Petra, Aqaba en Wadi Rum

Onze mening
bulletBijzondere rondreis
bulletErg goed geregeld
bulletDuiken met Seastar Diving
De duikvakantie
bulletBreng een bezoek aan het prachtige Petra
bulletRijd rond op je quad in Wadi Rum
bulletPrachtig duiken op de Hercules C-130

Rondreis Aqaba, Petra en Wadi Rum - Jordanië

Jordanië is een gastvrij land met een goed wegennet. Het land meet van noord tot zuid iets meer dan 400 kilometer.
Alle bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar vanuit Amman of Aqaba. Er staan in Jordanië monumenten en bouwwerken uit elke periode van de menselijke geschiedenis. Bovendien heeft het een overweldigend mooie natuur met het meest indrukwekkende woestijnlandschap ter wereld. Met deze reis bezoek je de Gouden Driehoek van Jordanie. Je ontdekt de oude stad Petra, je duikt rond de prachtige koraalriffen van Aqaba en je verkent de prachtige woestijn van Wadi Rum.

Programma

Dag 1
Vertrek vanuit Amsterdam, met een vlucht naar Amman. Aldaar wordt je in 2,5 uur naar Petra gereden door een chauffeur die je opwacht op het vliegveld. Je zal deze eerste nacht verblijven in het Petra Palace Hotel op basis van logies & ontbijt.

Dag 2
Vandaag is een dag die je nog lang zult herinneren: ontdek de Schatkamer van Petra, Unesco Erfgoed en een van de zeven wereldwonderen. Petra is een groot gebied met diverse graftombes, oude paleizen, oude offerplaatsen, een romeinse weg en een amfi-theater. Dit alles in een woestijnsetting. Deze roze stad is in de 3e eeuw voor Christus in de rosten uitgehouwen door de Nabateeërs. Ooit was Petra voor verschillende handelsroutes een belangrijk knooppunt waar oa zijde, kruiden, wierook en mirre werd verhandeld. Vooral de belastingopbrengsten en de handel in wierook maakten van Petra een zeer welvarende stad. Op je eigen gemak kun je hier rondstruinen en vooral veel foto's nemen en genieten. Vanaf de ingang is het ongeveer 4 km lopen, waarvan 1,5 km door de "Siq", een spectaculaire smalle, hoge kloof. Let op de vele rode kleurschakeringen in de rotsen en halverwege is een rotsblok, dat sprekend op een papagaaivis lijkt. En plots is daar aan het einde "de Schatkamer" of Al Khazna, het meest bijzondere bouwwerk van Petra. De schatkamer is uitgehouwen in de rotsen en is 40 meter hoog en werd ongeveer 100 jaar BC gebouwd als graftempel. Bedenk als je daar staat hoelang geleden dit moois gebouwd werd met de beperkte middelen die toen beschikbaar waren! Aan het einde van de middag is er een transfer naar Aqaba. Je zal de rest van de week hier overnachten in het Captain's Hotel op basis van logies & ontbijt.

Dag 3 - 7
Heerlijk onder water genieten! Je mag elke dag 2 kantduiken maken in de Rode Zee met Club Murjan. Je maakt in de ochtend een begeleide kantduik, waarna je lekker kunt relaxen en lunchen. In de middag maak je een tweede begeleide kantduik. Rond 17:00 uur ga je met het busje weer terug naar het Captain's Hotel. Kleurrijke riffen met scholen kleine tropische vissen, wrakken van een tank, een vliegtuig en een boot: het wacht erop om door jou te worden ontdekt.

