Sandies Bathala Resort

Onze mening
bulletGroot interessant huisrif
bulletDuiken met Werner Lau
bulletDroombestemming
De duikvakantie
bulletVolledig in 2019 herbouwd 4* resort met uitstekende service
bulletDuik ongelimiteerd op het huisrif of boek een bootduik
bulletWaterbungalows op palen met all-inclusive verzorging

Ligging

Bathala ligt in een kanaal aan de oostkant van de Noord Ari Atol. Een echt Maldivisch eiland en een droom voor absolute duikers. Het wordt beschouwd als een van de beste duikers op de Malediven vanwege het sensationele huisrif en de nabijheid van de topduiklocaties van de Noord Ari Atol. We bereiken Bathala per watervliegtuig vanuit Malé. De transfertijd per luchttaxi duurt ongeveer 15 minuten.

Sandies Bathala Resort

Bathala is terecht bekend als een legende onder de duikers 'eilanden van de Malediven. Het werd volledig herbouwd in 2019 en als een 4-sterreneiland op de markt gebracht.

Verblijf

Bathala heeft in totaal 70 strand- en waterbungalows, verdeeld over 3 tuinbungalows en in totaal 46 enkele en dubbele strandbungalows. Daarnaast zullen 24 waterbungalows worden gebouwd in de lagune aan de oostkant van het eiland. Het eiland is te bereiken via 2 steigers, vanwaar de duikdhonies vertrekken voor de duiktrips.

Beach Bungalows
De Beach Bungalows liggen direct aan het strand van dit prachtige duikerseiland. Een eigen veranda biedt directe toegang tot het strand en de lagune. Alle kamers hebben een individuele inrichting, airconditioning en een plafondventilator, evenals een badkamer met dubbele wastafel en buitendouche. Maximale bezetting van de kamer is 3 personen. Er staat een King size bed in de kamer, die ook als twee aparte bedden opgesteld kan worden. Er is een extra bed mogelijk.

Water Bungalows
De waterbungalows zijn gebouwd op palen in de oostelijke lagune van het eiland. Elke bungalow heeft een terras met directe toegang tot het water. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, handgemaakte parketvloeren en speciaal vervaardigd meubilair, een kingsize bed en een slaapbank. De badkamers hebben twee wastafels en een ruime inloopdouche. Maximale bezetting van de kamer is 4 personen. Er staat een King size bed in de kamer, die níet apart opgesteld kan worden. Er is een extra bed en een extra sofa mogelijk.

Faciliteiten

• Restaurant
• Concierge
• Openbare WiFi
• Bar
• Airconditioning
• Schoonmaak
• 24-uurs receptie
• Lounge
• Kamers zijn gelijkvloers
• Handdoeken op de kamer
• Wekservice
• Kluisje

Verzorging

Een ander "hoogtepunt" is het Island Galery Restaurant. Het all-inclusive ontbijt, de lunch en het diner in buffetstijl worden hier aangeboden. De mediterraan geïnspireerde internationale keuken met live kookstation biedt verse vis, verse noedels en traditionele, lokale gerechten. Het Beach Grill Restaurant nodigt u uit om te dineren onder de sterren direct aan het strand. Er wordt onder meer verse vis bereid of gegrild bij de open haard met allerlei heerlijke bijgerechten. De Island Bar is een geweldige plek om te ontspannen en tot rust te komen na het duiken en snorkelen of na het zonnebaden. Kleine snacks, alcoholische en niet-alcoholische dranken, water en verse sappen zijn dagelijks beschikbaar van 10.00 uur tot middernacht.

Ontbijt 07.30 - 10.00
Lunch 13.00 - 14.30
Diner 19.30 - 21.30

Excursies

Natuurlijk zal Bathala in de eerste plaats duikers inspireren. Het spectaculaire huisrif is overal te delen en biedt veel grote vissen. Het eiland biedt echter ook veel meer. Voor recreatieve activiteiten worden beachvolleybal, snorkeltrips, nacht snorkelen, eilandhoppen en visreizen aangeboden tegen een vergoeding. De MVUA Spa heeft een paviljoen met uitzicht op zee en een buitendouche, evenals twee massagekamers. De spa biedt een verscheidenheid aan behandelingen, massages, peelings, gezichtsbehandelingen, manicures en pedicuren en biedt een persoonlijke wellness ervaring. Het kleine overloopzwembad aan de zuidwestelijke kant van het eiland nodigt u uit om te ontspannen en te herstellen.

