Fly Drive and Dive

Onze mening
bulletBijzondere rondreis
bulletErg goed geregeld
bulletDuiken met Seastar Diving
De duikvakantie
bulletInclusief 2 dagen autohuur
bulletBezoek de regio Amman en Aqaba
bulletPrachtig duiken op de Hercules C-130
Je reist naar: Home > Jordanie > Fly Drive and Dive

Rondreis Fly, Drive and Dive - Jordanië

Jordanië is een gastvrij land met een goed wegennet. Het land meet van noord tot zuid iets meer dan 400 kilometer. Alle bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar vanuit Amman of Aqaba. Er staan in Jordanië monumenten en bouwwerken uit elke periode van de menselijke geschiedenis. En bovendien heeft het een overweldigend mooie natuur met het meest indrukwekkende woestijnlandschap ter wereld. Je eindigt deze fly-drive in de badplaats Aqaba waar je duikt op mooie riffen en indrukwekkende wrakken.

Programma

Dag 1
Aankomst in Amman en transfer naar het hotel. In Amman verblijf je in een goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 2
Rond 09:00 ’s ochtends kunnen de autosleutels worden opgehaald bij de receptie. Hier wordt ook autoverzekering met jullie geregeld. Vandaag staan Jerash en Aljun op het programma.

Jerash
De uitstekend bewaard gebleven Romeinse nederzetting van Jerash ligt zo'n 50 km ten noorden van Amman en behoort tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Jordanië. Jerash is een goed voorbeeld van Romeinse steden in het Midden Oosten. Na eeuwen verborgen te hebben gelegen in het zand, is de stad opgegraven en gerestaureerd. Je waant je in een totaal ander tijdperk als je over de geplaveide straten, voorzien van zuilen, loopt. Je kan hier alle prachtige tempels, amfitheaters, pleinen, baden en fonteinen bewonderen.

Ajlun
De belangrijkste bezienswaardigheid van Ajloun is het kasteel, Qalaat al Rabad. Dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders.
Het goedbewaarde kasteel is prachtig gelegen op een heuveltop van waaruit men een schitterend uitzicht heeft over de Jordaanvallei. Het ligt op ongeveer 73 kilometer ten noorden van Amman. Je overnacht weer in Amman.

Dag 3
Vandaag rij je via Mount Nebo, Madaba en Karak naar Aqaba.

Mount Nebo
Vanaf deze berg aanschouwde Mozes het land van Kanaan. Je vindt hier ook de kerk die door de eerste Christenen werd gebouwd.
Vanaf Mount Nebo heb je een prachtig uitzicht over de Dode Zee en bij helder weer kun je zelfs de oudste stad op aarde, Jericho, zien liggen.

Madaba
In het centrum van dit stadje bevindt zich de St. George kerk met een vloer van mozaïk die een landkaart van het toenmalige Palestina uitbeeldt.

Karak
Het kasteel van Karak is het beroemdste van Jordanië. De grote kruisriddersburcht werd in 1132 opgericht en domineert nog steeds de omgeving.
Het is gebouwd op een hoogte van 950 meter en had als doel de verbindingen tussen Aqaba en Jeruzalem te verdedigen tegen de Arabische aanvallen.

Vanaf Karak is het nog 250 kilometer rijden naar Aqaba. Aangekomen in het Captain hotel lever je de huurauto in. Je overnacht hier op basis van logies en ontbijt.

Duikdagen dag 4 t/m 8
Deze dagen staan in het teken van duiken. Per dag maak je twee kantduiken in de Rode Zee. De riffen langs de kust van Aqaba zijn nog nauwelijks bedoken. Er komen hier nog vissen voor die op anders plaatsen in de Rode Zee bijna niet meer waargenomen worden. Op een diepte van 25 meter ligt het Libanese vrachtschip, de Cedar Pride. Het wrak is prachtig begroeid met koralen in de mooiste kleuren en is de woonplaats voor vele soorten vissen. Het wrak is zeer geliefd bij fotografen, door het heldere water is het licht hier prachtig. Een ander mooi wrak is dat van een speciaal voor duikers en snorkelaars afgezonken tank. Het ligt op een diepte van slechts 6 meter en is makkelijk in 1 duik te bezoeken met de duikstek Seven Sisters. Seven Sisters zijn zeven bont begroeide pinakels met vele kleine rifvissen.

