Duikreizen Zanzibar

Zanzibar (ofwel Unguja) is een paradijselijk tropisch eiland voor de oostkust van Afrika. Samen met Pemba vormt het de semi-autonome staat Zanzibar, wat behoort tot Tanzania. Zanzibar was ooit een onafhankelijke staat, met een lange handelshistorie met de Arabische wereld. In 1964 is het samengegaan met Tanganyika en werd Tanzania gevormd. Het huidige Zanzibar is een gematigd en redelijk stabiel moslimland, wat stapje bij stapje steeds democratischer wordt.

Over de duikervaring
Het mooiste duikgebied van Zanzibar ligt aan de noord-oost kant: de Mnemba atol. Dit is een beschermd Marine Park, waar je enorme scholen vis kunt verwachten. Daarnaast vele pelagische soorten, schildpadden, Spaanse danseressen, enorme baarzen, haaien, barracuda’s en nog veel meer.
Het hele jaar door worden vrijwel elke dag Tuimelaars gezien (Bottle nose dolphins), en afhankelijk van het seizoen heb je ook goede kans op bultrugwalvissen en walvishaaien. Combineer dit met het hele jaar door goed zicht (gemiddeld 20 meter) en lekkere temperaturen (water van 24-25 graden in juli/augustus tot 29-30 graden in februari-april) en je hebt een geweldige bestemming voor je volgende duikvakantie. Duiken in Zanzibar is geschikt voor zowel beginners als zeer ervaren duikers. Op veel duiklocaties staat stroming, varierend van vrijwel niks tot zeer sterk. Dit, gecombineerd met de open ligging richting Indische Oceaan, maakt de kans op het spotten van grotere vis behoorlijk groot. Witte stranden, turquoise water, wuivende palmbomen en een ongerepte onderwaterwereld met enorm veel variatie. De ideale duikbestemming!

Je reist naar: Home > Tanzania > Zanzibar