Reistijd

Het mooie weer zorgt het hele jaar door voor perfect duikwater. Het droge seizoen heeft als voordeel dat het zicht enorm goed is, soms tot zo´n 50 meter! In het regenseizoen zorgt de toename van plankton ervoor dat meer grote vissoorten de zee rond de Malediven bezoeken. Hoewel het zicht in het regenseizoen verslechtert, is het duiken zeker zo spectaculair. Je zult onder water vrijwel zeker manta´s aantreffen. Ook de (volstrekt goedaardige) walvishaai is in deze periode een veel geziene gast. Door de constante watertemperatuur zijn lycra en 3 mm wetsuits voldoende. Sommige duikers prefereren een 5 mm wetsuit, zeker als ze iedere dag meer dan twee duiken maken. De beste reistijd is van december tot en met mei.

Het droge seizoen begint in december en duurt t/m eind mei. Het natte seizoen valt in de overige maanden waarvan juni en juli de meest natte maanden met veel regen zijn. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 29 graden.

Werner Lau Diving Center

Het Werner Lau duikcentrum ligt direct aan het strand van dit 270 meter lange en 150 meter brede eiland. Dit ruim gebouwde duikcentrum is ontworpen door professionals om te voldoen aan de speciale behoeften van het duiken. Het meer dan genereuze aanbod van apparatuur is van de hoogste en meest moderne kwaliteit en standaard. er is onder andere voldoende beschikbaar voor de verhuur. Als extra bijzondere ervaring bieden ze tochten met onderwaterscooters aan, duiken in een nieuwe dimensie met 3 scooters onder water. Ook duiken ze met blauw licht en bekijk het rif hiermee in een 'ander licht'. Met de hulp van Hartberger "Blue Light" -lampen moedigen ze de fluorescentie aan. Een ander soort nachtduiken!

Elke boot heeft een zuurstoftank en een eerstehulpset voor medici, inclusief noodapparatuur en medicijnen voor onze speciaal opgeleide bemanning om elke situatie het hoofd te bieden. Indien nodig kan de decompressiekamer in Bandos binnen 30 minuten per watervliegtuig worden bereikt.

Duikpakketten

Huisrifduiken
Een van de mooiste huisriffen op de Malediven! Vooral in het ondiepe gedeelte is de koraalgroei verbluffend. In de meeste delen helt het rif steil af tot een diepte van 16 - 25 meter. Daaronder vind je kleinere koraalblokken tot een diepte van 30 meter. Een paar uitsteeksels en grotten verleiden duikers tot verkenning. Vanwege de locatie van Bathala in het kanaal brengen stromingen veel voedingsstoffen die grote vissen aantrekken, zoals haaien, adelaarsroggen, makreel en tonijn. Zelfs manta's zijn hier gezien. 6 in- en uitstappunten zijn goed aangegeven boven en onder het water. Daarom kunnen duikers zonder gids op het huisrif samen in een buddypaar duiken. Met de tankservice van Werner Lau hoef je niet na te denken over je nieuwe fles, deze leggen ze voor je klaar op het strand! Nachtduiken en duiken in de vroege ochtend zijn dagelijks mogelijk.

Bootduiken
Naast het huisrifduiken kun je ook bootduiken boeken. Er vertrekken dagelijks 2 tot 3 duikboten (dhonies) om 9.00 en 14.30 uur. De verschillende duikplekken zijn binnen 5-60 minuten te bereiken.
Ook biedt het duikcentrum ten minste eenmaal per week dagtrips aan. Tijdens het juiste seizoen kunnen ze je meenemen naar manta- of hamerkoplocaties, maar ook naar andere afgelegen en spectaculaire duikplekken.

De dhonies bezoeken 3 of 4 verschillende riffen die variëren in moeilijkheidsgraad, dus er is voor elk wat wils. Dit geeft je de kans om het rif te kiezen dat het meest geschikt lijkt voor jouw persoonlijke duikvaardigheden. Ze bieden ongeveer 30 verschillende duikplekken, waaronder beroemde plekken zoals Fishhead, Maaya Tila, Maaga Tila, Shark Point en het wrak van Halaveli.

Opleidingen
Voor introductieduiken tot diverse duikopleidingen kun je terecht bij Werner Lau Diving Center op Bathala. Ze bieden de lessen aan volgens het PADI, SSI, CMAS en IAC systeem.
In de Werner Lau duikcentra op de Malediven kunnen kinderen beginnen te duiken met de leeftijd van 8.

