Offerte duikvakantie

M.V. Pindito Liveaboard

Liveaboards , Indonesië

Inclusief in de pakketreis:
• Aantal nachten aan boord is afhankelijk van de trip
• Volpension, nescafé koffie, thee, water
• 3 duiken per dag en 1 schemer/nachtduik incl. fles/lucht/lood
• Geen duiken op aankomst- en vertrekdag
• Gratis nitrox
• Standaard transfers

>>Indien de vluchten niet aansluiten, dan zijn mogelijk hotelovernachtingen nodig voor en/of na de liveaboard

Bel voor prijzen
(020-5218100)

MV Pindito

Sinds 1992 vaart de MV Pindito naar de allermooiste duikplekken in de Indonesische wateren. Geniet van de prachtige duiken en het comfort en de ambiance op dit karakteristieke schip.

Verblijf aan boord

De Pindito is een motorzeilschip van 40 meter lang en 8,5 meter breed en is gebouwd volgens traditionele houten bouwstijl. Er kunnen maximaal 16 duikers verblijven verdeelt over 8 sfeervolle hutten. Er zijn 4 cabines met een tweepersoons bed en de overige cabines hebben eenpersoons bedden. Alle hutten hebben eigen, individueel regelbare airconditioning en een eigen badkamer met warm/koud water.

Faciliteiten aan boord

De salon en het restaurant zijn voorzien van airconditioning. In de grote salon is een video/TV, CD speler, kleine bibliotheek en een computer voor het bewerken van foto- en video-opnamen. Zoals een luxe schip betaamt is het voorzien van radar, satellietnavigatie (GPS), VHS radio, echolood en een EHBO set inclusief zuurstofkoffer.

Een ontziltingsinstallatie zorgt ervoor dat er altijd voldoende zoet water aan boord is. De Pindito beschikt over: 3 zodiac’s, 2 bauer compressoren, 40 10-liter flessen met Din/Int aansluiting en een nitrox station, voor gratis nitrox vullingen. Op het zonnedek is het heerlijk vertoeven en kun je genieten van de prachtige kustlijn.

Duiken maakt hongerig dus ook aan de inwendige mens wordt goed gedacht. Vele vaste klanten zijn altijd lovend over de maaltijden. De menu’s bieden een keur aan internationale en Indonesische/Chinese gerechten.

In diverse schalen wordt alles op tafel geserveerd. Koffie, thee, water, gekoelde frisdrank, fruit en koekjes kun je de gehele dag naar believen nemen. De bemanning bestaat uit 16 personen die er alles aan doen om je een onvergetelijke duikvakantie te bezorgen.

Het duiken en de routes

Op de duikdagen worden er 3 tot 4 duiken gedaan, het merendeel stromingsduiken. Alle duiken worden begeleid door ervaren duikgidsen, die deze wateren als hun broekzak kennen. Er wordt gedoken met rubberboten en de bemanning zorgt ervoor dat je duikuitrusting gereed is.

De MV Pindito vaart verschillende routes: de Komodo route, de Raja Ampat evenaar route, de Raja Ampat Misool route en de combinatietour met allen hun eigen kenmerken. Neem voor een uitgebreide routebeschrijving even contact met ons op.

De Komodo tour begint en eindigt in Benoa, Bali: Er wordt gedoken in het Komodo national park en rondom de kleine Sunda eilanden. Het Komodo national park staat op de werelderfgoed lijst van Unesco. Geniet van de vele verschillende rifstructuren en de enorme hoeveelheid vis. Op het programma staan ook excursies naar de Komodo-varanen en lokale dorpjes.

De Raja Ampat Evenaar tour begint en eindigt in Sorong, West Papua. Deze tour bestrijkt het gebied ten noorden van Sorong. Deze tour is een unieke combinatie van duikgebieden in de Indopacific en de Pacific. Je duikt in gebieden waar slechts enkele duikers je voor gingen. Deze trip is een ideale combinatie van macro- en grootvis duiken. Er wordt gevaren door een labyrint van eilanden, lagunes en droomstrandjes.

