Old Gin House

Onze mening
bulletGevarieerde kaart en goed ontbijt
bulletDuikschool om de hoek
bulletVoor alle duikniveaus
De duikvakantie
bulletWelkom bij de familie van duikschool Scubaqua
bulletRifduiken, zeepaardjes en wrakken: het kan allemaal
bulletVind de blue bead jou? Een bijzondere ervaring!
Je reist naar: Home > St. Eustatius > Old Gin House

Ligging

Bij aankomst op de luchthaven staat onze vertegenwoordiger al op je te wachten. Het hotel is gelegen net buiten Oranjestad in een baai aan zee op ongeveer 2 kilometer van de luchthaven.

Old Gin House

De sfeer in dit hotel brengt je terug naar de 16e eeuw toen St. Eustatius nog bekend was als handelshaven. In het jaar 2000 werd deze voormalige katoenspinnerij totaal gerenoveerd en omgebouwd tot een sfeervol en gezellig hotel met 18 kamers. Het hotel is compleet ingericht met koloniaal meubilair. St. Eustatius: een ontdekking weg van het drukke toerisme in de Caribbean.

Verblijf

Garden view kamers
De veertien tuinkamers hebben uitzicht op de tuin en het zwembad en zijn verdeeld over twee verdiepingen. Alle kamers zijn ingericht in koloniale stijl met grove, zwaar houten meubelen en voorzien van een badkamer met regendouche en toilet. De kamer beschikt over airconditioning, ventilator, smarttelevisie met WiFi (Netflix mogelijk), telefoon en eenkoelkastje. De tuinkamers hebben een gezamenlijk balkon met tuinzicht en een eigen zitje. Op de kamer staat een Nespresso koffieapparaat met enkele espresso cupjes en 2 flesjes water, die elke dag aangevuld worden. De tuinkamers op de 1e verdieping hebben allemaal aparte Queen bedden. De kamers op de 2e verdieping hebben allemaal 1 groot King bed.

Zeezichtkamers
Er zijn 2 zeezicht kamers met gedeeld balkon met zitje en fantastisch uitzicht over de Gallows Bay. Deze kamers zijn iets ruimer dan (de ook al ruime) Garden kamers en zijn gelegen aan dezelfde kant als het restaurant.

Suites
Voor wie nog luxer wil verblijven: er zijn ook 2 suites met aparte slaapkamer en een living. De suites hebben zeezicht en een gezamenlijk balkon met zitje.

Faciliteiten

Er is een gezellig, gedeeltelijk openluchtrestaurant en bar. Op de aan zee gelegen patio met modern schaduwdoek kun je ontbijten met een prachtig uitzicht over de baai.

Verzorging

De verzorging is standaard inclusief ontbijt in het hotel-restaurant. Het ontbijt is heerlijk uitgebreid met een starter en daarna nog keuze uit een eiergerecht en verschillende soorten sapjes. met koffie of thee. Het hotel heeft een uitstekende chef aangenomen en je kunt hier 7 dagen per week terecht voor een goede lunch en diner.

Op een paar minuten lopen vind je diverse restaurants om te relaxen en lekker te dineren. Je hebt de keuze uit de Harbourclub, het Blue Bead Restaurant en de Board Walk café aan de haven. De verse kreeften liggen er op je te wachten. Wil je een keer liever in het centrum eten, neem dan een taxi of een lift naar boven en geniet van een maaltijd met uitzicht.

Excursies

Bij het duikcentrum zijn ze je graag van dienst voor het organiseren van een leuke dag- of middagtrip over het eiland.

Op het moment dat je in St. Eustatius land, lokaal Statia genoemd, zal je waarschijnlijk meteen het typische Statia gevoel te pakken krijgen. Je ziet geen massa's mensen op het vliegveld, ook op de rest van het eiland vind je geen mensen massa's. Statia was één van de eilanden behorende tot de Nederlandse Antillen maar sinds 10-10-'10 is het een bijzondere gemeente van Nederland geworden.

