Je reist naar: Home > Maleisië

Duikreizen Maleisië

Maleisië heeft alles: vriendelijke mensen, verlaten stranden, tientallen eilanden, bergen een overweldigende regenwouden en prachtige, kleurrijke koraalriffen. Het klimaat is tropisch: het gehele jaar warm en vochtig. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 26 en 30’C. De moesson heeft nauwelijks invloed op het weer. Alleen bij Layang Layang is gedurende de regenperiode, november tot en met januari, duiken niet mogelijk.

Over het land Maleisië
In het hart van Zuidoost Azië ligt één van de meest fabelachtige landen op deze wereld: Maleisië, een tropisch paradijs met een ongelooflijke charme. Maleisië is een ware schatkamer van verschillende culturen met ontzettend gastvrije mensen. Samen met de exotische, overheerlijke keuken, fascinerende feesten, schitterende duiklocaties, schilderachtige plaatsjes en een moderne skyline is Maleisië een unieke bestemming.

Maleisië grenst in het noorden aan Thailand en in het zuiden aan Singapore. Bovendien strekt Maleisië zich uit over het noordelijke deel van Borneo, waar zich de federale staten Sabah en Sarawak bevinden. Maleisië heeft een zeer mooie lange kust, met talloze, bekoorlijke eilanden aan de kust. Ze hebben de reiziger veel te bieden: eindeloze palmomrande stranden met een azuurblauwe zee en veel zon, lagunes met helder water voor een verfrissende duik, adembenemende onderwaterwerelden met fascinerende vissen en andere zeebewoners, maar ook in nevel gehulde bergen met oeroud regenwoud.

Over de duikervaring
Het duiken bij Mabul kenmerkt zich door de overvloed aan schitterend macro-onderwaterleven. Neem je vissenboek mee want je zult hier alles 'live' ontdekken. Spookfluitvissen, hengelaarsvissen, zeepaardjes en naaktslakken in alle soorten en maten, teveel om op te noemen. Op het huisrif kun je ongelimiteerd duiken naar de zeepaardjes en manderijnvisjes.
Bij Sipadan duik je langs prachtige steile wanden met kleurig koraal en een overdaad aan visleven. Het aantal schildpadden dat je ziet per duik is niet te tellen. De enorme scholen baracuda's die rondcirkelen vormen een adembenemend schouwspel. Als je geluk hebt, zie je in de diepte een school hamerhaaien.