De Raja Ampat Misool route begint en eindigt ook in Sorong, West Papua. Deze tour bestrijkt meer het gebied ten zuiden van Sorong. Misool wordt ook wel het duizend eilandenrijk genoemd. De rotsachtige eilanden zorgen voor een spectaculaire kustlijn. De duikplaatsen zijn ongerept met prachtige intacte riffen en een enorme hoeveelheid vis.

Twee maal per jaar is er een speciale cruise waarbij de Pindito van Maumere op Flores naar Sorong in West Papua wordt gevaren of omgekeerd. 1100 zeemijlen langs eilanden in al hun natuurlijke verscheidenheid en onderweg wordt er op de mooiste plekjes gedoken.

Foto's

Voor dit arrangement is de duikschool al inbegrepen in het pakket op de accommodatie pagina.

Foto's

De 'gordel van smaragd' bestaat uit vele duizenden eilanden. Daarmee behoort Indonesië tot het grootste eilandenrijk ter wereld. Het schitterende en fascinerende land met zijn vulkanen, palmbomen, rijstvelden, witte stranden en prachtige riffen heeft alles wat een reiziger zich kan wensen.

Over de duikervaring

Duiken in Indonesië betekent genieten van prachtige koraaltuinen, steile wanden, mooie drop-offs en duiken op zwart vulkaanzand (muck-duiken).
Laat je begroeten door scholen bontgekleurde tropische vissen, naaktslakken, schildpadden, rifhaaien, spookmurenes, zeeslangen, dwergzeepaardjes, bladvisjes, mandarijnvisjes, diverse soorten octopussen en ook nog veel. Ga op zoek naar de hengelaarsvissen, waarvan er in Indonesië 12 soorten leven.

Ook voor duiken met manta's ben je in Indonesië aan het juiste adres. Kies dan voor een duikreis naar Raja Ampat, Borneo-Kalimantan, Flores of Bali (Nusa Penida).
Raja Ampat is éen van de meest ongerepte duikgebieden ter wereld in West-Papua. Hier worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt. Een gerenommeerde marine bioloog heeft hier tijdens 1 duik maar liefst 374 vissoorten geteld. Duiken in Raja Ampat betekent ook duiken met wobbegong-haaien en met een beetje geluk zie je de 'lopende' haai!

Wil je muck-duiken? Kies dan voor een duikreis naar Lembeh Strait in Noord-Sulawesi of de Molukken.

Duiken in Indonesië kun je het gehele jaar door. Voor de meeste gebieden zijn april tot en met september de beste maanden. In de overige maanden is er meer kans op wind en een regenbui. Dit kan van invloed zijn op het zicht. Voor de Molukken is het beste seizoen juist helemaal anders: hier is september tot en met mei het beste seizoen, en in Centraal Sulawesi is het het hele jaar prima weer. Gelukkig kun je het hele jaar door overal genieten van een rijke visstand. De watertemperatuur varieert van 24 graden tot 29 graden. Rondom Bali moet je rekening houden met koude stromingen waardoor de watertemperatuur ineens kan dalen naar 21 graden.

De door ons geselecteerde resorts zijn ook prima met elkaar te combineren.
Zowel beginners als gevorderde duikers zullen het hier prima naar hun zin hebben.
Kom duiken en genieten in Indonesië!
Foto's
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.

Indonesië

Hoofdstad:

Jakarta

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

April t/m November (Oktober - Mei voor de Molukken)

Duikkaarten

Noord Sulawesi

Staatshoofd:

President Joko Widodo

Voertaal:

Bahasa Indonesia, Engels en in mindere mate Nederlands.

Godsdienst:

Islam (88%) Christendom (8%) Hindoeisme (2%) Boeddhisme (1%) Stamreligies (1%)

Nationale feestdag:

17 Augustus (Onafhankelijkheidsdag)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Rupiah (IDR).

Visum:

Gratis bij aankomst op 29 vliegvelden in Indonesië. Geldig bij reizen tot 30 dagen. Indien 30 dagen of meer verblijf, dan dien je een visum van tevoren aan te vragen bij de ambassade. Aanvragen van te voren duurt ca. 11 werkdagen.

Paspoort:

Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Aanbevolen: DTP en Hepatitus A.

Elektriciteit:

Over het algemeen 220V/50Hz (tip: Wereldstekker mee)