Ons kleine eiland is gezegend met een heerlijk zonnig en droog klimaat. De altijd aanwezige passaatwind vanuit het noordoosten zorgt voor een constante verkoelende bries. St. Eustatius is onaangeroerd door grote project ontwikkelaars. Je vind hier geen casino's, winkel centra of de bekende fast food restaurants. Wat je hier wel vind is een vriendelijk en veilig eiland waar lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In Oranjestad, het enige stadje op heel St. Eustatius vind je verschillende kleine barretjes en restaurants. Dit is de plek waar je helemaal tot rust komt, altijd een keer dat boek kan lezen waar je maar niet aan toe kwam en om te duiken in het helder blauwe water.

Doen:
• beklim de Quill en daal af in de weelderige krater
• Bezoek de Miriam C. Schmidt Botanische Tuin, een uitkijk punt voor migrerende Walvissen

Reistijd

De beste reisperiode is van oktober tot en met juni. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden in het begin van het jaar. Van april tot en met december is de watertemperatuur tussen de 27 en 29 graden.

Huren van auto of scooter

Wil je naast duiken het eiland verder verkennen dan kun je via de receptie een scooter of auto huren. Maar neem een goed boek mee, want het eiland is niet heel groot! Zorg er wel voor dat je een geschikt rijbewijs kunt tonen waarmee je een 125cc scooters mee mag besturen. Andere optie is het huren van een auto icm een geldig rijbewijs.

VideoScubaqua Divecenter

Scubaqua wordt oa. gerund door de Nederlandse Marieke en Mike. Zij zullen er alles aan doen om je een onvergetelijke duikvakantie te bezorgen. Het is een duikschool met een gezellige familiaire sfeer en extra veel aandacht voor hun gasten. Hun motto is "wat we beloven doen we ook" en dat zul je zeker gaan merken.

De duikschool ligt direct aan de kust. De duikboten van Scubaqua vertrekken vanuit een nabij gelegen haventje. Het is net te ver om te lopen, dus je gaat er met de truck van de duikschool naar toe. De "Green Flash" is één van hun duikboten welke tot 20 duikers kan vervoeren. Na korte tijd blijkt al dat het een fantastische boot is voor groepen duikers van 13 tot 18 personen. Dus heb je een duikreis met vrienden in gedachten..?

Gebrevetteerde duikers zullen zich hier zeer zeker goed vermaken. Er wordt in groepjes van maximaal 6 duikers per gids gedoken. Je kunt duiken zolang als je zelf wilt: als iemand onder de 50 bar komt dan wordt hij of zij naar de ankerlijn begeleid, en kan de rest rustig doorduiken. De zee rondom St. Eustatius is een beschermd Marine Park waar het onderwater leven ongestoord zijn gang kan gaan. Waar anders in de wereld vind je acht verschillende eco systemen en hoe vaak ben je tijdens je hele duik begeleid door schildpadden? Het enige wat je tijdens je duik niet zal tegenkomen zijn andere groepen duikers.

De duiklocaties rondom St. Eustatius zijn heel divers en ook heel anders dan bijvoorbeeld rond Aruba, Bonaire en Curacao. Op St. Eustatius staat de vulkaan “de Quill”. Deze vulkaan heeft ook onderwater haar sporen nagelaten. Er zijn diverse lavastromen onder water te vinden die inmiddels helemaal begroeid zijn met koraal en sponsen. De grilligheid van de lavastromen is heel bijzonder om te zien. Ten zuiden van het eiland hebben de lavastromen hele diepe kloven gevormd die spectaculaire locaties zijn voor diepe duiken. Bij St. Eustatius vind je ook haaien, schildpadden, kreeften en andere vissoorten die op andere Caribische bestemmingen helaas niet of veel minder meer voorkomen. Echt uniek voor St. Eustatius zijn bijvoorbeeld de Pike Bennies en de Flying Gunards. Wat je onder water ook nog terug vindt is de rijke historie van St. Eustatius. De haven van St. Eustatius was in de 16e en de 17e eeuw één van de drukst bezochte havens in de regio. Daarvan zijn nu nog steeds sporen van terug te vinden onder water. Kortom, de duiklocaties zijn zo divers, dat het soms net lijkt alsof je naar een ander eiland bent gevaren.