Op 16 november 2017 was het "Scuttling day" in Jordanië. Op die dag is er een Hercules C-130 afgezonken. Het vliegtuig ligt op 15 meter diepte en is zowel van de kant- als van de boot te bereiken. Het vliegtuig is prachtig geland op de zeebodem alsof het zo weer op kan stijgen. Via de grote bagageluiken kun je heel makkelijk het toestel in en bekijk je de onderwaterwereld vanuit de cockpit. Het is een spectaculair en bijzonder gezicht, ook als je niet zo'n fervent wrakduiker bent. Natuurlijk zijn er ook allerlei prachtige koraalriffen met vele kleurrijke tropische vissen. Murenes, regelmatig schildpadden, zeepaardjes, schorpioenvissen. Alles is er te zien. Vanwege het feit dat hier weinig of geen stroming is, kan je hier geen grote vis verwachten. Geniet van hetgeen dit deel van de Rode zee je te bieden heeft. Elke ochtend om 09:00 uur ga je met een busje naar de beachclub van het hotel: Club Murjan. Hier bevindt zich ook de duikschool. Je maakt in de ochtend een begeleide kantduik, waarna je lekker kunt relaxen en lunchen. In de middag maak je een tweede begeleide kantduik. Rond 16:00 uur ga je met het busje weer terug naar het hotel. Overnachtingen in het Captain hotel op basis van logies met ontbijt.

Petra dag 9
Na het ontbijt staat er een chauffeur op je te wachten om je terug te brengen naar Amman. Maar niet zonder tussenstop in een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die Jordanië heeft: Petra. Deze roze stad is in de 3e eeuw voor Christus in de rotsen uitgehouwen door de Nabateeërs. In de goed beschermde vallei hakten ze paleizen, tempels en graven uit de zandstenen rotsen.

Je bereikt Petra te voet of per paard door een smalle, hoge kloof, "The Siq" genaamd. Deze kloof is 1,5 km lang en aan het einde van de kloof doemt Petra’s mooiste en meest indrukwekkende bouwwerk op: de Schatkamer. Petra werd voor diverse film als decor gebruikt en als je daar rondwandelt begrijp je waarom. Aan het eind van de dag vervolg je je rit naar Amman waar je begin van de avond aankomt in het hotel. Overnachting in een goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 10
Aan alle goede dingen komt een eind, dus ook aan deze onvergetelijke reis! Vandaag is de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

Verblijf

• Verblijf 3 nachten in een hotel in Amman op basis van logies en ontbijt
• Verblijf 6 nachten in een hotel in Aqaba op basis van logies en ontbijt

Verzorging

De verzorging in alle hotels is op basis van logies en ontbijt.

Reistijd

De beste reistijd voor Jordanië is maart t/m november. Houd in juli en augustus er wel rekening mee dat het er extreem warm kan zijn. In maart en november kan er weer meer wind staan en in november kan het ook regenen. Houdt er rekening mee dat er in onze winter in Petra zelfs sneeuw kan liggen.

Bijzonderheden

Het duiken wordt verzorgd door Seastar Diving dat gevestigd is in Club Murjan. Per busje wordt je opgehaald uit het hotel en hier naar toe gebracht. Niet duikers kunnen ook zeker mee.

Video Wadi Rum

Video Petra

Praktische informatie

• Wil je eerst een nachtje in Amman verblijven of de rondreis uitbreiden, aarzel niet ons te contacten. We hebben prachtige hotels voor je en stellen graag een onvergetelijke rondreis voor je samen.
• Deze rondreis is uitstekend geschikt om te verlengen met een verblijf in Aqaba.
• Kindertarieven zijn op aanvraag verkrijgbaar.
• Voor deze reis dien je goed ter been te zijn.
• Minimum aantal deelnemers: 1
• Rijbewijs benodigd omdat je zelf de route rijdt
• Neem navigatie mee

Duiken

Begeleide kantduiken
Dagelijks worden er duiken georganiseerd op de ongerepte riffen bij Aqaba. Alle duiken zijn begeleid, dit is verplicht door de overheid. Er worden 2 tot 3 duiken per dag aangeboden. Er is weinig stroming en indien je luchtvoorraad het toelaat mag je 60 tot 80 minuten duiken.

