Offerte duikvakantie

Red Sea Diving Safari - Wadi Lahami

Duikreizen Red Sea Diving Safari Wadi Lahami


Marsa Alam , Egypte

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam - Marsa Alam v.v.
• Alleen handbagage inbegrepen
• Ruimbagage tegen betaling bij te boeken
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer luchthaven – resort
• Verblijf op basis van all inclusive
• All Inclusive is inclusief softdrinks/koffie/thee en mineraalwater
• All Inclusive is exclusief alcoholische dranken

v.a.€638,- p.p.

Ligging

Deze ecolodge ligt op 400 kilometer ten zuiden van Hurghada in de Wadi Lahami Baai. Een aanrader voor duikers die niet al te veel waarde hechten aan luxe en comfort! Deze ecolodge ligt prachtig in de baai van Wadi Lahami en is de meest zuidelijke duikbasis in Egypte.

Ecolodge Wadi Lahami is een perfecte locatie voor de avontuurlijke duiker die de meest ongerepte riffen in de zuidelijke Rode Zee wil verkennen. Aanbevolen is een minimum van 20 gelogde duiken te hebben en recentelijk te hebben gedoken (maximaal 6 maanden geleden), anders kan het zijn dat er een opfrissingsduik nodig wordt geacht.

Red Sea Diving Safari is één van de eerste organisaties met officiële toestemming om het diepe zuiden van de Egyptische Rode Zee te verkennen.

Het onderwaterleven is overweldigend! Grote vissen zoals tonijn, roggen, baarzen en haaien zijn regelmatige bezoekers van de riffen bij Wadi Lahami. De 'hard corals' van Fury Shoal worden door kenners tot de mooiste van de wereld gerekend. Transfer luchthaven Marsa Alam: ca. 2u 15 min.

In juli en augustus staat de locatie ook bekend om het vogels spotten in de naastgelegen mangrove. Dus na je duiken heb je nog meer mooie natuur te bewonderen.

Accommodatie

In Wadi Lahami zijn 25 tenten, 10 royal tents en 16 chalets. De tenten hebben allen electrische verlichting en gedeelde faciliteiten in een stenen bijgebouw. Er zijn 10 Royal tents die veel groter zijn dan de gewone tenten. 5 Royal tents hebben twee aparte bedden en de anderen vijf hebben 1 groot bed. Royal tents hebben ook een ventilator, koelkastje, 2 grote zitzakken en een muggennet. De chalets hebben een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van een fan. Door de traditionele bouw met rond dak blijft het binnen koel. Alleen de chalets hebben handdoeken.

Faciliteiten

In de centraal gelegen zitruimte, die door schaduw is omgeven, worden de maaltijden gebruikt. Er is een vast menu en er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met maaltijdwensen. De lunch en het diner worden in principe elke dag uitgeserveerd, tenzij het heel erg druk is, dan wordt het in buffetvorm geserveerd. Het ontbijt is altijd in buffetvorm.

Tijdens de ochtendduiktrips wordt koffie, thee, water en cake tussen de duiken in, aan boord van de zodiac genuttigd. De reis wordt geboekt op basis van all-inclusive: overnachtingen, 3 maaltijden per dag, koffie, thee en frisdrank zijn bij de prijs inbegrepen (excl. alcoholische drankjes).

Duikgebied

De duikgebieden van Wadi Lahami zijn onderverdeeld in 3 zones. De 2 ochtendduiken worden gemaakt in zone 2, ongeveer 30-45 minuten varen op de zodiac. Dit kan, afhankelijk van de omstandigheden fysiek inspannend zijn. Tussen de eerste 2 duiken blijf je op de boot. De middagduik vindt plaats in zone 1, dichterbij het resort. De nachtduik wordt in het begin van de avond gemaakt op het huisrif voor het resort, ook deze duik wordt met de zodiac gedaan. Duiken in zone 3 valt niet onder het standaard duikpakket en hiervoor zal een toeslag worden gevraagd, daar valt o.a. de snorkeltrip naar de dolfijnen van Satayah onder. Het is niet mogelijk om een duikdag op te splitsen. Tevens is het duikpakket van 5 dagen op 5 dagen achtereenvolgend geldig.

We kunnen het inmiddels uit ervaring zeggen: het is het absoluut waard om naar deze zeer zuidelijke plek aan de Rode Zee af te reizen! Zoek je rust, eenvoud, ongerepte duikstekken, een fascinerend onderwaterleven en een gezellige duikersplaats, dan is Wadi Lahami the place to be!

