Offerte duikvakantie

Red Sea Diving Safari - Nakari Village

Duikreizen Red Sea Diving Safari Marsa Nakari


Marsa Alam , Egypte

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam - Marsa Alam v.v
• Alleen handbagage inbegrepen
• Ruimbagage tegen betaling bij te boeken
• Ontvangst op de luchthaven
• Retour transfers luchthaven – hotel
• Verblijf op basis van all inclusive
• All inclusive is inclusief softdrinks/koffie/thee en mineraalwater
• All inclusive is exclusief alcoholische dranken

v.a.€541,- p.p.

Gesloten

Marsa Nakari is gesloten in de maanden januari, febuari en maart 2018, tenzij er voldoende boekingen zijn.
Inmiddels zijn ze geopend van 18 - 31 januari en 1 - 31 maart wegens voldoende boekingen.
________________________________________________

Ligging

Al meer dan tien jaar is Red Sea Diving Safari DE plek voor duikers die ongelimiteerd willen duiken. De sfeer is uniek te noemen! Ver weg van de bewoonde wereld in het zuidelijke deel van de Egyptische Rode zee, maak je schitterende duiken en geniet je van de rust en de eenvoud van de woestijn. Transfer luchthaven Marsa Alam: ca. 75 min.

Accommodatie

Marsa Nakari, 18 kilometer ten zuiden van Marsa Alam, is het kleinere broertje van Marsa Shagra. Met een prachtig huisrif en een aantal wat verder gelegen duikstekken kun je hier een heerlijke duikvakantie hebben.

Je bent verzekerd van een bijzonder verblijf in de woestijn, een uitstekende sfeer, professionele begeleiding en zeer mooie duiken. Je verblijft hier op basis van all-inclusive (exclusief alcohol). Er is een soort cafetaria waar je 's avonds spannende duikavonturen deelt en geniet van de sterrenhemel.

Faciliteiten

In totaal zijn er in Marsa Nakari 20 tenten, allen voorzien van twee 1 persoonsbedden en een klein kastje. In de tenten is electriciteit voor de lichtvoorziening en het opladen van lampen. Een goede zaklantaarn is echter geen overbodige luxe! Je maakt gebruik van de gezamenlijke toilet en doucheruimte.
Ook zijn er 10 tenten ingericht als Royal Tents, deze zijn veel groter dan de gewone tenten en hebben zelfs een klein zithoekje. In deze tenten staat een 2 losse bedden. Ongeveer 3 Royal Tents hebben een groot 2-persoonsbed. Reserveer dus op tijd via ons.

De 6 hutten bieden iets meer comfort, deze stenen bungalows in de traditionele bouw met rond dak, zijn ook voorzien van twee 1 persoonsbedden. Ook hier maak je gebruik van gezamenlijke douches en toiletten in een bijgebouw.

De 26 Chalets hebben het meeste comfort. Deze stenen Chalets hebben een eigen badkamer met warm en koud water, een fan en een terras met een zitje. De faciliteiten zijn vergelijkbaar met een hotel. Alleen in de chalets zijn er handdoeken aanwezig. 20 Chalets zijn voorzien van airconditioning.

All-in

De Red Sea Diving Safari is op all-inclusive basis: overnachtingen, drie maaltijden per dag, cake in de namiddag en koffie, thee en frisdrank zijn bij de prijs inbegrepen (excl. Alcoholische drankjes). vanaf 10 gasten worden de maaltijden in buffetvorm geserveerd in het ruime stenen restaurant.

Tegenover Ecolodge Marsa Shagra, op ca 30 minuten rijden, is een decotank om de veiligheid van alle duikers te waarborgen. Hiervoor rekent men ter plekke € 7,- per duiker.

Red Sea Diving Safari probeert het vele plastic restafval tegen te gaan en geeft elke gast 1 gratis plastic fles die je gedurende je gehele verblijf kunt bijvullen.

Long Stay Offer

Verblijf 4 weken of langer en ontvang 30% korting op je verblijf en duiken. Vraag ons naar de informatie.

Video

Foto's

Red Sea Diving Safari, Marsa Nakari

De Red Sea Diving Safari is een ideaal verblijf voor duikers die het maximale aantal duiken uit hun duikvakantie willen halen en ongelimiteerd onder water willen zijn!

Onbeperkt toegang tot de huisriffen geeft je de mogelijkheid om op ieder willekeurig moment, tussen 6 uur ’s ochtends en 10 uur ‘s avonds te gaan duiken. Je kunt direct voor het ecolodge het water inlopen of je laat je met een zodiac wat verder weg brengen.

