Duikreizen Tanzania

Duikreizen Tanzania

Tanzania in het kort

Zanzibar (ofwel Unguja) is een paradijselijk tropisch eiland voor de oostkust van Afrika. Samen met Pemba vormt het de semi-autonome staat Zanzibar, wat behoort tot Tanzania.
Zanzibar was ooit een onafhankelijke staat, met een lange handelshistorie met de Arabische wereld. In 1964 is het samengegaan met Tanganyika en werd Tanzania gevormd.
Het huidige Zanzibar is een gematigd en redelijk stabiel moslimland, wat stapje bij stapje steeds democratischer wordt.

Over de duikervaringHet mooiste duikgebied van Zanzibar ligt aan de noord-oost kant: de Mnemba atol. Dit is een beschermd Marine Park, waar je enorme scholen vis kunt verwachten. Daarnaast vele pelagische soorten, schildpadden, Spaanse danseressen, enorme baarzen, haaien, barracuda’s en nog veel meer.
Het hele jaar door worden vrijwel elke dag Tuimelaars gezien (Bottle nose dolphins), en afhankelijk van het seizoen heb je ook goede kans op bultrugwalvissen en walvishaaien.
Combineer dit met het hele jaar door goed zicht (gemiddeld 20 meter) en lekkere temperaturen (water van 24-25 graden in juli/augustus tot 29-30 graden in februari-april) en je hebt een geweldige bestemming voor je volgende duikvakantie.
Duiken in Zanzibar is geschikt voor zowel beginners als zeer ervaren duikers. Op veel duiklocaties staat stroming, varierend van vrijwel niks tot zeer sterk. Dit, gecombineerd met de open ligging richting Indische Oceaan, maakt de kans op het spotten van grotere vis behoorlijk groot.
Witte stranden, turquoise water, wuivende palmbomen en een ongerepte onderwaterwereld met enorm veel variatie. De ideale duikbestemming!

Meer over Tanzania

Zanzibar

Hoofdstad:

Zanzibar

Tijdsverschil:

Tijdens onze zomertijd is het 1 uur later in Zanzibar, in de winter 2 uur later.

Beste reistijd:

Hele jaar. Tropisch klimaat met kort regenseizoen april-mei.

Duikkaarten

Zanzibar

Staatshoofd:

president Ali Mohamed Shein

Voertaal:

Swahili en Engels

Godsdienst:

99% Islam

Nationale feestdag:

Geld:

Tanzaniaanse Shillings. Euro’s en Dollars wisselen is geen probleem.

Visum:

bij aankomst, $ 50 per persoon. Je paspoort moet bij aankomst in Zanzibar nog 6 maanden geldig zijn en moet nog 2 lege pagina’s tegenover elkaar hebben.

Vaccinaties:

Gele Koorts is verplicht als je de afgelopen 7 dagen uit een land bent gekomen waar Gele Koorts heerst. Aanbevolen wordt DTP, Hepatitus A en malaria profylaxe. Als je over land de grens oversteekt is een Cholerastempel verplicht. Check altijd zelf de laatste stand van zaken!

Elektriciteit:

Netspanning is 220-240 Volt met 3-potige stekkers, neem dus je wereldstekker mee.