Duikvakantie Yucatan

Een populaire regio voor een heerlijke vakantie is het schiereiland Yucatan in het zuidoosten van Mexico. Op slechts een uurtje rijden van de luchthaven Cancun ligt het voormalige vissersdorp Playa del Carmen. Inmiddels is Playa del Carmen een levendige bestemming met hagelwitte zandstranden en volop terrasjes en restaurants. Er zijn hippe strandbars en het nachtleven bruist. De duikscholen hier bieden trips aan naar de koraalriffen rond Playa del Carmen of dagtrips naar Cozumel. In het juiste seizoen worden er trips naar de walvishaaien in de buurt van Isla Holbox en naar de stierhaaien gemaakt. En laten we niet vergeten dat duiken in de Cenotes bij Playa del Carmen tot een onvergetelijke duik behoren. Het is werkelijk prachtig om te zien hoe de inval van het daglicht de cenotes tot een sprookjesachtige plek maken. En het water....kraakhelder.
Een dagtrip naar de Maya ruïnes in Tulum of het verder gelegen Chichén Itzá behoren ook tot de mogelijkheid. Beide plaatsen behoren tot de mooiste bouwwerken van de Maya cultuur.
Vanwege de duikmogelijkheden, de prachtige stranden en de mogelijkheid om dagtrips naar de Maya ruïnes te maken, is Playa del Carmen een ideale bestemming.
Ontdek Mexico boven- en onderwater!


Over de duikervaring
In Yucatan is het met een gemiddelde watertemperatuur van 27 graden heerlijk zwemmen, snorkelen en duiken.
Door de gunstige stromingen, worden vele scholen vissen aangetrokken. Je maakt hier dan ook voornamelijk stromingsduiken. Jij gaat lekker duiken en de boot volgt je bellenbaan en haalt je op, daar waar je weer boven komt.
De riffen rond Playa del Carmen zijn uitbundig. Schildpadden, murenen, keizervissen, barracuda's, kreeften en grote krabben en ook adelaarsroggen kun je hier tegen komen.
In de maanden juni tot half september komen de walvishaaien op het plankton af, dat dan rijkelijk aanwezig is bij Isla Holbox en Isla Mujeres. In deze periode worden er dagtrips georganiseerd om met walvishaaien te duiken en/of te snorkelen. Geen garanties, maar de kans is hier wel heel erg groot om deze goedaardige reuzen van de zee te ontmoeten. Duiken met walvishaaien is een droom van menig duiker.
Nog zo'n bijzonder fenomeen is de kans om her met stierhaaien te duiken. Hiervoor is de kans het grootst van november tot maart. De stierhaaien met hun brede koppen zijn ronduit indrukwekkend. Wat een belevenis is dit.
Duiken rond het eiland Cozumel is bekend om het prachtige koraalrif met de vele bonte kleurrijke rifvissen is grote getale. Er wordt gezegd dat dit het een na grootste rif ter wereld is. Vanuit Playa del Carmen worden er dagtrips naar Cozumel gemaakt.
Bijzonder en uniek voor het duiken in Yucatan zijn de Cenotes- of Cavernduiken! De wereldberoemde Cenotes liggen op slechts een uurtje rijden van Playa Del Carmen, verscholen in het oerwoud. De Cenotes zijn onderaardse gangen gevuld met zoetwater en het water is werkelijk kraakhelder. Omdat het merendeel van de Cenotes met elkaar in verbinding staan, zijn er fantastische onderwatergangen gevormd. Kleurrijke druipsteen formaties, die door de inval van het daglicht sprookjesachtig verlicht worden, maken dit tot een unieke en zeer bijzondere duik!
Duiken in Mexico zal menig duikershart sneller doen slaan.

Je reist naar: Home > Mexico > Yucatan