Offerte duikvakantie

Shams Safaga Resort

Duikreizen Shams Safaga Resort


Safaga , Egypte

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht vanaf Amsterdam naar Hurghada v.v.
• Alleen handbagage inbegrepen
• Ruimbagage tegen betaling bij te boeken
• Ontvangst op de luchthaven
• Retour transfers luchthaven – hotel
• Verblijf op basis van All inclusive

v.a.€551,- p.p.

Extra lage prijzen!

• Verblijf tussen 01-03-2018 en 27-03-2018 of tussen 04-04-2018 t/m 15-07-2018 bij Shams Safaga Resort en maak gebruik van de extra lage kamerprijzen!
________________________________________________

Ligging

Het hotel ligt aan de noordkant van de baai van Safaga aan een van de mooiste natuurlijke stranden van de kust op 60 kilometer ten zuiden van Hurghada. Safaga is niet alleen voor duikers een klein paradijsje maar ook een surfplaats bij uitstek. Transfer luchthaven Hurghada: ca. 1 uur.

Accommodatie

Het Shams Safaga hotel is een zeer compleet en ruim opgezet hotel, dat geschikt is voor zowel duikers als niet duikers. Er zijn 204 kamers in het hoofdgebouw en 136 bungalows op het resort.

Alle kamers en bungalows beschikken over airconditioning, minibar, telefoon, tv en balkon of terras. Bovendien hebben alle bungalows een privé terras. Een aantal kamers zijn voor mindervaliden aangepast.

Faciliteiten

Het mooi aangelegde zwembad met waterval is omgeven door een groot zonneterras met ligstoelen. Ook is er een sportclub met sauna. Verder zijn er verschillende restaurants, bars, een disco en koffiebar, deze maken het verblijf compleet. Ook kinderen hoeven zich hier niet te vervelen, er is een speeltuin bij het hotel en nog een op het strand. Voor de strandliefhebbers staan op het strand ligbedden klaar.

Behalve duiken biedt Shams Safaga ook de volgende sportfaciliteiten; surfen (Mistral Surfschool), (tafel-)tennissen, beachvolley, squash en er is een fitnessruimte.

Video

Foto's

Shams Safaga Diving Center

Het Shams Safaga Diving Center is een 5-sterren PADI-duikschool. Het centrum ligt op het strand voor het Shams Safaga Hotel. Je kunt hier terecht voor PADI-opleidingen, materiaalhuur en bootduiken.

Het Shams Safaga duikcentrum ligt ca. 60 kilometer ten zuiden van Hurghada in het Shams Safaga Hotel & Beach Resort. Transfer vanaf het vliegveld naar het Shams Safaga Hotel duurt ongeveer 45 minuten. Met onze boten is het mogelijk om bekende riffen als het Panorama Rif en Abu Kafan binnen 60 tot 90 minuten te bereiken.

ABC-uitrusting, neopreenpakken, ademautomaten met manometer en octopus, trimvesten (alles Scubapro), Suunto duikcomputers en en Scubapro dieptemeters, een MX5 onderwaterkamera en duiklampen (Scubapro). 200 Aluminiumtanks (12L.), 10 staaltanks (15L.) alle met DIN/INT-kraan, 3 Bauer K15 compressors.

De duikschool staat onder europees management en kent een receptie, een nieuwe droogruimte met twee zoetwaterbassins, een klaslokaal, een uitrustingsruimte, een workshop, een nieuw gebouwde compressor- en flessenruimte, en een groot gezellig terras met bar voor na het duiken.

Teneinde een duikdag succesvol te maken heb je goede en veilige boten nodig met een vriendelijke en ervaren crew, die bereid is om je wanneer dan ook te helpen. Onze duikschool heeft die boten, vier in totaal, alle uitgerust met VHF-radio, zuurstof en een EHBO-koffer. De boten zijn zowel functioneel als comfortabel met een groot duikersplatform en een makkelijke in- en uitgang. Tussen en na de duiken bieden het zondek en de cabine genoeg ruimte om je te ontspannen. Voor diegenen die een voortreffelijke lunch willen hebben wordt die aan boord geserveerd.

Gekwalificeerde instrukteurs en assistenten geven PADI- en CMAS-opleidingen in het duits, engels, nederlands en arabisch, beginnend met Open Water Diver tot en met Divemaster, specialty’s (Nitrox, Deep Diver etc.), introduktieduiken en snorkelen.

