Orange Bay Hotel

Onze mening
bulletDe zee is je zwembad
bulletGoede duikbegeleiding
bulletHeerlijk eten bij Harbour Club
De duikvakantie
bulletMidden in de baai gelegen tussen diverse restaurants
bulletBoek een compleet pakket inclusief bootduiken
bulletDe beste riffen van het Caribisch gebied vind je hier!

Orange Bay Hotel en de Harbour Club zijn momenteel gesloten.
Een heropeningsdatum is nog niet bekend.

Ligging

Bij aankomst op de luchthaven staat onze vertegenwoordiger al op je te wachten. Het hotel is gelegen net buiten Oranjestad in een baai aan zee op ongeveer 2 kilometer van de luchthaven.

Orange Bay Hotel

Het Orange Bay Hotel is in 2018 geopend onder leiding van Claudia. De Nederlandse Minke is de operationele manager en ze staan beiden graag voor je klaar. Het hotel is gelegen aan de Oranjebaai, zoals de naam het al doet vermoeden. In de baai tref je meerdere restaurants, historische gebouwen en natuurlijk een prachtig zicht op de Caribische zee.

Verblijf

Het hotel beschikt over 8 kamers, waarvan er 4 aan de Cliffside gelegen zijn en 4 richting zee. Van elk kamertype zijn er twee kamers op de 1e verdieping gelegen en twee kamers op de 2e verdieping. Doordat het hotel nieuw is ervaar je een frisse look aan de binnenkant, met prima badkamers, alle benodigde faciliteiten in de kamer en een prettig balkon met een zitje.

Cliff Side kamer - 1e verdieping
Deze kamers zijn bereikbaar via een trap en bevinden zich aan de achterkant en kijken uit op de majestueuze klif die het stadje boven van de baai beneden scheidt.

Cliff Side kamer - 2e verdieping
Deze kamers bevinden zich ook aan de achterkant van het gebouw en zijn ook bereikbaar via een trap.
Deze hebben echter een groter balkon, doordat deze aan de zijkant doorloopt en heeft ook uitzicht op zee via die kant.

Zeezicht kamer - 1e verdieping
Deze kamers zijn bereikbaar via een trap en hebben een prachtig uitzicht op de Caribische zee.

Zeezicht kamer - 2e verdieping
Deze kamers met een hoog plafond bieden een spectaculair uitzicht op de Caribische zee.
Ook deze kamers zijn bereikbaar via een trap.

Faciliteiten

• Dagelijks ontbijt in het naastgelegen restaurant Harbourclub
• Dagelijkse schoonmaakservice
• Hoge snelheid, gratis Wi-Fi
• Kleine koelkast
• 2 eenpersoonsbedden (100 cm x 190 cm) / 1 tweepersoonsbed
• 40-inch flat screen smart-tv (meer dan 600 live kanalen)
• Airconditioning
• In kamer kluis
• Föhn, strijkbenodigdheden en ijsemmer bij het inchecken
• Gratis koffie en thee op de kamer

Verzorging

Je verblijf is standaard inclusief ontbijt in restaurant Harbourclub. Deze ligt naast het hotel en is van dezelfde eigenaar. Voor je lunch en diner kun je zelf een restaurantje opzoeken of je bestelt ook hier je andere maaltijden tussen de duiken door en erna. De opzet van het restaurant is om iedereen vlot te kunnen bedienen tegen een lagere prijs. Daarom haal je zelf je drankjes uit de koelkast en laat je die op je bon schrijven. Je bestelling voor lunch en diner geef je aan de bar door en ze komen het even later aan je tafel uitserveren. De sfeer is er zeer gemoedelijk en gezellig. De menukaart is zeer uitgebreid, van sandwiches tot hamburgers en de friet is er zeer goed! We bevelen je het van harte aan om hier een hapje te gaan eten.

Excursies

Bij het duikcentrum zijn ze je graag van dienst voor het organiseren van een leuke dag- of middagtrip over het eiland.

