Offerte duikvakantie

Petra, Aqaba en Wadi Rum

Duikreizen Petra, Aqaba and Wadi Rum


Aqaba , Jordanie

Inclusief in de pakketreis:
• Heenvlucht Amsterdam - Amman met Royal Jordanian
• Terugvlucht Aqaba - Amman - Amsterdam met Royal Jordanian
• Ruimbagage is inbegrepen. Klik op AIRLINES aan de linkerzijde voor details.
• Ontvangst op de luchthaven
• Transfer luchthaven Amman - Petra Palace Hotel
• Transfer Captain's Hotel - luchthaven Aqaba
• 1 nacht in Petra Palace Hotel of vergelijkbaar hotel
• 7 nachten in Captain's Hotel of vergelijkbaar hotel
• Verblijf op basis logies & ontbijt
• Inclusief 10 kantduiken inclusief fles/lucht/lood
• Niet-duikers zijn welkom en genieten een korting op de reissom
• Niet-duikers die wel meegaan met duikers naar Club Murjan overdag, betalen transfer kosten
• 1 dagtrip Petra
• 1 jeeptour Wadi Rum van 3 uur inclusief entrance fees en transfer

Bij deze reis is er mogelijk op de terugweg een overnachting nodig in Amman, deze is exclusief in de reissom

v.a.€1540,- p.p.

Jordanië is een gastvrij land met een goed wegennet. Het land meet van noord tot zuid iets meer dan 400 kilometer.
Alle bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar vanuit Amman of Aqaba. Er staan in Jordanië monumenten en bouwwerken uit elke periode van de menselijke geschiedenis. Bovendien heeft het een overweldigend mooie natuur met het meest indrukwekkende woestijnlandschap ter wereld. Met deze reis bezoek je de Gouden Driehoek van Jordanie. Je ontdekt de oude stad Petra, je duikt rond de prachtige koraalriffen van Aqaba en je verkent de prachtige woestijn van Wadi Rum.

Dag 1

Vertrek vanuit Amsterdam, met een vlucht naar Amman. Aldaar wordt je in 2,5 uur naar Petra gereden door een chauffeur die je opwacht op het vliegveld. Je zal deze eerste nacht verblijven in het Petra Palace Hotel op basis van logies & ontbijt.

Dag 2

Vandaag is een dag die je nog lang zult herinneren: ontdek de Schatkamer van Petra, Unesco Erfgoed en een van de zeven wereldwonderen.

Petra is een groot gebied met diverse graftombes, oude paleizen, oude offerplaatsen, een romeinse weg en een amfi-theater. Dit alles in een woestijnsetting. Deze roze stad is in de 3e eeuw voor Christus in de rosten uitgehouwen door de Nabateeërs. Ooit was Petra voor verschillende handelsroutes een belangrijk knooppunt waar oa zijde, kruiden, wierook en mirre werd verhandeld. Vooral de belastingopbrengsten en de handel in wierook maakten van Petra een zeer welvarende stad.

Op je eigen gemak kun je hier rondstruinen en vooral veel foto's nemen en genieten.
Vanaf de ingang is het ongeveer 4 km lopen, waarvan 1,5 km door de "Siq", een spectaculaire smalle, hoge kloof. Let op de vele rode kleurschakeringen in de rotsen en halverwege is een rotsblok, dat sprekend op een papagaaivis lijkt.
En plots is daar aan het einde "de Schatkamer" of Al Khazna, het meest bijzondere bouwwerk van Petra.
De schatkamer is uitgehouwen in de rotsen en is 40 meter hoog en werd ongeveer 100 jaar BC gebouwd als graftempel. Bedenk als je daar staat hoelang geleden dit moois gebouwd werd met de beperkte middelen die toen beschikbaar waren!

Aan het einde van de middag is er een transfer naar Aqaba. Je zal de rest van de week hier overnachten in het Captain's Hotel op basis van logies & ontbijt.

Dag 3 - 7

Heerlijk onder water genieten! Je mag elke dag 2 kantduiken maken in de Rode Zee met Club Murjan.
Je maakt in de ochtend een begeleide kantduik, waarna je lekker kunt relaxen en lunchen.
In de middag maak je een tweede begeleide kantduik. Rond 17:00 uur ga je met het busje weer terug naar het Captain's Hotel.

