Offerte duikvakantie

Fly Drive and Dive

Duikreizen Fly Drive and Dive


Amman , Jordanie

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam - Amman met Royal Jordanian
• Retourtransfer luchthaven - hotel Amman
• Ruimbagage is inbegrepen. Klik op AIRLINES aan de linkerzijde voor details.
• Ontvangst op de luchthaven
• Transfer Aqaba - luchthaven Amman
• Verblijf 3 nachten in Amman op basis van logies en ontbijt
• Verblijf 6 nachten Aqaba op basis van logies en ontbijt
• 5 dagen duiken, 2 begeleide kantduiken per dag, incl. fles/lucht/lood
• 2 dagen huurauto
• Eigen risico 500 JD af te kopen voor 15 JD per dag

v.a.€1490,- p.p.

Jordanië is een gastvrij land met een goed wegennet. Het land meet van noord tot zuid iets meer dan 400 kilometer.
Alle bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar vanuit Amman of Aqaba. Er staan in Jordanië monumenten en bouwwerken uit elke periode van de menselijke geschiedenis.

En bovendien heeft het een overweldigend mooie natuur met het meest indrukwekkende woestijnlandschap ter wereld.
Je eindigt deze fly-drive in de badplaats Aqaba waar je duikt op mooie riffen en indrukwekkende wrakken.

Dag 1:
Aankomst in Amman en transfer naar het hotel. In Amman verblijf je in een goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 2:
Rond 09:00 ’s ochtends kunnen de autosleutels worden opgehaald bij de receptie. Hier wordt ook autoverzekering met jullie geregeld. Vandaag staan Jerash en Aljun op het programma.

Jerash

De uitstekend bewaard gebleven Romeinse nederzetting van Jerash ligt zo'n 50 km ten noorden van Amman en behoort tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Jordanië. Jerash is een goed voorbeeld van Romeinse steden in het Midden Oosten.
Na eeuwen verborgen te hebben gelegen in het zand, is de stad opgegraven en gerestaureerd. Je waant je in een totaal ander tijdperk als je over de geplaveide straten, voorzien van zuilen, loopt. Je kan hier alle prachtige tempels, amfitheaters, pleinen, baden en fonteinen bewonderen.

Ajlun

De belangrijkste bezienswaardigheid van Ajloun is het kasteel, Qalaat al Rabad. Dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders.
Het goedbewaarde kasteel is prachtig gelegen op een heuveltop van waaruit men een schitterend uitzicht heeft over de Jordaanvallei. Het ligt op ongeveer 73 kilometer ten noorden van Amman. Je overnacht weer in Amman.

Dag 3:
Vandaag rij je via Mount Nebo, Madaba en Karak naar Aqaba.

Mount Nebo

Vanaf deze berg aanschouwde Mozes het land van Kanaan. Je vindt hier ook de kerk die door de eerste Christenen werd gebouwd.
Vanaf Mount Nebo heb je een prachtig uitzicht over de Dode Zee en bij helder weer kun je zelfs de oudste stad op aarde, Jericho, zien liggen.

Madaba

In het centrum van dit stadje bevindt zich de St. George kerk met een vloer van mozaïk die een landkaart van het toenmalige Palestina uitbeeldt.

Karak

Het kasteel van Karak is het beroemdste van Jordanië. De grote kruisriddersburcht werd in 1132 opgericht en domineert nog steeds de omgeving.
Het is gebouwd op een hoogte van 950 meter en had als doel de verbindingen tussen Aqaba en Jeruzalem te verdedigen tegen de Arabische aanvallen.

Vanaf Karak is het nog 250 kilometer rijden naar Aqaba. Aangekomen in het Captain hotel lever je de huurauto in. Je overnacht hier op basis van logies en ontbijt.

Duikdagen

Dag 4 t/m 8:
Deze dagen staan in het teken van duiken. Per dag maak je twee kantduiken in de Rode Zee.

De riffen langs de kust van Aqaba zijn nog nauwelijks bedoken. Er komen hier nog vissen voor die op anders plaatsen in de Rode Zee bijna niet meer waargenomen worden.

Op een diepte van 25 meter ligt het Libanese vrachtschip, de Cedar Pride. Het wrak is prachtig begroeid met koralen in de mooiste kleuren en is de woonplaats voor vele soorten vissen. Het wrak is zeer geliefd bij fotografen, door het heldere water is het licht hier prachtig.

Een ander mooi wrak is dat van een speciaal voor duikers en snorkelaars afgezonken tank. Het ligt op een diepte van slechts 6 meter en is makkelijk in 1 duik te bezoeken met de duikstek Seven Sisters. Seven Sisters zijn zeven bont begroeide pinakels met vele kleine rifvissen.

Op 16 november 2017 was het "Scuttling day" in Jordanië. Op die dag is er een Hercules C-130 afgezonken. Het vliegtuig ligt op 15 meter diepte en is zowel van de kant- als van de boot te bereiken. Het vliegtuig is prachtig geland op de zeebodem alsof het zo weer op kan stijgen. Via de grote bagageluiken kun je heel makkelijk het toestel in en bekijk je de onderwaterwereld vanuit de cockpit. Het is een spectaculair en bijzonder gezicht, ook als je niet zo'n fervent wrakduiker bent.

