Offerte duikvakantie
DH Nieuwsbrief

volg ons op:

Diving Holidays

Richard Holkade 14
2033 PZ Haarlem
Tel: 020 5218100
info@divingholidays.nl
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 10:00 tot 17:30
Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy

Malapascua Exotic Island Dive & Beach Resort

Duikreizen Malapascua Exotic Dive & Beach Resort


Malapascua , Filipijnen

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam/Düsseldorf – Cebu
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer luchthaven – resort
• Verblijf op basis van logies en ontbijt, halfpension of volpension
• Dagelijks vertrek

v.a.€1089,- p.p.

Ligging

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Cebu staat buiten je chauffeur al te wachten met een bordje met de namen. In ruim 3 uur ga je naar het meest noordelijke puntje van Cebu. Onderweg geniet je reeds van het overweldigende groene heuvellandschap, de dorpjes waar het een drukte van belang is, de typisch Filippijnse, vaak overvolle jeepneys en de tricycles, die kris kras overal tussendoor rijden.

Een traditionele banka-boot komt je vervolgens ophalen en na een boottochtje van ca. 35 minuten ben je gearriveerd op het witte strand van Malapascua. Het resort ligt direct aan dit witte zandstrand, omzoomd door palmbomen. Het leuke is, dat er ook twee dorpjes op het eiland zijn, waar je kennis kunt maken met het typisch Filippijnse eilandleven: de houten huisjes met als kostbaar bezit een varken in de tuin; de kinderen, die in uniform naar school lopen; de vele hanen, die worden gehouden voor de hanengevechten; kleine kioskjes met allerlei etenswaren; de vissers die naast hun boten, hun netten aan het maken zijn. Het eiland is slechts 2,5 km² groot en er zijn geen auto’s, slechts een paar fietsen en brommers. Stress en files zijn hier onbekende begrippen. Malapascua is Filippijnen puur!

Accommodatie

Direct aan het witte zandstrand, tussen de palmbomen, is het Malapascua Exotic Dive Resort gelegen. Het resort wordt gerund door het Nederlands/Filippijnse paar Dik en Cora de Boer. Zij zijn de pioniers, die het duiken met voshaaien op de duikkaart hebben gezet. Door de kleinschaligheid en de geweldig vriendelijke staff is er een heel goede, familiaire sfeer.

Verblijf

Er zijn in het totaal 30 kamers, allen in lokale stijl gebouwd met veel bamboe, riet en een solide stenen ondergrond.

8 Super deluxe kamers met 2 twee-persoons bedden.
16 Deluxe airco kamers met 2 losse bedden of een 2-persoons bed.
4 Beachfront deluxe airco kamers met 2-persoons bed.
2 Standaard airco kamers met 2 losse bedden.

Alle kamers hebben een badkamer met warm en koud water, een terras of balkon met eigen zitje.
Behalve de standaard kamers hebben alle kamers ook een koelkastje/minibar en satelliet tv.

Faciliteiten

Er is een eigen bar/restaurant, waar je na de duiken verhalen kunt uitwisselen en de vissen die je net hebt ontdekt kunt opzoeken in een van de vele duikboeken. Laat je tijdens happy hour eens verrassen door de heerlijke cocktails, die ze hier kunnen maken!
De vloer is van wit koraalzand, dus doe je schoenen meteen maar uit!

De eigenaar van Exotic is een echte culinaire lekkerbek en heeft voor een uitgebreide menukaart gezorgd.
De menukaart is een klein boekwerk met foto's van de gerechten en alles is werkelijk even lekker.
Naast Aziatische vis- of vlees- gerechten zijn er ook meer Europese getinte gerechten. Zeg maar van sushi tot bitterballen!
Het ontbijt is afhankelijk van het aantal gasten in buffetvorm of a la carte.
Ook voor een goede espresso of cappuccino ben je hier aan het juiste adres.