Long Stay Offer

Verblijf 4 weken of langer en ontvang 30% korting op je verblijf en duiken. Vraag ons naar de informatie.

Video

Foto's

Red Sea Diving Safari, Wadi Lahami

De Red Sea Diving Safari is een ideaal verblijf voor duikers die het maximale aantal duiken uit hun duikvakantie willen halen! Je moet vroeg uit de veren want om 7:00 uur vertrek je al voor de eerste duik. Per dag maak je 4 zodiac-duiken: in de ochtend 2 begeleide duiken op de prachtige riffen van o.a. Fury Shoal, tussen deze 2 duiken in blijf je aan boord van de zodiac.

Er wordt koffie, thee, water en cake meegenomen om deze opppervlakte interval aangenaam door te komen. 's Middags maak je een onbegeleide duik op het huisrif. De laatste en vierde duik is een onbegeleide nachtduik op het huisrif. Om op het huisrif te komen wordt er ook gebruik gemaakt van de zodiac.

Er zijn spoelbakken en droogrekken aanwezig voor je uitrusting en aan de waterkant zijn douches om jezelf af te spoelen. Sinds kort zijn er in Wadi Lahami ook opleidings mogelijkheden. Let op: niet alle duiken zijn begeleid, je dient een redelijke duikervaring te hebben en zelfstandig te kunnen duiken.

Duikpakket

Guided Package
Je kunt bij Wadi Lahami tot wel vier duiken per dag maken! Drie duiken maak je onder leiding van een gids op de beroemde Fury Shoals en je kunt 's avonds nog zelfstandig een nachtduik maken. Alle duikstekken zijn bereikbaar speedboot. Alle duiken zijn in Zone 1 en 2. Duiken in Zone 3 kunnen lokaal, tegen betaling, worden bijgeboekt.

Zone A:
Ras Bonny
Habili Gazella
Torfa
Habili Daisy
Shabrour South

Zone B:
Lahami North
Lahami South
Bells
Abu Galawa Big
Abu Galawa Small
Dominique
Iny
Mini
Bloemen
Claudia
Iron Garden

Zone 3:
Maksour
Malahi
Sataya (Dolphin reef)

Tegen betaling lokaal bij te boeken. Het is afhankelijk van de weersomstandigheden en deelname of deze duiken gemaakt kunnen worden.

Verplicht

De volgende items zijn verplicht bij de Red Sea Diving Safari:
• indien nodig: oriëntatieduik bij aanvang van de duikvakantie
• octopus
• decoboei (zeer aan te raden!)
• duikcomputer

Verder dien je een checkdive te doen indien nodig en het meenemen van een decoboei wordt ten zeerste aangeraden. Heb je er zelf geeneen, dan kan je deze ter plaatse huren.

Overigen

Voor elke duiker kan ter plekke € 7,- in rekening gebracht voor de ‘decoverzekering', deze verzekering is 21 dagen geldig. Het is niet verplicht, maar je steunt er ook de decokamer mee.

Duikmaterialen zijn te huur in Wadi Lahami maar er is beperkte beschikbaarheid. Dus geef bij je boeking al je wensen door aan onze reserveringsafdeling. Ook duiken met Nitrox (EAN 32 voor €2,- per tank) behoort tot de mogelijkheden, maar ook dat willen we graag van te voren weten.

Let op: Nitrox is op dit moment (november 2015) helaas niet beschikbaar. Het is niet bekend wanneer dit weer beschikbaar zal zijn.

Je duikuitrusting kun je opbergen in een plastic krat in de "diveshade". Hier zijn ook een aantal spoelbakken voor het spoelen van je uitrsuting en douches om je na de duik af te spoelen.

Foto's

Op slechts 5 uur vliegen van Nederland bevindt zich een schitterend duikparadijs: Egypte. Prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke duikvakantie. Uit het grote aanbod van hotels en duikscholen heeft Diving Holidays een selectie gemaakt op basis van kwaliteit en sfeer.

Over Egypte

In Hurghada en El Gouna zijn de meest toeristische activiteiten en talrijke excursiemogelijkheden.
Sharm el Sheik is weliswaar toeristisch, maar is een prima uitvalbasis voor duiken in het Marine Park van Ras Mohammed en de Thistlegorm. Voel je meer voor kleinere dorpjes kies dan voor Dahab , Safaga of El Quseir .
De meest ongerepte duikgebieden vind je in het verre zuiden bij Marsa Alam of Hamata .