Voor de duikschool is een kleine koraaltuin. Het bestaat uit verschillende delen met verschillende diepten en is daarom ideaal voor het maken van introduktieduiken en volgen van opleidingen. Ook nachtduiken op het huisrif zijn mogelijk.

Ervaren en gekwalificeerde stafleden (instrukteur of divemaster) begeleiden en nemen alle duikactiviteiten waar. De boten die met zuurstof en een EHBO-koffer zijn uitgerust, kunnen via VHF met elkaar en met de duikschool communiceren. We werken samen met de recompressiekamer in El Gouna en we bieden de mogelijkheid van een verzekering aan.

Bij het inchecken heb je je duikbrevet nodig, je logboek en een medische verklaring die niet ouder dan 2 jaar mag zijn (ben je ouder dan 40, dan mag de verklaring niet ouder zijn dan 1 jaar). Onervaren duikers worden kostenloos tot en met de 25 duik begeleid door een divemaster of instrukteur. Iedere duiker is verplicht om bij de eerste duik een check te doen. Bij ons is de maximale dieptegrens 30 meter en deco-duiken mogen niet worden gemaakt. Betalen kan men cash, met Mastercard, Visa of travellercheques.

Foto's

Op slechts 5 uur vliegen van Nederland bevindt zich een schitterend duikparadijs: Egypte. Prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke duikvakantie. Uit het grote aanbod van hotels en duikscholen heeft Diving Holidays een selectie gemaakt op basis van kwaliteit en sfeer.

Over Egypte

In Hurghada en El Gouna zijn de meest toeristische activiteiten en talrijke excursiemogelijkheden.
Sharm el Sheik is weliswaar toeristisch, maar is een prima uitvalbasis voor duiken in het Marine Park van Ras Mohammed en de Thistlegorm. Voel je meer voor kleinere dorpjes kies dan voor Dahab , Safaga of El Quseir .
De meest ongerepte duikgebieden vind je in het verre zuiden bij Marsa Alam of Hamata .

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. De watertemperatuur is gemiddeld een heerlijke 27 graden. Je kunt, afhankelijk van de plek, kiezen voor bootduiken of kantduiken. Kies je voor bootduiken, dan verblijf je de gehele dag op zee. Aan boord wordt er een lunch bereid. Na je tweede duik keer je weer terug naar vaste wal. Wanneer je een duikopleiding gaat doen, dan zullen de eerste 5 duiken in een ondiep, beschermd deel van de zee zijn, of in het zwembad. De 4 buitenwater-duiken doe je vanaf de boot of de kant.

Onze ervaren medewerkers helpen je graag bij het maken van een keuze.

Over de Duikervaring in Egypte

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. September en oktober behoren tot de topduikmaanden; de watertemperatuur is dan erg lekker en het land is niet meer zo heet als in de zomermaanden. In januari en december kan er rond de Rode Zee meer wind zijn, dit beïnvloedt het zicht en de golfslag. Elke duikschool heeft het recht om een checkduik van je te verlangen en vele duikscholen doen dit ook. De eventuele extra kosten hiervan voldoe je ter plaatse. Iedere duiker behoort in het bezit te zijn van een geldige medische keuring. Ook als je voor een opleiding kiest, dien je een keuringsbewijs te kunnen overleggen. Vraag hiervoor bij ons kantoor. In Sharm el Sheik, El Gouna en Safaga worden er veelal bootduiken aangeboden, waarbij je de gehele dag op zee verblijft en er twee duiken gemaakt worden. Tijdens het bootduiken wordt er, tegen betaling, een lunch geserveerd. In de namiddag keer je weer terug naar het hotel. Dahab kenmerkt zich door het kantduiken. Daar ga je met jeeps de kustlijn langs, steeds weer naar een andere locatie, waarvan de 'Blue Hole' een regelmatig bezochte plek is. De 'Red Sea Diving Safari' is het duikersparadijs voor de gevorderde duiker die veel wil kantduiken en een luxe verblijf van minder groot belang acht. In principe zijn het voornamelijk kantduiken, maar sinds kort zijn er ook mogelijkheden om enkele duiken te maken vanaf een boot. Dit kan alleen ter plaatse geregeld worden. Uniek zijn onze bestemmingen in El Quseir en Hamata. Daar bestaat de mogelijkheid tot zowel kant- als bootduiken.

