Je reist naar: Home > Malta/Gozo > Gozo

Duikvakantie Gozo

De Maltezer archipel bestaat uit Malta, Gozo en Comino. Deze eilanden zijn zeer populaire Middellandse Zee duikbestemmingen.
De eilanden zijn ideaal te combineren en kunnen wij absoluut aanbevelen. Duiken op Malta en Gozo is een bijzondere ervaring!
Malta is het grootste eiland en tal van culturen en volkeren hebben er hun sporen achtergelaten. In de architectuur zijn allerlei Arabische invloeden terug te vinden en dat men overal goed Engels spreekt en het verkeer links rijdt is aan de Engelse overheersing te danken.

Over de duikervaring

Al jaren worden duikers aangetrokken door deze bijzondere eilanden met hun grillige en rotsachtige kustlijn om te kunnen duiken in het kristal heldere water met vele schitterende wrakken. Het onderwaterleven is indrukwekkend. In de baaien en het kustwater leven onder andere zwaardvissen, zeebrasem, vliegende knorhanen, lipvissen, rifbaarsen en heremietkreeften. Gozo biedt ook de mogelijkheid om grotduiken te maken. Het water is glashelder, met een zicht op veel plaatsen van meer dan 30 meter! De meeste duiken worden gemaakt vanaf de kant maar bootduiken behoren ook tot de mogelijkheden.