Duikpakketten

Standard Diving Package
Het duikpakket omvat 5 dagen ongelimiteerd kantduiken (incl. fles, lucht, lood) en 2 begeleide duiken op het huisrif op de 1e dag indien gewenst.

Guided Package
Het duikpakket bestaat uit: 5 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif met op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif + 8 credits voor een begeleide duik in Zone A, B, C of een speciale trip. Zone A is 1 credit, Zone B is 2 credits, Zone C is 3 credits en de specials trips zijn 4 credits excl. de Marine Park fee (ca. EUR 15,-).

Zone A:
Marsa Nakari housereef
Marsa Shagra housereef
Marsa Abu Dabab
Marsa Egla
Marsa Samadai
Ras Samadai
Marsa el Foukery
Marsa Assalai

Lokaal bij te boeken voor: € 11,00 per duik. Of 1 credit indien begeleide duiken pakket vooraf is geboekt. Minimaal aantal deelnemers is 6 duikers.

Zone B:
Ras Tondabo
Shaab Nakari
Habili Nakari
Habili Dori

Lokaal bij te boeken voor: € 17,00 per duik. Of 2 credits indien begeleide duiken pakket vooraf is geboekt. Minimaal aantal deelnemers is 6 duikers.

Zone C:
Elphinstone (Shaab Shagra)
Habili el Ghadeer
Wadi el Gemal
Shallaneat

Lokaal bij te boeken voor: € 28,00 per persoon per duik en € 55,00 voor 2 duiken. Of 3 credits indien begeleide duiken pakket vooraf is geboekt. Minimaal aantal deelnemers is 4 duikers. Brevettering: minimaal Advanced Open Water Diver of 2 sterren CMAS zijn en 50 gelogde duiken

Speciale dagtrips

Je kunt voor € 55,- per persoon naar Sha'ab Samadai (Dolphin House), waar bijna altijd dolfijnen te vinden zijn.
Dit is inclusief 2 duiken, snorkelen, lunch aan boord en marine park fee. Dolphin House is een populaire en bekende duikstek van Marsa Alam. Het is een offshore rif met een lagune waar een hele groep dolfijnen leven. Het is ook mogelijk om met ze te zwemmen en te snorkelen. Het is echt een van de weinige plaatsen in de wereld waar je ze zo fijn kunt ontmoeten. Lokaal bij te boeken.

Tegen een bijbetaling van € 25,- maak je 2 wrakduiken op de Abo Ghusoon. Het minimum aantal deelnemers is 8. Je krijgt ook een lunch op de locatie. Dit is een wrakduik met een vrachtschip genaamd de Hamada, die het rif raakte en bijna 15 jaar geleden zonk. Het wrak is bedekt met zachte koralen en ligt tussen de 5 en 18 meter diepte. Lokaal bij te boeken.

Verplicht

De volgende items zijn verplicht bij de Red Sea Diving Safari:

• oriëntatieduik bij aanvang van de duikvakantie
• octopus
• decoboei
• duikcomputer

Foto's

Op slechts 5 uur vliegen van Nederland bevindt zich een schitterend duikparadijs: Egypte. Prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke duikvakantie. Uit het grote aanbod van hotels en duikscholen heeft Diving Holidays een selectie gemaakt op basis van kwaliteit en sfeer.

Over Egypte

In Hurghada en El Gouna zijn de meest toeristische activiteiten en talrijke excursiemogelijkheden.
Sharm el Sheik is weliswaar toeristisch, maar is een prima uitvalbasis voor duiken in het Marine Park van Ras Mohammed en de Thistlegorm. Voel je meer voor kleinere dorpjes kies dan voor Dahab , Safaga of El Quseir .
De meest ongerepte duikgebieden vind je in het verre zuiden bij Marsa Alam of Hamata .

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. De watertemperatuur is gemiddeld een heerlijke 27 graden. Je kunt, afhankelijk van de plek, kiezen voor bootduiken of kantduiken. Kies je voor bootduiken, dan verblijf je de gehele dag op zee. Aan boord wordt er een lunch bereid. Na je tweede duik keer je weer terug naar vaste wal. Wanneer je een duikopleiding gaat doen, dan zullen de eerste 5 duiken in een ondiep, beschermd deel van de zee zijn, of in het zwembad. De 4 buitenwater-duiken doe je vanaf de boot of de kant.

Onze ervaren medewerkers helpen je graag bij het maken van een keuze.