Van april tot eind oktober is een duikpak van 3 tot 5 mm voldoende. Van november tot maart raden wij een 5 tot 7 mm duikpak aan. De keuze is afhankelijk van je lichaamsbouw en van hoeveel duiken je per dag wilt gaan maken. Bovendien biedt een duikpak je bescherming tegen mogelijke schaafwonden van het koraal. De door ons geselecteerde duikscholen hebben allen voldoende uitrustingen in de verhuur. Alleen de 'Red Sea Diving Safari' heeft een beperktere uitrustingsvoorraad. Daarom is het aanbevolen vanuit Nederland duikapparatuur mee te nemen of deze vooraf reeds door ons te laten reserveren.

* De meeste duikscholen in Egypte vragen een bijdrage van € 1,- per persoon per duikdag voor onderhoud van de recompressiekamer, deze toeslag dien je ter plaatse te voldoen.
* Voor het Ras Mohammed Marine Park wordt entreegeld gevraagd, dit bedraagt € 5,- en dien je ook ter plaatse te voldoen.

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Government tax € 5,- per persoon per duikdag (lokaal te voldoen)
• Recompressiekamer bijdrage € 8,- per duiker (lokaal te voldoen)
• Visum Egypte bij aankomst (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Reis en/of annuleringsverzekeringen
• Alleen handbagage inbegrepen
• Ruimbagage tegen betaling bij te boeken
• Verplichte gids op het huisrif voor duikers met minder dan 25 gelogde duiken, € 8,- per duik per persoon (lokaal te voldoen)

Duikpakketten

3 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif: 06:00 uur tot 1 uur na zonsondergang. F/L/L
27-04-2018 t/m 30-04-2018 € 99
01-05-2018 t/m 31-03-2019 € 99
5 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif: 06:00 uur - tot 1 uur na zonsondergang. F/L/L
27-04-2018 t/m 30-04-2018 € 153
01-05-2018 t/m 31-03-2019 € 153
8 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif: 06:00 uur - tot 1 uur na zonsondergang. F/L/L
27-04-2018 t/m 30-04-2018 € 216
01-05-2018 t/m 31-03-2019 € 216
10 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif: 06:00 - tot 1 uur na zonsondergang. F/L/L
27-04-2018 t/m 30-04-2018 € 245
01-05-2018 t/m 31-03-2019 € 245
3 dagen, 2 bootduiken per dag & 2 dagen ongelimiteerd kantduiken incl. f/l/l
27-04-2018 t/m 30-04-2018 € 184
01-05-2018 t/m 31-03-2019 € 184
5 dagen, 2 bootduiken per dag (totaal 10 duiken) Incl. fles/lucht/lood
27-04-2018 t/m 30-04-2018 € 201
01-05-2018 t/m 31-03-2019 € 201
8 dagen, 2 bootduiken per dag (totaal 16 duiken) Incl. fles/lucht/lood
27-04-2018 t/m 30-04-2018 € 259
01-05-2018 t/m 31-03-2019 € 259
10 dagen, 2 bootduiken per dag (totaal 20 duiken) Incl. fles/lucht/lood
27-04-2018 t/m 30-04-2018 € 328
01-05-2018 t/m 31-03-2019 € 328
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal, excl. examenkosten
27-04-2018 t/m 30-04-2018 € 276
01-05-2018 t/m 31-03-2019 € 276
Gevorderden cursus, Advanced Openwater opleiding PADI. Excl. duikmateriaal en examenkosten
27-04-2018 t/m 30-04-2018 € 184
01-05-2018 t/m 31-03-2019 € 184

Janneke Spek, Woerden

'Best resort, goede bedden en goede service en goed eten'

27-11-2016

Janneke Spek, Woerden

DUIKCENTRUM 'Het was goed geregeld'

27-11-2016

Egypte

Hoofdstad:

Cairo

Tijdsverschil:

0-1 uur later

Beste reistijd:

Maart t/m November

Staatshoofd:

Abdul Fattah al-Sisi

Voertaal:

Arabisch, maar men spreekt ook Engels

Nationale feestdag:

23 juli (dag van de revolutie van 1952)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Egyptische Pond (EGP of LE).

Visum:

Bij aankomst ter plaatse dien je een visum aan te schaffen. Circa $25. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen door GGD.

Elektriciteit:

Standaard 220V/50Hz (Tip:neem verdeelstekker mee voor duiklampen e.d.)