Elke ochtend rond 09:00 uur wordt je opgehaald uit het hotel en naar Club Murjan gebracht. Hier worden de duiksets in elkaar gezet waarna een briefing volgt van de duik.
Er wordt vanaf het strand gedoken op één van de duikstekken die Aqaba rijk is. Alle duikstekken liggen op maximaal 50 meter uit de kust en zijn zeer goed vanaf het strand te bereiken.

Na de ochtendduik kun je bij Club Murjan heerlijk relaxen en lunchen. De lunch is niet inbegrepen, je betaald aan het einde van de dag voor de drankjes en lunch. Indien je alleen voor de ochtendduik hebt gekozen, word je na de duik weer terug gebracht naar het hotel. Bij Club Murjan is een heerlijk zwembad en er zijn ligbedjes en parasols, ook meegereiste niet-duikers kunnen zich hier prima vermaken. Na de lunch is de briefing voor de middagduik. Rond 16:00 uur wordt je weer teruggebracht naar het hotel. Wil je eerder terug naar het hotel dan kan dat natuurlijk: gewoon even doorgeven.

Bootduiken
Bootduiken zijn ter plaatse bij te boeken.

Wrakken
Het beroemde wrak van de Cedar Pride dat op ongeveer 25 meter diepte ligt is vanaf de kant bereikbaar. Het wrak is prachtig begroeid met koralen in de mooiste kleuren en is de woonplaats voor vele soorten vis. Een ander mooi wrak is dat van een speciaal voor duikers en snorkelaars afgezonken tank. De tank ligt op een diepte van slechts 6 meter en is in 1 duik ideaal te combineren met Seven Sisters. Seven Sisters zijn bont begroeide pinakels met vele kleine rifvissen.

Op 16 november 2017 was het "Scuttling day" in Jordanië. Op die dag is er een Hercules C-130 afgezonken. Het vliegtuig ligt op 15 meter diepte en is zowel van de kant- als van de boot te bereiken. Het vliegtuig is prachtig geland op de zeebodem alsof het zo weer op kan stijgen. Via de grote bagageluiken kun je heel makkelijk het toestel in en bekijk je de onderwaterwereld vanuit de cockpit. Het is een spectaculair en bijzonder gezicht, ook als je niet zo'n fervent wrakduiker bent.

Wateren

Duiken is hier het gehele jaar door mogelijk. De allerbeste duikmaanden zijn maart-april-mei en september-oktober-november. De watertemperatuur in de wintermaanden is ongeveer 21 graden en in de zomermaanden rond de 26 graden. De riffen langs de kust van Aqaba zijn nog nauwelijks bedoken en er komen hier nog vissen voor die op andere plaatsen in de Rode Zee bijna niet meer waargenomen worden.

Natuurlijk zijn er ook allerlei prachtige koraalriffen met vele kleurrijke tropische vissen. Murenes, regelmatig schildpadden, zeepaardjes, schorpioenvissen. Alles is er te zien. Vanwege het feit dat hier weinig of geen stroming is, kan je hier geen grote vis verwachten. Geniet van hetgeen dit deel van de Rode zee je te bieden heeft.

Faciliteiten

Seastar Diving is een 5 star IDC center en biedt opleidingen aan volgens het Padi systeem. Het duikcentrum is aan het strand van Aqaba gevestigd in Club Murjan.
Murjan betekent koraal, een toepasselijke naam dus. 25 Duikstekken wachten om ontdek te worden door je.