Op het moment dat je in St. Eustatius land, lokaal Statia genoemd, zal je waarschijnlijk meteen het typische Statia gevoel te pakken krijgen. Je ziet geen massa's mensen op het vliegveld, ook op de rest van het eiland vind je geen mensen massa's. Statia was één van de eilanden behorende tot de Nederlandse Antillen maar sinds 10-10-'10 is het een bijzondere gemeente van Nederland geworden.

Ons kleine eiland is gezegend met een heerlijk zonnig en droog klimaat. De altijd aanwezige passaatwind vanuit het noordoosten zorgt voor een constante verkoelende bries. St. Eustatius is onaangeroerd door grote project ontwikkelaars. Je vind hier geen casino's, winkel centra of de bekende fast food restaurants. Wat je hier wel vind is een vriendelijk en veilig eiland waar lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In Oranjestad, het enige stadje op heel St. Eustatius vind je verschillende kleine barretjes en restaurants. Dit is de plek waar je helemaal tot rust komt, altijd een keer dat boek kan lezen waar je maar niet aan toe kwam en om te duiken in het helder blauwe water.

Doen:
• beklim de Quill en daal af in de weelderige krater
• Bezoek de Miriam C. Schmidt Botanische Tuin, een uitkijk punt voor migrerende Walvissen

Reistijd

De beste reisperiode is van oktober tot en met juni. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden in het begin van het jaar. Van april tot en met december is de watertemperatuur tussen de 27 en 29 graden.

Huren van auto of scooter

Wil je naast duiken het eiland verder verkennen dan kun je via de receptie een scooter of auto huren. Maar neem een goed boek mee, want het eiland is niet heel groot! Zorg er wel voor dat je een geschikt rijbewijs kunt tonen waarmee je een 125cc scooters mee mag besturen. Andere optie is het huren van een auto icm een geldig rijbewijs.

VideoScubaqua Dive Center

Scubaqua wordt oa. gerund door de Nederlandse Marieke en Mike. Zij zullen er alles aan doen om je een onvergetelijke duikvakantie te bezorgen. Het is een duikschool met een gezellige familiaire sfeer en extra veel aandacht voor hun gasten. Hun motto is "wat we beloven doen we ook" en dat zul je zeker gaan merken.

De duikschool ligt direct aan de kust. De duikboten van Scubaqua vertrekken vanuit een nabij gelegen haventje. Het is net te ver om te lopen, dus je gaat er met de truck van de duikschool naar toe. De "Green Flash" is één van hun duikboten welke tot 20 duikers kan vervoeren. Na korte tijd blijkt al dat het een fantastische boot is voor groepen duikers van 13 tot 18 personen. Dus heb je een duikreis met vrienden in gedachten..?

Gebrevetteerde duikers zullen zich hier zeer zeker goed vermaken. Er wordt in groepjes van maximaal 6 duikers per gids gedoken. Je kunt duiken zolang als je zelf wilt: als iemand onder de 50 bar komt dan wordt hij of zij naar de ankerlijn begeleid, en kan de rest rustig doorduiken. De zee rondom St. Eustatius is een beschermd Marine Park waar het onderwater leven ongestoord zijn gang kan gaan. Waar anders in de wereld vind je acht verschillende eco systemen en hoe vaak ben je tijdens je hele duik begeleid door schildpadden? Het enige wat je tijdens je duik niet zal tegenkomen zijn andere groepen duikers.