De gemiddelde duikdiepte is 18-20 meter. De meest ondiepe duiken zijn tussen de 12 en 15 meter.

Duikpakketten

Begeleide bootduiken
Boek vooraf je duikpakket tegen voordelig tarief. De 35 duikstekken rondom het eiland zijn voorzien van ankerboeien en liggen tussen de 5 en 20 minuten varen. De duiken uit je vooraf geboekte duikpakket gebruik je voor twee ochtendduiken. Of boek vooraf tegen voordelig tarief gelijk je middagduik erbij. Besluit je ter plaatse om een middagduik te doen, dan reken je dat tegen het lokale tarief af.

Nitrox is gratis en een duikcomputer is verplicht. De flessen, de vulruimte en de compressor zijn geheel gemoderniseerd. Duikopleidingen kunnen naar wens in het Nederlands gegeven worden. Duik met Scubaqua op St. Eustatius' maagdelijke riffen, wrakken, pinnacles en steile wanden.

Wateren

De beste reisperiode is van oktober tot en met juni. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden in het begin van het jaar. Van april tot en met december is de watertemperatuur tussen de 27 en 29 raden.

Faciliteiten

• Duiken in kleine groepjes
• Gratis Nitrox
• Duikcomputer verplicht
• Aqua Lung Partner
• Huurmateriaal
• Schaduw terras met zeezicht
• Gratis WiFi
• Bar
• Gezellige duikshop
• 3 (warme) douches
• Toiletten
• Omkleed- en bergruimte
• Camera oplaad station met 220 Volt
• 6 spoelbakken
• Trucks voor vervoer naar de haven
• 2 duikboten
• Eigen vulruimte
• Opleidingen in meerdere talen

• Green Flash duikboot met toilet
• Yelllow Flash duikboot zonder toilet (toiletpauze aan land mogelijk)

Duiken die je niet mag missen

Charlie Brown, deze 100 meter grote kabellegger is een van de grootste wrakken in de Caribische zee.

Barracuda, de steile wanden van deze oude lava stroom zijn begroeid met prachtige koralen en beiden onderdak aan ontelbare rifvissen en barracuda’s.

Double Wreck, De ballast stenen die onze oude koloniale schepen vervoerden zijn nu overgroeid met koralen en sponzen en worden bewaakt door enorme stekelroggen.

Chien Tong, dit Taiwanees wrak is nu is een magneet voor vissen en schildpadden. 's Nachts wordt het wrak zelfs Turtle hotel genoemd. Je kijkt je ogen uit naar alle slapende schildpadden binnen in het wrak.

Blue Bead Hole; het vinden van een blue bead is een bijzondere ervaring! Blue beads zijn blauwe kralen die de Nederlanders in de 17de eeuw gebruikte als betaalmiddel. Zo werd New York gekocht door de Nederlanders voor 30 Blue Beads. Op St. Eustatius werden de slaven met Blue Beads uitbetaald. Na afschaffing van de slavernij gooiden, volgens de legende, de voormalige slaven hun Blue Beads in het water om hun vrijheid te vieren. Waarschijnlijk is dat de reden dat de meeste Blue Beads gevonden worden door duikers tijdens een duik in de Blue Bead hole. Volgens de legende vind je trouwens geen blue bead, maar vinden de blue beads jou en als je gevonden wordt zul je weer terugkeren naar St. Eustatius.