Nitrox en 15 liter flessen zijn aanwezig tegen een meerprijs. De duikflessen hebben din of int aansluiting. Nachtduiken en bootduiken zijn mogelijk met toeslag en indien hier voldoende belangstelling voor is. Je duikuitrusting kun je in de duikschool opslaan. Marine park fees zijn inbegrepen in de duikprijzen.

We kunnen niet anders stellen dan dat SeaStar Watersports een zeer complete duikschool is met professionele en enthousiaste duikgidsen, die je graag alle mooie duikstekken laten zien.

Fly, Drive and Dive Jordanië - Diving Holidays
Fly, Drive and Dive Jordanië - Diving Holidays
Fly, Drive and Dive Jordanië - Diving Holidays
Fly, Drive and Dive Jordanië - Diving Holidays
Fly, Drive and Dive Jordanië - Diving Holidays
Fly, Drive and Dive Jordanië - Diving Holidays
Fly, Drive and Dive Jordanië - Diving Holidays
Selecteer vluchten 
 

Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam - Amman met Royal Jordanian
• Retourtransfer luchthaven - hotel Amman
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Transfer Aqaba - luchthaven Amman
• Verblijf 3 nachten in Amman op basis van logies en ontbijt
• Verblijf 6 nachten Aqaba op basis van logies en ontbijt
• 5 dagen duiken, 2 begeleide kantduiken per dag, incl. fles/lucht/lood
• 2 dagen huurauto
• Eigen risico 500 JD af te kopen voor 15 JD per dag
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon
Exclusief in de reissom
• Entreegelden voor bezienswaardigheden en musea
• Vertrekbelasting $15 per persoon (indien niet inclusief in ticket)
• Visum |(gratis bij meer dan 3 nachten verblijf)
• Gids, fooien, lunch, diner
• Mogelijke tussenovernachting in Amman
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
7,9
Anoniem
Reisdatum: 08-08-2022
Fly Drive and Dive
We hebben een zeer leuke vakantie in Jordanië gehad waar we nog vaak aan terug zullen denken. Jordanië is een mooi land met vriendelijke mensen en het land heeft een bijzonder rijke historie. Zowel onder als bovenwater valt er dan ook veel te zien en te beleven. Onze vakantie is voorbij gevlogen. We gaan zeker nog een keer terug!

Zelf rijden in Jordanië is goed te doen. De wegen zijn in redelijke tot goede staat en het verkeer is niet al te hectisch. Op de borden langs de weg staat de richting in zowel het Arabisch als in het Engels aangegeven. Ook het inleveren van de huurauto verliep zonder gedoe. Het was allemaal prima geregeld en voelde vertrouwd aan.

Het onderwaterleven was boven verwachting goed. Mooie intacte buitenriffen met schitterende drop-offs wisselde elkaar af. Gedurende de week hebben we op vrijwel elke duik 1 of meer octopussen gezien. Ook zeeschildpadden, adelaarsroggen, red sea walkmans en talloze murenes kwamen voorbij. Naar onze mening is de kwaliteit van het onderwaterleven hier beter dan op veel duiklocaties in Egypte.

We hebben bij Sea Star Watersports gedoken. Een goed uitgerust duikcenter direct aan het strand met vriendelijke mensen die duidelijk plezier in hun werk hebben. Fijne ervaring!
Jan de Rooij, Rotterdam
Reisdatum: 20-10-2017
Fly Drive and Dive
'Deze combinatie reis is erg leuk. Zowel cultuur als duiken. Jerash, Kerak en Petra zijn een bezoek meer dan waard. Duiken bij Aqaba is geen straf. Het water is helder en de riffen verkeren in een gezonde staat. Er zijn veel mooie harde koralen. De visstand is wat minder. Er zijn wel veel steenvissen. Door het kantduiken moet je nog wel eens een stuk lopen. Gelukkig was er ook wat hulp als je uit het water kwam en/of bij de duikclub.
Wij hadden een midden klasse auto gekregen voor onze trip naar Jerash en Aqaba. Het rijden is daar iets anders dan in Nederland en het is dus goed opletten. Ook de wegen laten vaak te wensen over. Al met al was het een prima vakantie.'