Duikvakantie Zuid-Sulawesi

Voor een duikvakantie naar Zuid-Sulawesi vlieg je aan op de hoofdstad van deze provincie: Makassar. Makassar wordt ook wel Ujung Pandang genoemd. Voor 1999 heette deze stad namelijk Ujung Pandang en daarna is de naam veranderd naar Makassar. De haven is een belangrijke schakel tussen Jakarta en de Molukken. De oude haven waar de traditionele houten Pinisi boten gebouwd worden is een echt bezoekje waard. Een andere bezienswaardigheid in de stad is het Fort Rotterdam. Verder is de stad het uitgaanspunt voor je rondreis naar Tana Torajaland of voor het nemen van een binnenlandse vlucht.

Over de dukervaring
Wakatobi is het marine park ten zuiden van Sulawesi. De naam is een samentrekking van de eerste twee letters van de eilanden: WAngi-wangi, KAledupa, TOmia en BInongko. Vooral voor degene, die van veel kleine vissen, naaktslakken en kleurrijke koralen houden, zullen hier ogen te kort komen. En het mooie is: je zult hier niet snel andere duikers tegen komen onder water.

De Toraja LandTour is perfect te combineren met een verblijf in Centraal-Sulawesi, Bali of Manado voor mooie duiken het hele jaar door. De door ons geselecteerde resorts zijn prima met elkaar te combineren. Zowel beginners als gevorderde duikers zullen het hier prima naar hun zin hebben. Kom duiken en genieten in Indonesië!

Je reist naar: Home > Indonesië > Zuid Sulawesi