Kijk onder het kopje "duikschool" voor uitgebreide informatie betreffende het duiken.

Kleurrijke riffen met scholen kleine tropische vissen, wrakken van een tank, een vliegtuig en een boot: het wacht erop om door jou te worden ontdekt.

Dag 8

Je hebt deze dag een heerlijke vrije ochtend om te shoppen of te relaxen in de stad Aqaba. In de middag is er een transfer naar Wadi Rum, voor een jeeptour van 3 uur tot zonsondergang.
Wadi Rum is een grote woestijnvallei met bergen van zandsteen en graniet en veel roodkleurig zand. Het prachtige licht en uitgestrektheid zijn uniek. Sinds de prehistorie wonen hier mensen. Nu leven er diverse Bedoeinenstammen, die met hun kamelen hier rondtrekken. Wadi Rum is een populaire filmlocatie. Zo is hier onder andere de film "Lawrence of Arabia" opgenomen en in 2017 werd hier de film "Aladdin"met Will Smith opgenomen. Sinds 2011 staat Wadi Rum op de Unesco werelderfgoedlijst.
Nadat de zon is ondergegaan, ga je vol indrukken terug naar Aqaba.

Dag 9

Vandaag zit je duikreis Jordanie er helaas al weer op. Er staan een transfer voor je klaar, die je naar het vliegveld van Aqaba brengt. Met een tussenstop in Amman, vlieg je daarna door naar Amsterdam. Er is eventueel een extra overnachting in Amman nodig ivm de vluchtaansluitingen. Deze is exclusief in de reissom.

Video Wadi Rum

Video Petra

Foto's

Seastar Diving

Seastar Diving is een 5 star IDC center en biedt opleidingen aan volgens het Padi systeem.
Het duikcentrum is aan het strand van Aqaba gevestigd in Club Murjan.
Murjan betekent koraal, een toepasselijke naam dus. 25 Duikstekken wachten om ontdek te worden door je.

Dagelijks worden er duiken georganiseerd op de ongerepte riffen bij Aqaba. Alle duiken zijn begeleid, dit is verplicht door de overheid.
Er worden 2 tot 3 duiken per dag aangeboden. Er is weinig stroming en indien je luchtvoorraad het toelaat mag je 60 tot 80 minuten duiken.
Duiken is hier het gehele jaar door mogelijk. De allerbeste duikmaanden zijn maart-april-mei en september-oktober-november.
De watertemperatuur in de wintermaanden is ongeveer 21 graden en in de zomermaanden rond de 26 graden.
De riffen langs de kust van Aqaba zijn nog nauwelijks bedoken en er komen hier nog vissen voor die op andere plaatsen in de Rode Zee bijna niet meer waargenomen worden.

Elke ochtend rond 09:00 uur wordt je opgehaald uit het hotel en naar Club Murjan gebracht. Hier worden de duiksets in elkaar gezet waarna een briefing volgt van de duik.
Er wordt vanaf het strand gedoken op één van de duikstekken die Aqaba rijk is. Alle duikstekken liggen op maximaal 50 meter uit de kust en zijn zeer goed vanaf het strand te bereiken.
Ook het beroemde wrak van de Cedar Pride dat op ongeveer 25 meter diepte ligt is vanaf de kant bereikbaar. Het wrak is prachtig begroeid met koralen in de mooiste kleuren en is de woonplaats voor vele soorten vis. Een ander mooi wrak is dat van een speciaal voor duikers en snorkelaars afgezonken tank. De tank ligt op een diepte van slechts 6 meter en is in 1 duik ideaal te combineren met Seven Sisters. Seven Sisters zijn bont begroeide pinakels met vele kleine rifvissen.

Op 16 november 2017 was het "Scuttling day" in Jordanië. Op die dag is er een Hercules C-130 afgezonken. Het vliegtuig ligt op 15 meter diepte en is zowel van de kant- als van de boot te bereiken. Het vliegtuig is prachtig geland op de zeebodem alsof het zo weer op kan stijgen. Via de grote bagageluiken kun je heel makkelijk het toestel in en bekijk je de onderwaterwereld vanuit de cockpit. Het is een spectaculair en bijzonder gezicht, ook als je niet zo'n fervent wrakduiker bent.