Dag 8
Je hebt deze dag een heerlijke vrije ochtend om te shoppen of te relaxen in de stad Aqaba. In de middag is er een transfer naar Wadi Rum, voor een jeeptour van 3 uur tot zonsondergang. Wadi Rum is een grote woestijnvallei met bergen van zandsteen en graniet en veel roodkleurig zand. Het prachtige licht en uitgestrektheid zijn uniek. Sinds de prehistorie wonen hier mensen. Nu leven er diverse Bedoeinenstammen, die met hun kamelen hier rondtrekken. Wadi Rum is een populaire filmlocatie. Zo is hier onder andere de film "Lawrence of Arabia" opgenomen en in 2017 werd hier de film "Aladdin"met Will Smith opgenomen. Sinds 2011 staat Wadi Rum op de Unesco werelderfgoedlijst. Nadat de zon is ondergegaan, ga je vol indrukken terug naar Aqaba.

Dag 9
Vandaag zit je duikreis Jordanië er helaas al weer op. Er staan een transfer voor je klaar, die je naar het vliegveld van Aqaba brengt. Met een tussenstop in Amman, vlieg je daarna door naar Amsterdam. Er is eventueel een extra overnachting in Amman nodig ivm de vluchtaansluitingen. Deze is exclusief in de reissom.

Verblijf

• 1 nacht in Petra Palace Hotel of vergelijkbaar hotel
• 7 nachten in Captain's Hotel of vergelijkbaar hotel

Verzorging

De verzorging in alle hotels is op basis van logies en ontbijt.

Reistijd

De beste reistijd voor Jordanië is maart t/m november. Houd in juli en augustus er wel rekening mee dat het er extreem warm kan zijn. In maart en november kan er weer meer wind staan en in november kan het ook regenen. Houdt er rekening mee dat er in onze winter in Petra zelfs sneeuw kan liggen.

Reistijd

De beste reistijd voor Jordanië is maart t/m november. Houd in juli en augustus er wel rekening mee dat het er extreem warm kan zijn. In maart en november kan er weer meer wind staan en in november kan het ook regenen. Houdt er rekening mee dat er in onze winter in Petra zelfs sneeuw kan liggen.

Bijzonderheden

Het duiken wordt verzorgd door Seastar Diving dat gevestigd is in Club Murjan. Per busje wordt je opgehaald uit het hotel en hier naar toe gebracht. Niet duikers kunnen ook zeker mee.

Video Wadi Rum

Video Petra

Praktische informatie

• Wil je eerst een nachtje in Amman verblijven of de rondreis uitbreiden, aarzel niet ons te contacten. We hebben prachtige hotels voor je en stellen graag een onvergetelijke rondreis voor je samen.
• Deze rondreis is uitstekend geschikt om te verlengen met een verblijf in Aqaba.
• Kindertarieven zijn op aanvraag verkrijgbaar.
• Voor deze reis dien je goed ter been te zijn.
• Minimum aantal deelnemers: 1
• Per auto met chauffeur

Duiken

Begeleide kantduiken
Dagelijks worden er duiken georganiseerd op de ongerepte riffen bij Aqaba. Alle duiken zijn begeleid, dit is verplicht door de overheid. Er worden 2 tot 3 duiken per dag aangeboden. Er is weinig stroming en indien je luchtvoorraad het toelaat mag je 60 tot 80 minuten duiken.

Elke ochtend rond 09:00 uur wordt je opgehaald uit het hotel en naar Club Murjan gebracht. Hier worden de duiksets in elkaar gezet waarna een briefing volgt van de duik.
Er wordt vanaf het strand gedoken op één van de duikstekken die Aqaba rijk is. Alle duikstekken liggen op maximaal 50 meter uit de kust en zijn zeer goed vanaf het strand te bereiken.

Na de ochtendduik kun je bij Club Murjan heerlijk relaxen en lunchen. De lunch is niet inbegrepen, je betaald aan het einde van de dag voor de drankjes en lunch. Indien je alleen voor de ochtendduik hebt gekozen, word je na de duik weer terug gebracht naar het hotel. Bij Club Murjan is een heerlijk zwembad en er zijn ligbedjes en parasols, ook meegereiste niet-duikers kunnen zich hier prima vermaken. Na de lunch is de briefing voor de middagduik. Rond 16:00 uur wordt je weer teruggebracht naar het hotel. Wil je eerder terug naar het hotel dan kan dat natuurlijk: gewoon even doorgeven.

