Offerte duikvakantie
DH Nieuwsbrief

volg ons op:

Diving Holidays

Richard Holkade 14
2033 PZ Haarlem
Tel: 020 5218100
info@divingholidays.nl
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 09:30 tot 17:30
Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy

Orange Bay Hotel

Duikreizen Orange Bay Hotel


Oranjestad , St. Eustatius

• Retourvlucht Amsterdam - St Maarten met KLM
• Retourvlucht St Maarten - St Eustatius met Winair
• Ruimbagage is inbegrepen. Klik op AIRLINES aan de linkerzijde voor details.
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfers luchthaven - Old Gin House
• Verblijf op basis van logies en ontbijt

v.a.€1498,- p.p.

Ligging

Bij aankomst op de luchthaven staat onze vertegenwoordiger al op je te wachten. Het hotel is gelegen net buiten Oranjestad in een baai aan zee op ongeveer 2 kilometer van de luchthaven.

Orange Bay Hotel

Het Orange Bay Hotel is in 2018 geopend onder leiding van Claudia. De Nederlandse Minke is de operationele manager en ze staan beiden graag voor je klaar. Het hotel is gelegen aan de Oranjebaai, zoals de naam het al doet vermoeden. In de baai tref je meerdere restaurants, historische gebouwen en natuurlijk een prachtig zicht op de Caribische zee.

Verblijf

Het hotel beschikt over 8 kamers, waarvan er 4 aan de Cliffside gelegen zijn en 4 richting zee. Van elk kamertype zijn er twee kamers op de 1e verdieping gelegen en twee kamers op de 2e verdieping. Doordat het hotel nieuw is ervaar je een frisse look aan de binnenkant, met prima badkamers, alle benodigde faciliteiten in de kamer en een prettig balkon met een zitje.

Cliff Side kamer - 1e verdieping
Deze kamers zijn bereikbaar via een trap en bevinden zich aan de achterkant en kijken uit op de majestueuze klif die het stadje boven van de baai beneden scheidt.

Cliff Side kamer - 2e verdieping
Deze kamers bevinden zich ook aan de achterkant van het gebouw en zijn ook bereikbaar via een trap.
Deze hebben echter een groter balkon, doordat deze aan de zijkant doorloopt en heeft ook uitzicht op zee via die kant.

Zeezicht kamer - 1e verdieping
Deze kamers zijn bereikbaar via een trap en hebben een prachtig uitzicht op de Caribische zee.

Zeezicht kamer - 2e verdieping
Deze kamers met een hoog plafond bieden een spectaculair uitzicht op de Caribische zee.
Ook deze kamers zijn bereikbaar via een trap.

Faciliteiten

• Dagelijks ontbijt in het naastgelegen restaurant Harbourclub
• Dagelijkse schoonmaakservice
• Hoge snelheid, gratis Wi-Fi
• Kleine koelkast
• 2 eenpersoonsbedden (100 cm x 190 cm) / 1 tweepersoonsbed
• 40-inch flat screen smart-tv (meer dan 600 live kanalen)
• Airconditioning
• In kamer kluis
• Föhn, strijkbenodigdheden en ijsemmer bij het inchecken
• Gratis koffie en thee op de kamer

Verzorging

Je verblijf is standaard inclusief ontbijt in restaurant Harbourclub. Deze ligt naast het hotel en is van dezelfde eigenaar. Voor je lunch en diner kun je zelf een restaurantje opzoeken of je bestelt ook hier je andere maaltijden tussen de duiken door en erna. De opzet van het restaurant is om iedereen vlot te kunnen bedienen tegen een lagere prijs. Daarom haal je zelf je drankjes uit de koelkast en laat je die op je bon schrijven. Je bestelling voor lunch en diner geef je aan de bar door en ze komen het even later aan je tafel uitserveren. De sfeer is er zeer gemoedelijk en gezellig. De menukaart is zeer uitgebreid, van sandwiches tot hamburgers en de friet is er zeer goed! We bevelen jet het van harte aan om hier een hapje te gaan eten.

Excursies

Bij het duikcentrum zijn ze je graag van dienst voor het organiseren van een leuke dag- of middagtrip over het eiland.

