Red Sea Diving Safari - Wadi Lahami

Onze mening
bulletOngelimiteerd bootduiken
bulletOngedwongen sfeer
bulletVer van de bewoonde wereld vandaan
De duikvakantie
bulletMeest zuidelijke duikbasis in Egypte
bulletAvontuurlijk duiken vanaf een zodiac
bulletOp basis van soft All-inclusive

Ligging

Deze ecolodge ligt op 400 kilometer ten zuiden van Hurghada in de Wadi Lahami Baai. Een aanrader voor duikers die niet al te veel waarde hechten aan luxe en comfort! Deze ecolodge ligt prachtig in de baai van Wadi Lahami en is de meest zuidelijke duikbasis in Egypte. Transfer vaanf de luchthaven Marsa Alam is ca. 2u 15 min.

Red Sea Diving Safari - Wadi Lahami

Ecolodge Wadi Lahami is een perfecte locatie voor de avontuurlijke duiker die de meest ongerepte riffen in de zuidelijke Rode Zee wil verkennen. Aanbevolen is een minimum van 20 gelogde duiken te hebben en recentelijk te hebben gedoken (maximaal 6 maanden geleden), anders kan het zijn dat er een opfrissingsduik nodig wordt geacht. Red Sea Diving Safari is één van de eerste organisaties met officiële toestemming om het diepe zuiden van de Egyptische Rode Zee te verkennen.
Het onderwaterleven is overweldigend! Grote vissen zoals tonijn, roggen, baarzen en haaien zijn regelmatige bezoekers van de riffen bij Wadi Lahami. De 'hard corals' van Fury Shoal worden door kenners tot de mooiste van de wereld gerekend. In juli en augustus staat de locatie ook bekend om het vogels spotten in de naastgelegen mangrove. Dus na je duiken heb je nog meer mooie natuur te bewonderen.

Wadi Lahami heeft in de winter van 2018/2019 een uitgebreide renovatie ondergaan. Er is een uitgebreid restaurantterras gecreëerd met nieuwe schaduw en semi-afgesloten ruimte voor het serveren van maaltijden, samen met een nieuw ingerichte en uitgebreide keuken. De diveshades zijn volledig herbouwd met de nieuwe stijl van het hoofdgebouw. De chalets werden onderhouden en het gebied eromheen was volledig opnieuw betegeld. In juli hebben ze een nieuwe generator en elektriciteitskabels geïnstalleerd waarmee ze airconditioning in alle chalets in Wadi Lahami kunnen installeren. De nieuwe generator is geïnstalleerd in een nieuwe ruimte weg van de gasten om lawaai en hinder te verminderen. Ook hebben ze twee nieuwe speedboten in Wadi Lahami met ladders en twee 100 motoren (4-takt), die stiller en milieuvriendelijker zijn, en ze werken momenteel aan het installeren van ladders en zonnewering op alle zodiacs om het comfort van de zodiacs te verbeteren.

Verblijf

In Wadi Lahami zijn 25 tenten, 10 royal tents en 16 chalets. De tenten hebben allen electrische verlichting en gedeelde faciliteiten in een stenen bijgebouw. Er zijn 10 Royal tents die veel groter zijn dan de gewone tenten. 5 Royal tents hebben twee aparte bedden en de anderen vijf hebben 1 groot bed. Royal tents hebben ook een ventilator, koelkastje, 2 grote zitzakken en een muggennet. De chalets hebben een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van een airco. Door de traditionele bouw met rond dak blijft het binnen koel. Alleen de chalets hebben handdoeken.

Faciliteiten

• Internet: vraag bij de receptie naar de mogelijkheden
• Gratis gebruik van een kluisje bij de receptie, als je in een tent verblijft.
• Omdat het water uit de kraan in Egypte voor ons niet drinkbaar is, worden er veel flessen mineraal water verbruikt. Red Sea Diving Safari probeert de enorme afvalberg van deze plastic flessen tegen te gaan door de gasten te stimuleren een koelfles aan te schaffen voor € 5,- die door de gasten gratis bijgevuld kan worden op verschillende punten in de village. Wil je dit niet dan krijg je 1 gratis plastic fles mineraal water die je ook gratis kunt bijvullen. Wil je extra plastic flessen, dan zal je die moeten kopen.