Natuurlijk zijn er ook allerlei prachtige koraalriffen met vele kleurrijke tropische vissen. Murenes, regelmatig schildpadden, zeepaardjes, schorpioenvissen. Alles is er te zien.
Vanwege het feit dat hier weinig of geen stroming is, kan je hier geen grote vis verwachten. Geniet van hetgeen dit deel van de Rode zee je te bieden heeft.

Na de ochtendduik kun je bij Club Murjan heerlijk relaxen en lunchen. De lunch is niet inbegrepen, je betaald aan het einde van de dag voor de drankjes en lunch. Indien je alleen voor de ochtendduik hebt gekozen, word je na de duik weer terug gebracht naar het hotel.

Bij Club Murjan is een heerlijk zwembad en er zijn ligbedjes en parasols, ook meegereiste niet-duikers kunnen zich hier prima vermaken.
Na de lunch is de briefing voor de middagduik. Rond 16:00 uur wordt je weer teruggebracht naar het hotel. Wil je eerder terug naar het hotel dan kan dat natuurlijk: gewoon even doorgeven.

Nitrox en 15 liter flessen zijn aanwezig tegen een meerprijs.
De duikflessen hebben din of int aansluiting. Nachtduiken en bootduiken zijn mogelijk met toeslag en indien hier voldoende belangstelling voor is.
Je duikuitrusting kun je in de duikschool opslaan.
Marine park fees zijn inbegrepen in de duikprijzen.

We kunnen niet anders stellen dan dat SeaStar Watersports een zeer complete duikschool is met professionele en enthousiaste duikgidsen, die je graag alle mooie duikstekken laten zien.

Foto's

Jordanië in het kort

Jordanië is een jong land met een eeuwenoude geschiedenis. Het is een brug tussen oost en west, zee en woestijn. Ontdek tijdens een 'Fly Drive and Dive' de fascinerende schoonheid en prachtig bewaard gebleven oudheden en maak een duik naar de schitterende riffen en wrakken van de Rode Zee.

Prachtige ruïnes

Het land heeft een bijzonder rijk erfgoed: ruïnes, opgravingen, burchten, moskeeën en monumenten. De ruïnes van Petra, de 2000 jaar oude handelsstad van de Nabateeërs, is een schitterend maar ook mysterieus architectonisch wereldwonder. De overblijfselen van de voormalige Romeinse stad Jerash zijn ook zeker een bezoek waard. De hoofdstad Amman is een moderne stad met een unieke ligging, omringd door vele oudheden en overweldigend mooie natuur.

Wrakken

Het beroemdste natuurwonder is wel de woestijn Wadi Rum. Deze uitgestrekte woestijn is bekend geworden door de film "Lawrence of Arabia". Tussen de grillig gevormde rotsen vind je nog vele overblijfselen uit de Romeinse en Byzantijnse periode. De toeristenstad Aqaba ligt aan de Rode Zee en biedt vele duikmogelijkheden. Onder water zijn naast kleurige riffen met een enorme visrijkdom ook een aantal prachtig begroeide wrakken te vinden. Het wrak van het Libanese vrachtschip Cedar Pride ligt op een diepte van 25 meter en is inmiddels volledig overdekt met hard- en softcorals. Het wrak is de thuisbasis van vele vissen en is erg geliefd bij fotografen. In 1999 is op een diepte van 6 meter een tank afgezonken die niet alleen een geliefde duikplaats is maar ook door snorkelaars veelvuldig wordt bezocht. Jordanië is een topbestemming voor duikers die naast bezienswaardigheden onder water ook bezienswaardigheden boven water willen bewonderen.

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Visum |(gratis bij meer dan 3 nachten verblijf)
• Vertrekbelasting $15 per persoon (indien niet inclusief in ticket)
• Entreegeld Petra $71 per persoon
• Lokale gids in Petra $80 voor 2 personen
• Duik-, reis- en/of annuleringsverzekering
• Mogelijke tussenovernachting in Amman