De duiklocaties rondom St. Eustatius zijn heel divers en ook heel anders dan bijvoorbeeld rond Aruba, Bonaire en Curacao. Op St. Eustatius staat de vulkaan “de Quill”. Deze vulkaan heeft ook onderwater haar sporen nagelaten. Er zijn diverse lavastromen onder water te vinden die inmiddels helemaal begroeid zijn met koraal en sponsen. De grilligheid van de lavastromen is heel bijzonder om te zien. Ten zuiden van het eiland hebben de lavastromen hele diepe kloven gevormd die spectaculaire locaties zijn voor diepe duiken. Bij St. Eustatius vind je ook haaien, schildpadden, kreeften en andere vissoorten die op andere Caribische bestemmingen helaas niet of veel minder meer voorkomen. Echt uniek voor St. Eustatius zijn bijvoorbeeld de Pike Bennies en de Flying Gunards. Wat je onder water ook nog terug vindt is de rijke historie van St. Eustatius. De haven van St. Eustatius was in de 16e en de 17e eeuw één van de drukst bezochte havens in de regio. Daarvan zijn nu nog steeds sporen van terug te vinden onder water. Kortom, de duiklocaties zijn zo divers, dat het soms net lijkt alsof je naar een ander eiland bent gevaren.

De gemiddelde duikdiepte is 18-20 meter. De meest ondiepe duiken zijn tussen de 12 en 15 meter.

Duikpakketten

Begeleide bootduiken
Boek vooraf je duikpakket tegen voordelig tarief. De 35 duikstekken rondom het eiland zijn voorzien van ankerboeien en liggen tussen de 5 en 20 minuten varen. De duiken uit je vooraf geboekte duikpakket gebruik je voor twee ochtendduiken. Of boek vooraf tegen voordelig tarief gelijk je middagduik erbij. Besluit je ter plaatse om een middagduik te doen, dan reken je dat tegen het lokale tarief af.

Nitrox is gratis en een duikcomputer is verplicht. De flessen, de vulruimte en de compressor zijn geheel gemoderniseerd. Duikopleidingen kunnen naar wens in het Nederlands gegeven worden. Duik met Scubaqua op St. Eustatius' maagdelijke riffen, wrakken, pinnacles en steile wanden.

Wateren

De beste reisperiode is van oktober tot en met juni. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden in het begin van het jaar. Van april tot en met december is de watertemperatuur tussen de 27 en 29 raden.

Faciliteiten

• Duiken in kleine groepjes
• Gratis Nitrox
• Duikcomputer verplicht
• Aqua Lung Partner
• Huurmateriaal
• Schaduw terras met zeezicht
• Gratis WiFi
• Bar
• Gezellige duikshop
• 3 (warme) douches
• Toiletten
• Omkleed- en bergruimte
• Camera oplaad station met 220 Volt
• 6 spoelbakken
• Trucks voor vervoer naar de haven
• 2 duikboten
• Eigen vulruimte
• Opleidingen in meerdere talen

• Green Flash duikboot met toilet
• Yelllow Flash duikboot zonder toilet (toiletpauze aan land mogelijk)

Duiken die je niet mag missen

Charlie Brown, deze 100 meter grote kabellegger is een van de grootste wrakken in de Caribische zee.

Barracuda, de steile wanden van deze oude lava stroom zijn begroeid met prachtige koralen en beiden onderdak aan ontelbare rifvissen en barracuda’s.

Double Wreck, De ballast stenen die onze oude koloniale schepen vervoerden zijn nu overgroeid met koralen en sponzen en worden bewaakt door enorme stekelroggen.

Chien Tong, dit Taiwanees wrak is nu is een magneet voor vissen en schildpadden. 's Nachts wordt het wrak zelfs Turtle hotel genoemd. Je kijkt je ogen uit naar alle slapende schildpadden binnen in het wrak.

Blue Bead Hole; het vinden van een blue bead is een bijzondere ervaring! Blue beads zijn blauwe kralen die de Nederlanders in de 17de eeuw gebruikte als betaalmiddel. Zo werd New York gekocht door de Nederlanders voor 30 Blue Beads. Op St. Eustatius werden de slaven met Blue Beads uitbetaald. Na afschaffing van de slavernij gooiden, volgens de legende, de voormalige slaven hun Blue Beads in het water om hun vrijheid te vieren. Waarschijnlijk is dat de reden dat de meeste Blue Beads gevonden worden door duikers tijdens een duik in de Blue Bead hole. Volgens de legende vind je trouwens geen blue bead, maar vinden de blue beads jou en als je gevonden wordt zul je weer terugkeren naar St. Eustatius.

