Duikvakantie Palau
Je hebt er een eind voor gevlogen, en dan wordt eindelijk de daling ingezet....
Wij weten zeker dat je je ogen niet gelooft, als je aanvliegt op de eilandengroep Palau. Niet voor niets noemt men deze eilanden de “Pearls of the Pacific”. De kleurenpracht van de groene eilanden, in combinatie met de azuurblauwe lagunes en het donkerblauwe water van de Stille Oceaan is werkelijk adembenemend.
En, ben je eenmaal op Palau, dan wil je voorlopig niet meer terug naar huis! Er ligt hier een wereld aan nieuwe ontdekkingen op je te wachten, zowel boven- als onder water. Palau staat, samen met Truk Lagoon, op de onbetwiste eerste plaats als het om wrakduiken gaat. Oorlogsschepen, watervliegtuigjes en grote vliegtuigwrakken uit de Tweede Wereldoorlog liggen klaar om door jou bedoken te worden.
Maar ook de ongerepte riffen van Palau maken deze bestemming tot een ongekend paradijs. Duikspots met 30 tot 40 grijze rifhaaien zijn geen uitzondering. Kristalhelder water, “Blue Holes”, grotduiken, en een immense variëteit aan bekende en onbekende diersoorten maken van duiken en snorkelen op Palau een belevenis om nooit te vergeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Jellyfish Lake, het beroemde meer waar je kan snorkelen met, letterlijk, duizenden kwallen zonder tentakels?
Palau ligt in het werelddeel Oceanië, en is onderdeel van de regio Micronesië. Palau beslaat het uiterste westelijk deel van de eilandengroep “Carolinen”. Ten westen van Palau liggen de Filippijnen, ten zuiden ligt Indonesië.
Palau bestaat uit meer dan 340 eilanden, waarvan er zo’n 12 bewoond zijn. De meeste eilanden zijn vulkanisch van oorsprong, maar veel eilanden bestaan ook uit kalksteen en koraal. Het grootste eiland is Babeldaob, dat 80% van de totale landmassa van Palau vormt. Daar ligt ook het vliegveld. Onze bestemming is Koror. Koror is de naam van een van de eilandengroepen van Palau, maar ook van de hoofdstad.
Over de duikervaring
Uniek voor dit gebied zijn de verschillende poetsstations voor manta’s. Kleinere rifvisjes verlossen de manta’s hier van hun parasieten. Terwijl de manta’s langzaam rondcirkelen kun je heerlijk rustig genieten van deze majestueuze roggen! Natuurlijk is er nog veel meer te zien op deze tropische koraalriffen. Er zijn canyons, steile wanden, rifoverhangen, kanalen en een rijk gevarieerde visstand met verschillende soorten rifhaaien, pijlstaartroggen, barakuda’s, papegaaivissen en vele andere soorten. Geregeld worden er nog nieuwe duikstekken ontdekt!