Red Sea Diving Safari - Marsa Nakari Village

Onze mening
bulletOngelimiteerd kantduiken
bulletOngedwongen sfeer
bulletVan de bewoonde wereld vandaan
De duikvakantie
bulletRuim opgezette eco lodge voor duikers
bulletHet kleine zusje van Marsa Shagra
bulletOp basis van soft All-inclusive

Ligging

Al jaren is Marsa Nakari, Red Sea Diving Safari, DE plek voor duikers die ongelimiteerd willen duiken. De sfeer is uniek te noemen! Ver weg van de bewoonde wereld in het zuidelijke deel van de Egyptische Rode zee, maak je schitterende duiken en geniet je van de rust en de eenvoud van de woestijn. De transfer vanaf de luchthaven Marsa Alam naar Marsa Nakari is ongeveer 75 min met auto of minivan.

Red Sea Diving Safari - Marsa Nakari

Marsa Nakari, 18 kilometer ten zuiden van Marsa Alam, is het kleinere zusje van Marsa Shagra. Met een prachtig huisrif en een aantal wat verder gelegen duikstekken kun je hier een heerlijke duikvakantie hebben. Je bent verzekerd van een bijzonder verblijf in de woestijn, een uitstekende sfeer, professionele begeleiding en zeer mooie duiken. Je verblijft hier op basis van all-inclusive (exclusief alcohol). Er is een soort cafetaria waar je 's avonds spannende duikavonturen deelt en geniet van de sterrenhemel.

Verblijf

In totaal zijn er in Marsa Nakari 28 tenten, allen voorzien van twee 1 persoonsbedden en een klein kastje. In de tenten is electriciteit voor de lichtvoorziening en het opladen van lampen. Een goede zaklantaarn is echter geen overbodige luxe! Je maakt gebruik van de gezamenlijke toilet en doucheruimte.
Ook zijn er 8 tenten ingericht als Royal Tents, deze zijn veel groter dan de gewone tenten en hebben zelfs een klein zithoekje. In deze tenten staat een 2 losse bedden. Ongeveer 3 Royal Tents hebben een groot 2-persoonsbed. Reserveer dus op tijd via ons.

De 8 hutten bieden iets meer comfort, deze stenen bungalows in de traditionele bouw met rond dak, zijn ook voorzien van twee 1 persoonsbedden. Ook hier maak je gebruik van gezamenlijke douches en toiletten in een bijgebouw.

De 43 Deluxe Chalets hebben het meeste comfort. Deze stenen Deluxe Chalets hebben een eigen badkamer met warm en koud water, een fan, airconditioning en een terras met een zitje. De faciliteiten zijn vergelijkbaar met een hotel. Alleen in de chalets zijn er handdoeken aanwezig.

Faciliteiten

• ATM dichtbij
• Internet: vraag bij de receptie naar de mogelijkheden
• Gratis gebruik van een kluisje bij de receptie.
• Omdat het water uit de kraan in Egypte voor ons niet drinkbaar is, worden er veel flessen mineraal water verbruikt. Red Sea Diving Safari probeert de enorme afvalberg van deze plastic flessen tegen te gaan door de gasten te stimuleren een koelfles aan te schaffen voor € 5,- die door de gasten gratis bijgevuld kan worden op verschillende punten in de village. Wil je dit niet dan krijg je 1 gratis plastic fles mineraal water die je ook gratis kunt bijvullen. Wil je extra plastic flessen, dan zal je die moeten kopen.
• Tegenover Marsa Shagra, op ca 30 minuten rijden, is een decotank om de veiligheid van alle duikers te waarborgen. Hiervoor rekent men ter plaatsev € 7,- per duiker.

Verzorging

De Red Sea Diving Safari is op soft all-inclusive basis: overnachtingen, drie maaltijden per dag, cake in de namiddag en koffie, thee en frisdrank zijn bij de prijs inbegrepen (excl. Alcoholische drankjes). vanaf 10 gasten worden de maaltijden in buffetvorm geserveerd in het ruime stenen restaurant.

Excursies

Op de locatie zelf:
• SCUBA Diving
• Snorkeling
• Beach Volleyball
• Football field
• Massage

Buiten de locatie:
• Qulaan
• Beach buggy
• Wadi el Gemal National Park
• Astronomy Tour
• Shalateen Camel Market
• Desert Excursions (horse/camel/car)

*Kosten ter plaatse te voldoen

Reistijd

De beste reistijd voor Egypte is maart t/m november. Houd in juli en augustus er wel rekening mee dat het er extreem warm kan zijn. In maart en november kan er weer meer wind staan.