Boven het hoofdgebouw is een spa/massage ruimte, geniet hier van een heerlijk ontspannende massagebehandeling.
Wil je een keer mee naar de markt op Cebu Island? Geen probleem! Vraag even aan de receptie, wanneer er de inkopen gedaan worden en het wordt geregeld. Bij de receptie kun je ook je waardevolle spullen afgeven, welke dan in een safe bewaard worden. Om aan de wensen van de moderne reiziger tegemoet te komen, is er ook WIFI bij de receptie en het restaurant.

Voordeel voor vroege boekers bij Singapore Airlines

• Boek jouw reis minimaal 60 dagen voor vertrek en geniet van de laagste vluchttarieven.
Voordeel loopt op tot € 281,- per persoon.


-Boek je jouw vakantie binnen 60 dagen voor vertrek dan is je vluchttarief duurder, informeer bij ons naar de voor jou van toepassing zijnde toeslag.
-Het hoogseizoen is uitgesloten van dit tarief.
-Er zijn aangepaste (aan)betaling- en annuleringsvoorwaarden van toepassing, wij adviseren je een annuleringsverzekering af te sluiten.

________________________________________________

Foto's

Malapascua Divingcenter

Dik en Cora hebben Malapascua op de duikkaart gezet en hun tomeloze inzet en enthousiasme heeft er inmiddels toe geleid, dat er steeds meer duikplaatsen tot beschermd gebied worden verklaard. Malapascua is bij uitstek de plek, waar je diverse haaiensoorten kunt tegenkomen. De belangrijkste is wel de voshaai (thresher shark), die slechts op enkele plekken ter wereld voorkomt en door zijn zeer lange staartvin makkelijk herkenbaar is. Geen 100% garantie, maar wel een zeer grote kans. De ca. 25 duikplaatsen hebben in vergelijking met andere Filippijnse eilanden geen scholen vis, maar wel hele bijzondere en aparte vissen.

Alle duiken zijn bootduiken en worden begeleid door een divemaster. Per divemaster gaan er maximaal 6 duikers mee, afhankelijk van duikstek en niveau van de duikers. Er zijn 4 grote outrigger boten voor dagtrips en verre duikstekken. Alle boten hebben een toilet en aan boord is koffie, thee, water en fruit voor tussen de duiken. De 3 kleine boten worden gebruikt voor het huisrif en de nabij gelegen duikstekken.
Handdoeken voor op de boot kun je even bij de receptie vragen.

Monad Shoal is de duiklocatie bij Malapascua om de fascinerende voshaaien te spotten. Vroeg op, want de boot vertrek al om 05.00 uur. De vaartijd naar Monad Shoal is 25-30 minuten. Bij de eerste dagschemering duik je het water in en zak je af naar de top van het plateau op ongeveer 18 meter diepte. Er zijn verschillende cleaning stations waar de voshaaien overheen cirkelen voor de dagelijkse body scrub. De haaien, die erg verlegen zijn van aard, cirkelen soms op enkele meters afstand boven je. Ook worden er regelmatig adelaarsroggen en mantaroggen gespot. Bij het nabijgelegen Kemod Shoal worden soms grote scholen hamerhaaien gezien. De duik eindigt bijna standaard met een kleurrijke zonsopgang bij bovenkomst. Kun je de dag nog beter starten? Op dezelfde plek is er van juni tot december kans op manta’s en devilrays.

De duikplek bij Gato Island is het thuis van de pygmee zeepaardjes, spookfluitvissen, white-tip rifhaaien en diverse andere rifhaaien, maar hier wemelt het ook van het macroleven! Op North Point worden regelmatig mandarijnvisjes en zeepaardjes gezien.
Voor sommige duikstekken gelden Marine park fees, deze kunnen ter plaatse worden voldaan. Neem je tijdens de duik een onderwatercamera of videocamera mee, dan kan de Marine park fee hoger uitvallen.

Open water cursussen en advanced opleidingen worden gegeven volgens het Padi systeem. Nachtduiken, wrakduiken, nitrox specialty: alles behoort tot de mogelijkheden. Malapascua heeft meerdere duikstekken die enkel geschikt zijn voor gevorderde duikers, PADI Advanced of meer dan 50 gelogde duiken. Hieronder vallen o.a. Monad Shoal, Ubang Bato en het Dona Marilyn wrak.