Op het moment dat je in St. Eustatius land, lokaal Statia genoemd, zal je waarschijnlijk meteen het typische Statia gevoel te pakken krijgen. Je ziet geen massa's mensen op het vliegveld, ook op de rest van het eiland vind je geen mensen massa's. Statia was één van de eilanden behorende tot de Nederlandse Antillen maar sinds 10-10-'10 is het een bijzondere gemeente van Nederland geworden.

Ons kleine eiland is gezegend met een heerlijk zonnig en droog klimaat. De altijd aanwezige passaatwind vanuit het noordoosten zorgt voor een constante verkoelende bries. St. Eustatius is onaangeroerd door grote project ontwikkelaars. Je vind hier geen casino's, winkel centra of de bekende fast food restaurants. Wat je hier wel vind is een vriendelijk en veilig eiland waar lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In Oranjestad, het enige stadje op heel St. Eustatius vind je verschillende kleine barretjes en restaurants. Dit is de plek waar je helemaal tot rust komt, altijd een keer dat boek kan lezen waar je maar niet aan toe kwam en om te duiken in het helder blauwe water.

Doen:
• beklim de Quill en daal af in de weelderige krater
• Bezoek de Miriam C. Schmidt Botanische Tuin, een uitkijk punt voor migrerende Walvissen

Reistijd

De beste reisperiode is van oktober tot en met juni. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden in het begin van het jaar. Van april tot en met december is de watertemperatuur tussen de 27 en 29 raden.

Huren van auto of scooter

Wil je naast duiken het eiland verder verkennen dan kun je via de receptie een scooter of auto huren. Maar neem een goed boek mee, want het eiland is niet heel groot! Zorg er wel voor dat je een geschikt rijbewijs kunt tonen waarmee je een 125cc scooters mee mag besturen. Andere optie is het huren van een auto icm een geldig rijbewijs.

Video

Foto's

Scubaqua Dive Center

Scubaqua wordt oa. gerund door de Nederlandse Marieke en Mike. Zij zullen er alles aan doen om je een onvergetelijke duikvakantie te bezorgen. Het is een duikschool met een gezellige familiaire sfeer en extra veel aandacht voor hun gasten. Hun motto is "wat we beloven doen we ook" en dat zul je zeker gaan merken.

De duikschool ligt direct aan de kust. De duikboten van Scubaqua vertrekken vanuit een nabij gelegen haventje. Het is net te ver om te lopen, dus je gaat er met de truck van de duikschool naar toe. De "Green Flash" is één van hun duikboten welke tot 20 duikers kan vervoeren. Na korte tijd blijkt al dat het een fantastische boot is voor groepen duikers van 13 tot 18 personen. Dus heb je een duikreis met vrienden in gedachten..?

Gebrevetteerde duikers zullen zich hier zeer zeker goed vermaken. Er wordt in groepjes van maximaal 6 duikers per gids gedoken. Je kunt duiken zolang als je zelf wilt: als iemand onder de 50 bar komt dan wordt hij of zij naar de ankerlijn begeleid, en kan de rest rustig doorduiken. De zee rondom St. Eustatius is een beschermd Marine Park waar het onderwater leven ongestoord zijn gang kan gaan. Waar anders in de wereld vind je acht verschillende eco systemen en hoe vaak ben je tijdens je hele duik begeleid door schildpadden? Het enige wat je tijdens je duik niet zal tegenkomen zijn andere groepen duikers.

De duiklocaties rondom St. Eustatius zijn heel divers en ook heel anders dan bijvoorbeeld rond Aruba, Bonaire en Curacao. Op St. Eustatius staat de vulkaan “de Quill”. Deze vulkaan heeft ook onderwater haar sporen nagelaten. Er zijn diverse lavastromen onder water te vinden die inmiddels helemaal begroeid zijn met koraal en sponsen. De grilligheid van de lavastromen is heel bijzonder om te zien. Ten zuiden van het eiland hebben de lavastromen hele diepe kloven gevormd die spectaculaire locaties zijn voor diepe duiken. Bij St. Eustatius vind je ook haaien, schildpadden, kreeften en andere vissoorten die op andere Caribische bestemmingen helaas niet of veel minder meer voorkomen. Echt uniek voor St. Eustatius zijn bijvoorbeeld de Pike Bennies en de Flying Gunards. Wat je onder water ook nog terug vindt is de rijke historie van St. Eustatius. De haven van St. Eustatius was in de 16e en de 17e eeuw één van de drukst bezochte havens in de regio. Daarvan zijn nu nog steeds sporen van terug te vinden onder water. Kortom, de duiklocaties zijn zo divers, dat het soms net lijkt alsof je naar een ander eiland bent gevaren.