Natuurlijk zijn er ook allerlei prachtige koraalriffen met vele kleurrijke tropische vissen. Murenes, regelmatig schildpadden, zeepaardjes, schorpioenvissen. Alles is er te zien.
Vanwege het feit dat hier weinig of geen stroming is, kan je hier geen grote vis verwachten. Geniet van hetgeen dit deel van de Rode zee je te bieden heeft.

Elke ochtend om 09:00 uur ga je met een busje naar de beachclub van het hotel: Club Murjan. Hier bevindt zich ook de duikschool. Je maakt in de ochtend een begeleide kantduik, waarna je lekker kunt relaxen en lunchen.

In de middag maak je een tweede begeleide kantduik. Rond 16:00 uur ga je met het busje weer terug naar het hotel.
Overnachtingen in het Captain hotel op basis van logies met ontbijt.

Petra

Dag 9:
Na het ontbijt staat er een chauffeur op je te wachten om je terug te brengen naar Amman.
Maar niet zonder tussenstop in een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die Jordanië heeft: Petra.

Deze roze stad is in de 3e eeuw voor Christus in de rotsen uitgehouwen door de Nabateeërs. In de goed beschermde vallei hakten ze paleizen, tempels en graven uit de zandstenen rotsen.

Je bereikt Petra te voet of per paard door een smalle, hoge kloof, "The Siq" genaamd. Deze kloof is 1,5 km lang en aan het einde van de kloof doemt Petra’s mooiste en meest indrukwekkende bouwwerk op: de Schatkamer.
Petra werd voor diverse film als decor gebruikt en als je daar rondwandelt begrijp je waarom.
Aan het eind van de dag vervolg je je rit naar Amman waar je begin van de avond aankomt in het hotel.
Overnachting in een goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 10:
Aan alle goede dingen komt een eind, dus ook aan deze onvergetelijke reis! Vandaag is de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

Foto's

Voor dit arrangement is de duikschool al inbegrepen in het pakket op de accommodatie pagina.

Foto's

Jordanië in het kort

Jordanië is een jong land met een eeuwenoude geschiedenis. Het is een brug tussen oost en west, zee en woestijn. Ontdek tijdens een 'Fly Drive and Dive' de fascinerende schoonheid en prachtig bewaard gebleven oudheden en maak een duik naar de schitterende riffen en wrakken van de Rode Zee.

Prachtige ruïnes

Het land heeft een bijzonder rijk erfgoed: ruïnes, opgravingen, burchten, moskeeën en monumenten. De ruïnes van Petra, de 2000 jaar oude handelsstad van de Nabateeërs, is een schitterend maar ook mysterieus architectonisch wereldwonder. De overblijfselen van de voormalige Romeinse stad Jerash zijn ook zeker een bezoek waard. De hoofdstad Amman is een moderne stad met een unieke ligging, omringd door vele oudheden en overweldigend mooie natuur.

Wrakken

Het beroemdste natuurwonder is wel de woestijn Wadi Rum. Deze uitgestrekte woestijn is bekend geworden door de film "Lawrence of Arabia". Tussen de grillig gevormde rotsen vind je nog vele overblijfselen uit de Romeinse en Byzantijnse periode. De toeristenstad Aqaba ligt aan de Rode Zee en biedt vele duikmogelijkheden. Onder water zijn naast kleurige riffen met een enorme visrijkdom ook een aantal prachtig begroeide wrakken te vinden. Het wrak van het Libanese vrachtschip Cedar Pride ligt op een diepte van 25 meter en is inmiddels volledig overdekt met hard- en softcorals. Het wrak is de thuisbasis van vele vissen en is erg geliefd bij fotografen. In 1999 is op een diepte van 6 meter een tank afgezonken die niet alleen een geliefde duikplaats is maar ook door snorkelaars veelvuldig wordt bezocht. Jordanië is een topbestemming voor duikers die naast bezienswaardigheden onder water ook bezienswaardigheden boven water willen bewonderen.

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Entreegelden voor bezienswaardigheden en musea
• Vertrekbelasting $15 per persoon (indien niet inclusief in ticket)
• Visum |(gratis bij meer dan 3 nachten verblijf)
• Gids, fooien, lunch
• Duik-, reis- en/of annuleringsverzekering
• Mogelijke tussenovernachting in Amman

Jan de Rooij, Rotterdam

'Deze combinatie reis is erg leuk. Zowel cultuur als duiken. Jerash, Kerak en Petra zijn een bezoek meer dan waard. Duiken bij Aqaba is geen straf. Het water is helder en de riffen verkeren in een gezonde staat. Er zijn veel mooie harde koralen. De visstand is wat minder. Er zijn wel veel steenvissen. Door het kantduiken moet je nog wel eens een stuk lopen. Gelukkig was er ook wat hulp als je uit het water kwam en/of bij de duikclub. Wij hadden een midden klasse auto gekregen voor onze trip naar Jerash en Aqaba. Het rijden is daar iets anders dan in Nederland en het is dus goed opletten. Ook de wegen laten vaak te wensen over. Al met al was het een prima vakantie.'

20-10-2017