Wateren

Het mooie weer zorgt het hele jaar door voor perfect duikwater. Het droge seizoen heeft als voordeel dat het zicht enorm goed is, soms tot zo´n 50 meter! In het regenseizoen zorgt de toename van plankton ervoor dat meer grote vissoorten de zee rond de Malediven bezoeken. Hoewel het zicht in het regenseizoen verslechtert, is het duiken zeker zo spectaculair. Je zult onder water vrijwel zeker manta´s aantreffen. Ook de (volstrekt goedaardige) walvishaai is in deze periode een veel geziene gast. Door de constante watertemperatuur zijn lycra en 3 mm wetsuits voldoende. Sommige duikers prefereren een 5 mm wetsuit.

Het droge seizoen begint in december en duurt t/m eind mei. Het natte seizoen valt in de overige maanden waarvan juni en juli de meest natte maanden met veel regen zijn. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 29 graden.

Faciliteiten

120 aluminium tanks met een inhoud van 12 liter, worden tot 215 bar gevuld door 2 elektro-compressoren in een extern compressorhuis. Natuurlijk bieden ze ook NITROX aan. Ze hebben een modern en veilig Nitrox-vulstation geïnstalleerd. Je kan er zowel terecht met DIN- en INT-fittingen. Je persoonlijke duikuitrusting kan worden opgeslagen in het duikcentrum. Er is een natte ruimte voor dit doel, die 's nachts wordt afgesloten. Gasten zijn van harte welkom om de volledig uitgeruste werkplaats in het centrum te gebruiken. Als u problemen heeft met uw apparatuur, helpen de medewerkers van het duikcentrum je graag verder.

Video

Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Werner Lau Diving Center - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Water Bungalow
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Water Bungalow
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Beach Bungalow
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Water Bungalow
Sandies Bathala Resort - Restaurant Privé diner
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Restaurant
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays
Sandies Bathala Resort - Diving Holidays

Scroll en bekijk alle informatie:
▼ Corona voorwaarden "Reisgarantie"
▼ Aanbiedingen indien aanwezig
▼ Data en prijzen
▼ Duikpakketten
▼ Inclusief in de reissom
▼ Exclusief in de reissom

Corona voorwaarden - REISGARANTIE
Om weer een mooie duikreis te kunnen plannen hebben wij een Reisgarantie voor onze reizigers opgesteld. Gaat je geplande duikvakantie niet door, in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood, door COVID-19, dan bieden wij deze garantie op de meeste bestemmingen. Klik op de link voor alle informatie over de garantie van Diving Holidays of bel of mail ons voor meer informatie.
Link naar Reisgarantie
Diving Holidays Reisgarantie
Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
06 duiken incl. fles, lucht, lood
01-08-2021 t/m 31-10-2021
€298
01-11-2021 t/m 31-12-2022
€298
10 duiken incl. fles/lucht/lood
01-08-2021 t/m 31-10-2021
€475
01-11-2021 t/m 31-12-2022
€475
6 dagen ongelimiteerd kantduiken
01-08-2021 t/m 31-10-2021
€475
01-11-2021 t/m 31-12-2022
€475
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Malé v.v.
• Handbagage
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfers luchthaven - eiland per watervliegtuig
• Verblijf op basis van all-inclusive
• Welkomstdrankje
• Ontbijt, lunch en diner in buffetvorm
• Ochtend- en middagsnacks
• Frisdranken, koffie, thee, bier en huiswijn per glas van 10.00 - 24.00 uur
• Gratis WiFi in de kamer
• Sportzaal met airco
• Strandhanddoeken en zonnebedjes
• Toeslagen kerstdiner en diner met oud&nieuw is inclusief
• Inclusief 10% Service charge en 12% GST
Exclusief in de reissom
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
• Green tax ter plaatse te voldoen, us$ 6,- per persoon per nacht (onder voorbehoud van wijzigingen)
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
SGR garantie en dekking € 5,00 per persoon

• Naar de Malediven dien je met een machinaal leesbaar paspoort te reizen dat door de computer gescand kan worden, voorzien van een digitale foto en een geïntegreerde chip met biometrische kenmerken.
• Over alle uitgaven aan boord wordt 10% service charge en 12% G.S.T. berekend.
8,7