Verzorging

In de centraal gelegen zitruimte, die door schaduw is omgeven, worden de maaltijden gebruikt. Er is een vast menu en er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met maaltijdwensen. De lunch en het diner worden in principe elke dag uitgeserveerd, tenzij het heel erg druk is, dan wordt het in buffetvorm geserveerd. Het ontbijt is altijd in buffetvorm.

Tijdens de ochtendduiktrips wordt koffie, thee, water en cake tussen de duiken in, aan boord van de zodiac genuttigd. De reis wordt geboekt op basis van all-inclusive: overnachtingen, 3 maaltijden per dag, koffie, thee en frisdrank zijn bij de prijs inbegrepen (excl. alcoholische drankjes).

Excursies

Op de locatie zelf:
• SCUBA Diving
• Snorkeling
• Bird Watching
• Beach Volleyball
• Kite surfing

Buiten de locatie:
• Desert Excursions (horse/camel/car)

*Kosten ter plaatse te voldoen

Reistijd

De beste reistijd voor Egypte is maart t/m november. Houd in juli en augustus er wel rekening mee dat het er extreem warm kan zijn. In maart en november kan er weer meer wind staan.

Long Stay Offer

Verblijf 4 weken of langer en ontvang 30% korting op je verblijf en duiken. Vraag ons naar de informatie.

VideoFAQ duikvakantie Red Sea Diving Safari Wadi Lahami in Egypte

bullet Waar ligt Red Sea Diving Safari Wadi Lahami?
Aan de rand van de woestijn, direct aan de ongerepte kust van de Zuidelijke Rode Zee ligt een geweldige ecolodge voor jouw duikreis in Egypte. Red Sea Diving Safari Wadi Lahami is een duikersparadijs voor iedereen die van complete rust en ongerepte koraalriffen houdt. Vanaf de luchthaven in Marsa Alam duurt de transfer 2 uur over indrukwekkende woestijnwegen. Indrukwekkende natuurfenomenen zijn vlakbij, zoals de mangrove en een geweldig huisrif. De duikplaatsen op de Fury Shoal riffen zijn goed bereikbaar per boot.

bullet Waarom bij Red Sea Diving Safari Wadi Lahami op duikvakantie?
Een duikvakantie in Egypte bij dit ecoresort is een geweldige ervaring voor elke duiker. Ervaar de meest ongerepte koraalriffen vol leven in de Rode Zee. Op het huisrif kan je ongelimiteerd duiken en genieten. De legendarische Fury Shoals zijn vlakbij. Op het prachtige strand kan je na een duik ontspannen en sporten. In de nabij gelegen mangrove kan je vogels spotten. De lodge is van alle gemakken voorzien en in 2019 volledig gerenoveerd.

bullet Wat kost een verblijf bij Red Sea Diving Safari Wadi Lahami?
Vraag voor jouw rustige en ongerepte duikvakantie in Egypte een vrijblijvende offerte aan. Aan de hand van jouw wensen en jouw budget stellen wij jouw droomreis samen naar Red Sea Diving Safari Wadi Lahami. Geniet met volle teugen van jouw droomduikvakantie in het zuiden van Egypte!

bullet Welke Red Sea Diving Safari past het beste bij mijn duikvakantie?
In het zuiden van Egypte liggen drie geweldige ecolodges van Red Sea Diving Safari. Alle resorts liggen in de woestijn, aan de voet van de Rode Zee. Ze verschillen onderling vanwege de afstand van Marsa Alam en beroemde duiklocaties. Je verlangen naar rust, unieke duiken en jouw wensen bepalen welke ecolodge het beste bij jouw duikvakantie in Egypte past. Wil je meer weten? Bezoek onze website, stuur een e-mail naar info@divingholidays.nl of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Boek je duikvakantie Red Sea Diving Safari Wadi Lahami bij Diving Holidays, specialist in duikreizen wereldwijd. Bekijk hier ons uitgebreide duikaanbod.

Red Sea Diving Safari - Wadi Lahami

De Red Sea Diving Safari is een ideaal verblijf voor duikers die het maximale aantal duiken uit hun duikvakantie willen halen! Je moet vroeg uit de veren want om 7:00 uur vertrek je al voor de eerste duik. Per dag maak je 4 zodiac-duiken: in de ochtend 2 begeleide duiken op de prachtige riffen van o.a. Fury Shoal, tussen deze 2 duiken in blijf je aan boord van de zodiac.

