lang in de zon zat. Verder zou ''t fijn zijn als er iets van snacks/fruit tussen de duiken aangeboden zou worden ( echt niet verwend :) )'

12-02-2018

M van der Hout, Hoek van Holland

'Duikstekken uitstekend. Prijs, met name verblijf wat aan de hoge kant'

24-03-2018

Paul van Sloun, Oisterwijk

'Prima locatie, al is het wel des eiland, dus stel de verwachtingen wat bij. Bedden was prima en de cleaning service ook. Her en der zit wel een wat los (deurklink) hetgeen we hier snel gemaakt zouden hebben, maar daar pas gemaakt wordt als ie eraf valt. Valt verder goed mee te leven.'

16-10-2016

Wilma Maessen, Susteren

'Prima ontbijt, heerlijk diner, mooie lokatie'

11-02-2018

M van der Hout, hoek van Holland

'Prijs / kwaliteit niet helemaal in verhouding : te duur en er moet meer "onderhoud" gepleegd worden . Gebouw ziet er nog hetzelfde uit als 5 jaar geleden. Kamers (met name de badkamer) wel opgeknapt. Tuin bij zwembad en dan met name de ligbedden: te weinig matrassen aanwezig en die er waren zijn vuil en/of stuk. Service en vriendelijkheid van personeel is uitstekend. '

23-03-2018