Offerte duikvakantie

MY Longimanus

Egypte Liveaboards , Egypte

Inclusief in de pakketreis:
• 7 nachten aan boord
• Volpension, nescafé koffie, thee, water, frisdrank, fruit
• 2 - 4 duiken per dag, incl. fles/lucht/lood
• Standaard transfers

>>Indien de vluchten niet aansluiten, dan zijn mogelijk hotelovernachtingen nodig voor en/of na de liveaboard

Bel voor prijzen
(020-5218100)

MY Longimanus

Zodra je aan boord van de Longimanus stapt voel je je helemaal welkom. De professionele bemanning zal er alles aan doen om jou een onvergetelijke duikvakantie te geven. De Longimanus is niet voor niets al meerdere malen uitgeroepen tot beste liveaboard van de Rode Zee. De Longimanus is speciaal ontworpen voor duiktrips. Aan boord van dit houten, 36 meter lange schip met 2 supersterke motoren, voldoet alles aan de modernste duikeisen en veiligheid. En niet onbelangrijk: de vers bereide maaltijden doen niet onder voor die van een luxe hotel en worden in buffetvorm geserveerd.

De ruime airco salon op het middendek is uitgerust met: Video, DVD, Dolby surround systeem en groot plasma beeldscherm. Er zijn mogelijkheden om het beeldscherm voor presentaties te gebruiken.

Het duikdek heeft 2 zoetwater douches, een ruimte om je camera en duiklamp op te laden en kastjes voor je eigen duikuitrusting. Er zijn 2 zonnedekken met zitjes waar het heerlijk toeven is onder het genot van een drankje en eventueel een Shisha.

De Longimanus is alleen te boeken voor ervaren duikers, die zelfstandig in een buddyteam kunnen duiken. Minimaal advanced duikbrevet en 30 tot 50 gelogde duiken.

Foto's

• Flessen: 12 liter aluminium met Din aansluiting. 15 liter staal alleen op aanvraag
• 2 zodiacs met 40PK buitenboord motoren
• Nitrox d.m.v. membraan systeem
• Nitrox tegen betaling
• Opleidingen mogelijk: Advanced, Nitrox, Diep, Stromings
• Huur duikuitrusting mogelijk. Dient minimaal 1 week voor vertrek te worden gereserveerd
• Kluisjes voor opslag eigen duikuitrusting
• Oplaadpunten voor camera's en duiklampen op het duikdek
• 2 zoetwater douches op duikdek
• Spoelbakken voor duikuitrusting en camera's

Foto's

Duikreizen Egypte

Op slechts 5 uur vliegen van Nederland bevindt zich een schitterend duikparadijs: Egypte. Prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke duikvakantie. Uit het grote aanbod van hotels en duikscholen heeft Diving Holidays een selectie gemaakt op basis van kwaliteit en sfeer.

Over Egypte

In Hurghada en El Gouna zijn de meest toeristische activiteiten en talrijke excursiemogelijkheden.
Sharm el Sheik is weliswaar toeristisch, maar is een prima uitvalbasis voor duiken in het Marine Park van Ras Mohammed en de Thistlegorm. Voel je meer voor kleinere dorpjes kies dan voor Dahab , Safaga of El Quseir .
De meest ongerepte duikgebieden vind je in het verre zuiden bij Marsa Alam of Hamata .

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. De watertemperatuur is gemiddeld een heerlijke 27 graden. Je kunt, afhankelijk van de plek, kiezen voor bootduiken of kantduiken. Kies je voor bootduiken, dan verblijf je de gehele dag op zee. Aan boord wordt er een lunch bereid. Na je tweede duik keer je weer terug naar vaste wal. Wanneer je een duikopleiding gaat doen, dan zullen de eerste 5 duiken in een ondiep, beschermd deel van de zee zijn, of in het zwembad. De 4 buitenwater-duiken doe je vanaf de boot of de kant.

Onze ervaren medewerkers helpen je graag bij het maken van een keuze.

Over de Duikervaring in Egypte

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. September en oktober behoren tot de topduikmaanden; de watertemperatuur is dan erg lekker en het land is niet meer zo heet als in de zomermaanden. In januari en december kan er rond de Rode Zee meer wind zijn, dit beïnvloedt het zicht en de golfslag. Elke duikschool heeft het recht om een checkduik van je te verlangen en vele duikscholen doen dit ook. De eventuele extra kosten hiervan voldoe je ter plaatse. Iedere duiker behoort in het bezit te zijn van een geldige medische keuring. Ook als je voor een opleiding kiest, dien je een keuringsbewijs te kunnen overleggen.

In Sharm el Sheik, El Gouna en Safaga worden er veelal bootduiken aangeboden, waarbij je de gehele dag op zee verblijft en er twee duiken gemaakt worden. Tijdens het bootduiken wordt er, tegen betaling, een lunch geserveerd. In de namiddag keer je weer terug naar het hotel. Dahab kenmerkt zich door het kantduiken. Daar ga je met jeeps de kustlijn langs, steeds weer naar een andere locatie, waarvan de 'Blue Hole' een regelmatig bezochte plek is. De 'Red Sea Diving Safari' is het duikersparadijs voor de gevorderde duiker die veel wil kantduiken en een luxe verblijf van minder groot belang acht. In principe zijn het voornamelijk kantduiken, maar sinds kort zijn er ook mogelijkheden om enkele duiken te maken vanaf een boot. Dit kan alleen ter plaatse geregeld worden. Uniek zijn onze bestemmingen in El Quseir en Hamata. Daar bestaat de mogelijkheid tot zowel kant- als bootduiken.

Van april tot eind oktober is een duikpak van 3 tot 5 mm voldoende. Van november tot maart raden wij een 5 tot 7 mm duikpak aan. De keuze is afhankelijk van je lichaamsbouw en van hoeveel duiken je per dag wilt gaan maken. Bovendien biedt een duikpak je bescherming tegen mogelijke schaafwonden van het koraal. De door ons geselecteerde duikscholen hebben allen voldoende uitrustingen in de verhuur.

Foto's
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.

Egypte

Hoofdstad:

Cairo

Tijdsverschil:

0-1 uur later

Beste reistijd:

Maart t/m November

Staatshoofd:

Abdul Fattah al-Sisi

Voertaal:

Arabisch, maar men spreekt ook Engels

Nationale feestdag:

23 juli (dag van de revolutie van 1952)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Egyptische Pond (EGP of LE).

Visum:

Bij aankomst ter plaatse dien je een visum aan te schaffen. Circa $25. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen door GGD.

Elektriciteit:

Standaard 220V/50Hz (Tip:neem verdeelstekker mee voor duiklampen e.d.)