Foto's

Filippijnen een top duikbestemming!

Als parels aan een ketting wordt de Filippijnse archipel gevormd door meer dan 7000 tropische eilanden. Slechts 2000 eilanden zijn bewoond en sommigen hebben zelfs nog geen naam! De Filipijnse bevolking is voor 95% katholiek en men spreekt goed Engels. De Filippini's met hun lach, charme en positieve instelling geven dit land een heerlijke atmosfeer. Wees welkom en geniet volop onder en boven water tijdens jouw duikvakantie.

Over de duikervaring

Kenmerkend voor de Filippijnen zijn met name de grote hoeveelheid aan kleurrijke, kleinere vissen en een prachtig macro onderwaterleven. Ontmoetingen met schildpadden, barakuda’s en een enkele haai ontbreken niet. Elk eiland heeft naast het prachtige tropische onderwaterleven ook zijn eigen extra duikkenmerken. Op Cebu vind je de mooiste koralen. Op Bohol wat meer grotere vissen. Terwijl Malapascua bekend staat om het duiken met voshaaien (thresher sharks) en meer de bijzondere en aparte vissen. Bij Mindoro vind je wrakken en kleurig macroleven. Doordat er rondom Apo eiland meer stroming is, vind je hier de meeste en ook grotere vissen. We raden je daarom dan ook aan een combinatiereis te maken van verschillende eilanden.
Hoogste tijd om de Filippijnen te gaan ontdekken met een fantastisch duikvakantie!

Foto's

Selecteer vluchten

 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen
• Milieu fee van 50 Pesos per persoon per verblijf, ter plaatse te voldoen
• Vertrekbelasting 550 Pesos, ter plaatse te voldoen
• Marine Park fees / Government tax: 150 Pesos per duiker per duikdag, ter plaatse te voldoen

Duikpakketten

10 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 259
10 bootduiken incl. duikmateriaal
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 311
10 bootduiken incl. fles/lucht/lood NITROX 32%
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 319
15 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 380
15 bootduiken incl. duikmateriaal
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 456
15 bootduiken incl. fles/lucht/lood NITROX 32%
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 469
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 496
20 bootduiken incl. duikmateriaal
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 595
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood NITROX 32%
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 612
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal, excl. examenkosten
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 439
Gevorderden cursus, Advanced Openwater opleiding PADI. Incl. duikmateriaal, excl. examenkosten
29-04-2017 t/m 31-12-2018 € 337

Hans Hoekstra, Heiloo

DUIKCENTRUM 'Heerlijke duiken gemaakt naar de meest prachtige riffen. Ontmoetingen met groot en klein leven. Van haaien tot pygmee zeepaardjes. Van Spaanse danseres tot lightning cuttlefish. In heerlijk warm water waarbij een 3mm pak ruim voldoende is.'

16-10-2016

Hans Hoekstra, Heiloo

'Keurige kamers die iedere dag schoongemaakt worden. Iedere dag een schone handdoek. Wat wil je nog meer. Het eten was prima. Simpel maar smaakvol ontbijt (eigen keuze), maar je kon het zo gek maken als je wilde. Voor lunch en diner kon uit een uitgebreide kaart met Europese of Aziatische keuken gekozen worden (vlees of vis). Allemaal erg lekker.'

15-10-2016

Hoofdstad:

Manila

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

Februari - Juni en September - Oktober

Staatshoofd:

President Rodrigo Duterte

Voertaal:

Fillippijns, Engels

Godsdienst:

Rooms-katholiek (83%) Protestant (9%) Islam (5%) Buddhisme (3%)

Nationale feestdag:

12 juni, Onafhankelijkheidsdag (1898 van Spanje), 4 juli, Onafhankelijkheidsdag (1946 van VS)

Visum:

Niet verplicht, tenzij je langer dan 30 dagen wilt blijven. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Geld:

Amerikaanse Dollars (USD), Euro's, Peso (PHP).

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen

Elektriciteit:

220V/60Hz (Model: A, B en C zie hier)Verloopstekker noodzakelijk