Long Stay Offer

Verblijf 4 weken of langer en ontvang 30% korting op je verblijf en duiken. Vraag ons naar de informatie.

Video

FAQ duikvakantie Red Sea Diving Safari Marsa Nakari

bullet Waar ligt Red Sea Diving Safari Marsa Nakari?
Ben je op zoek naar een unieke duikvakantie in Egypte? Wil je rust en ongerepte koraalriffen? Dan is dit resort perfect. Direct aan de Rode Zee en in de woestijn ligt dit unieke village. Vanaf de luchthaven van Marsa Alam duurt de transfer 75 minuten. Voor de deur, in de Zuidelijke Rode Zee ligt een prachtig huisrif vol leven!

bullet Waarom bij Red Sea Diving Safari Marsa Nakari op duikvakantie?
Het resort heeft alles in huis waar een duiker naar zoekt. Je kan ongelimiteerd duiken op het mooiste huisrif in de zuidelijke Rode Zee. Of verken beroemde duikstekken als Elphinstone of Dolphin House. Na de duik kan je ontspannen aan het strand, tijdens een massage of in het cafetaria. Of plan een excursie naar de woestijn. Door de unieke ligging komen hier niet veel mensen. Je kan om deze reden genieten van rust zowel boven- als onderwater.

bullet Wat kost een verblijf bij Red Sea Diving Safari Marsa Nakari?
Dit resort heeft een passende accommodatie en duikpakket voor elk wensenpakket en budget. Wil je ongelimiteerd duiken onder de ideale omstandigheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij stellen een duikreis voor jouw samen.

bullet Welke Red Sea Diving Safari past het beste bij mijn duikvakantie?
In het zuiden van Egypte liggen drie geweldige ecolodges van Red Sea Diving Safari. Alle resorts liggen in de woestijn, aan de voet van de Rode Zee. Ze verschillen onderling vanwege de afstand van Marsa Alam en beroemde duiklocaties. Je verlangen naar rust, unieke duiken en jouw wensen bepalen welke ecolodge het beste bij jouw duikvakantie in Egypte past. Wil je meer weten? Bezoek onze website, stuur een e-mail naar info@divingholidays.nl of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Boek je duikvakantie Red Sea Diving Safari Marsa Nakari bij Diving Holidays, specialist in duikreizen wereldwijd. Bekijk hier ons uitgebreide duikaanbod.

Red Sea Diving Safari, Marsa Nakari

De Red Sea Diving Safari is een ideaal verblijf voor duikers die het maximale aantal duiken uit hun duikvakantie willen halen en ongelimiteerd onder water willen zijn!

Onbeperkt toegang tot de huisriffen geeft je de mogelijkheid om op ieder willekeurig moment, tussen 6 uur ’s ochtends en 10 uur ‘s avonds te gaan duiken. Je kunt direct voor het ecolodge het water inlopen of je laat je met een zodiac wat verder weg brengen.

Duikpakketten

Standard Diving Package
Het duikpakket omvat 5 dagen ongelimiteerd kantduiken (incl. fles, lucht, lood) en 2 begeleide duiken op het huisrif op de 1e dag indien gewenst.

Guided Package
Het duikpakket bestaat uit: 5 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif met op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif + 8 credits voor een begeleide duik in Zone A, B, C of een speciale trip. Zone A is 1 credit, Zone B is 2 credits, Zone C is 3 credits en de specials trips zijn 4 credits excl. de Marine Park fee (ca. EUR 15,-).

Zone A:
Marsa Nakari housereef
Marsa Shagra housereef
Marsa Abu Dabab
Marsa Egla
Marsa Samadai
Ras Samadai
Marsa el Foukery
Marsa Assalai

Lokaal bij te boeken voor: € 15,00 per duik. Of 1 credit indien begeleide duiken pakket vooraf is geboekt. Minimaal aantal deelnemers is 6 duikers.

Zone B:
Ras Tondabo
Shaab Nakari
Habili Nakari
Habili Dori

Lokaal bij te boeken voor: € 20,00 per duik. Of 2 credits indien begeleide duiken pakket vooraf is geboekt. Minimaal aantal deelnemers is 6 duikers.