Duikpakketten

Begeleide bootduiken
Boek vooraf je duikpakket tegen voordelig tarief. De 35 duikstekken rondom het eiland zijn voorzien van ankerboeien en liggen tussen de 5 en 20 minuten varen. Tussen de duiken door vaar je terug. Voor de ochtendduik vertrek je om 09:00 uur en de middagduik is om 14:00 uur. Indien er ten noorden van het eiland gedoken wordt, dan is de vaartijd 20 minuten en wordt er een two-tank duik gemaakt en kom je tussen de 2 duiken dus niet terug. Vertrek is dan rond 09:00 uur en rond 13:00 uur ben je terug.

Nitrox is gratis en een duikcomputer is verplicht. De flessen, de vulruimte en de compressor zijn geheel gemoderniseerd.
Duikopleidingen kunnen naar wens in het Nederlands gegeven worden.
Duik met Scubaqua op St. Eustatius' maagdelijke riffen, wrakken, pinnacles en steile wanden.

Wateren

De beste reisperiode is van oktober tot en met juni. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden in het begin van het jaar. Van april tot en met december is de watertemperatuur tussen de 27 en 29 raden.

Faciliteiten

• Duiken in kleine groepjes
• Gratis Nitrox
• Duikcomputer verplicht
• Aqua Lung Partner
• Huurmateriaal
• Schaduw terras met zeezicht
• Gratis WiFi
• Bar
• Gezellige duikshop
• 3 (warme) douches
• Toiletten
• Omkleed- en bergruimte
• Camera oplaad station met 220 Volt
• 6 spoelbakken
• Trucks voor vervoer naar de haven
• 2 duikboten
• Eigen vulruimte
• Opleidingen in meerdere talen

Duiken die je niet mag missen

Charlie Brown, deze 100 meter grote kabellegger is een van de grootste wrakken in de Caribische zee.

Barracuda, de steile wanden van deze oude lava stroom zijn begroeid met prachtige koralen en beiden onderdak aan ontelbare rifvissen en barracuda’s.

Double Wreck, De ballast stenen die onze oude koloniale schepen vervoerden zijn nu overgroeid met koralen en sponzen en worden bewaakt door enorme stekelroggen.

Chien Tong, dit Taiwanees wrak is nu is een magneet voor vissen en schildpadden. 's Nachts wordt het wrak zelfs Turtle hotel genoemd. Je kijkt je ogen uit naar alle slapende schildpadden binnen in het wrak.

Blue Bead Hole; het vinden van een blue bead is een bijzondere ervaring! Blue beads zijn blauwe kralen die de Nederlanders in de 17de eeuw gebruikte als betaalmiddel. Zo werd New York gekocht door de Nederlanders voor 30 Blue Beads. Op St. Eustatius werden de slaven met Blue Beads uitbetaald. Na afschaffing van de slavernij gooiden, volgens de legende, de voormalige slaven hun Blue Beads in het water om hun vrijheid te vieren. Waarschijnlijk is dat de reden dat de meeste Blue Beads gevonden worden door duikers tijdens een duik in de Blue Bead hole. Volgens de legende vind je trouwens geen blue bead, maar vinden de blue beads jou en als je gevonden wordt zul je weer terugkeren naar St. Eustatius.

Foto's

Sint Eustatius, lokaal Statia genoemd, kwam na 22 maal wisselen tussen Engeland, Frankrijk en Nederland in 1816 definitief in handen van Nederland. Sinds oktober 2010 is het, net als Saba, een bijzondere gemeente van Nederland, dus kun je gewoon fantastisch duiken in je eigen land!

Tussen 1775 en 1800 bezochten meer dan 3000 schepen per jaar het eiland waardoor het een van de drukste havens in de wereld werd. De 20.000 inwoners van toen werkten voornamelijk in de pakhuizen aan de kust. Je hoeft niet lang te zoeken om overblijfselen uit het rijke verleden te vinden, overal op het eiland vindt je resten van pakhuizen en je kunt zelfs snorkelen of duiken langs de oude stadsmuren.