Er wordt koffie, thee, water en cake meegenomen om deze opppervlakte interval aangenaam door te komen. 's Middags maak je een onbegeleide duik op het huisrif. De laatste en vierde duik is een onbegeleide nachtduik op het huisrif. Om op het huisrif te komen wordt er ook gebruik gemaakt van de zodiac.

Er zijn spoelbakken en droogrekken aanwezig voor je uitrusting en aan de waterkant zijn douches om jezelf af te spoelen. Sinds kort zijn er in Wadi Lahami ook opleidings mogelijkheden. Let op: niet alle duiken zijn begeleid, je dient een redelijke duikervaring te hebben en zelfstandig te kunnen duiken.

Duikpakket

Guided Package
Je kunt bij Wadi Lahami tot wel vier duiken per dag maken! Drie duiken maak je onder leiding van een gids op de beroemde Fury Shoals en je kunt 's avonds nog zelfstandig een nachtduik maken. Alle duikstekken zijn bereikbaar speedboot. Alle duiken zijn in Zone 1 en 2. Duiken in Zone 3 kunnen lokaal, tegen betaling, worden bijgeboekt.

Zone A:
Ras Bonny
Habili Gazella
Torfa
Habili Daisy
Shabrour South

Zone B:
Lahami North
Lahami South
Bells
Abu Galawa Big
Abu Galawa Small
Dominique
Iny
Mini
Bloemen
Claudia
Iron Garden

Zone 3:
Maksour
Malahi
Sataya (Dolphin reef)

Tegen betaling lokaal bij te boeken. Het is afhankelijk van de weersomstandigheden en deelname of deze duiken gemaakt kunnen worden.

Duikgebied

De duikgebieden van Wadi Lahami zijn onderverdeeld in 3 zones. De 2 ochtendduiken worden gemaakt in zone 2, ongeveer 30-45 minuten varen op de zodiac. Dit kan, afhankelijk van de omstandigheden fysiek inspannend zijn. Tussen de eerste 2 duiken blijf je op de boot. De middagduik vindt plaats in zone 1, dichterbij het resort. De nachtduik wordt in het begin van de avond gemaakt op het huisrif voor het resort, ook deze duik wordt met de zodiac gedaan. Duiken in zone 3 valt niet onder het standaard duikpakket en hiervoor zal een toeslag worden gevraagd, daar valt o.a. de snorkeltrip naar de dolfijnen van Satayah onder. Het is niet mogelijk om een duikdag op te splitsen. Tevens is het duikpakket van 5 dagen op 5 dagen achtereenvolgend geldig.

We kunnen het inmiddels uit ervaring zeggen: het is het absoluut waard om naar deze zeer zuidelijke plek aan de Rode Zee af te reizen! Zoek je rust, eenvoud, ongerepte duikstekken, een fascinerend onderwaterleven en een gezellige duikersplaats, dan is Wadi Lahami the place to be!

Mini Safari Trips
De Red Sea Diving Safari biedt met de R/V Amr Ali Red Sea Defender safari trips aan vanuit de accommodatie. Een week van 7 nachten is inclusief 5 nachten aan land en 2 nachten aan boord, met 3 dagen duiken vanaf land en 3 dagen mini safari. Vraag ons naar de prijzen en de datums voor deze prachtige combinatie.

Wateren

Egypte heeft een woestijnklimaat, wat inhoudt dat het in de winter kouder is. Van december - februari raden we je aan om een sweater of fleece jack mee te nemen. Comfortabel voor op de boot en 's avonds. De watertemperatuur varieert van 21 tot 28 graden. Het zicht is gemiddeld zo'n 30 meter. Wat wil je als duiker nog meer!

Faciliteiten

• 12 liter DIN en INT tanks (Nitrox en 15 liter op aanvraag en tegen betaling)
• Eigen locker voor je duikspullen
• Buitendouches en omkleedruimtes
• Ophangmogelijkheden voor duikpakken en schoentjes
• Spoelbakken voor al het duikmateriaal
• Watertap voor vers drinkwater
• Gevonden voorwerpen box

Verplicht

De volgende items zijn verplicht bij de Red Sea Diving Safari:
• indien nodig: oriëntatieduik bij aanvang van de duikvakantie
• octopus
• decoboei (zeer aan te raden!)
• duikcomputer

Verder dien je een checkdive te doen indien nodig en het meenemen van een decoboei wordt ten zeerste aangeraden. Heb je er zelf geeneen, dan kan je deze ter plaatse huren.