Zone C:
Elphinstone (Shaab Shagra)
Habili el Ghadeer
Wadi el Gemal
Shallaneat

Lokaal bij te boeken voor: € 30,00 per persoon per duik en € 55,00 voor 2 duiken. Of 3 credits indien begeleide duiken pakket vooraf is geboekt. Minimaal aantal deelnemers is 4 duikers. Brevettering: minimaal Advanced Open Water Diver of 2 sterren CMAS zijn en 50 gelogde duiken

Speciale dagtrips

Je kunt voor € 55,- per persoon naar Sha'ab Samadai (Dolphin House), waar bijna altijd dolfijnen te vinden zijn.
Dit is inclusief 2 duiken, snorkelen, lunch aan boord en marine park fee. Dolphin House is een populaire en bekende duikstek van Marsa Alam. Het is een offshore rif met een lagune waar een hele groep dolfijnen leven. Het is ook mogelijk om met ze te zwemmen en te snorkelen. Het is echt een van de weinige plaatsen in de wereld waar je ze zo fijn kunt ontmoeten. Lokaal bij te boeken.

Tegen een bijbetaling van € 25,- maak je 2 wrakduiken op de Abo Ghusoon. Het minimum aantal deelnemers is 8. Je krijgt ook een lunch op de locatie. Dit is een wrakduik met een vrachtschip genaamd de Hamada, die het rif raakte en bijna 15 jaar geleden zonk. Het wrak is bedekt met zachte koralen en ligt tussen de 5 en 18 meter diepte. Lokaal bij te boeken.

Mini Safari Trips
De Red Sea Diving Safari biedt met de R/V Amr Ali Red Sea Defender safari trips aan vanuit de accommodatie. Een week van 7 nachten is inclusief 5 nachten aan land en 2 nachten aan boord, met 3 dagen duiken vanaf land en 3 dagen mini safari. Vraag ons naar de prijzen en de datums voor deze prachtige combinatie.

Wateren

Egypte heeft een woestijnklimaat, wat inhoudt dat het in de winter kouder is. Van december - februari raden we je aan om een sweater of fleece jack mee te nemen. Comfortabel voor op de boot en 's avonds. De watertemperatuur varieert van 21 tot 28 graden. Het zicht is gemiddeld zo'n 30 meter. Wat wil je als duiker nog meer!

Faciliteiten

• 12 liter DIN en INT tanks (Nitrox en 15 liter op aanvraag en tegen betaling)
• Eigen locker voor je duikspullen
• Buitendouches en omkleedruimtes
• Ophangmogelijkheden voor duikpakken en schoentjes
• Spoelbakken voor al het duikmateriaal
• Watertap voor vers drinkwater
• Whiteboard waarop je je duikplan noteert
• Gevonden voorwerpen box
• Buddy whiteboard (voor single duikers om een buddy te vinden)
• Marine life registratie bord

Verplicht

De volgende items zijn verplicht bij de Red Sea Diving Safari:

• oriëntatieduik bij aanvang van de duikvakantie
• octopus
• decoboei
• duikcomputer

Overige

Voor elke duiker wordt ter plekke een klein bedrag in rekening gebracht voor de ‘decoverzekering', deze verzekering is 28 dagen geldig. Duikmaterialen zijn te huur in Marsa Shagra maar er is beperkte beschikbaarheid. Dus geef bij je boeking al je wensen door aan onze reserveringsafdeling. Ook duiken met Nitrox behoort tot de mogelijkheden voor een paar euro per tank. Graag van tevoren even aan ons doorgeven.

Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Tent
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Tent
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Restaurant
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Tent
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Tent
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Hut
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Chalet
Red Sea Diving Safari / Marsa Nakari - Chalet

Scroll en bekijk alle informatie:
▼ Corona voorwaarden "Reisgarantie"
▼ Aanbiedingen indien aanwezig
▼ Data en prijzen
▼ Duikpakketten
▼ Inclusief in de reissom
▼ Exclusief in de reissom