Haaienreservaat

In 2018 ondertekende de regering van Statia het Yarari zeezoogdier en haaienreservaat. De populaties van haaien wereldwijd nemen sterk af en daarom is extra bescherming geboden tegen illegale visserij en bijvangst in gereguleerde visserijtakken. Met dit elfde haaienreservaat in de wereld beschermt de Statia haaien actief in de Caribische Zee, inclusief maar niet beperkt tot ons marinepark. De naam van het heiligdom Yarari is een Indiaans Taíno-woord, wat 'een fijne plek' betekent. Het Yarari-reservaat, dat alle wateren rondom het eiland omvat, zal niet alleen haaien beschermen, maar zal ook een toevluchtsoord bieden - een 'fijne plek' - voor zeezoogdieren, walvissen en dolfijnen. Bultruggen brengen de wintermaanden door in de warme Caribische wateren waar ze de baby-walvissen kalven en zogen, gedurende hun eerste paar maanden totdat ze sterk genoeg zijn om aan de trek naar hun voedselgebieden in de koude noordelijke Atlantische wateren te beginnen. Veel haaien zijn voor een deel van hun levenscyclus afhankelijk van ondiepe kustomgevingen en dit maakt hen bijzonder kwetsbaar voor de effecten van kustontwikkeling en bijvangst.

Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Garden rooms
Old Gin House - Terras
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Badkamer van Garden view kamers
Old Gin House - Zwembad
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Garden room
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Garden room
Old Gin House - Garden room
Old Gin House - Ocean view room
Old Gin House - Ocean view room
Old Gin House - WinAir vluchten
Old Gin House - View from the beach
Old Gin House - Garden rooms
Old Gin House - Terras
Old Gin House - Terras
Old Gin House - Terras
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Apartment
Old Gin House - Garden rooms
Old Gin House - Garden rooms
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Terras
Old Gin House - Badkamer van Garden view kamers
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Beach
Old Gin House - Zwembad
Old Gin House - Apartment
Old Gin House - Apartment
Old Gin House - Zwembad
Old Gin House - Terras
Old Gin House - Terras
Old Gin House - Terras
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Diving Holidays
Old Gin House - Terras

BEURS AANBIEDING

• Boek een pakket met een verblijf van 7 nachten en 2 ochtendduiken in 5 dagen en ontvang korting!

Voorwaarden:
- Te boeken vanaf 03/02/2024 t/m 31/03/2024
- Geldig voor reizen met een verblijf in de periode 01/03/2024 t/m 31/12/2024
- De korting is alleen geldig bij een verblijf van minimaal 7 nachten & 2 ochtendduiken in 5 dagen
- Korting is niet geldig op de middagduiken
- Niet te combineren met andere aanbiedingen
- Alleen geldig bij nieuwe boekingen gemaakt vanaf 03/02/2024
- Geen refund voor ongenoten duiken
- Eventuele duik extra's dien je ter plaatse te boeken en te betalen
- De korting is niet verwerkt in de online prijzen en zal na boeking door ons worden verwerkt

Diving Holidays aanbieding
Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
5 dagen, 2 ochtendduiken incl. fles/lucht/lood (10 duiken)
22-02-2024 t/m 31-12-2025
€507
6 dagen, 2 ochtendduiken incl. fles/lucht/lood (12 duiken)
22-02-2024 t/m 31-12-2025
€588
8 dagen, 2 ochtendduiken incl. fles/lucht/lood (16 duiken)
22-02-2024 t/m 31-12-2025
€784
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal
22-02-2024 t/m 31-12-2025
€666
Gevorderden cursus, Advanced Openwater opleiding PADI. Excl. duikmateriaal
22-02-2024 t/m 31-12-2025
€532
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam - St Maarten met KLM
• Retourvlucht St Maarten - St Eustatius met Winair
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfers luchthaven - Old Gin House
• Verblijf op basis van logies en ontbijt
• Nitrox gratis voor gebrevetteerde duikers
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon
Exclusief in de reissom
• Voor het huren van een 125 cc scooter is een motorrijbewijs verplicht
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering

-Bij verblijf tussen de 7 en 9 nachten zijn minimaal 4 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 10 en 13 nachten zijn minimaal 6 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 14 nachten en meer zijn minimaal 8 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.