Haaienreservaat

In 2018 ondertekende de regering van Statia het Yarari zeezoogdier en haaienreservaat. De populaties van haaien wereldwijd nemen sterk af en daarom is extra bescherming geboden tegen illegale visserij en bijvangst in gereguleerde visserijtakken. Met dit elfde haaienreservaat in de wereld beschermt de Statia haaien actief in de Caribische Zee, inclusief maar niet beperkt tot ons marinepark. De naam van het heiligdom Yarari is een Indiaans Taíno-woord, wat 'een fijne plek' betekent. Het Yarari-reservaat, dat alle wateren rondom het eiland omvat, zal niet alleen haaien beschermen, maar zal ook een toevluchtsoord bieden - een 'fijne plek' - voor zeezoogdieren, walvissen en dolfijnen. Bultruggen brengen de wintermaanden door in de warme Caribische wateren waar ze de baby-walvissen kalven en zogen, gedurende hun eerste paar maanden totdat ze sterk genoeg zijn om aan de trek naar hun voedselgebieden in de koude noordelijke Atlantische wateren te beginnen. Veel haaien zijn voor een deel van hun levenscyclus afhankelijk van ondiepe kustomgevingen en dit maakt hen bijzonder kwetsbaar voor de effecten van kustontwikkeling en bijvangst.

Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Scubaqua Divecenter - Diving Holidays
Orange Bay Hotel - Diving Holidays
Orange Bay Hotel - Diving Holidays
Orange Bay Hotel - Diving Holidays
Orange Bay Hotel - Diving Holidays
Orange Bay Hotel - Diving Holidays
Orange Bay Hotel - Diving Holidays
Orange Bay Hotel - Diving Holidays
Orange Bay Hotel - Diving Holidays
Orange Bay Hotel - Diving Holidays
Orange Bay Hotel - Diving Holidays
Restaurant Harbour Club
Restaurant Harbour Club
Restaurant Harbour Club
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.
7,9
Rob, Biest Houtakker
Reisdatum: 04-06-2019
Orange Bay Hotel
'Erg leuk klein hotel als je zeezicht hebt is het uitzicht erg mooi. Heb je zicht op de bergwand is dit een stuk minder mooi, maar dat wist ik van tevoren. Wel nette keurige schone kamer. Mooie warme douche. (de water voorraad op ST Eustatius is niet altijd toereikend). Ontbijt in Harbourclub ook netjes verzorgd. Kortom ik heb een fijn verblijf gehad van een week en niets te klagen.'
Ferdinand, IJsselstein
Reisdatum: 12-05-2019
Orange Bay Hotel
'Prima hotel met goede eetgelegenheid. Beetje gehorig'
Michel Verdaas, Dordrecht
Reisdatum: 07-01-2023
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Het was weer twee weken feest op het duikcentrum met een leuke staff met diverse pluimage aan stafleden '
Wendy, Rotterdam
Reisdatum: 16-06-2022
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Prima service, zowel met regelen van reis als met duikbegeleiding. '
Joop Hormann, De Meern
Reisdatum: 15-05-2022
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Prima, goede en vriendelijke staf en management. Leuke dive briefings en alles rondom de duiken goed geregeld. '
Michel Verdaas, Dordrecht
Reisdatum: 14-12-2021
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Geweldig zoals de duiken geregeld zijn waarbij gezegd dat de coronamaatregelen een grote belasting geven op de staff zoals Marieke veel tijd nodig heeft om alles te regelen en veel uren in het kantoor zit om te communiceren als er ergens weer met andere regels komen'
Patrick De Winter, Haarlem
Reisdatum: 04-12-2021
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Zeer goede duikschool. Vriendelijke staff die alle tijd voor je neemt. Goed materiaal en prima duikbegeleiding. De instructeurs nemen alle tijd vooor je.
Ik heb de nitrox cursus gevolgd en de instructeur was heel erg professioneel en gaf prima begeleiding tijdens theorie en praktijkoefeningen'