Inmiddels heeft het eiland ongeveer 3000 inwoners en van de bedrijvigheid van toen is niet veel meer over. Er is geen massa toerisme, je vind er geen casino’s, Mac Donalds en winkel promenades, maar criminatiteit kom je ook niet tegen! Wat je er wel vind is de authentieke Caribische sfeer, vriendelijke bevolking en schitterende natuur. De altijd aanwezige koele passaatwind en het geluid van boomkikkers op de achtergrond zorgen dat je na een dag duiken heerlijk kan slapen. De vulkaan de Quill, met een schitterend regenwoud in de krater, zorgen voor geweldige ontdekkingstochten. Voor wie deze 600 meter hoge klim iets teveel is zijn er wandel tochten langs het rijke verleden in Fort Oranje en het Sint Eustatius Museum.

Aan de noordkant van het eiland vind je beschermde stranden waar 8 maanden per jaar 3 verschillende soorten zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. De lederschildpad nestelt van maart - juni, en de groene schildpad en de karetschildpad van mei - oktober. Mike, van duikcentrum Scubaqua, is nauw betrokken bij het schilpaddenproject, en krijgt direct bericht wanneer er aktiviteit van schilpadden is gesignaleerd. Met een beetje geluk kun je dit met eigen ogen zien dus.

Wat iedereen kent die op Statia is geweest, is de legende van de Blue Beads. Deze uit Amsterdam afkomstige vijfhoekige glazen kralen werden hier in de 17e eeuw o.a. gebruikt om slaven te betalen. De legende wil dat na het afschaffen van de slavernij de slaven hun Blue Beads in zee wierpen. Een andere theorie is dat er een VOC schip met Bleu Beads aan boord voor de kust van Statia is vergaan. Hoe dan ook, een van onze duikstekken hier is de Blue Bead Hole. Wat de beste techniek is om ze te vinden ligt ergens tussen minimeteren en meters maken. Elke keer als je ook maar iets blauws ziet gaat je hart al sneller kloppen. Er bestaat zelfs zoiets als een Blue Bead duik-verslaving. Scherven tellen overigens niet mee. Volgens de legende vind je geen Blue Beads, maar de Blue Beads vinden jou. Mocht je gevonden worden dan zal je Statia keer op keer blijven bezoeken. En dat is zeker geen straf!

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Marine Park Fee van $30,- voor 1 jaar (lokaal te voldoen)
• Vertrekbelasting $15,- (lokaal te voldoen)
• Halfpension is ter plaatse bij te boeken voor $45 p.p.p.n.
• Voor het huren van een 125 cc scooter is een motorrijbewijs verplicht
• Reis- en/of annuleringsverzekeringen
• Duikverzekering

-Bij verblijf tussen de 7 en 9 nachten zijn minimaal 8 duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 10 en 13 nachten zijn minimaal 12 duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 14 nachten en meer zijn minimaal 16 duiken per duiker verplicht.

Duikpakketten

08 duiken inclusief fles/lucht/lood
25-09-2018 t/m 31-12-2019 € 301
12 duiken inclusief fles/lucht/lood
25-09-2018 t/m 31-12-2019 € 428
16 duiken inclusief fles/lucht/lood
25-09-2018 t/m 31-12-2019 € 571
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal
25-09-2018 t/m 31-12-2019 € 357
Gevorderden cursus, Advanced Openwater opleiding PADI. Excl. duikmateriaal
25-09-2018 t/m 31-12-2019 € 287

G vd Hadelkamp, Boedegraven

'Gezellige en goed georganiseerde duikschool naast hotel. Alles prima geregeld!'

06-03-2017

Wilma Maessen, Susteren

'Scubaqua is een prima duikschool; alles super geregeld. Minpuntje was dat we tijdens duik 2 en 3 op de kleine ''gele boot'' moesten blijven en je dus een uur lang in de zon zat. Verder zou ''t fijn zijn als er iets van snacks/fruit tussen de duiken aangeboden zou worden ( echt niet verwend :) )'

12-02-2018

M van der Hout, Hoek van Holland

'Duikstekken uitstekend. Prijs, met name verblijf wat aan de hoge kant'

24-03-2018