Bootduiken
Bootduiken zijn ter plaatse bij te boeken.

Wrakken
Het beroemde wrak van de Cedar Pride dat op ongeveer 25 meter diepte ligt is vanaf de kant bereikbaar. Het wrak is prachtig begroeid met koralen in de mooiste kleuren en is de woonplaats voor vele soorten vis. Een ander mooi wrak is dat van een speciaal voor duikers en snorkelaars afgezonken tank. De tank ligt op een diepte van slechts 6 meter en is in 1 duik ideaal te combineren met Seven Sisters. Seven Sisters zijn bont begroeide pinakels met vele kleine rifvissen.

Op 16 november 2017 was het "Scuttling day" in Jordanië. Op die dag is er een Hercules C-130 afgezonken. Het vliegtuig ligt op 15 meter diepte en is zowel van de kant- als van de boot te bereiken. Het vliegtuig is prachtig geland op de zeebodem alsof het zo weer op kan stijgen. Via de grote bagageluiken kun je heel makkelijk het toestel in en bekijk je de onderwaterwereld vanuit de cockpit. Het is een spectaculair en bijzonder gezicht, ook als je niet zo'n fervent wrakduiker bent.

Wateren

Duiken is hier het gehele jaar door mogelijk. De allerbeste duikmaanden zijn maart-april-mei en september-oktober-november. De watertemperatuur in de wintermaanden is ongeveer 21 graden en in de zomermaanden rond de 26 graden. De riffen langs de kust van Aqaba zijn nog nauwelijks bedoken en er komen hier nog vissen voor die op andere plaatsen in de Rode Zee bijna niet meer waargenomen worden.

Natuurlijk zijn er ook allerlei prachtige koraalriffen met vele kleurrijke tropische vissen. Murenes, regelmatig schildpadden, zeepaardjes, schorpioenvissen. Alles is er te zien. Vanwege het feit dat hier weinig of geen stroming is, kan je hier geen grote vis verwachten. Geniet van hetgeen dit deel van de Rode zee je te bieden heeft.

Faciliteiten

Seastar Diving is een 5 star IDC center en biedt opleidingen aan volgens het Padi systeem. Het duikcentrum is aan het strand van Aqaba gevestigd in Club Murjan.
Murjan betekent koraal, een toepasselijke naam dus. 25 Duikstekken wachten om ontdek te worden door je.

Nitrox en 15 liter flessen zijn aanwezig tegen een meerprijs. De duikflessen hebben din of int aansluiting. Nachtduiken en bootduiken zijn mogelijk met toeslag en indien hier voldoende belangstelling voor is. Je duikuitrusting kun je in de duikschool opslaan. Marine park fees zijn inbegrepen in de duikprijzen.

We kunnen niet anders stellen dan dat SeaStar Watersports een zeer complete duikschool is met professionele en enthousiaste duikgidsen, die je graag alle mooie duikstekken laten zien.

Rondreis Petra, Aqaba en Wadi Rum - Diving Holidays
Rondreis Petra, Aqaba en Wadi Rum - Diving Holidays
Rondreis Petra, Aqaba en Wadi Rum - Diving Holidays
Rondreis Petra, Aqaba en Wadi Rum - Diving Holidays
Rondreis Petra, Aqaba en Wadi Rum - Diving Holidays
Rondreis Petra, Aqaba en Wadi Rum - Diving Holidays
Rondreis Petra, Aqaba en Wadi Rum - Diving Holidays
Rondreis Petra, Aqaba en Wadi Rum - Diving Holidays
Rondreis Petra, Aqaba en Wadi Rum - Diving Holidays
Selecteer vluchten 
 

