Manta Ray Bay Hotel

Onze mening
bulletBetoverend Micronesië
bulletKajaktochten door mangroves
bulletDuiken met Yap Divers
De duikvakantie
bulletLeer meer over en duik met manta's
bulletPakket van 7 nachten met 15 duiken
bulletHeerlijke bestemming!

Ligging

Aan de andere kant van de wereldbol ligt in het noordwestelijk deel van de Pacific het betoverende Micronesië. Yap is één van de eilandengroepen en het eiland Yap Proper is het hoofdeiland en veruit ook het grootste eiland. Inclusief het buitenrif is dit groene, heuvelachtige eiland ongeveer 75 vierkante kilometer. Het hotel ligt in de stad Colonia, direct aan zee. Naast grandioos duiken is het hotel ook een prima uitvalsbasis voor allerlei wandeltochten en kajaktochten door mangrove gebieden. Wil je manta’s zien, dan moet je naar Yap! Dit kleine hotel staat geheel in het teken van de onderwaterwereld en is met recht een hotel voor en door duikers.

Manta Ray Bay Hotel

Een heerlijke plek voor alle duikers. Het hotel ligt in een klein dorpje en is tevens een goede uitvalsbasis voor wandeltochten. Diepzeevissen, kajaktochten door de mangrove gebieden en vooral ook bootduiken behoren tot de sportmogelijkheden. Wij bieden je een verblijf aan in het Manta Ray Bay Hotel en je duikt met Yap Divers. Een heerlijk hotel en topduiken maken deze trip tot een 'once in a lifetime trip'! Er zijn diverse pakketten te boeken, van 3 tot en met 14 nachten verblijf. Het pakket van 10 nachten staat uitgewerkt bij Prijzen & Boeken. Neem gerust contact met ons op voor andere mogelijkheden.

Verblijf

Er zijn kamers met zeezicht, enkele iets kleinere kamers met tuinzicht en deluxe kamers met zeezicht. Alle 35 kamers hebben airconditioning, plafondventilator, badkamer, satelliet tv, telefoon, minibar, kluisje en zelfs een DVD speler. De deluxe kamer heeft zeezicht en verder nog een jacuzzi op het privé dakterras. Uniek is dat het hotel een waterfilteringssysteem heeft, waardoor elke kamer drinkbaar water heeft.

Het decor van het gehele hotel is het zeeleven met elk van de kamers individueel ingericht in tropische sferen. Elke kamer draagt een visnaam en is overeenkomstig ingericht, met foto's en schilderijen van die vis, met de hand gesneden deuren en met de hand gesneden sleutelhangers.

Faciliteiten

De Mnuw is het meest unieke restaurant en bar in Micronesië, zo niet de wereld. Ze is een 170 voet (55 m) Phinisi schoener uit Indonesië met 3 eet terrassen, 2 bars en haar keuken aan boord. Begin je dag met een prachtige zonsopgang tijdens het ontbijt. Of ontspan na een hele dag vol activiteiten met een koud biertje of een tropisch drankje terwijl je duikverhalen uitwisselt.

Het eten is geïnspireerd op Aziatische, lokale en Europese recepten met royale porties die zowel gezond als heerlijk zijn. Dagelijkse lekkernijen zoals zelfgemaakte pizza, hamburgers en cheeseburgers en verse vissandwiches zijn te vinden op het dagmenu. Vul dit aan met de eigen micro gebrouwen bier van het eigen Stone Money Brewing Company en je begint te begrijpen waarom dit restaurant moeilijk te verlaten is.

Verzorging

Bij het Manta Ray Bay hotel krijg je 's ochtends een waku up call en koffie/thee op de kamer geserveerd. Daarna kun je aanschuiven bij het ontbijt, welke inclusief in de prijs is. Voor de lunch en diner kun je aanschuiven in het restaurant en een keuze maken uit de kaart, tegen betaling. Of boek vooraf een mealplan bij lunch & diner, of alleen diner. Vraag ons naar de meerprijs.

Excursies

Vraag bij de receptie naar alle mogelijkheden voor excursies in de omgeving. Je kunt er kayakken, vissen of een landtour doen. De kosten betaal je ter plaatse.

Reistijd

De beste reistijd is november tot en met april. Eén van de belangrijkste redenen om naar Yap te gaan, zijn de manta’s. Meer dan 100 manta’s leven hier het gehele jaar door. Van december tot en met april zijn de manta’s, vanwege het paarseizoen, in nog grotere getale aanwezig. In de wateren rondom Yap is er veel plankton aanwezig, waarmee de manta’s zich voeden, maar dit beïnvloedt natuurlijk wel het zicht onderwater. Yap kent een tropisch klimaat: heet en vochtig. Van november tot en met mei waait de wind uit de noordoost hoek, dan is er de minste neerslag.