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. De watertemperatuur is gemiddeld een heerlijke 27 graden. Je kunt, afhankelijk van de plek, kiezen voor bootduiken of kantduiken. Kies je voor bootduiken, dan verblijf je de gehele dag op zee. Aan boord wordt er een lunch bereid. Na je tweede duik keer je weer terug naar vaste wal. Wanneer je een duikopleiding gaat doen, dan zullen de eerste 5 duiken in een ondiep, beschermd deel van de zee zijn, of in het zwembad. De 4 buitenwater-duiken doe je vanaf de boot of de kant.

Onze ervaren medewerkers helpen je graag bij het maken van een keuze.

Over de Duikervaring in Egypte

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. September en oktober behoren tot de topduikmaanden; de watertemperatuur is dan erg lekker en het land is niet meer zo heet als in de zomermaanden. In januari en december kan er rond de Rode Zee meer wind zijn, dit beïnvloedt het zicht en de golfslag. Elke duikschool heeft het recht om een checkduik van je te verlangen en vele duikscholen doen dit ook. De eventuele extra kosten hiervan voldoe je ter plaatse. Iedere duiker behoort in het bezit te zijn van een geldige medische keuring. Ook als je voor een opleiding kiest, dien je een keuringsbewijs te kunnen overleggen. Vraag hiervoor bij ons kantoor. In Sharm el Sheik, El Gouna en Safaga worden er veelal bootduiken aangeboden, waarbij je de gehele dag op zee verblijft en er twee duiken gemaakt worden. Tijdens het bootduiken wordt er, tegen betaling, een lunch geserveerd. In de namiddag keer je weer terug naar het hotel. Dahab kenmerkt zich door het kantduiken. Daar ga je met jeeps de kustlijn langs, steeds weer naar een andere locatie, waarvan de 'Blue Hole' een regelmatig bezochte plek is. De 'Red Sea Diving Safari' is het duikersparadijs voor de gevorderde duiker die veel wil kantduiken en een luxe verblijf van minder groot belang acht. In principe zijn het voornamelijk kantduiken, maar sinds kort zijn er ook mogelijkheden om enkele duiken te maken vanaf een boot. Dit kan alleen ter plaatse geregeld worden. Uniek zijn onze bestemmingen in El Quseir en Hamata. Daar bestaat de mogelijkheid tot zowel kant- als bootduiken.

Van april tot eind oktober is een duikpak van 3 tot 5 mm voldoende. Van november tot maart raden wij een 5 tot 7 mm duikpak aan. De keuze is afhankelijk van je lichaamsbouw en van hoeveel duiken je per dag wilt gaan maken. Bovendien biedt een duikpak je bescherming tegen mogelijke schaafwonden van het koraal. De door ons geselecteerde duikscholen hebben allen voldoende uitrustingen in de verhuur. Alleen de 'Red Sea Diving Safari' heeft een beperktere uitrustingsvoorraad. Daarom is het aanbevolen vanuit Nederland duikapparatuur mee te nemen of deze vooraf reeds door ons te laten reserveren.

* De meeste duikscholen in Egypte vragen een bijdrage van € 1,- per persoon per duikdag voor onderhoud van de recompressiekamer, deze toeslag dien je ter plaatse te voldoen.
* Voor het Ras Mohammed Marine Park wordt entreegeld gevraagd, dit bedraagt € 5,- en dien je ook ter plaatse te voldoen.

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Alcoholische drankjes
• Visum Egypte bij aankomst (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Reis en/of annuleringsverzekeringen
• Alleen handbagage inbegrepen
• Ruimbagage tegen betaling bij te boeken

Duikpakketten

3 dagen duiken met 2 duiken op de Fury Shoals per RIB + 1 middag en 1 nachtduik op lokale riffen per RIB
19-03-2018 t/m 31-05-2018 € 184
01-06-2018 t/m 31-08-2018 € 167
01-09-2018 t/m 31-03-2019 € 184
5 dagen duiken met 2 duiken op de Fury Shoals per RIB + 1 middag en 1 nachtduik op lokale riffen per RIB
19-03-2018 t/m 31-05-2018 € 253
01-06-2018 t/m 31-08-2018 € 230
01-09-2018 t/m 31-03-2019 € 253
8 dagen duiken met 2 duiken op de Fury Shoals per RIB + 1 middag en 1 nachtduik op lokale riffen per RIB
19-03-2018 t/m 31-05-2018 € 437
01-06-2018 t/m 31-08-2018 € 397
01-09-2018 t/m 30-11-2018 € 437
01-12-2018 t/m 31-03-2019 € 397