Inclusief in de reissom
• Heenvlucht Amsterdam - Amman met Royal Jordanian
• Terugvlucht Aqaba - Amman - Amsterdam met Royal Jordanian
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Transfer luchthaven Amman - Petra Palace Hotel
• Transfer Captain's Hotel - luchthaven Aqaba
• 1 nacht in Petra Palace Hotel of vergelijkbaar hotel
• 7 nachten in Captain's Hotel of vergelijkbaar hotel
• Verblijf op basis logies & ontbijt
• Inclusief 10 kantduiken inclusief fles/lucht/lood
• Niet-duikers zijn welkom en genieten een korting op de reissom
• Niet-duikers die wel meegaan met duikers naar Club Murjan overdag, betalen transfer kosten
• 1 dagtrip Petra met transfers, gids
• 1 jeeptour Wadi Rum van 3 uur inclusief entrance fees en transfer
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon
Exclusief in de reissom
• Visum |(gratis bij meer dan 3 nachten verblijf)
• Vertrekbelasting $15 per persoon (indien niet inclusief in ticket)
• Entreegeld Petra $71 per persoon
• Lokale gids in Petra $80 voor 2 personen
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering

Bij deze reis is er mogelijk op de terugweg een overnachting nodig in Amman, deze is exclusief in de reissom
8,2
Mirjam, Zoetermeer
Reisdatum: 21-11-2021
Petra, Aqaba & Wadi Rum
'Jordanië is een land waar je goed zelf kunt reizen (huurauto) en daarom is een combinatie van duik- en landvakantie een aanrader. De bevolking is uitermate gastvrij en vriendelijk. Waar wij in deze corona-periode (nov. 2021) reisden was het overal rustig, weinig toeristen. Er waren ook maar heel weinig duikers (2-6 per boot). Op de duikstekken geldt dat er max. 2 boten mogen zijn. Het koraal is in behoorlijk goede staat. Er is zeker onderwaterleven aan deze kant van de Rode Zee, maar wel minder dan bijv. in Egypte (wij doken vanuit Aqaba). Wij wisten dat en hebben genoten van onze 15-daagse reis.'
Patrick en Muriel, Roermond
Reisdatum: 23-10-2021
Petra, Aqaba & Wadi Rum
Fantastisch georganiseerd. Al voor de douane kregen we georganiseerde hulp bij de visa, douane, etc. Zo waren we eerder buiten dan de businessclass-vliegers. Alle transfers en gidsen waren erg spraakzaam, vriendelijk en behulpzaam: we voelden ons echt hartelijk welkom. Ze zijn trots op hun land. De duikbasis is goed georganiseerd en doet er alles aan om je de mooiste duikstekken te laten zien.
Duiken in Jordanië was een advies van Diving Holidays en ik snap nu ook heel goed waarom: het duiken is er fantastisch! De riffen zijn goed begroeid en zien er gezond uit. Je ziet niet zoveel vis als bijvoorbeeld in Indonesië, maar het dierenleven is zéér gevarieerd en je hebt genoeg te onderzoeken onderwater!
TIP: Lees je goed in, in de lokale gewoontes en cultuur: met name dames moeten goed nadenken over de kledingkeuze in dit islamitische land. Zo is het absoluut not done om in bikini of badpak de openbare stranden te betreden. Gelukkig kun je bij de duikbasis heerlijk aan het zwembad liggen, of gebruikmaken van het privéstrand van een hotel.
De reis krijgt van ons een dikke 10!
Renée, Zutphen
Reisdatum: 21-09-2021
Petra, Aqaba & Wadi Rum
'Eerst 4 dagen geweldige duiken mogen maken… koraal, vis, tanks, kanonnen, helicopters en vliegtuigen, alles kom je tegen. Alles binnen 15 min rijden van het duikcentrum. Mooie kantduiken, voor zowel beginnende duikers als zeer ervaren duikers.

Geweldig om te combineren met Petra en de woestijn van Wadi Rum. Zeker nu door Corona nog weinig bezoekers in Petra, dus alles rustig kunnen bekijken en foto’s kunnen maken alsof je bijna de enige bent daar.

Ga eens een keer niet naar Egypte, maar hierheen! '