Video

Yap Divers

Behorende bij het Manta Ray Bay Hotel is de duikschool Yap Divers, een Padi 5* duikschool. Er zijn 5 volledig uitgeruste duikboten met enthousiaste duikbegeleiding om aan al je duikwensen tegemoet te komen.

Zowel ‘s ochtends als ‘s middags worden er 2-tank-bootduiken aangeboden. De duikplaatsen liggen op 30 tot 45 minuten varen. Uniek voor dit gebied zijn de verschillende poetsstations voor manta’s. Kleinere rifvisjes verlossen de manta’s hier van hun parasieten.

Duikpakket

Begeleide bootduiken
Het pakket bij Prijzen en Boeken opgenomen is inclusief 15 duiken (5 duikdagen) bij 7 nachten verblijf. Je maakt twee duiken in de ochtend, inclusief thee en water, gids en boot.
Je krijgt een lunch op de boot en daarna maak je nog een duik.

Kantduiken
Een kantduik is ter plaatse bij te boeken per tank.

Nachtduik
Een Mandarijnenvis duik of een nachtduik is ter plaatse bij te boeken tegen een toeslag.

Privé boot met gids
Een bijzondere exclusieve mogelijkheid bij Yap Divers is om een privé boot met kapitein en gids bij te boeken bij een toeslag.

Begeleid snorkelen met lunch
Eens begeleid snorkelen en een lunch erbij voor als je niet duikt, of een niet duikdag hebt is ook zeker mogelijk.
Ter plaatse bij te boeken tegen een toeslag.

Let wel: Voor het hotel ligt een klein huisrif, maar er ga er niet vanuit dat je hier veel duikt of snorkelt want dat hangt af van het getijde. Eigenlijk vinden alle duiken plaats per boot en ook snorkelaars kunnen mee op de boot met een eigen gids. Op het huisrif liggen onder het drijvende restaurant wel octopussen, zeepaardje, mandarijsvisjes en manta;s van tijd tot tijd.

Wateren

De beste reistijd is november tot en met april. Eén van de belangrijkste redenen om naar Yap te gaan, zijn de manta’s. Meer dan 100 manta’s leven hier het gehele jaar door. Van december tot en met april zijn de manta’s, vanwege het paarseizoen, in nog grotere getale aanwezig. In de wateren rondom Yap is er veel plankton aanwezig, waarmee de manta’s zich voeden, maar dit beïnvloedt natuurlijk wel het zicht onderwater. Yap kent een tropisch klimaat: heet en vochtig. Van november tot en met mei waait de wind uit de noordoost hoek, dan is er de minste neerslag. Yap is minder druk bezocht dan Palau wat maakt dat je vaak de enige boot bent bij de duikstekken!

Terwijl de manta’s langzaam rondcirkelen kun je heerlijk rustig genieten van deze majestueuze roggen! Natuurlijk is er nog veel meer te zien op deze tropische koraalriffen. Er zijn canyon’s, steile wanden, rifoverhangen, kanalen en een rijk gevarieerde visstand met verschillende soorten rifhaaien, pijlstaartroggen, barakuda’s, papagaaivissen en vele andere soorten. Geregeld worden er nog nieuwe duikstekken ontdekt! De duikschool biedt verder een heel scala aan duikservices: opleidingen, verhuur van duikmateriaal, nachtduiken en sinds kort ook een eigen foto- en video centrum.

Faciliteiten

• PADI 5 Star-duikcentrum
• SSI Silver Diamond Resort
• PADI- en SSI-instructie
• Mares-duikcentrum en verhuurmateriaal
• Technici en service voor Mares-uitrusting
• Op een steenworp afstand van je kamer naar het dok
• NITROX beschikbaar
• Meer dan 50 bekende duikplekken!
• Ze hebben de meeste sites in Yap ontdekt.

Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Yap Divers - Diving Holidays
Manta Ray Bay Hotel - Deluxe Ocean view room
Manta Ray Bay Hotel - Ocean View room
Manta Ray Bay Hotel - Deluxe room
Manta Ray Bay Hotel - Diving Holidays
Manta Ray Bay Hotel - Diving Holidays
Manta Ray Bay Hotel - Deluxe room
Manta Ray Bay Hotel - Deluxe room
Manta Ray Bay Hotel - Diving Holidays
Manta Ray Bay Hotel - Diving Holidays
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.
8,7