Mees, Dordrecht

WADI LAHAMI 'Het verblijf op Wadi Lahami is eenvoudig, in bepaalde opzichten primitief (ik sliep in een tent) maar zeker niet oncomfortabel. Het douche- en toiletgebouw waar ik verbleef werd continue goed schoongehouden. Het ontbijt was eenvoudig (saai) maar voldoende. De lunch en het diner waren ronduit erg goed. In de tien dagen dat ik er verbleef heb ik werkelijk niet één keer hetzelfde of vergelijkbaar gerecht gegeten. De kok kan zich met gemak meten met menig chef in de Nederlandse restaurants. De maaltijden waren op zichzelf ook gevarieerd, gezond en voedzaam en (te) fors. De staf is vriendelijk, zeer klantgericht, spreekt goed Engels en is zeer bereid tot uitleg. Er wordt uitsluitend gedoken vanaf Zodiacs. De rifs waarop gedoken wordt zijn wonderschoon, adembenemend. Zeker de rifs waar met begeleiding op wordt gedoken (de eerste twee duiken van de dag) zijn voor het oog ongerept en bijzonder. De schoonheid van deze plekken zit vooral in de prachtige koraallandschappen - en zeker de bergen en valleien van hardkoraal, begroeid met een grote diversiteit aan softkoraal is ongeëvenaard. Vanzelfsprekend vind je er ook de grote diversiteit aan fauna die de koralen aantrekken. Er zijn wel wat wrakjes, maar wie voor de wrakken wil gaan moet ook een ander gebied zoeken. Nachtduiken vinden plaats op het huisrif, maar dat is zo mooi dat ik na negen nachtduiken nog niet was uitgekeken. Het duiken is goed georganiseerd. Het is makkelijk om snel de routine van de dag door te hebben. Wie het schema volgt, maakt vier duiken per dag. Dan ben je wel de hele dag bezig met varen, duiken, spoelen, drogen, eten en logboek invullen. Het tempo ligt daarentegen niet hoog. In de middag en de avond zijn er een paar uurtjes om een dutje te doen, een boek te lezen voor de tent of te staren over de zee vanaf het ligbed onder ''the shade''. De sfeer op het duikcentrum en in de boten was heel gemoedelijk. De mensen die naar Wadi Lahami gaan is een ander slag dan de mensen die naar de wat luxere oorden reizen is mijn idee. Het zijn wat meer no-nonsens mensen die komen om te duiken. Er is verder dan ook niets te doen. Duiken en praten over duiken. '

04-10-2016

H Janssen

'Prima verzorgd verblijf met een goede relaxte sfeer. Eten na behoren, enkel geen buffet.'

22-10-2016

J Memelink

'Al 2 keer eerder op deze plek geweest dus we weten wat we kunnen verwachten. Het was weer heerlijk.'

31-12-2016

F. Stahl

'Het eten was zeer karig. Er was geen keuze en de kwaliteit was ondermaats.'

27-04-2017

Mees, Dordrecht

ALGEMEEN 'Het geboekte arrangement was wat mij betreft compleet. Bij mijn vertrek heb ik dertig euro moeten betalen voor de drie biertjes die ik had genuttigd en het gebruik van internet. Op die dertig euro na (en tien euro voor wat drinken en eten in het vliegtuig) heb ik dus na het kopen van het complete arrangement bij Diving Holidays niets meer hoeven te betalen. Heel fijn. '

05-10-2016

Harrie Janssen, Brunssum

DUIKCENTRUM 'Zodiac kapiteins super bekwaam. Duikgidsen kennen de stekken en zijn zeer behulpzaam.'

23-10-2016

Jurgen Memelink, Amsterdam

'Was prima. Heerlijk gedoken! '

01-01-2017

Egypte

Hoofdstad:

Cairo

Tijdsverschil:

0-1 uur later

Beste reistijd:

Maart t/m November

Staatshoofd:

Abdul Fattah al-Sisi

Voertaal:

Arabisch, maar men spreekt ook Engels

Nationale feestdag:

23 juli (dag van de revolutie van 1952)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Egyptische Pond (EGP of LE).

Visum:

Bij aankomst ter plaatse dien je een visum aan te schaffen. Circa $25. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen door GGD.

Elektriciteit:

Standaard 220V/50Hz (Tip:neem verdeelstekker mee voor duiklampen e.d.)