Overig

Voor elke duiker wordt ter plekke een klein bedrag in rekening gebracht voor de ‘decoverzekering', deze verzekering is 28 dagen geldig. Duikmaterialen zijn te huur in Marsa Shagra maar er is beperkte beschikbaarheid. Dus geef bij je boeking al je wensen door aan onze reserveringsafdeling. Ook duiken met Nitrox behoort tot de mogelijkheden voor een paar euro per tank. Graag van tevoren even aan ons doorgeven.

Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Duikcentrum
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Tent
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Tent
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Royal Tent
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Royal Tent
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Restaurant
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Chalet
Red Sea Diving Safari / Wadi Lahami - Chalet

Scroll en bekijk alle informatie:
▼ Corona voorwaarden "Reisgarantie"
▼ Aanbiedingen indien aanwezig
▼ Data en prijzen
▼ Duikpakketten
▼ Inclusief in de reissom
▼ Exclusief in de reissom

Corona voorwaarden - REISGARANTIE
Om weer een mooie duikreis te kunnen plannen hebben wij een Reisgarantie voor onze reizigers opgesteld. Gaat je geplande duikvakantie niet door, in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood, door COVID-19, dan bieden wij deze garantie op de meeste bestemmingen. Klik op de link voor alle informatie over de garantie van Diving Holidays of bel of mail ons voor meer informatie.
Link naar Reisgarantie
Diving Holidays Reisgarantie
Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
3 dagen duiken met 2 duiken op de Fury Shoals per RIB + 1 middag en 1 nachtduik op lokale riffen per RIB
28-10-2021 t/m 31-10-2021
€219
01-11-2021 t/m 31-12-2022
€219
5 dagen duiken met 2 duiken op de Fury Shoals per RIB + 1 middag en 1 nachtduik op lokale riffen per RIB
28-10-2021 t/m 31-10-2021
€290
01-11-2021 t/m 31-12-2022
€290
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Marsa Alam v.v.
• Handbagage
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer luchthaven – resort
• Verblijf op basis van all inclusive
• All Inclusive is inclusief softdrinks/koffie/thee en mineraalwater
• All Inclusive is exclusief alcoholische dranken
Exclusief in de reissom
• Alcoholische drankjes
• Visum Egypte bij aankomst (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Diverse duikopleidingen mogelijk!
• Groepskortingen op aanvraag
• Bijdrage recompressiekamer € 7,00 per verblijf per persoon (vrijwillig lokaal te voldoen)
• Huur duikuitrusting complete set met computer € 35,00 per dag (lokaal te voldoen)
• Nitrox €2,00 per tank (lokaal te voldoen)
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon
8,3
Hans Hoekstra, Heiloo
Reisdatum: 31-10-2019
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Rustig resort met vriendelijk, behulpzaam personeel.
Lekker eten
'
Cinzia and Bruno , Amsterdam
Reisdatum: 06-06-2019
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Wadi Lahami is a very relaxing and tranquil place to relax and unwind! I hope it will stay like that. '
Verspuij, Purmerbuurt
Reisdatum: 02-03-2019
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Onbeschrijflijk mooie dive-sites met een krankzinnige diversiteit aan leven.
Mind-blowing.'
John Jakobs, Sevenum
Reisdatum: 31-07-2018
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Eenvoudig basic duikkamp met goede voorzieningen en uitermate vriendelijk team dat daar werkt. Duikgidsen met passie.'
F. Stahl
Reisdatum: 27-04-2017
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Het eten was zeer karig. Er was geen keuze en de kwaliteit was ondermaats.'
Hans Hoekstra, Heiloo
Reisdatum: 01-11-2019
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Je moet wel altijd met de rib naar de duikstekken. Iets om rekening mee te houden vooral met wat meer wind en golven.'
Cinzia and Bruno , Amsterdam
Reisdatum: 07-06-2019
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'The dives are simply amazing!'
John Jakobs, Sevenum
Reisdatum: 01-08-2018
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Duiken op de "klok", opstaan ontbijt in de zodiak, 8 uur eerste duik, strak programma maar wel heel mooi. geweldige nachtduik met gids gemaakt bij Daisy (aanrader)'
Jurgen Memelink, Amsterdam
Reisdatum: 01-01-2017
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Was prima. Heerlijk gedoken! '
Harrie Janssen, Brunssum
Reisdatum: 23-10-2016
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
DUIKCENTRUM 'Zodiac kapiteins super bekwaam. Duikgidsen kennen de stekken en zijn zeer behulpzaam.'