Duikreizen Maleisië

Duikreizen Maleisië

Maleisië in het kort

Maleisië heeft alles: vriendelijke mensen, verlaten stranden, tientallen eilanden, bergen een overweldigende regenwouden en prachtige, kleurrijke koraalriffen. Het klimaat is tropisch: het gehele jaar warm en vochtig. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 26 en 30’C. De moesson heeft nauwelijks invloed op het weer.Alleen bij Layang Layang is gedurende de regenperiode, november tot en met januari, duiken niet mogelijk.

Over het landDe eilanden die wij aanbieden zijn beroemd om hun goede duikmogelijkheden. Beide eilanden zijn prima te combineren en om je verblijf helemaal onvergetelijk te maken kun je ook nog een paar dagen in het regenwoud doorbrengen. De Proboscis Lodge ligt midden in het regenwoud aan de rivier de Kinabatangan. Om je heen hoor je overal de geluiden van dieren die zich verborgen houden in de dicht begroeide jungle. Tijdens de tochten over de rivier krijg je de kans om diverse soorten apen en vogels van dichtbij te zien. Zowel boven als onder water is Maleisië een waar paradijs!

Over de duikervaringHet duiken bij Mabul kenmerkt zich door de overvloed aan schitterend macro-onderwaterleven. Neem je vissenboek mee want je zult hier alles 'live' ontdekken. Spookfluitvissen, hengelaarsvissen, zeepaardjes en naaktslakken in alle soorten en maten, teveel om op te noemen. Op het huisrif kun je ongelimiteerd duiken naar de zeepaardjes en manderijnvisjes.
Bij Sipadan duik je langs prachtige steile wanden met kleurig koraal en een overdaad aan visleven. Het aantal schildpadden dat je ziet per duik is niet te tellen. De enorme scholen baracuda's die rondcirkelen vormen een adembenemend schouwspel. Als je geluk hebt, zie je in de diepte een school hamerhaaien.

Meer over Maleisië

Maleisië

Hoofdstad:

Kuala Lumpur

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

Februari t/m November

Staatshoofd:

Z.K.H. Abdul Halim van Kedah

Voertaal:

Maleis, Chinees, Engels, Tamil

Godsdienst:

Islam (55%) Boeddhisme (19%) Chinese geloofsuitingen (11,5%) Christendom (7%) Hindoeisme (7%) Stamreligies (0,5%)

Nationale feestdag:

31 Augustus

Geld:

Euro, Dollar (USD), Ringgits (MYR)

Visum:

Niet verplicht. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Aanbevolen: DTP en Hepatitus A prik.

Elektriciteit:

240V/50Hz (tip: Wereldstekker mee)