Indien je vooraf alleen 2 ochtendduiken per duikdag boekt, dan betaal je ter plaatse het lokale tarief voor een middag- en nachtduik.
Weet je van tevoren dat je ook de middagduik wilt doen? Boek dit dan vooraf direct bij tegen voordelig tarief.
• Middagduik $ 55,00 per persoon (lokaal te voldoen)
• Nachtduik $ 75,00 per persoon (lokaal te voldoen)

Lokaal te voldoen en onder voorbehoud van wijzigingen
• Marine Park Fee van $30,- voor 1 jaar
• Vertrekbelasting $15,-
• Huren duikuitrusting
○ Complete set inclusief duikcomputer en exclusief lamp $40 per dag
○ Indien je 7-12 dagen een complete set huurt krijg je 1 dag korting
• Duiklamp $ 10 per nachtduik
8,5
Michel Verdaas, Dordrecht
Reisdatum: 06-01-2023
The Old Gin House
'Het was weer als thuiskomen en begroet te worden door Marlies met een knuffel '
Wendy, Rotterdam
Reisdatum: 14-06-2022
The Old Gin House
'Prima hotel. Ruime kamers en mooi gelegen restaurant. Lokale personeel soms wat stug c.q. beetje chagrijnig.'
Joop Hormann, De Meern
Reisdatum: 13-05-2022
The Old Gin House
'Restaurant prima voor ontbijt en diner.
Hotel kamer had nogal wat achterstallig onderhoud en de badkamer moet een keer goed ontkalkt worden.'

Note van het hotel: De badkamer is een aantal jaren terug gerenoveerd en de kalkaanslag is inderdaad een hardnekkig probleem dat niet 123 met kalk-verwijderaar opgelost kan worden. Het heeft de aandacht.
Michel Verdaas, Dordrecht
Reisdatum: 13-12-2021
The Old Gin House
'Zoals gewoonlijk schoon en erg toegankelijk en behulpzaam juist in deze coronatijd'.
Tip: neem je laptop mee en niet (alleen) een ipad. Voor het invullen van de benodigde reisformulieren is een laptop veel makkelijker.
Patrick De Winter, Haarlem
Reisdatum: 03-12-2021
The Old Gin House
'De ideale uitvalsbasis voor een rustige en ontspannen vakantie op dit eiland'
Michel Verdaas, Dordrecht
Reisdatum: 07-01-2023
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Het was weer twee weken feest op het duikcentrum met een leuke staff met diverse pluimage aan stafleden '
Wendy, Rotterdam
Reisdatum: 16-06-2022
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Prima service, zowel met regelen van reis als met duikbegeleiding. '
Joop Hormann, De Meern
Reisdatum: 15-05-2022
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Prima, goede en vriendelijke staf en management. Leuke dive briefings en alles rondom de duiken goed geregeld. '
Michel Verdaas, Dordrecht
Reisdatum: 14-12-2021
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Geweldig zoals de duiken geregeld zijn waarbij gezegd dat de coronamaatregelen een grote belasting geven op de staff zoals Marieke veel tijd nodig heeft om alles te regelen en veel uren in het kantoor zit om te communiceren als er ergens weer met andere regels komen'
Patrick De Winter, Haarlem
Reisdatum: 04-12-2021
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Zeer goede duikschool. Vriendelijke staff die alle tijd voor je neemt. Goed materiaal en prima duikbegeleiding. De instructeurs nemen alle tijd vooor je.
Ik heb de nitrox cursus gevolgd en de instructeur was heel erg professioneel en gaf prima begeleiding tijdens theorie en praktijkoefeningen'