Over de Duikervaring in Egypte

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. September en oktober behoren tot de topduikmaanden; de watertemperatuur is dan erg lekker en het land is niet meer zo heet als in de zomermaanden. In januari en december kan er rond de Rode Zee meer wind zijn, dit beïnvloedt het zicht en de golfslag. Elke duikschool heeft het recht om een checkduik van je te verlangen en vele duikscholen doen dit ook. De eventuele extra kosten hiervan voldoe je ter plaatse. Iedere duiker behoort in het bezit te zijn van een geldige medische keuring. Ook als je voor een opleiding kiest, dien je een keuringsbewijs te kunnen overleggen. Vraag hiervoor bij ons kantoor. In Sharm el Sheik, El Gouna en Safaga worden er veelal bootduiken aangeboden, waarbij je de gehele dag op zee verblijft en er twee duiken gemaakt worden. Tijdens het bootduiken wordt er, tegen betaling, een lunch geserveerd. In de namiddag keer je weer terug naar het hotel. Dahab kenmerkt zich door het kantduiken. Daar ga je met jeeps de kustlijn langs, steeds weer naar een andere locatie, waarvan de 'Blue Hole' een regelmatig bezochte plek is. De 'Red Sea Diving Safari' is het duikersparadijs voor de gevorderde duiker die veel wil kantduiken en een luxe verblijf van minder groot belang acht. In principe zijn het voornamelijk kantduiken, maar sinds kort zijn er ook mogelijkheden om enkele duiken te maken vanaf een boot. Dit kan alleen ter plaatse geregeld worden. Uniek zijn onze bestemmingen in El Quseir en Hamata. Daar bestaat de mogelijkheid tot zowel kant- als bootduiken.

Van april tot eind oktober is een duikpak van 3 tot 5 mm voldoende. Van november tot maart raden wij een 5 tot 7 mm duikpak aan. De keuze is afhankelijk van je lichaamsbouw en van hoeveel duiken je per dag wilt gaan maken. Bovendien biedt een duikpak je bescherming tegen mogelijke schaafwonden van het koraal. De door ons geselecteerde duikscholen hebben allen voldoende uitrustingen in de verhuur. Alleen de 'Red Sea Diving Safari' heeft een beperktere uitrustingsvoorraad. Daarom is het aanbevolen vanuit Nederland duikapparatuur mee te nemen of deze vooraf reeds door ons te laten reserveren.

* De meeste duikscholen in Egypte vragen een bijdrage van € 1,- per persoon per duikdag voor onderhoud van de recompressiekamer, deze toeslag dien je ter plaatse te voldoen.
* Voor het Ras Mohammed Marine Park wordt entreegeld gevraagd, dit bedraagt € 5,- en dien je ook ter plaatse te voldoen.

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Alcoholische drankjes
• Visum Egypte bij aankomst (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Recompressiekamer bijdrage €7,- per duiker per verblijf, ter plaatse te voldoen.
• Reis en/of annuleringsverzekeringen
• Alleen handbagage inbegrepen
• Ruimbagage tegen betaling bij te boeken

Duikpakketten

5 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1
26-04-2018 t/m 31-05-2018 € 150
01-06-2018 t/m 31-08-2018 € 127
01-09-2018 t/m 31-03-2019 € 150
5 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1 + 8 credits voor begeleide duiken
26-04-2018 t/m 31-05-2018 € 219
01-06-2018 t/m 31-08-2018 € 190
01-09-2018 t/m 31-03-2019 € 219
8 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1 + 14 credits voor begeleide duiken
26-04-2018 t/m 31-05-2018 € 350
01-06-2018 t/m 31-08-2018 € 304
01-09-2018 t/m 31-03-2019 € 350
10 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1 + 18 credits voor begeleide duiken
26-04-2018 t/m 31-05-2018 € 437
01-06-2018 t/m 31-08-2018 € 380
01-09-2018 t/m 31-03-2019 € 437
Beginners cursus, Openwater opleiding PADI
26-04-2018 t/m 31-03-2019 € 288

Conny van der Poll, Rijswijk

'Prima plek om te duiken en de mensen zijn zeer gastvrij. '

23-05-2017

Egypte

Hoofdstad:

Cairo

Tijdsverschil:

0-1 uur later

Beste reistijd:

Maart t/m November

Staatshoofd:

Abdul Fattah al-Sisi

Voertaal:

Arabisch, maar men spreekt ook Engels

Nationale feestdag:

23 juli (dag van de revolutie van 1952)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Egyptische Pond (EGP of LE).

Visum:

Bij aankomst ter plaatse dien je een visum aan te schaffen. Circa $25. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen door GGD.

Elektriciteit:

Standaard 220V/50Hz (Tip:neem verdeelstekker mee voor duiklampen e.d.)