Corona voorwaarden - REISGARANTIE
Om weer een mooie duikreis te kunnen plannen hebben wij een Reisgarantie voor onze reizigers opgesteld. Gaat je geplande duikvakantie niet door, in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood, door COVID-19, dan bieden wij deze garantie op de meeste bestemmingen. Klik op de link voor alle informatie over de garantie van Diving Holidays of bel of mail ons voor meer informatie.
Link naar Reisgarantie
Diving Holidays Reisgarantie
Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
5 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1
07-12-2021 t/m 31-12-2022
€189
5 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1 + 8 credits voor begeleide duiken
07-12-2021 t/m 31-12-2022
€283
Beginners cursus, Openwater opleiding PADI
07-12-2021 t/m 31-12-2022
€288
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Marsa Alam v.v
• Handbagage
• Ontvangst op de luchthaven
• Retour transfers luchthaven – hotel
• Verblijf op basis van all inclusive
• All inclusive is inclusief softdrinks/koffie/thee en mineraalwater
• All inclusive is exclusief alcoholische dranken
Exclusief in de reissom
• Alcoholische drankjes
• Visum Egypte bij aankomst (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Diverse duikopleidingen mogelijk!
• Groepskortingen op aanvraag
• Bijdrage recompressiekamer € 7,00 per verblijf per persoon (vrijwillig lokaal te voldoen)
• Huur duikuitrusting complete set met computer € 35,00 per dag (lokaal te voldoen)
• Nitrox 32% €2,00 per tank (lokaal te voldoen)
• 15 liter 21% € 3,00 per tank (lokaal te voldoen)
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon
8,7
Hans Hoekstra, Heiloo
Reisdatum: 03-11-2019
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Een wat groter resort dan Wadi Lahami, maar de plaatsing van de diverse locaties zoals café en restaurant zijn goed uitgekiend. Heerlijk eten. Door de wat grotere opzet dan Wadi Lahami wat meer keuze.'
Joost, Amsterdam
Reisdatum: 19-09-2019
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Marsa Nakari is little Marsa Shagra. Goed georganiseerd, rustig, mogelijkheden voor zeer interessante bootduiken met korte reisafstand. Uiterste vriendelijk behulpzaam en deskundig personeel, heerlijk eten, schone chalets. Het huisrif is simpel maar is erg lang om in echt helder water (Noord of Zuid) te komen, de baai zelf heeft erg vaak slecht zicht (milky). Vooral de zuidkant heeft wel mooie gangetjes met veel leven. Advies is vooral voor Zodiac-Zodiac of Zodiac shore te gaan, niet shore-shore. Vraag de zodiak-schipper om een drop bij de pillar met anemoonvissen en naar de glasvissen (30 meter)
Nachtduiken leken ons niet interessant omdat er geen zodiac nachtduiken zijn, en je in de milky (althans tijdens ons verblijf, eind september) baai moet blijven.'
Daniel en Nicolette, Drunen
Reisdatum: 07-09-2019
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Rustig en kleinschalig resort waar het heerlijk vertoeven is.'
Danielle, Amsterdam
Reisdatum: 25-10-2018
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Als je houdt van een huisrif vol plastic, weinig speciale en grote soorten, slecht management, erg slecht onderhouden accomodaties (Deluxe Chalets volkomen aftands, viezig en de hele dag 60-80dB herrie van generatoren, compressoren en nog meer), malle Italianen uit buurresorts en geldklopperij is dit resort zeer aan te bevelen. '
anoniem
Reisdatum: 14-04-2018
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Fijne accommdatie en het concept is erg goed hier. Ik verbleef in een chalet, omdat ik dan eigen sanitair heb. Eten erg goed en personeel zeer vriendelijk. '
Hans Hoekstra, Heiloo
Reisdatum: 04-11-2019
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Mogelijkheid om huisrif te beduiken en om wat verder weg te gaan met de rib. Klein nadeeltje met de rib: je betaalt gelijk voor twee duiken. En dan tikt het lekker aan als je dat wat vaker wilt doen.
Maar de wat verder liggende duikstekken zijn wel mooier en visrijker. '
Joost, Amsterdam
Reisdatum: 20-09-2019
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Arrangement beviel uitstekend, alles was zoals beloofd met uitstekende voorzieningen.
Aanrader voor wie wil duiken en duiken en duiken en verder rust en basaal maar prima comfort.'
Daniel en Nicolette, Drunen
Reisdatum: 08-09-2019
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Goed georganiseerd, het huisrif is mooi en de trips zijn ook goed geregeld.'
anoniem
Reisdatum: 15-04-2018
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Erg fijn duiken, tot wel 4 duiken per dag gemaakt op het fantastische huisrif. Af en toe mee met een dagtrip is ook heel erg leuk om samen met andere duikers te doen. '